Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegijos BV

QUOTE(kackac @ 2015 05 06, 10:54)
O užaugęs, tik tuomet, kai pats norės ir ūpas bus rūpinsis savo vaikais ir šeima, darbas domins taip pat tik tuomet, kai nuotaika bus. Lodorizmas totalus doh.gif


biggrin.gif Nu va,nors kartą sutarėm

QUOTE(Isyankar @ 2015 05 06, 11:10)
O tai kokio bukumo turi būti vaikas, kad jam argumentai "jei nesitvarkysi, prisiveis parazitų ir gyvensim kaip bomžai" būtų nepakankamai aiškūs?? Tipo vaikas nesupranta, kodėl reikia dulkes valyti, patalynę keisti?? doh.gif  Su manim mama tikrai taip nesicackino. Aiškiai buvo pasakiusi, kokios yra apsileidimo pasekmės ir nereikėjo užsiimti ilgomis pamokėlėmis ir prašymais, "kad gal tu, vaikeliuk, būk gerutis susitvarkyk, labai prašau" wub.gif


Bet tai dabar jau skaitytųsi vaiko emocinis žlugdymas. biggrin.gif

Ašaka,va tame ir sąsaja su BV,nes tai susiję su vaiko priliūliavimu,mokymu ar privertimu prie šuns vedžiojimo.Prie to,kokiomis priemonėmis vaikas ,kaip čia pasakius priskatinamas,priverčiamas tą šunį vedžioti biggrin.gif Nuo tų skatinimo privertimo priemonių priklauso BV reakcija į jūsų šeimą.
Nu po galais,gi turi vaikas turėti namuose pareigų,turi ugdytis atsakomybės jausmą už save ir kitus.
Va tam kartais ir reikia pasakyti griežtą-REIKIA.
Apie mušimą nekalbu,jei ką lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 05 06, 09:45)
Kodėl neleisti, juk būna situacijų, kai į tualetą baisiai norisi, o jo arti nėra smile.gif Kaip jau rašiau, jei vaikas nepajėgus to suprasti ir atjausti šuniuko, vadinasi, jam dar per anksti pavesti tokias pareigas (beje, mano jaunesnieji vaikai labai laukė, kol gaus teisę vieni šunį pavedžioti, bet čia, matyt, "suveikė" Tomo Sojerio ir tvoros principas, o ne tai, kad aš juos gerai auklėjau biggrin.gif ).

O šiaip, ar šunelių vedžiojimas tokia didelė problema, kad apie ją BV temoje tiek reikėtų diskutuoti?

Man tai is vis ne problema. Cia problema bv ir no gerbejoms kazkodel biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 05 06, 11:20)
O taip, vaikui tikrai yra suprantamas argumentas, kad jei nesitvarkys kambario, tai prisiveis parazitų ir gyvens kaip bomžas lotuliukas.gif Manau, kad man panašiai ir sakė nuo pat mažens ir stebėjosi, kodėl aš nesuprantu smile.gif

Mane pvz nuvarydavo tiesiog tvarkytis savo kambario, kur aš sau ramiai išsikrovusi spintelę skaitydavau knygas:) Nes tikrai nuoširdžiai nesupratau kodėl mano netvarka saikinga tokia bloga. O tai, ko aš nesupratau, priversti daryti iš pareigos mane buvo galima tik trumpam. Dabar, būdama jau suaugusi, suprantu, kad tokio savo mintimis ir idėjomis užsiėmusio vaiko kaip aš, nebuvo galima tiesiog muštruoti, jį reikėjo kantriai mokyti ir padėti suprasti kodėl reikia daryti vienus ar kitus darbus ir tai daryti nuo pat mažiausių metų.
Labai dažnai tėvai nesupranta, kad tas vertimas daryti vienus ar kitus darbus atneša tik tokį rezultatą, kad vaikas išmoksta nuoširdžiai nekęsti net žodžio "pareiga". Ir nesakau, kad pareigų nereikia:) Bet tai ilgas ir sunkus darbas....

Tai, kaip pagal jus reikia vaiką įtikinti tvarkytis?? Kokius stebuklingus argumentus naudoti??? Nes aš net maža būdama suvokiau, kad atrodyti ir gyventi kaip valkata nuo konteinerio TIKRAI NENORIU, ir bereikėjo mamai jokio muštro. Paaiškino kartą ir visam gyvenimui supratau, ir tvarkydavausi pati savanoriškai, niekam ilgų pasakėlių apie tvarkymosi naudą sekti nereikėjo. O, jūs, tada sorry, bet buvot kvailas vaikas tada.
Atsakyti
Ysyankar, o taip, mane mama irgi visokiais epitetais nuolat apdovanodavo už tai, kad nemėgstu tvarkytis smile.gif Kaip ir jūs dabar biggrin.gif Ir taip, manau, kad tai yra emocinis smurtas tokie kaip jūsų man dabar ir panašūs epitetai, kuriuos naudoja tėveliai norėdami, kad jų vaikai būtų tvarkingesni. Negi jūs nuoširdžiai manot, kad jei pavadinsit mane ar savo vaiką kvailu, kad jis nesupranta tokių argumentų, tai jis kažką supras??

Jų norai tai geri, aš suprantu, bet vaikų būna visokių..ne visi yra linkę būti labai tvarkingi:) Jų kitokia natūra. Aš nekalbu apie BUVIMĄ BOMŽU biggrin.gif Ir jau vaikui tai tokie argumentai tikrai nesuvokiami.

Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 05 06, 11:31)
Ysyankar, o taip, mane mama irgi visokiais epitetais nuolat apdovanodavo už tai, kad nemėgstu tvarkytis smile.gif Kaip ir jūs dabar biggrin.gif  Ir taip, manau, kad tai yra emocinis smurtas tokie kaip jūsų man dabar ir panašūs epitetai, kuriuos naudoja tėveliai norėdami, kad jų vaikai būtų tvarkingesni. Negi jūs nuoširdžiai manot, kad jei pavadinsit mane ar savo vaiką kvailu, kad jis nesupranta tokių argumentų, tai jis kažką supras??

Jų norai tai geri, aš suprantu, bet vaikų būna visokių..ne visi yra linkę būti labai tvarkingi:) Jų kitokia natūra. Aš nekalbu apie BUVIMĄ BOMŽU biggrin.gif  Ir jau vaikui tai tokie argumentai tikrai nesuvokiami.

Tai aš ir klausiu: KOKIAIS argumentais, anot jūsų, reikia įtikinti vaiką tvarkytis?? Jei "nesitvarkant prisiveis parazitų" neveikia?? Konkrečiai prašom.
Man kaip net buvo suvokiami. Matydavau gatvėse elgetas ir būtent dėl nenorėjimo būti panašia į juos su džiaugsmu ir entuziazmu tvarkiausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isyankar: 06 gegužės 2015 - 10:40
QUOTE(meletu @ 2015 05 05, 23:10)
* taip, mokytojai gali atrodyti kitaip nei jums. Na tai teks pasikalbėti dar. Su soc.darbuotoju, gal su psichologu. Gal jie sutiks su jūsų pasirinkta auklėjmo priemone, o gal kažkiek jūsų nuomonė pasikeis. Žmonės bendraudami, išsakydami savo nuomonę, klausydamiesi kitų nuomonės kiečia kitus ir keičiasi patys. Kas tame blogo?

** Mokytoja jums sako: mama, aš suprantu, jog tai jūsų pasirinktas būdas išmokyti vaiką, bet suprantate, mokyklje jūsų vaikas dėl skirtingų kojinių ir nevisai šviežio matpako patiria patyčias. Aš turiu pokalbį su tų vaikų tėvais. Situacija turi keistis, neišaugti iki rimtesnių problemų"
Kaip vertintumėte tokį posūkį? Darytumėte ką nors? Kokia linkme būtų jūsų reakcija?

*** NO įstatymas draudžia bet kokios rūšies smurtą. Betkokį, betkieik. Nėra čia to lietuviško "biškio" kuris dar kaip ir nieko tokio.

**** O jūs matėte policijos, teismų oficialius dokumentus? Klausiu, nes aš nesu mačiusi.


* Taip, nematau nieko blogo aptarti su mokytoja ar psichologe ar dar su kokia tarnyba savo auklėjimo metodus. Sakykit, prašom, o galiu aš ateiti ir mokytojai paaiškinti, kad pvz skaitymo pamokėles aš norėčiau, kad vestum taip ir taip, nes manau, ar netgi turiu žinių, kad vaikams taip geriau ir įdomiau. O, jei mokytoja sugalvotų manęs nepaklausyti, ar galiu apskųsti ją, kad anot manęs naudoja netinkamus metodus g.gif

** Įdomu. Pastebėjau, kad NO merginos labai dažnai kalba apie tai, kad vaikas išsiskirs iš kitų, iš jo bus tyčiojamasi, jeigu jis nebus kaip kiti ar nedalyvaus visoje bendroje veikloje ir pan. Ar NO tiek daug patyčių? Kame yra baimė būti kitokiam? Kodėl kitoks tai bus patyčių objektas, o ne visa klasė bus auklėjama, kad nesvarbu kokios kojinės ir kokia pusryčių dėžutė niekas niekada neturi teisės šaipytis iš kito vaiko g.gif

*** Tikiu. Bet, ar norite pasakyti nusikaltimai nėra klasifikuojami pagal sunkumą. Ir bausmė nepriklauso nuo to? Pvz žmogus gatvėje užtrenkęs antausį kitam, bus teisiamas lygiai taip pat, kaip žmogus sumušęs kitą iki sąmonės netekimo? Arba net mirties? Bausmė bus tokia pat? Nes, mamoms tai matau, kad tokios pat bausmės.

**** Labai gaila, kad įdomią diskusiją užbaigiate savo tradiciniu: ar dokumentus matėte? Ne, nemačiau. Jūs taip pat. Bet, jūs besąlygiškai tikite tuo ką jie sako. Aš, tuo tarpu skaitau, nagrinėju, domiuosi ir savo nuomone susidarau, ne vien pagal nukentėjusiųjų pasakojimus, o apie bendrus straipsnius. Anksčiau buvau pakomentavusi iš NO forumo žinutę, visos praignoravo: nuteisti tėvą/motiną pvz įkalinimo ar panašia bausme įkalčių neužtenka, bet įtarimo nusikaltimu užtenka, kad vaikai būtų paimti. rolleyes.gif

QUOTE(kackac @ 2015 05 05, 23:29)
Pradžių pradžia, mano galva, yra pagarba. ABIPUSĖ. Tėvų vaikams, vaikų tėvams. Nuo mažų dienų, nuo kūdikystės. Kai tai tampa įprastu kasdieniu gyvenimo būdu, neįsivaizduoju, kaip motinos ar tėvo paprašytas vaikas galėtų atsakyti "tingiu", "palauk". Kai tėvų ir vaikų santykiai yra pagarbūs, patikėkit, labai daug vaikų elgesio problemų, tiesiog, nebeiškyla. Grubumas, atsainumas, nesiskaitymas ir pan. baisybės, tiesiog, nebeturi vietos. Su pagarba auginami vaikai kitokie, jie girdi, supranta ramų toną, paprastą prašymą pvz. padėti ir pan.


Šiais laikais labai madinga pliekti į kairę ir dešinę šitokią vat teoriją. O, jūs konkrečiai išaiškinkite kaip nuo šiol turėtų tėvai elgtis, kad ta pagarba ABIPUSĖ atsirastų mirksiukas.gif Netgi duota situacija, šuniuko vedžiojimas. Na, pabūkit specialistė išaiškinkit mamai mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(Ašaka @ 2015 05 05, 23:49)
Drįsčiau spėti, kad BV dirba ne žmonės su penkių klasių išsilavinimu, o specialistai, antra, su problematiška šeima dirba ne tik pačios BV specialistai, bet ir psichologai, logopedai, kiti reikalingo profilio specialistai. Pavyzdžiui, pasidomėjau čia aptartos Aistės istorija - priimdami sprendimus dėl jos vaiko globos, teismai rėmėsi mažiausiai trijų psichologų nuomone: pirmos instancijos teismas paskyrė psichologę Marianne Kaspersen, ekspertizę teismui rengė psichologė Charlotte Reedtz, BV atstovavo psichologė Inger Lise Kvaale (šaltinis: http://www.lrytas.lt...bietems.htm?p=4 )


Vieno iš psichologų išvados:
Juk ekspertizę teismui rengusi psichologė Charlotte Reedtz posėdžio dieną pasakė tiesiai šviesiai: „Aistė vaiko neatgaus.“ Nepaisant to, kad teismas nustatė, jog biologinė motina padarė didelę visapusišką asmenybės augimo pažangą ir įvardijo ją kaip „ressurssterk“, t. y. kaip asmenį, turintį daug išteklių...

QUOTE(Ašaka @ 2015 05 06, 10:45)
O šiaip, ar šunelių vedžiojimas tokia didelė problema, kad apie ją BV temoje tiek reikėtų diskutuoti?


O kodėl ne? Tai viena iš daugybės situacijų, su kuriomis susiduria tėvai? Kas blogo diskusijoje?

QUOTE(Isyankar @ 2015 05 06, 11:10)
O tai kokio bukumo turi būti vaikas, kad jam argumentai "jei nesitvarkysi, prisiveis parazitų ir gyvensim kaip bomžai" būtų nepakankamai aiškūs?? Tipo vaikas nesupranta, kodėl reikia dulkes valyti, patalynę keisti?? doh.gif  Su manim mama tikrai taip nesicackino. Aiškiai buvo pasakiusi, kokios yra apsileidimo pasekmės ir nereikėjo užsiimti ilgomis pamokėlėmis ir prašymais, "kad gal tu, vaikeliuk, būk gerutis susitvarkyk, labai prašau" wub.gif


Na, matyt visų visi vaikai yra gerokai kvaili, nes toks pasakymas, visiškai niekam tikęs lotuliukas.gif Mano vaikas dar paklaustų, kas tas bomžas thumbup.gif

QUOTE(Kristi_na @ 2015 05 06, 11:20)
O taip, vaikui tikrai yra suprantamas argumentas, kad jei nesitvarkys kambario, tai prisiveis parazitų ir gyvens kaip bomžas lotuliukas.gif Manau, kad man panašiai ir sakė nuo pat mažens ir stebėjosi, kodėl aš nesuprantu smile.gif

Mane pvz nuvarydavo tiesiog tvarkytis savo kambario, kur aš sau ramiai išsikrovusi spintelę skaitydavau knygas:) Nes tikrai nuoširdžiai nesupratau kodėl mano netvarka saikinga tokia bloga. O tai, ko aš nesupratau, priversti daryti iš pareigos mane buvo galima tik trumpam. Dabar, būdama jau suaugusi, suprantu, kad tokio savo mintimis ir idėjomis užsiėmusio vaiko kaip aš, nebuvo galima tiesiog muštruoti, jį reikėjo kantriai mokyti ir padėti suprasti kodėl reikia daryti vienus ar kitus darbus ir tai daryti nuo pat mažiausių metų.
Labai dažnai tėvai nesupranta, kad tas vertimas daryti vienus ar kitus darbus atneša tik tokį rezultatą, kad vaikas išmoksta nuoširdžiai nekęsti net žodžio "pareiga". Ir nesakau, kad pareigų nereikia:) Bet tai ilgas ir sunkus darbas....


Puikiai thumbup.gif

QUOTE(Isyankar @ 2015 05 06, 11:25)
Tai, kaip pagal jus reikia vaiką įtikinti tvarkytis?? Kokius stebuklingus argumentus naudoti??? Nes aš net maža būdama suvokiau, kad atrodyti ir gyventi kaip valkata nuo konteinerio TIKRAI NENORIU, ir bereikėjo mamai jokio muštro. Paaiškino kartą ir visam gyvenimui supratau, ir tvarkydavausi pati savanoriškai, niekam ilgų pasakėlių apie tvarkymosi naudą sekti nereikėjo. O, jūs, tada sorry, bet buvot kvailas vaikas tada.


thumbup.gif Nuostabi teorija vaikui, valkata nuo konteinerio biggrin.gif
Atsakyti
Tik kažkodėl niekas taip ir neatsako, kokie tie stebuklingi argumentai, kurie įtikins vaiką tvarkytis lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, aš pati bandau tokius dalykus: 1)tvarkytis kartu, tada jaučia džiaugsmą nuo bendros veiklos, o kol dar mažiukas tai net jei nemoka ir terlioja, tegul tvarko, taip atsiranda įprotis; 2)kol dar mažas pakreipti tvarkymąsi kaip žaidimą, bet tenka nuolat dirbti užsiimant tuo žaidimu:) 3)naudoti žodžius "prašau", "šaunuolis" ir skatinti už tinkamą elgesį, naudoti kažkokią atlygio sistemą, kurti tam tikrus ritualus; duoti užduotis pagal jo amžių ir gebėjimus ir pomėgius, juk yra darbelių, kur vaikas galės jaustis naudingas ir labai veiksmingas, o yra tokių, kurie jam tikrai sunkūs ir tuos atlikdamas jis, aišku, bus irzlesnis, nekantresnis ir tėvams reikės daugiau kantrybės.
Stebėti konkretų vaiką ir suprasti kokie argumentai/paskatinimo sistema jam konkrečiai yra svarbūs. Bet sykiu išlikti realiste, suvokiančia, kad vaikas vis tik yra vaikas ir jam taip pat kartais galima nusileisti, jei jis tikrai blogai jaučiasi, būti lanksčiai...O vaikai yra labai skirtingi, vieniems galbūt labai tinka konkretumas bei tikslus nurodymas, jis ir šiaip yra tvarkingas iš savęs, o juk yra žmonių, kurie niekada nebūna labai tvarkingi ir besilaikantys taisyklių ir kad jie tokie yra jau galima stebėti nuo pat mažens, čia turbūt svarbu išlikti realiste ir jausti ribas kiek galima pasiekti su konkrečiu vaiku..Čia pasidalijau tik savo patirtimi, kuri man padeda ax.gif
Nėra vieno recepto 4u.gif Jei toks būtų, tai nebūtų ir tos diskusijos.
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 05 06, 12:06)
Tik kažkodėl niekas taip ir neatsako, kokie tie stebuklingi argumentai, kurie įtikins vaiką tvarkytis lotuliukas.gif


Tai čia KACKAC ir MEMENTOO, AŠAKA turėtų atsakyti, laukiam jų. Joms, ten viskas paprasta su vaikų auklėjimu, klausimų nekyla anei jokių.
Atsakyti

Nebūkit tokia nekantri, juk žmonės dar ir dirba, o ne tik forume rašo ax.gif


QUOTE(Isyankar @ 2015 05 06, 11:06)
Tik kažkodėl niekas taip ir neatsako, kokie tie stebuklingi argumentai, kurie įtikins vaiką tvarkytis lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 05 06, 12:02)
Mano vaikas dar paklaustų, kas tas bomžas  thumbup.gif



Nu tai nuvedei ir parodei biggrin.gif Tsakant,surengei vaikui ekskursija sen bei ten.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 05 06, 12:02)
** Įdomu. Pastebėjau, kad NO merginos labai dažnai kalba apie tai, kad vaikas išsiskirs iš kitų, iš jo bus tyčiojamasi, jeigu jis nebus kaip kiti ar nedalyvaus visoje bendroje veikloje ir pan. Ar NO tiek daug patyčių? Kame yra baimė būti kitokiam? Kodėl kitoks tai bus patyčių objektas, o ne visa klasė bus auklėjama, kad nesvarbu kokios kojinės ir kokia pusryčių dėžutė niekas niekada neturi teisės šaipytis iš kito vaiko  g.gif

1. Vieno iš psichologų išvados:
Juk ekspertizę teismui rengusi psichologė Charlotte Reedtz posėdžio dieną pasakė tiesiai šviesiai: „Aistė vaiko neatgaus.“ Nepaisant to, kad teismas nustatė, jog biologinė motina padarė didelę visapusišką asmenybės augimo pažangą ir įvardijo ją kaip „ressurssterk“, t. y. kaip asmenį, turintį daug išteklių...

2. O kodėl ne? Tai viena iš daugybės situacijų, su kuriomis susiduria tėvai? Kas blogo diskusijoje?

3. Na, matyt visų visi vaikai yra gerokai kvaili, nes toks pasakymas, visiškai niekam tikęs  lotuliukas.gif Mano vaikas dar paklaustų, kas tas bomžas  thumbup.gif
Puikiai  thumbup.gif


** Pasirodo, tuos pačius tekstus skaitome ir suprantame kiekviena savaip. Kaip aš supratau ir "norvegių" paaiškinimo, mokytojai greičiau atkreips dėmesį į patyčininkus, o į vaiką, kuriam tevai draudžia draugų pasikviesti tik tuo atveju, jei vaikas dėl to akivaizdžiai sielosis.

1. Nesuprantu Jūsų pažymėjimo raudonai. Na, išsakė psichologė savo nuomonę apie mamytę (kokią, mes nežinom), taigi tam ji ir buvo pakviesta. Na, pripažino teismas, kad mamytė materialiai apsirūpinusi, bet ar vaikas iš jos buvo paimtas dėl to, kad ji buvo neturtinga?

2. Būtent, viena iš daugybės. Ir esmė ne šuniukas, o kokiu būdu tėvai pratina vaikus prisiimti pareigas ir jas vykdyti, nesvarbu, ar tai šuniuko vedžiojimas, ar kiemo tvarkymas.

3. drinks_cheers.gif Vaikui pirmiausia reikėtų paaiškinti, kas tas "bomžas" ir kodėl taip blogai juo būti. Antra, "bomžas" juk neturi namų, tai kaip jo pavyzdį naudoti kaip argumentą, jog namus reikia tvarkyti? Bijau, kad po tokio pavyzdžio vaikas kaip tik užsinorėtų bomžu tapti, nes tuomet nebereikėtų nieko tvarkyti lotuliukas.gif
Atsakyti