Man aiškino, kad kai gręžė sieneles naudojo Antisolį (lyg ir taip jis vadinamas). Sakau, bet jis neatskiria vandeningų sluoksnių, o tik sustiprina gręžinio sieneles, kad gręžskylė neužgriūtų. Tada pradėjo aiškinti, kad į gręžskylę pylė molio, smėlio, žvyro skiedinį. Atsieit jo viso neišplovė, kai plovė gręžinį, todėl jo liko gręžinyje ir jis, supylus skaldą, uždarys skirtingų vandens sluoksnių maišymąsi.
Bet aš vis tiek pakartojau, kad gręžinys nėra padarytas pagal naujausias nuo gegužės mėnesio privalomas metodikas. Sako tai, ką nori, kad mes tau gręžinį atkastumėme. Aišku, kad viso neatkas, bet pasiūlė tokį variantą. Kai darys horizontalų kolektorių, atkas gręžinį iki 1,50 m gylio, tada pravalys skaldą ir į gręžskylę supils kompaktonito (ar kaip jis ten vadinamas). Būtent šitas dalykas turėtų uždaryti vandens sluoksnių maišymąsi.
Tik klausimas ar realiai tas kompaktonitas atsidurs tokiame gylyje, kaip priklauso? Beje, kokiame gylyje jis turi būti? Ar realiai jis veiks ar čia tik akių dūmimas?
Papildyta:
QUOTE(honda15i @ 2015 07 30, 23:44)
matau is video, kad reikes dadurineti vamzdi iki katilines. Koki metoda naudos? As rinkciausi plastiko virinima/litavima patikimiausias budas.
Kiek suprantu tai ir bus litavimas, virinimas? Horizontalų kolektorių darys kitą savaitę, tada ir pamatysiu.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 07 31, 08:15)
Cibuli, nesikarščiuokite.
Žmogus nori jums padėti. Parašė kas negerai su jūsų gręžiniu.
Žmogus nori jums padėti. Parašė kas negerai su jūsų gręžiniu.
Nereikia man aiškinti, kaip man kalbėti. Aš pirmas jo auklėti nepradėjau. Pats drėbė.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 07 31, 08:15)
10-15m gylyje jie turėjo sufomuoti nelaidų vandeniui kamštį gręžskylėje, kad paviršinis vanduo nesubėgtų į grežskylę ir nesusimaišytų su giluminiais vandenimis, iš kur imamas gruntinis vanduo. To reikalauja ir įstatymai.
Matote kaip paprastai galima paaiškinti. Tą galėjo pasakyti ir Mantas, o ne plauti man smegenis.
Dabar tie sluoksniai neatskirti. Klausimas ar padės kompaktonito (ar kaip jis ten vadinamas) supylimas į gręžskylę 1,50 m paviršiuje nuo žemės? Įtariu, kad bergždžias reikalas. Kaip galima ištaisyti broką?