Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegijos BV

QUOTE(Limcamca @ 2015 05 06, 11:02)
Šiais laikais labai madinga pliekti į kairę ir dešinę šitokią vat teoriją. O, jūs konkrečiai išaiškinkite kaip nuo šiol turėtų tėvai elgtis, kad ta pagarba ABIPUSĖ atsirastų  mirksiukas.gif Netgi duota situacija, šuniuko vedžiojimas. Na, pabūkit specialistė išaiškinkit mamai  mirksiukas.gif  4u.gif

Negi madinga? bigsmile.gif Sakyčiau atvirkščiai, ta teorija labai net nepopuliari ir ne tik šioje temoje, o ir apskritai realiame gyvenime. NUO ŠIOL galima pradėti laikytis dietos arba mesti rūkyti. Su vaiku tai neišdegs. Matote, nuo šiol mama užsigeidė, kad jos vaikai be klyksmo, atsikalbinėjimų ir barnių staiga turi tapti kultūringais, supratingais ir atsakingais. Va taip, tiesiog, lyg mostelėjus burtų lazdele bigsmile.gif Juk, turbūt suvokiate, kad taip nebūna. Ne šiaip postringaudama vakar rašiau, kad vaikas pagarbaus auklėjimo pradedamas nuo mažų dienų. Tai labai ilgas ir nenutrūkstantis procesas. Ir tie, kuriems užtenka kantrybės eiti tuo keliu, su savo vaikasi gyvena kokybiškai visai kitokį gyvenimą. Ir Adrijai atsakiau, kad traukinys, deja jau nuvažiavo, jei santykiai šeimoje nuo pat vaiko gyvenimo pradžios nebuvo iš esmės kitokie, t.y. paremti ne klyksmu, įsakinėjimu, gąsdinimu ar pykčiu.
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 05 06, 12:06)
Tik kažkodėl niekas taip ir neatsako, kokie tie stebuklingi argumentai, kurie įtikins vaiką tvarkytis lotuliukas.gif


Mergaitėms - palygini "žiūrėk, kaip kaip dabar gražiai virtuvė atrodo, kai ją sutvarkiau, ar norėtum, kad ir tavo kambarys taip gražiai atrodytų? Jei taip, tai imkim ir kartu jį sutvarkykim", o su laiku pagalbą tvarkantis vis mažinti. Berniukus tiesiog "papirkti", pažadant ką nors už susitvarkymą. Nelabai veiksminga, bet... Mano jaunėlis pagatavas būdavo ir bulves nuskusti, į parduotuvę nueiti ar dar ką nors naudingo padaryti, kad tik pačiam tvarkytis nereikėtų. Na, bet rasdavom kažkaip abipusiai priimtiną sprendimą...
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2015 05 06, 12:12)
Nu tai nuvedei ir parodei biggrin.gif  Tsakant,surengei vaikui ekskursija sen bei ten.... biggrin.gif


Aš kažkaip vengiu savo vaikams tų visokių palyginimų ir pavyzdžių ypač su bomžais ir valkatomis. Nes, niekada nežinai, tas bomžas ar valkata vidumi gali būti labai turtingas ir geras žmogus, kuriam tiesiog gyvenimas nesusiklostė ar kažkurioje vietoje kažkas nepasisekė. .

QUOTE(Ašaka @ 2015 05 06, 12:30)
** Pasirodo, tuos pačius tekstus skaitome ir suprantame kiekviena savaip. Kaip aš supratau ir "norvegių" paaiškinimo, mokytojai greičiau atkreips dėmesį į patyčininkus, o į vaiką, kuriam tevai draudžia draugų pasikviesti tik tuo atveju, jei vaikas dėl to akivaizdžiai sielosis.

1. Nesuprantu Jūsų pažymėjimo raudonai. Na, išsakė psichologė savo nuomonę apie mamytę (kokią, mes nežinom), taigi tam ji ir buvo pakviesta. Na, pripažino teismas, kad mamytė materialiai apsirūpinusi, bet ar vaikas iš jos buvo paimtas dėl to, kad ji buvo neturtinga?

3.  drinks_cheers.gif Vaikui pirmiausia reikėtų paaiškinti, kas tas "bomžas" ir kodėl taip blogai juo būti. Antra, "bomžas" juk neturi namų, tai kaip jo pavyzdį naudoti kaip argumentą, jog namus reikia tvarkyti? Bijau, kad po tokio pavyzdžio vaikas kaip tik užsinorėtų bomžu tapti, nes tuomet nebereikėtų nieko tvarkyti  lotuliukas.gif


*** Tikrai skirtingai suprantame. Nes, aš supratau, kad mokytoja pasakytų, kad dėl skirtingų kojinių vaikas tampa patyčių objektu. rolleyes.gif

1. Taigi iš jūsų straipsnio pažymėjimas raudonai ir yra psichologų išvados. Ir, ne apie finansinę pusę, o apie Aistę kaip žmogų, kuris turi daug potencialo. Ta prasme, na nėra kvaila ir beviltiška, kad negalėtų auginti savo vaiko.

3. Dabar prisiminiau vieną situaciją apie savo vaiką, ir visai tinka NO merginoms, kurios nuolat akcentuoja, kad oi vaikas išsiskirs iš kitų, neturės draugų ir pan. Mano mažylis labai atsakingas savo moksluose, tarpais mokytoja net nervina, nes krauna jam užduotis, o jis mieogti nenueina iki kol visų nepadarys. Žodžiu, ne apie tai kalba. Buvo situacija ir kaip argumentą, mokytoja jam išdėstė, kad jei va taip ir anaip, tai su tavim vaikai nenorės draugauti, neturėsi draugų. O, jis labai atsakingai (6-erių metų) pareiškė, aš į mokyklą nedraugauti ateinu, o mokytis matematikos ir dailiojo rašymo. Čia mano tikslas. tongue.gif lotuliukas.gif

QUOTE(kackac @ 2015 05 06, 12:32)
Negi madinga? bigsmile.gif  Sakyčiau atvirkščiai, ta teorija labai net nepopuliari ir ne tik šioje temoje, o ir apskritai realiame gyvenime. NUO ŠIOL galima pradėti laikytis dietos arba mesti rūkyti. Su vaiku tai neišdegs.  Matote, nuo šiol mama užsigeidė, kad jos vaikai be klyksmo, atsikalbinėjimų ir barnių staiga turi tapti kultūringais, supratingais ir atsakingais. Va taip, tiesiog, lyg mostelėjus burtų lazdele bigsmile.gif Juk, turbūt suvokiate, kad taip nebūna. Ne šiaip postringaudama vakar rašiau, kad vaikas pagarbaus auklėjimo pradedamas nuo mažų dienų. Tai labai ilgas ir nenutrūkstantis procesas. Ir tie, kuriems užtenka kantrybės eiti tuo keliu, su savo vaikasi gyvena kokybiškai visai kitokį gyvenimą. Ir Adrijai atsakiau, kad traukinys, deja jau nuvažiavo, jei santykiai šeimoje nuo pat vaiko gyvenimo pradžios nebuvo iš esmės kitokie, t.y. paremti ne klyksmu, įsakinėjimu, gąsdinimu ar pykčiu.


Taip, madinga. Šiais laikais pilna knygų pradedant Geri vaikai iš dangaus ar kaip ten, baigiant visokiais Lansbergienės blog'ais. Visur pilna patarimų ir išaiškinimų kaip auginti vaikus. Bet, vat davus konkrečią situaciją lieka pšššš ir atsakymas, reikėjo anksčiau taip daryti.
Na, reikėjo ir ką? Nepadarė? Ar tai reiškia, nebegali pradėti su vaiku dirbti kitaip? Kad ir einant į paauglystę? Ar tai reiškia, kad motina nebeturi teisės keisti savo įpročių ar savo elgesio vaikų auklėjime? Nes, jau viskas, per vėlu? Niekada ne per vėlu. Sveikintina, kad kažkuriuo metu atėjo momentas, kai tėvai supranta, kad iki dabar esantis auklėjimas neveikė ir galbūt reiktų rasti kitų metodų.
Atsakyti
Aš niekada nemėgau tvarkytis, ir dabar nemėgstu, ir vaikų neverčiu.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 05 06, 11:51)
Taip, madinga. Šiais laikais pilna knygų pradedant Geri vaikai iš dangaus ar kaip ten, baigiant visokiais Lansbergienės blog'ais. Visur pilna patarimų ir išaiškinimų kaip auginti vaikus. Bet, vat davus konkrečią situaciją lieka pšššš ir atsakymas, reikėjo anksčiau taip daryti.
Na, reikėjo ir ką? Nepadarė? Ar tai reiškia, nebegali pradėti su vaiku dirbti kitaip? Kad ir einant į paauglystę? Ar tai reiškia, kad motina nebeturi teisės keisti savo įpročių ar savo elgesio vaikų auklėjime? Nes, jau viskas, per vėlu? Niekada ne per vėlu. Sveikintina, kad kažkuriuo metu atėjo momentas, kai tėvai supranta, kad iki dabar esantis auklėjimas neveikė ir galbūt reiktų rasti kitų metodų.

Jergutėliau, jei tik yra ryžto ir supratimo, kad reikia šeimoje pokyčių - valio. Tik kelias laukia nelengvas. Bet jei motina remia į kampą ir reikalauja recepto, kaip nuo dabar savo chamą paauglį paversti kultūringu jaunuoliu, galiu tik paguosti, kad ir mamai, ir jos vaikui šaukštai popiet, nebent tikėti stebuklu bigsmile.gif O gal?
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 05 06, 12:38)
Mergaitėms - palygini "žiūrėk, kaip kaip dabar gražiai virtuvė atrodo, kai ją sutvarkiau, ar norėtum, kad ir tavo kambarys taip gražiai atrodytų? Jei taip, tai imkim ir kartu jį sutvarkykim"


biggrin.gif Mano mergaitės atsakymas: "Ne, nenorėčiau, man ir taip gerai. Ar galiu dabar eiti žaisti su drauge, žiūrėti filmuką, nerti, verti karoliukus bigsmile.gif " Žodžiu, darys kas jai malonu ir sėdės bardake. Spintą susitvarko tik tada, kai užsimenu "gal reikėtų apsipirkti, bet kad neaišku, kiek ir kokių rūbų pas tave yra neišaugtų, ko reikia..." Tada po pusdienio spinta blizga - viskas sulankstyta, surūšiuota, sukabinta. Bet blizga maksimum savaitei. Paskui vėl viskas sava vaga. Ir ko tik aš nebandžiau - įtraukinėjau į kambario kūrimo procesą, keičiau baldus, kartu rinkomės aksesuarus. Nu pagerojo, bet per tokį mikroną, kad kaštai (laikas, pastangos, pinigai) visiškai neadekvatūs rezultatui.
Visgi poreikis tvarkai yra indivudualus. Ir kiek vaiką bekreiptum, jeigu nori daugiau, nei jam pačiam realiai reikia, tai veikia tik minėti bizūno ir meduolio metodai.
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2015 05 06, 13:02)
Bet jei motina remia į kampą ir reikalauja recepto, kaip nuo dabar savo chamą paauglį paversti kultūringu jaunuoliu, galiu tik paguosti, kad ir mamai, ir jos vaikui šaukštai popiet, nebent tikėti stebuklu bigsmile.gif  O gal?


Tikrai ne popiet ir tikrai yra konkrečių atsakymų.
Aš du metus atpyliau mokslus, angliškai vadinasi: Strengthening families, strengthening communities. Tai, pvz iš 8 valandų skirtų paskaitoms, mes kokias 2-3 nagrinėdavome teoriją, o likusios būdavo grynai praktinės užduotys. Namų darbai skirti atlikti su vaikais, ir įvairių situacijų nagrinėjimas. Pradedant, kaip priversti pasidėti batus koridoriuje baigiant paaugliais. Visos situacijos buvo gyvenimiškos, iš dalyvaujančių tėvų. Ir, vat sprendimai būdavo labai konkretūs ir aiškus.
Beje, iš to aš padariau išvadą, kad yra labai paprasta auklėti svetimus vaikus. Nes, dar tik tėvams pasakojant situaciją jau matai ir pastebi tėvų klaidas. Tuo tarpu, kai aiškiniesi savo situaciją tų klaidų nematai ar tiesiog nepagalvoji, kad tai yra netinkamas elgesys ir pan.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 05 06, 12:08)
biggrin.gif Mano mergaitės atsakymas: "Ne, nenorėčiau, man ir taip gerai. Ar galiu dabar eiti žaisti su drauge, žiūrėti filmuką, nerti, verti karoliukus bigsmile.gif " Žodžiu, darys kas jai malonu ir sėdės bardake. Spintą susitvarko tik tada, kai užsimenu "gal reikėtų apsipirkti, bet kad neaišku, kiek ir kokių rūbų pas tave yra neišaugtų, ko reikia..." Tada po pusdienio spinta blizga - viskas sulankstyta, surūšiuota, sukabinta. Bet blizga maksimum savaitei. Paskui vėl viskas sava vaga. Ir ko tik aš nebandžiau - įtraukinėjau į kambario kūrimo procesą, keičiau baldus, kartu rinkomės aksesuarus. Nu pagerojo, bet per tokį mikroną, kad kaštai (laikas, pastangos, pinigai) visiškai neadekvatūs rezultatui.
Visgi poreikis tvarkai yra indivudualus. Ir kiek vaiką bekreiptum, jeigu nori daugiau, nei jam pačiam realiai reikia, tai veikia tik minėti bizūno ir meduolio metodai.

Hedonistę auginat? bigsmile.gif Čia ne piktai, jei ką.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2015 05 06, 12:10)
Tikrai ne popiet ir tikrai yra konkrečių atsakymų.
Aš du metus atpyliau mokslus, angliškai vadinasi: Strengthening families, strengthening communities. Tai, pvz iš 8 valandų skirtų paskaitoms, mes kokias 2-3 nagrinėdavome teoriją, o likusios būdavo grynai praktinės užduotys. Namų darbai skirti atlikti su vaikais, ir įvairių situacijų nagrinėjimas. Pradedant, kaip priversti pasidėti batus koridoriuje baigiant paaugliais. Visos situacijos buvo gyvenimiškos, iš dalyvaujančių tėvų. Ir, vat sprendimai būdavo labai konkretūs ir aiškus.
Beje, iš to aš padariau išvadą, kad yra labai paprasta auklėti svetimus vaikus. Nes, dar tik tėvams pasakojant situaciją jau  matai ir pastebi tėvų klaidas. Tuo tarpu, kai aiškiniesi savo situaciją tų klaidų nematai ar tiesiog nepagalvoji, kad tai yra netinkamas elgesys ir pan.

Tai mums čia išvis pasikavot reikia su savo neišsilavinimu toj srity. Taip, sakant, kalbu tik iš savo patyrimo ir bendro suvokimo, kaip turi būti ir yra auklėjami mano sūnūs. O jūs dar patarimų mūsų klausiate. Pati turėtumėt juos dalyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2015 05 06, 13:17)
Tai mums čia išvis pasikavot reikia su savo neišsilavinimu toj srity. Taip, sakant, kalbu tik iš savo patyrimo ir bendro suvokimo, kaip turi būti ir yra auklėjami mano sūnūs. O jūs dar patarimų mūsų klausiate. Pati turėtumėt juos dalyti bigsmile.gif


Aš ir sakau: svetimus vaikus lengva auklėti mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 05 06, 12:10)

Beje, iš to aš padariau išvadą, kad yra labai paprasta auklėti svetimus vaikus. Nes, dar tik tėvams pasakojant situaciją jau  matai ir pastebi tėvų klaidas. Tuo tarpu, kai aiškiniesi savo situaciją tų klaidų nematai ar tiesiog nepagalvoji, kad tai yra netinkamas elgesys ir pan.


va tai tam ir reikia BV, kad pasakytų kaip jums tuos vaikus auklėti biggrin.gif
O jei rimtai, tai visada svetimas problemas lengviau spręsti negu savas. Ir kitua pamokyt yra labai lengva. Kaip sakydavo mano profesorius pasauly yr du lengviausi darbai - pirty nusišlapint ir kitą pamokyt. O kad visi tie pamokymai realiam gyvenime mažai pritaikomi, ai o kam tai įdomu. Va būtent- a, tai anksčiau reikėjo taikyt. Vakar buvom aikštelėj su vaiku. Kartu buvo sutrikusio elgesio mergaitė(vėliau įsikalbėjom). Oooo kiek "pastebėjusių problemą" buvo. Vaikas tiesiog irgi turi žaisti teisę viešoj aikštelėj. Mama tam tikrais atvejais naudojo specialistų rekomenduotus metodos. Tada dar daugiau "pastebėjusių". Ir vis tie "pastebėję" buvo tikrieji akademikai šito konkretaus vaiko auklėjimo klausimuose. Nieko neišmananti ir nežinanti buvo mama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 05 06, 12:26)
Aš ir sakau: svetimus vaikus lengva auklėti  mirksiukas.gif  4u.gif

Man savus lengviau. Žinau jų natūras ir charakterio plonybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 06 gegužės 2015 - 12:40
Kackac, įdomiai tu čia su pastebėjimu apie hedonizmą smile.gif Aš save priskiriu būtent tai rūšiai žmoniųsmile.gif Ir čia galima svarstyt labai daug kodėl taip užaugama. Mane mama labai versdavo tvarkytis, tėtis tai šiaip buvo toks disciplinuotas ir tvarkingas ir jam buvo nesuvokiama kaip natūraliai nesitvarko vaikas ar kaip jis gali neparuošti pamokųsmile.gif O užaugusi supratau, kad mano mama pati visiškai nebuvo tvarkinga ir nemėgo tvarkytis, jai tik taip matyt irgi buvo kalama ir ji pati iš paskutiniųjų stengėsi ir mus su sese visaip vertė tą daryti. Sesers, beje, labai versti nereikėjo. Ji tiek tada, tiek dabar užaugusi yra tvarkingesnė nepalyginamai už mane. Šiandien aš manau, kad mano tiesiog tokia asmenybė ir norint pasiekti su manimi kiek geresnį rezultatą pareigos srityje tėvams reikėjo ohoho kokių pastangų..tas visas jų auklėjimas ir visoks rodymas ar matai kaip dabar daug gražiau ir švariau atrodo, man pro vieną ausį įeidavo, o pro kitą išeidavo. Taip, man ir dabar gražiau kai sutvarkyta, bet jei reikia rinktis ar knyga/kelionė ar tvarkymasis, geriau lieku su minimaliai sutvarkytais namais. Aš visiškai tokia pati kaip "pagyvenus" dukra..
Tiek aš, tiek daugybė kitų vaikų yra gyvas įrodymas, kad griežtas baksnojimas ir pareigos kalimas į galvą yra visiškai neveiksmingi dalykai. Kas veiksminga, lieka pasiekti ilgu ir sunkiu darbu. Bet gal kitų vaikai yra lengvesni smile.gif
Atsakyti