Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas

Užklydau ir aš į forumą apie  TUNISĄ. Nors prisiminimų yra ir gerų ir nelabai.Ekskursija į Sacharą labai patiko.Tai pats geriausias dalykas kas buvo TUNISE.Kaip čia klausia dėl daiktų pasiėmimo-tai pasiimti kas tom 2 dienoms būtina ir 1-ai nakčiai.Jojant kupranugariais tai ten aprengia tokiais drabužiais,nei nežinau kaip jie vadinasi. Užriša ant galvos tokius kai šalikus,kad smėlio nepripūstų.Aš tai buvau pasiėmus plonas ilgas kelnes,nes tie kupranugariai nėra švelnūs......Pasiėmę buvom po pledą,nes ir autobusu važiuojant naktį vėsoka.O kai prie druskos ežero saulėtekį sutikom tai ir vėsu buvo.Pirkom figų kai sustojom prie druskos ežero.Tai didesnėse dėžutėse-viskas gerai,o kur buvo mažose kai pintinėlėse-žiauru. Kirmėlės ropojo kai parsivežėm namo.Buvom Mahdijoje,Monastyre ir Sidi bidi saide(jau užmiršau kaip teisingai rašosi)

Gyvenom SUSO kurorte-nepatiko. Viežbutis Tej Merhaba-normalus.

Atsakyti

Sveika,Maryte,skaičiau Jūsų klausimus  kai dar tik ruošėtės į Tunisą,labai laukėt,labai ruošėtės,domėjotės,ir... Grįžote visiškai nusivylusi...Ten tas įvykis su vietiniais Jus taip sukrėtė ar buvo dar kažkas? Važiuojame kitų metų liepą,tad pasiskaičius tokių atsiliepimų,pradeda kilti viskių prieštaravimų...

Atsakyti

Važiuojame kitų metų liepą,tad pasiskaičius tokių atsiliepimų,pradeda kilti viskių prieštaravimų...

Ne man skirta, bet ir aš iš savo varpinės pasakysiu. Po Tunisą keliavau ir su ekskursijomis, ir su mama ir visiškai viena. mano pastebėjimai. Viešbutyje, jo teritorijoje rengiaties taip kaip jums įprasta ir patogu. Kurortinėje zonoje irgi labai nieko nenustebinsite su šortais ar dekolte. Į turgų, po Suso centrą ar Monastyrą jei nenorite perdėto dėmesio nedemonstruokite dekoltė ir šortų ilgis geriau jau kad bent jau apie kelius. 

Bet jei savarankiškai keliaujate viena ar vienos moterys itin svarbu atsakingai pasirinkti aprangą. Tai kas mums atrodo įprasta, jiems atrodo itin iššaukiančiai. Pasižiūrėkit kaip rengiasi vietinės moterys,ypač jaunos merginos. Jos dėvi palaidines su trumpomis rankovytėmis, bet jokių dekoltė, jei dekoltė, tai po apačia kitas rūbas- nerodo nuogos krūtinės odos-NIEKADA. Beje koks dekoltė dydis yra padorus pasižiūrėkit į vietines(jokio). Kojos slepiamos. Kaip iš turisčių tai bent jau bridžai,tokie kad ir atsisėdus keliai nesimatytų. Visa tai dėl jūsų pačių patogumo ir saugumo. Patogumas- apsauga nuo nudegimo  :mirksiukas: Viešai demonstruojamas moters kūnas jiems kaip žalia šviesa, reiškia nori, ieškai tai ko čia dabar laužaisi.. Tik kas yra dirbę su turistais ar lankęsi europoje žino kad pas mus taip įprasta. O daugumai tai atrodom lyg kekš..s ir jie be jokio sąžinės graužaties elgiasi kaip su kekšė...is. Ekskursijose net ir nepadoriai (jų standartais)tik akimis valgys, bet nepakliūsite į itin pavojingas situacijas todėl kad būsite grupėje ir turistinėse vietovėse. 

Bet jei jūsų kompanijoje yra vyras, tuomet galite sau leisti daugiau, bet... kai tik jūsų vyro nesimatys kaip minimum valgys jus akimis :dry2:

Nekenkia šiek tiek žinoti jų papročius, tradicijas. Pas mus vaikščiojimas susikabinus už rankučių pati nekaltybė,o ten vyras paimdamas moterį už rankos parodo kad toji moteris yra jo  :geda: Todėl musulmoniškų kraštų vyrai, ypač afrikiečiai mėgsta pasikviesti pasivaikščioti turistes. Pasidemonstruoti prieš kitus savo laimikiu ir visai nesvarbu kad daugiau susikabinimo rankomis nieko nebuvo  :wink:

Prieštaravimai yra gerai, mažiau tikiesi iš kelionės, labiau mėgaujiesi ta kelione :)

O man Tunisas patiko labiau nei Egiptas, bet mažiau nei Turkija. Mozaikos, spalvingos plytelės, kaip aš jų pasiilgau... Kai ten buvau nė nesupratau kaip mane tai žavi, dabar net gailiuosi kad tiek mažai jų fotografavau. Nors nuotraukos to neperteiks, reikia gyvai :)

c4735859f5e0.jpg

567507ec8f86.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jerda: 07 gruodžio 2017 - 20:16

bfaa5b5540b1.jpg

Tų gražių plytelių visur yra, ant sienų, aplink duris, net fontanai

6fad72ed66d0.jpg

f78924b8730a.jpg

Atsakyti

Labai ačiū,labai aiškiai viską nupiešėt.Dar mane kankina abejonės...Žinau,yra sakoma,jei buvai Tunise ir nebuvai Sacharoj,reiškia niekur nebuvai,bet mes važiuojam tik septynioms dienoms ir dvi iš jų praleisti dykumos karštyje,ar tikrai labai jau verta? Pernai ilsėjomės Graikijoj,tai išvažinėjom visą Kretą,ištisai buvom kelyje,šį kartą norisi pasyvių atostogų...Ką patartumėt,ar tikrai labai pasigailėsiu nenuvykusi į Sacharą?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura laura: 07 gruodžio 2017 - 20:43

Labai ačiū,labai aiškiai viską nupiešėt.Dar mane kankina abejonės...Žinau,yra sakoma,jei buvai Tunise ir nebuvai Sacharoj,reiškia niekur nebuvai,bet mes važiuojam tik septynioms dienoms ir dvi iš jų praleisti dykumos karštyje,ar tikrai labai jau verta?

Pataisysiu, ne dvi dienas praleisite Sacharoje, o autobuse kelionė į ir iš jos. O pačioje Sacharoje gal pora val pabuvojome :) Laikrodin nežiūrėjau :)  Bet pakeliui dar buvome užsukę į El Jemą ir kitas vietas. Beje man labiausiai patiko natūrali oazė ypač tarpeklis joje :wub: Mano fotoreportaže yra nufotografuota ir aprašyta visa mano Tuniso kelionė. Įmetu nuorodą, jei bus įdomu-pavartyki  :) 

https://www.supermam...1003066-tunise/

O Marytė įtariu ne figų, bet datulių prisipirko, nes ten jos karaliauja. Man visos nesugedę pasitaikė, tik skirtingomis kainomis ir labai skirtingos kokybės. Vienos sultingos, mėsingos, brangesnės, pintoje lėkštutėje dirbtinėje oazėje pirktos, o daug, nemėsingos, tokios kūdos pigios pilstomos į maišelius  natūralioje oazėje nusipirkau. 

Atsakyti

Aš jau esu perskaičius visus Jūsų kelionės įspūdžius :) ,bet manau dar kartą pasiskaitysiu,labai patiko,na taip,kratytis dvi dienas autobuse,nekažkas,jaučiu atsisakysiu aš tos Sacharos,ačiū :rolleyes:

Atsakyti
Mergaitės, jeigu į Tunisą 10 m. vaikas vyksta tik su mama, ar reikia tėčio sutikimo?
Atsakyti

Sveikos,štai ir vėl užsukau su klausimėliu :unsure:.Daug rašoma,kad Tunise,keičiant valiutą,būtina išsaugoti čekį,čia dėl ko? :hmm:

Ačiū iš anksto :angel_not:

Atsakyti
QUOTE(Laura laura @ 2017 12 19, 22:04)
<p>
Sveikos,štai ir vėl užsukau su klausimėliu unsure.gif.Daug rašoma,kad Tunise,keičiant valiutą,būtina išsaugoti čekį,čia dėl ko? hmm.gif</p>
<p>Ačiū iš anksto angel_not.gif</p>

Kiek pamenu, jų pinigų negalima išvežti iš šalies.Tai kad išskrendant pasikeisti atgal reikia turėti keitimo čekį.
Atsakyti

Supratau,ačiū :)

Atsakyti
Tik neapsimoka atgal keisti- kursas oro uoste tragiskas . Geriau isleisti viska, arba prie keityklos ( viesbutyje ) pasiulyti norintiems pirkti.

Paciuose keitykluose atgal nekeicia- tik oro uoste. Dazniausiai tas likutis ( ir gan nemazas ) susidaro, kai paskutine diena atgauni depozita uz ranksluoscius, televizoriaus pultus, seifus ir supranti, kad isleisti jau neturi laiko, o ir nera ka pirkti uz tokia suma.
Kai kurie viesbuciai ima ( ir grazina ) depozita valiuta mirksiukas.gif

p.s. Daug kas stebejosi- kam reikalingi tie depozitai ( pvz uz mokamus seifus ). Va tam ir reikalingi mirksiukas.gif . Atgauni pinigus ir isleidi visus, arba paremi valstybe, parduodant papigiai .
Atsakyti