Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

Pasikalbėjau dar su Artva. Sakau, kad gręžinys padarytas ne visai taip, kaip reikalauja nuo gegužės mėnesio, t.y. nėra zonde specialaus mišinio, kuris uždarytų gruntinio vandens patekimą į giluminius sluoksnius.

Man aiškino, kad kai gręžė sieneles naudojo Antisolį (lyg ir taip jis vadinamas). Sakau, bet jis neatskiria vandeningų sluoksnių, o tik sustiprina gręžinio sieneles, kad gręžskylė neužgriūtų. Tada pradėjo aiškinti, kad į gręžskylę pylė molio, smėlio, žvyro skiedinį. Atsieit jo viso neišplovė, kai plovė gręžinį, todėl jo liko gręžinyje ir jis, supylus skaldą, uždarys skirtingų vandens sluoksnių maišymąsi.

Bet aš vis tiek pakartojau, kad gręžinys nėra padarytas pagal naujausias nuo gegužės mėnesio privalomas metodikas. Sako tai, ką nori, kad mes tau gręžinį atkastumėme. Aišku, kad viso neatkas, bet pasiūlė tokį variantą. Kai darys horizontalų kolektorių, atkas gręžinį iki 1,50 m gylio, tada pravalys skaldą ir į gręžskylę supils kompaktonito (ar kaip jis ten vadinamas). Būtent šitas dalykas turėtų uždaryti vandens sluoksnių maišymąsi.

Tik klausimas ar realiai tas kompaktonitas atsidurs tokiame gylyje, kaip priklauso? Beje, kokiame gylyje jis turi būti? Ar realiai jis veiks ar čia tik akių dūmimas?
Papildyta:
QUOTE(honda15i @ 2015 07 30, 23:44)
matau is video, kad reikes dadurineti vamzdi iki katilines. Koki metoda naudos? As rinkciausi plastiko virinima/litavima patikimiausias budas.

Kiek suprantu tai ir bus litavimas, virinimas? Horizontalų kolektorių darys kitą savaitę, tada ir pamatysiu.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 07 31, 08:15)
Cibuli, nesikarščiuokite.
Žmogus nori jums padėti. Parašė kas negerai su jūsų gręžiniu.

Nereikia man aiškinti, kaip man kalbėti. Aš pirmas jo auklėti nepradėjau. Pats drėbė.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 07 31, 08:15)
10-15m gylyje jie turėjo sufomuoti nelaidų vandeniui kamštį gręžskylėje, kad paviršinis vanduo nesubėgtų į grežskylę ir nesusimaišytų su giluminiais vandenimis, iš kur imamas gruntinis vanduo. To reikalauja ir įstatymai.

Matote kaip paprastai galima paaiškinti. Tą galėjo pasakyti ir Mantas, o ne plauti man smegenis.

Dabar tie sluoksniai neatskirti. Klausimas ar padės kompaktonito (ar kaip jis ten vadinamas) supylimas į gręžskylę 1,50 m paviršiuje nuo žemės? Įtariu, kad bergždžias reikalas. Kaip galima ištaisyti broką?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 31, 08:51)
Tik klausimas ar realiai tas kompaktonitas atsidurs tokiame gylyje, kaip priklauso? Beje, kokiame gylyje jis turi būti? Ar realiai jis veiks ar čia tik akių dūmimas?

As tiesiog paskambineciau konkurentam (taip pat nevienadienem firmom) ir paklausineciau kaip jie sprestu sia problema, t.y. zmoniu kurie sita darba dirba kasdien.

Mantas nera vienintelis LT kuris dirba su geologija, yra kruva imoniu kurie su malonumu patars ir kartu palazdavos konkurenta. Taip pat klausciau kiek kainuotu ju darbas (ale trukumu salinimas) . Tuomet jei sprendimas tinkamas siulyciau ji daryti Artvai arba kad apmoka konkurentu darbo sanaudas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 31 liepos 2015 - 11:04
Isakymas cia geo greziniams. O kaip su iprastais ? Irgi yra reikalavimas " uzsandarint" grezskyle... g.gif
Kalba cia visi apie Geo gezini ir sluoksniu apsauga.

QUOTE(mantesas @ 2015 07 30, 19:07)
pagal galiojanti dokumenta https://www.e-tar.lt...b678a6bad30f55f    14 punkta  uzpildas nelaidziom medziagom (moliu) mano nuomone uztenka bent metro storio molio sluoksnio (kompaktuojancio) kad atskirti nuo gruntinio gilesnius sluoksnius. Nieko nepadarysi dauguma lt taip daro

del kaimyno grezinio visaip gali buti , jei gruntinis vanduo uzterstas tai yra tikimybe patekti tersalam i gilesnius sluoksnius. Kaimyno grezinys ir tavvo geoterminis 100 proc yra tam paciam sluoksnyje tad uztersimo galimybe galima, bet nesakau kad butinai bus uztersta. jei kada darant vandens chemija islys kad pasirode nitratai zinokit kad turit gruntinio vandens pritekejima

idomu ka pase parasys ir ka i tai atsakys geologijos tarnyba (cia jau mane labiau is profesines puses domina nes tuoj teks tokius pat darbus daryt)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 07 31, 15:52)
Isakymas cia geo greziniams. O kaip su iprastais ? Irgi yra reikalavimas " uzsandarint" grezskyle...  g.gif
Kalba cia visi apie Geo gezini ir sluoksniu apsauga.

cibuliui uzpylimas pusantro metro gylyje nieko nepakeis nes pas tave gruntinis vanduo iki rodos 7 metru (pagal elektrokarotaza) uzpylimas turejo buti daromas zemiau gruntinio vandens pado (apacios)

Geriamam vandeniui taip pat yra reikalavimai. Ir bet kokiem greziniam yra reikalavimai atskirti vandeningus sluoksnius
Atsakyti
Snd kalbejau su grezejais (nes taiso, blogai dirba grezinys, neatmetu kad tures grezt kita), tai sake jokiu grunto atskyrimu nedaro.
Joks isakymas tai numato? Gal galima nuoroda?
g.gif

QUOTE(mantesas @ 2015 07 31, 14:56)
cibuliui uzpylimas pusantro metro gylyje nieko nepakeis nes pas tave gruntinis vanduo iki rodos 7 metru (pagal elektrokarotaza) uzpylimas turejo buti daromas zemiau gruntinio vandens pado (apacios)

Geriamam vandeniui taip pat yra reikalavimai. Ir bet kokiem greziniam yra reikalavimai atskirti vandeningus sluoksnius

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 07 31, 19:17)
Snd kalbejau su grezejais (nes taiso, blogai dirba grezinys, neatmetu kad tures grezt kita), tai sake jokiu grunto atskyrimu nedaro.
g.gif

Kaip suprasti blogai dirba grezinys?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 07 31, 18:17)
g.gif

LAND 4 99 dokumentas . sitam pakeitime 26,3 punktas http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=333349
Atsakyti
Greit baigias vanduo ( liaudiskai).
Kazkas ten negerai. Plauna dabar su kompresorium Goto.
Nuleido siurbli , vistiek tas pac...

QUOTE(biesas66 @ 2015 07 31, 17:25)
Kaip suprasti blogai dirba grezinys?

Papildyta:
Aciu. Paskaitysim

QUOTE(mantesas @ 2015 07 31, 17:40)
LAND 4 99 dokumentas . sitam pakeitime 26,3 punktas http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=333349

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 31, 08:51)
Pats drėbė.

Cibuli, Cibuli, niekas tau nedrėbė, tik pats visiems drabstai, taip buvo visada ir per amžius. Ir aš tave ne mokau, o konstatuoju tavo elgesio faktą.

Įtariu, kad bergždžias reikalas. Kaip galima ištaisyti broką?

Minėjau, kad man smėlis stipriai sukrito, virš dešimt metrų skylė atsilaisvino.

Su skalda irgi gali būti kažkas panašaus, nors skalda ir sunkesnė, ir panašu, kad iškart geriau sukrenta nei smėlis, esu įsitikinęs, kad ir skalda sukris ir giliau nei 1.5m kuriuos pažadėjo atkasti. Vat po kelių dienų kai atvažiuos jau bus skalda sukritus, ir bus galima užpilti kompaktonito gerokai giliau.

Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2015 07 31, 15:56)
cibuliui uzpylimas pusantro metro gylyje nieko nepakeis nes pas tave gruntinis vanduo iki rodos 7 metru

Bet juk sukrenta pirminis užpylimas, man sakau, kad virš dešimt metrų gilyn, nuo paviršiaus smėlis sukrito. Į atsilaisvinusią skyle laisvai bus galima kompaktonito supilti.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 07 31, 19:00)
Greit baigias vanduo ( liaudiskai).
Kazkas ten negerai. Plauna dabar su kompresorium Goto.
Nuleido siurbli , vistiek tas pac...

Tai per mažo gylio gręžinį iš pat pradžių padarė. Dasigręžė iki vandeningo sluoksnio, kurio debitas per mažas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 31 liepos 2015 - 19:59
Greziant pirma saltini psieke 65metruose, bet kazkas su gruntais sake negerai, greze giliau, iki 102...
Realiai grezinys 96.
Kazkokie X failai. Vienas is atstovu uzsimine, kad gali tekt grezt jiems kita netoliese...

QUOTE(mintas @ 2015 07 31, 18:58)

Tai per mažo gylio gręžinį iš pat pradžių padarė. Dasigręžė iki vandeningo sluoksnio, kurio debitas per mažas.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 07 31, 20:09)
Greziant pirma saltini psieke 65metruose, bet kazkas su gruntais sake negerai, greze giliau, iki 102...
Realiai grezinys 96.
Kazkokie X failai. Vienas is atstovu uzsimine, kad gali tekt grezt jiems kita netoliese...

Buna jau taip su geologija . pasitaike smulkesni smeliai ar plonesnis sluoksnis ar lokalus sluoksnis neisplites placiai ir turim situacija su mazu debitu bet vis geriau nei pavyzdziui kur apie skuoda kai greziniai max iki 50 m jei nerandi nieko tada belieka sulinys (dar gerai jei bus vandens) arba grezinys per 200 m storio molio sluoksni,
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 07 31, 20:58)
Cibuli, Cibuli, niekas tau nedrėbė, tik pats visiems drabstai, taip buvo visada ir per amžius. Ir aš tave ne mokau, o konstatuoju tavo elgesio faktą.
Minėjau, kad man smėlis stipriai sukrito,  virš dešimt metrų skylė atsilaisvino.

Su skalda irgi gali būti kažkas panašaus, nors skalda ir sunkesnė, ir panašu, kad iškart geriau sukrenta nei smėlis, esu įsitikinęs, kad ir skalda sukris ir giliau nei 1.5m kuriuos pažadėjo atkasti. Vat po kelių dienų kai atvažiuos jau bus skalda sukritus, ir bus galima užpilti kompaktonito gerokai giliau.
Papildyta:
Bet juk sukrenta pirminis užpylimas, man sakau, kad virš dešimt metrų gilyn, nuo paviršiaus smėlis sukrito. Į atsilaisvinusią skyle laisvai bus galima kompaktonito supilti.
Papildyta:

Oho kiek sukrito.. Pas mane tai gal pusantro metro tesukrito,bet as pyliau zvyriuka.
Atsakyti