Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

QUOTE(knopke* @ 2015 07 29, 18:59)
Sveiki, na, apsvieskit dabar ir mane, jei renkuosi geotermini sildyma, sklype nelieka vietos uzstatymams, bet kiek domejausi iki 1,2 m galima kazka statyt, kaina siek tiek mazesne nei greztinio...ar neprasausiu su tokiu sprendimu, jei pasirinksiu si sildyma?
Papildyta:
beje, jei grezitinis, reikia gylio 100 m, ir tada nesinaudoja plotas, bet kaina virs 2000 eu daugiau, namukui paskaiciavo viska, sildymas, grindys - 1900 grubiai, o jei ne greztiniai - maziau, namo kvadratu 240

Rašant naudojamas ne tik kablelis, bet ir taškas. Nes dabar iš aukščiau parašyto nieko neina suprast, ką konstatavot ir ko klausėt... schmoll.gif
Atsakyti
gal tada vertetu paciam pagilinti lietuviu kalbos zinias...viskas cia suprantama ir paaiskinta
Papildyta:
QUOTE(knopke* @ 2015 07 29, 19:59)
Sveiki, na, apsvieskit dabar ir mane, jei renkuosi geotermini sildyma, sklype nelieka vietos uzstatymams, bet kiek domejausi iki 1,2 m galima kazka statyt, kaina siek tiek mazesne nei greztinio...ar neprasausiu su tokiu sprendimu, jei pasirinksiu si sildyma?
Papildyta:
beje, jei grezitinis, reikia gylio 100 m, ir tada nesinaudoja plotas, bet kaina virs 2000 eu daugiau, namukui paskaiciavo viska, sildymas, grindys - 1900 grubiai, o jei ne greztiniai - maziau, namo kvadratu 240

neprirasiau 0, bendra kaina greztinio gaunasi 19000, jei pavirsinis virs 2000 eu maziau, bet uzsinaudoja visas laisvas plotas sklype
Atsakyti

Energy save - gi svediskas? g.gif biggrin.gif

QUOTE(mariuzs @ 2015 07 28, 10:08)
O ką manai apie kitaiskus, iš tų pačių komponentų surinktus, kaip pvz Energy Save?

Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2015 07 29, 18:59)
bet kiek domejausi iki 1,2 m galima kazka statyt, kaina siek tiek mazesne nei greztinio...ar neprasausiu su tokiu sprendimu, jei pasirinksiu si sildyma?

Mano galva paviršinis, horizontalus kolektorius - nesąmonė. Jo privalumas - pigumas. Daugiau jokio privalumo. Aš tik už gręžinį. Kaip tik šiandieną Artva pasiruošė gręžiniui, penktadienį gręš. Jums irgi siūlau tą patį.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 29, 21:21)
Mano galva paviršinis, horizontalus kolektorius - nesąmonė. Jo privalumas - pigumas. Daugiau jokio privalumo. Aš tik už gręžinį. Kaip tik šiandieną Artva pasiruošė gręžiniui, penktadienį gręš. Jums irgi siūlau tą patį.

Žiūrint kokios šildymo sąnaudos. Jei tokios pat mažos kaip Cibulio, tai į gręžinį investuoti pinigai turės daug mažesnę grąžą, nei į paviršinį kolektorių, o jei šildymo sąnaudos didesnės, tuomet finansiškai apsimoka investuoti ir į gręžinį.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 07 29, 21:56)
Žiūrint kokios šildymo sąnaudos. Jei tokios pat mažos kaip Cibulio, tai į gręžinį investuoti pinigai turės daug mažesnę grąžą, nei į paviršinį kolektorių, o jei šildymo sąnaudos didesnės, tuomet finansiškai apsimoka investuoti ir į gręžinį.

Namas - niekada neapsimoka. Todėl ne viską galima taip paprastai lyginti.

Kiek vertini savo komfortą?

Man horizontalus turi tik vieną privalumą - gerą kainą. Visą kitą - trūkumai: gadina sklypą, su laiku "suvalgo" gruntą, prastesnis COP, ne visur gali sodinti, ką nori. Nieko gero.

Čia panašiai kaip stogo danga: vienam tik molinės čerpės, kitam tinka betoninės, o dar kitam - skarda. Aš už molį. Todėl ir už gręžinį.

O ir mano gruntas netinkamas raustis paviršiuje - nes smėlis.

Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 07 28, 11:34)
kitaicu neteko ciupineti.
manau naujas kitaicas atitinka 5-8metu sena vakarietiska eksponata savo techninemis charakteristikomis.

hm, kaip kitaicas gali atsilikti tiek, jei naudojami tie patys komponentai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2015 07 29, 22:49)
hm, kaip kitaicas gali atsilikti tiek, jei naudojami tie patys komponentai smile.gif

Aš dar į daugelį dalykų, kurie Made in Chania, žiūriu labai kreivai. Nemanau, kad jie išmoko gaminti ŠS.

Be to su kinų ŠS yra panašiai kaip su naudotomis mašinomis. Gal skaitėte? Ypač paskaitykite komentarus.

Tas pats ir su ŠS: lietuviai nori kuo pigiau, tai ir gauna kinų grabą. Geras daiktas kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 29, 22:21)

Aciu, kaina ir ... virs 2000 eu pigiau pavirsinis, bet jau visam laikui visas plotas sgadintas, nieko negalesi rimtesnio statyt, svarstom stipriai, nes jei darytis greztini, tai uz namo vietos jam sociai ir tiesiai atsiveda viskas i katiline
Ar 19000 greztinio kaina normali? Cia jau nuo A iki Z darbai
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2015 07 29, 22:49)

kai kitaicai ismoks normaliai kontrolerius programuoti, tai gal kazka ateityje ir "isgimdys" nes dabar i kai kuriuos modelius graudu net ziureti.
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2015 07 30, 06:22)
Ar 19000 greztinio kaina normali? Cia jau nuo A iki Z darbai

Čia eurai ar litai? Kiek gręžinių, koks kiekvieno ir koks bendras gylis? Kiek mokate už metrą? Koks vamzdis (gamintojas, storis)? Koks atstumas nuo gręžinio iki katilinės?
Atsakyti
eu, grezinys turetu buti 100 m, atstumas butu mazas, vamzdziai ne latviski, tik tiek zinau, katilas 23 000 litu, grindys +- 18000 lt
Atsakyti