Kondicionierius siokiu oru labai gelbsti, nesinori net kojos kelt is namu.
Kieme termometras rodo 32c. Is namu rodo ima 26c, tiekia 27c. 1a ~24c 2a ~27c.
QUOTE(*** @ 2015 08 08, 13:28)
Kondicionierius siokiu oru labai gelbsti, nesinori net kojos kelt is namu.
Pas kai ką rodo 24. Ir jis nemeluoja. Mano bute jau 28,8. Langai į šiaurės vakarus. Nieko bute kelias valandas nebuvo. Maistas negamintas. Visi langai praviri.
QUOTE(cibulis @ 2015 08 08, 15:05)
Pas kai ką rodo 24. Ir jis nemeluoja. Mano bute jau 28,8. Langai į šiaurės vakarus. Nieko bute kelias valandas nebuvo. Maistas negamintas. Visi langai praviri.
Langai praviri kai lauke virs trisdesimt,o nori kad viduibutu 25?
Snd visa diena praleidau viduj, elektra montavau ir t.t. Daugiau 25 nebuvo pakile. Gali but paklaida 1-2 laipsniai.
Ant palanges rodo iki 26, netoli grindu- 23-24.
Cibuli, jei netiki - welcome
Laikant uzdarytus langus tiketina butu maziau...
QUOTE(cibulis @ 2015 08 08, 13:05)
QUOTE(arkava @ 2015 08 08, 18:30)
Tikiu. Aš visus termometrus laikau prie pat langų - ant palangių. Gal ir nėra visai teisingas matavimas. Pastačius toliau nuo langų, būtų vėsiau. Bet dabar ar taip, ar taip jau karšta. Šį vakarą prie mano namo buvo +35/+36. Pavėsyje. Kažkas nerealaus.
Užvedęs šią kalbą apie temperatūrą, norėjau tik tiek pasakyti, kad pasyvi vėsinimo funkcija tokiu oru bus kaip tik. Ir visai nesigailiu papildomai išleistų pinigų. Visgi per metus turime apie 1-3 savaites, kai vėsinimas tikrai gelbsti.
Tai jei gerai suprantu, greziant grezini, nebutina jo uzregistruoti? Nes tik nuo siu metu geguzes tai iformino, bet jei, tarkim, mano grezinys greztas balandi, tai kaip ir nereikia? Ar butina priduoti oficialiai?
QUOTE(knopke* @ 2015 08 08, 20:17)
Tai jei gerai suprantu, greziant grezini, nebutina jo uzregistruoti? Nes tik nuo siu metu geguzes tai iformino, bet jei, tarkim, mano grezinys greztas balandi, tai kaip ir nereikia? Ar butina priduoti oficialiai?
Priduoti nebūtina. Nebent kai pridavinėsite namą, paprašys. Čia jau kažką sukate? Gręšite dabar, bet popieriuose rodysite, kad gręžėte balandį. Pataikiau?
Nieko nesuku,tik pagalvojau ir garsiai pamasciau,nes girdejau ir pasidomejau,kad taip daro.Man rupi ar būtinas popierizmas ir tiek,kaip tvarkingai viska sutvarkyt,kad nebutu bedu priduodant,oficialiai darant,mums pabrangtu minimaliai,tik ar to reikia...nes mes neturime kompiuretinio sklypo plano
QUOTE(knopke* @ 2015 08 08, 21:24)
kaip tvarkingai viska sutvarkyt
Mokate PVM. Ir gaunate viską legaliai ir su popieriais. Dabar jūsų klausimo esmė akivaizdi: firma siūlosi išgręžti pigiau, bet gręžinį registruotas ne dabar, o tarsi jis padarytas balandį.
Aš irgi tokių firmų buvau radęs. Jos - iš Kauno. Šūdą malą kaip reikiant. Ypač šita. Siūlo akivaizdžiai slėpti mokesčius. Šita geošiluma ir Kauno gręžiniai palindę po UAB Onrama. Ar matėte kiek jiems bylų iškelta? Žodžiu, siūlo šūdų šašlyką.
Iš pradžių lyg ir norėjo važiuoti. Bet kai pamate mano video ir suprato, ko aš reikalausiu, pasakė, kad niekaip netelpu į eilę. O jų paslaugos būtų kainavę apie 500 eurų pigiau.
Bet sutariau su Artva ir nesigailiu. Dabar viską viešinu ir jie padarys kaip priklauso. Kai jų vadybininkui pasakiau, kad nepadarė kamščio 15-20 metrų gylyje, tai pasakė, kad visiems taip daro. Bet kai pasakiau, kad aš perku visą paslaugą pagal naujus reikalavimus su paso pridavimu, tai perskambino Artvos geologas ir per 15 min. pokalbį pripažino, kad vietoje rimto kamščio išeis tik kamštelis. Aišku, kad man jau kainą nuleido.
Bet rimtos firmos niekur nebėga ir taiso klaidas, o kažkokios NE PVM MOKĖTOJOS tik ima pinigus ir šūdą malą. Ir jūs norite daryti tą patį. Kuo pigiau. Ir dzin tas PVM.
Aš visas komunikacijų paslaugas perku su PVM ir galvos nesuku. Knisiu smegenis, jei bus blogai. Daugumą darbų darė patentininkai. Juos irgi suvalgysiu, jei broko netaisys. Reikia mokėti mokesčius ir nekils kvailų klausimų. Jūsų klausimas yra: noriu nuslėpti mokesčius, kaip gauti kokybę. Atsakau - niekaip. Arba mokėkite mokesčius.
Ar ūkininkams dzin? Ir šiaip per didelį namą statote. Čia tik pradžia. Sakiau, kad sumažintumėte plotą. Sunkiai manimi tikėjote. Patikėsite pinigais arba viską pirksite be PVM ir negausite jokių garantijų.
Ne,niekas nesiulo pigiau,ne taip supratot,tiesiog,as neturiu sklypo plano kompiuterinio varianto,stai kur beda,pavirsiniam nereikia vosai nieko,stai kur ir blaskausi,o pas mus viskas tvarkingai,nuo pradzios,nieko niekada nesukam,jus iskart kaltinate,as tik parasiau ka suzinojau ir tiek ir pasidomejau ar butina popieriai,o namo dydis jau ne jusu reikalas,kiek galima apie ta pati,sumazinom plota,nes tikrai buvo gan didelis,aciu uz pastebejimus tada,bet dabar jau nenoriu girdet vel to pacio...ir as neverkiu,kad brangu,as tik ziuriu kaip pasidaryti teisingai ir gerai,nes aplink dauguma daro kitaip,su popieriu man 100 daugiau... Cia tokie pinigai,kuriuos verta taupyt? tik kisa koja tas kompiuterinis,nes buves seimininkas jo taip pat neturi...pavirsiniam tikrai nereikia?
QUOTE(cibulis @ 2015 08 08, 23:41)
Mokate PVM. Ir gaunate viską legaliai ir su popieriais. Dabar jūsų klausimo esmė akivaizdi: firma siūlosi išgręžti pigiau, bet gręžinį registruotas ne dabar, o tarsi jis padarytas balandį.
Aš irgi tokių firmų buvau radęs. Jos - iš Kauno. Šūdą malą kaip reikiant. Ypač šita. Siūlo akivaizdžiai slėpti mokesčius. Šita geošiluma ir Kauno gręžiniai palindę po UAB Onrama. Ar matėte kiek jiems bylų iškelta? Žodžiu, siūlo šūdų šašlyką.
Iš pradžių lyg ir norėjo važiuoti. Bet kai pamate mano video ir suprato, ko aš reikalausiu, pasakė, kad niekaip netelpu į eilę. O jų paslaugos būtų kainavę apie 500 eurų pigiau.
Bet sutariau su Artva ir nesigailiu. Dabar viską viešinu ir jie padarys kaip priklauso. Kai jų vadybininkui pasakiau, kad nepadarė kamščio 15-20 metrų gylyje, tai pasakė, kad visiems taip daro. Bet kai pasakiau, kad aš perku visą paslaugą pagal naujus reikalavimus su paso pridavimu, tai perskambino Artvos geologas ir per 15 min. pokalbį pripažino, kad vietoje rimto kamščio išeis tik kamštelis. Aišku, kad man jau kainą nuleido.
Bet rimtos firmos niekur nebėga ir taiso klaidas, o kažkokios NE PVM MOKĖTOJOS tik ima pinigus ir šūdą malą. Ir jūs norite daryti tą patį. Kuo pigiau. Ir dzin tas PVM.
Aš visas komunikacijų paslaugas perku su PVM ir galvos nesuku. Knisiu smegenis, jei bus blogai. Daugumą darbų darė patentininkai. Juos irgi suvalgysiu, jei broko netaisys. Reikia mokėti mokesčius ir nekils kvailų klausimų. Jūsų klausimas yra: noriu nuslėpti mokesčius, kaip gauti kokybę. Atsakau - niekaip. Arba mokėkite mokesčius.
Ar ūkininkams dzin? Ir šiaip per didelį namą statote. Čia tik pradžia. Sakiau, kad sumažintumėte plotą. Sunkiai manimi tikėjote. Patikėsite pinigais arba viską pirksite be PVM ir negausite jokių garantijų.
Cibuli,perdidelio namo nebuna buna tik pinigine kuda Pasistatei maziuka,tai nereiskia kad reikia ir kitiem siulyti maziukus statytis. Tas kas tinka vienam,netinka kitam. Suprask tu pagaliau.
Kiekvieno poreikiai kitokie,nera cia ka lygint,suprantu, 300kv jau buvo daug,paprotino mane,bet dabar tai reiktu pamirst ir neskaiciuot kitu pinigu,jei klausia patarimo,tai ir atsakyt i klausima,o nesvaiciot apie ukininkus ir dideli nama su ukiu tai nesusije visiskai,ne fermas juk statau,o individualu nama
Jei jus paguos,sask fakturu kalnas jau,statome su popieriukais,bukite ramus
Jei jus paguos,sask fakturu kalnas jau,statome su popieriukais,bukite ramus