Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

QUOTE(mintas @ 2015 07 31, 19:58)
Cibuli, Cibuli, niekas tau nedrėbė, tik pats visiems drabstai, taip buvo visada ir per amžius. Ir aš tave ne mokau, o konstatuoju tavo elgesio faktą.

Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai, Mintai...

... ar kas tave lietė. Ar aš tau ką sakiau? Ko prie manęs kabinėjiesi? Ko adokatauji? Eik, žmogau, pro šalį ir nelįsk ne į savo reikalus. Bet mėgsti visur lįsti.

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 07 31, 18:17)
Snd kalbejau su grezejais (nes taiso, blogai dirba grezinys, neatmetu kad tures grezt kita), tai sake jokiu grunto atskyrimu nedaro.
Joks isakymas tai numato? Gal galima nuoroda?
g.gif

Ar geriamo vandens gręžiniams ir geoterminiams gręžiniams privalomas tas pats sluoksnių atskiras? Gal abiem atvejais įstatymas reglamentuoja skirtingai?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 07 31, 19:00)
Greit baigias vanduo ( liaudiskai).
Kazkas ten negerai. Plauna dabar su kompresorium Goto.
Nuleido siurbli , vistiek tas pac...

Mano vienam kaimynui gręžinį padarė apie 65-70 metrų. Toje vietoje kažkiek vandens galime surinkti, bet tikrai ne per daugiausiai. Vandeningą gysla prasideda nuo 80-90 metrų. Žmogus sutaupė gręžiniui, bet ir debetą suvalgė. Čia greičiausiai tas pats: per seklus gręžinys ir jį išsiurbėte. Per kiek metų tai įvyko?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 07 31, 19:58)
Minėjau, kad man smėlis stipriai sukrito,  virš dešimt metrų skylė atsilaisvino.

Mintai, Mintai, čia kur sukrito? Geoterminio gręžinio lyg ir neturi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 31, 21:44)
... ar kas tave lietė. Ar aš tau ką sakiau? Ko prie manęs kabinėjiesi? Ko adokatauji? Eik, žmogau, pro šalį ir nelįsk ne į savo reikalus. Bet mėgsti visur lįsti.

Tikrai keista, kad konkrečiu atveju manęs nelietei, retenybė, paprastai man net pora savaičių čia pasirodyti nereikia, kad Cibulis "Mintas ir Co." prisimintų.

Bet ne apie tai aš. Cibuli, ko užgaulioji kitus žmones. Mane taipogi, ir nesvarbu, kad konkrečiai šiuo atveju manęs nepalietei. Čia tik reta išimtis, kuri patvirtina tendenciją.

Beje, užkliuvo, kad net Bangui, kuris visada geranoriškai dalinasi savo sukauptomis žiniomis ir nė karto neteko jo rašliavoje skaityti nei vieno grubesnio žodelio, net jam nepagailėjai riebių žodžių. Patikėk, man jau seniai praėjo noras su tavimi dalintis savo patirtimi.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 07 31, 21:44)
Mintai, Mintai, čia kur sukrito? Geoterminio gręžinio lyg ir neturi.

Cibuli, Cibuli, pagal tave gręžiniai būna tik geoterminiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 rugpjūčio 2015 - 01:19
Per 1-2 men... gylis - 96m. Vandens ten sociai, tik kazkaip neispumpuoja. Kazka sumakliavojo

QUOTE(cibulis @ 2015 07 31, 20:44)

Mano vienam kaimynui gręžinį padarė apie 65-70 metrų. Toje vietoje kažkiek vandens galime surinkti, bet tikrai ne per daugiausiai. Vandeningą gysla prasideda nuo 80-90 metrų. Žmogus sutaupė gręžiniui, bet ir debetą suvalgė. Čia greičiausiai tas pats: per seklus gręžinys ir jį išsiurbėte. Per kiek metų tai  ivyko?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 08 01, 02:54)
Per 1-2 men... gylis - 96m. Vandens ten sociai, tik kazkaip neispumpuoja. Kazka  sumakliavojo

Jei sluoksnis geras reiskia uzplauke ant filtro smulkus smelis ir uzkiso. kompresorius gal pades. Matyt filtro aapypilimas zvyro kokybiskai nepavyko
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 08 01, 00:51)
Patikėk, man jau seniai praėjo noras su tavimi dalintis savo patirtimi.

Tai ir nesidalink. Jei tik geriau jausiesi, tai taip ir daryk.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 08 01, 00:51)
Tikrai keista, kad konkrečiu atveju manęs nelietei, retenybė, paprastai man net pora savaičių čia pasirodyti nereikia, kad Cibulis "Mintas ir Co." prisimintų.

Ką aš beparašyčiau tu vis tiek atrašysi 100 paklodžių, nes paskutinis žodis turi būti Minto. Įdomu ar pasitvirtins taisyklė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 rugpjūčio 2015 - 09:02
Klausykit,ar pavirsiniams kolektoriams tikrai nereikia jokiu pazymu?
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2015 08 03, 06:39)
Klausykit,ar pavirsiniams kolektoriams tikrai nereikia jokiu pazymu?

nereikia. savo zemeje vamzdziu prisiklot galite sociai smile.gif
Atsakyti
bet jei nuo geguzes menesio tik reikia greztiniams, grezta, tarkim, balandi, tuomet ir nereikia, ar gerai suprantu?

gal vis tik kas nors is turinciu si sildyma pades apsispresti, kuri varianta pasirinkti? greziam ir klojam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2015 08 03, 12:30)
bet jei nuo geguzes menesio tik reikia greztiniams, grezta, tarkim, balandi, tuomet ir nereikia, ar gerai suprantu?

gal vis tik kas nors is turinciu si sildyma pades apsispresti, kuri varianta pasirinkti? greziam ir klojam  biggrin.gif

turi atliekamu pinigu tai grezi, jei nera, tai kloji.
greziant dar iki 30% nuo sumos gali susigrazinti, jei grezi officialiai t.y. turi grezinio pasa, kvitus
klojant kompensacijos berods neduoda.
Atsakyti
gal galima placiau del grezinio kompensacijos?
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 08 03, 11:57)
greziant dar iki 30% nuo sumos gali susigrazinti, jei grezi officialiai t.y. turi grezinio pasa, kvitus
klojant kompensacijos berods neduoda.

Kiek pamenu, tai kompensacija mokama už geoterminio šildymo įrengimą, o ne už gręžinį. Tad nors ir dešimt oficialių gręžinių pasidarysi, kompensacijos vis tiek negausi. O jei įsirengiant geoterminį šildymą, paviršinio lauko kolektoriaus kaina bus įkalkuliuota oficialioje geoterminio šildymo įrengimo darbų ir sunaudotų medžiagų sąmatoje, tai kompensaciją gausi ir už lauko kolektoriaus įrengimą.

Vis tik vienas svarbus niuansas. Kompensacija mokama tik tuo atveju, jei namo statybos 100%-inis baigtumas jau užregistruotas registrų centre, t.y. geoterminis šildymas pakeis, prieš tai buvusią įrengtą "mažiau ekologišką" šildymo sistemą. Jei geoterminis įrenginėjamas naujai statomame name, apie kompensacijas gali pamiršti. Bent jau pakolkas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 rugpjūčio 2015 - 17:24
Koks geo lauko kolektoriaus įrengimo varientas yra optimaliausias įrengimo ir eklpotacijos atveju?
Mano atveju galimi visi varientai, neapsisprendiu koki rinktis. Šilumos poreikis 8-9kW. Žemės aplink pakankamai. Gruntas rudas molis.
Už 50m nuo katilinės sava kūdra (9arai, giliasusioj vietoj 2,5-3m gylio priklauso nuo sezono)
1. Horizontalus uždaro kontūro lauko kolektrorius
Rekomenduoja kloti 1,5m gylyje. Mano atveju bendras vamzdyno ilgis 400-450metrų
a. Kokio diametro vamdzi geriau kloti? 32 ar 40mm?
Ar geriau 32mm ir daryti kiek tai ilgesnį vamzdyną, ar su 40mm truputi trumpesnį daryti?
b. Kiek optimalu daryti kilpų: 2x200m, 4x100m?
c.
2. Kloju kolektoriu į kūdrą. Suraitau (spirale) 2 konturus po 150-200m. nuo dugno truputi pakeltas.
Kokio diametro kloti vamzdi butu geriau 32 ar 40mm?
Mano atveju kiek pigiau būtų įrengti nei 1var, bet kiek sugebesiu išgauti šilumos per šalčius iš kūdros?
3. vertikalus –grežinys. Del didesnių įrengimo kaštu atmetu.
4. Netoli pas kaimyną yra vandens gręžinys 55m. gylio. Vanduo nuo paviršiaus 14metrų.
Man pačiam reiks vandens gręžinio ir jei panačiom sąlygom pas mane būtų vanduo gręžinyje.
Ar verta naudot grežinio vandenį tiesigiai jį pumpuojant į SS ir panaudotą grąžinti ‘kažkur’.
(daryti antra gręžinį? Koks galima dar varientas atšaldytą vandenį utilizuoti. Išleisti į kudrą – kaip įrengti kad neužšaltų?)
kaip su legalumu LT šio variento? Užtenka registruoti grežinį?.

5. ar verta daryti hibrida is 1 ir 2 varientu? dalį kloju kūdroje , kitą dalį - horizontalus?

Radau dar kelis galimus lauko kolektoriaus irengimo varientus:
EN:Energy Piles 41p (įdomus varentas, kolektorius integruotas į pastato polius)
ir Energijos narvelis (reikia mažesnio sklypo ploto nei klojant horizontalų)

p.s. gal kas turit daugiau tech. infoapie lauko kolektorius.
pvz. ką prarandu darydamas ilgesnį lauko kontūra?
Atsakyti