QUOTE(Onelė @ 2018 04 26, 20:50)
Oho, Leonsija, net nesitiki, kad apie Afriką rašote
. Tai gal ir gerai, kad liepą skrendame. Tik gal reikėjo savaite anksčiau ( nuo 6 d.) imti kelionę. Bet jau nebepasikeisi už tokią kainą tik pasapnuoti apie 2 savaites galima
.
O Ramadano laikotarpiu vykti - čia pliusas ar minusas?
Cia kazkoks ciklonas buvo, bet biski susalom
siaip ir anksciau, vaziuojant tokiu metu ( mazdaug nuo geguzes 29 +- ) , visados pasitaikydavo diena- kita maziau sauleta, tai dziaugemes ir pasinaudojus proga vaziuodavome i miesta pasitrankyti, bet kad pastoviai, kasdien, arba ryte, arba vakare kazkas, tai nee.
Beje vyras su vaiku buvo isvaziave su kupranugariais, kiek atokiau nuo juros , gilyn i vietine gyvenviete, grizo iskepe
, sake, sakes kaip karsta, a nei debeselio. O prie juros tamsu, lynoja ir vejas.
Susipazinome su viena moteriske, saules fanate, tai ta net verke, sake daugiau niekada gyvenime, tik liepa
- silta, jura skaidri, rami ( jeigu niekur is viesbucio diena nevaziuoti, tai visai normaliai, aisku i ekskursijas - sachara ten, ar panasiai, tai nevaziuociau tikrai, bet cia subjektyvu, siaip i ekskursijas vaziuoti vienodai karsta, ar birzeli, ar liepa- El Djeme, tai kosmaras ).
Ramadano metu mes buvome viena karta- uzpernai. Nezinau, vyrui labai patiko ( sake, noretu vel per Ramadana vaziuoti ), as gal ne ( bet gal man cia del to oro taip uzsifiksavo
, net gamta buvo pries
. ) Kas gerai- visiskai nera viesbutyje musulmonu. Siaip man jie netrukdo, bet ... skaiciau, kad kartais buna sudetinga- siaip vaikai aisku nagli, triuksmingi, seimos gausios, diedai, kaip tankai- nuolat ruko, lenda be eiliu. Ten taip idomiai, jie su seimom suvaziuoja savaitgaliui, po 5-10 zmoniu seimas, tai aisku iskart padaugeja zmoniu, eiles, triuksmas. Ne taip, kad man tai trukdo, bet iskart pasikeicia personalas, jauciasi toks poziuris kaip i antrarusi ( as nesu pretenzinga, ir kadangi ne pirma karta jau ten, tai kaip ir viskas ok, bet vistiek, dalinant pvz pica, viduriuka gaus saviskai, o tau ides krasta. Siaip taip ir turi buti, cia Lietuvoje savas sava kapuoja su malonumu, bet kazkaip man vistiek norisi to " patarnavimo", nors ir veidmainisko
). Tai per Ramadana savu nera. Tai pliusas . Biski ramesne animacija ( muzika tylesne, animatoriai ne tokie aktyvus ). Cia man irgi pliusas, nes laabai jau ten viskas perdetai- pastovi kakafonija prie baseino. Bet maistas prastesnis- visiskai nera juros gerybiu ( negalima jiems ten ju liesti per ta laika, ar dar kazkas panasaus ), ir bendrai, nera del ko stengtis- savu juk nera
. Cia minusas, bet is bado niekas nemire tikrai. Man maisto pasirinkimo tikrai uztenko, o guminiu astunkoju ir beskoniu midiju tikrai nepritruko. Tai nezinau, ar tai realus minusas, ar cia tiesiog kazkokio principo reikalas- kaip gi be astunkoju
.
Viskas uzdaryta- diena parduotuves nedirba- gi diena jie nevalgo ir negeria, na tai ir dirbt sunku- laukia vakaro. O tada... aha, galvojote, kad dirba, ne, tada jie valgo. Susirenka visi lauke prie stalo ir valgo. Veliau dirba. Cia minusas ? Kad ir ne, nieko mes ten nebeperkam, asortimenta mintinai zinome, idomu paziureti, kaip jie valgo visi, uztenka laiko ir apsipirkti. Kaip butu vaziuojant i ekskursija- nezinau. Aisku mieste maziau to kolorito- turgus nedirba beveik, nera to surmulio, bet tai irgi idomu. Bet visko uzteko- ko norejome- nusipirkom.
Tai tiek apie ta Ramadana. Bet tikrai nenoreciau ten atsidurti iskart PO Ramadano, kai didziule svente 3 dienas diena nakti be perstojo, kai suvaziuoja visi ir savi , ir is Alzyro ir is kur tik galima. As nepataikiau, tai ir negaliu nieko pasakyti, gal priklauso nuo viesbucio, musu tarkim, toks seimyninis, atvaziuoja visi su vaikais, tai gal ir nera tokios klinikos, butu koks skirtas jaunimui, be vaiku, tai gal visai kitaip. Bet jau maitina...viskas kas geriausio. Visa ivairove, kokia tik imanoma ( skaiciau atsiliepimus, tai laabai patiko, ir svente ir nuotaika ir maistas, zodziu nereikejo jokiu ekskursiju , tai sakau, visaip yra )
Labai tikiuosi, kad kas nors pasidalins ispudziais cia
Kaip supratau, VilmaDel zada dalyvauti siemet
- labai bus idomu, kaip realiai tai atrodo
.
Jeigu ne paslaptis, kiek sumokejote uz kelione 2 sav ir kiek zmoniu ( jeigu nelabai, tai i az ). pastebejau, kad jos pradejo brangti jau kita diena po pasirodymo- baisus gobsumas musu tautieciu ( Paziurejau pas lenkus - OMG koks pigus jusu viesbutis, kodel jo nesirinkau
, toks grazus
ir atsiliepimai neblogi- maistas geras, midijos
, kita karta galvosiu, Susas nelabai mane suzavejo, bet Mahdija tai... tik kad nuostabus papludimiai , bet Tunise, o tuo labiau liepos men jie visur nuostabus )