Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas

QUOTE(auksaplauke1985 @ 2015 06 27, 08:24)
o kokiame viesbutyje jus esate? Kaip elgiasi vietiniai? Papasakokite ka sakys gidai?

Vakar ieskojau kazkokios informacijos, kada butu keiciama kelione i kita arba grazinami pinigai - nieko konkretaus sutartyje nera nurodyta,. viskas tik keliautojo nenaudai.,  bet pasiziurejau, kaip buvo daroma, kai buvo atsauktos keliones i Egipta - buvo siuloma grazinti pinigus arba keite kryti tuo metu galiojanciomis kainomis. Gal kuri tuo metu keliavote su Novaturu?

Aš tuo metu buvau susidūrusi, tik jie atšaukė dalį kelionių iki tam tikros datos, o maniškė data jau į tą tarpą nebeįėjo. Taigi labiausiai erzino nežinia, nesuteikiama informacija. Kainos tuo metu baisingai pakilo, pasinaudojo situacija. Šiuo metu vasara tai yra daugiau kelionių krypčių, galų gale nebūtinai su organizatoriais. O mums buvo kovo pradžia, tai kainos pakilo iki kosminių.
O Jurgitai-Gabrielei linkiu pailsėti, po tokio įvykio saugumas šią savaitę bus itin sustiprintas ir iki jūsų atostogų pabaigos nebeturėtų vėl pasikartoti, saugumas labiau dirbs .Tik po kiek laiko atsipalaiduojama- žmogiškasis faktorius, ir tuo teroristai pasinaudoja.
Papildyta:
Pagal užsienio žiniasklaidą aukų skaičius jau pasiekė 37, 38, 39 žmones. Čia skirtingi šaltiniai taigi tiksliai neaišku, bet žuvusiųjų daug. Baisu, o juk tik taip neseniai pati vaikštinėjau po tą rajoną. Daug turistų, ypač senjorų iš Vokietijos.
Atsakyti
QUOTE(auksaplauke1985 @ 2015 06 27, 07:24)
o kokiame viesbutyje jus esate? Kaip elgiasi vietiniai? Papasakokite ka sakys gidai?

Vakar ieskojau kazkokios informacijos, kada butu keiciama kelione i kita arba grazinami pinigai - nieko konkretaus sutartyje nera nurodyta,. viskas tik keliautojo nenaudai.,  bet pasiziurejau, kaip buvo daroma, kai buvo atsauktos keliones i Egipta - buvo siuloma grazinti pinigus arba keite kryti tuo metu galiojanciomis kainomis. Gal kuri tuo metu keliavote su Novaturu?

Mes turejom kaip tik tuo laiku skrist i Egipta su Novaturu. Be problemu galejom pasikeisti keliones data arba rinktis kita sali. Mes nenorejom laukti, tai rinkomes Tenerife. Aisku, kainos tai tikrai buvo sukeltos. Galejom ir pinigelius atsiimti, bet mes norejom atostogaut. smile.gif As tai tikrai vaziuociau be baimes i Tunisa. Kai ispuolis ka tik ivykes, greit tikrai nepasikartos, bus visi labai budrus. Nepasiseke tiems, kurie buvo toj vietoj, tuo metu verysad.gif
Atsakyti
Musulmonu mastymas kitoks nei musu.supaisysi ten juos.saugumui pajegos skirtos didziules.ir viesbuciuose tuo pasirupins.jiems turizmas svarbus.sezono ykarstis ir tokia tragedija.
Atsakyti
http://m.lrytas.lt/n...954151433558941
Straipsnis lryte lietuviu kurie buvo atvyke is uk i Tunisa.rasoma kad vakare nugriaudejo sprogimas po kurio nebuvo elektros.anglai nerizikuoja ir skraidina atgal poilsiautojus.sios salies pilieciu vakar daug zuvo
Atsakyti
QUOTE(Koso @ 2015 06 27, 13:34)
http://m.lrytas.lt/n...954151433558941
Straipsnis lryte lietuviu kurie buvo atvyke is uk i Tunisa.rasoma kad vakare nugriaudejo sprogimas po kurio  nebuvo elektros.anglai nerizikuoja ir skraidina atgal poilsiautojus.sios salies pilieciu vakar daug zuvo

O,siaube....
Tai Monastyras toli,o mes buvom ,manau,vos 2-3 km nuo to viesbucio...
doh.gif doh.gif
O tai kaip suprantu,vakare vel buvo naujas sprogimas doh.gif
Mes vakar grizom,o kelios pazistamos liko antrai savaitei Suse...

Man taip gaila,nes salis tikrai patiko,dar turejau minciu gal kitamet sugrizti ten su vaikais... Bet praktiskai buvom atsidure taip arti pavojaus...
Atsakyti
Didesnis mazesnis atstumas nieko nereiskia kai bet kur gali pradet saudyt ar susiprogdit.tai yvyksta greit.Tunise apsauga tikrai rupinamasi.pernai papludimy apsauginiai du budedavo nuolat.o ir mieste nemazai policijos apsirengusios civiliu rubais.pernai nustebino itin didelis kiekis uniformuotu oro uoste.ir kruopstus patikrinimas.stebina zudiku mastymas kai saudo ne tik i uzsieniecius bet ir i savus.vakar uzejau i aljazyra puslapi ten komentatoriai labai pikti ant turistu.nes pas juos prasidejo ramadanas.o poilsiautojai geria eda ryja linksminasi ir negerbia salies paprociu.manau zinote apie ramadana kad nuo sauletekio lig saulelydzio negalima valgyt gert linksmintis.
Atsakyti
Dabar nuolat stebime pranesimus ir musu URM bei Novaturo pozicija stebina! visos uzsienio agenturos gabena is Tuniso zmones, na o lietuviai ramiai palieka ir "artimiausiu metu svarstys".. net pardavimuose vis dar reklamuojama blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Alri @ 2015 06 27, 11:08)
Mes turejom kaip tik tuo laiku skrist i Egipta su Novaturu. Be problemu galejom pasikeisti keliones data arba rinktis kita sali. Mes nenorejom laukti, tai rinkomes Tenerife. Aisku, kainos tai tikrai buvo sukeltos. Galejom ir pinigelius atsiimti, bet mes norejom atostogaut. smile.gif  As tai tikrai vaziuociau be baimes i Tunisa. Kai ispuolis ka tik ivykes, greit tikrai nepasikartos, bus visi labai budrus. Nepasiseke tiems, kurie buvo toj vietoj, tuo metu verysad.gif

Aciu uz atsakymus, labai tikiuosi, kad pinigus grazins arba kita kelione pasiulys.. musu atostogos jau seniai suplanuotos, o kitos bus labai negreit...
Atsakyti
Mums atostogaujant tikrai apsauga buvo sustiprinta,policininkų ant kiekvieno kampo ir vaikštančių ir su mašinomis. O va po dviejų savaičių kas nutiko.Niekas negali pasakyti ar išpuolis vėl bus rytoj ar po mėnesio,o gal nebus daugiau.....Tai tik spėlionės. Jeigu aš būčiau dar neatostogavusi Tunise ir reikėtų dabar važiuoti-tikrai keisčiau šalį. Aš jau ir po kovo mėm.išpuolio buvau ant ribos-ėjau į Novaturą ir galvojau ką daryti. Tačiau viskas buvo ramu.
Aišku kažkas panašaus gali nutikti ir kitoje šalyje,nes kaip matome ir Prancūzijoje nėra ramu ir kitur.
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2015 06 27, 19:31)
Mums atostogaujant tikrai apsauga buvo sustiprinta,policininkų ant kiekvieno kampo ir vaikštančių ir su mašinomis. O va po dviejų savaičių kas nutiko.Niekas negali pasakyti ar išpuolis vėl bus rytoj ar po mėnesio,o gal nebus daugiau.....Tai tik spėlionės. Jeigu aš būčiau dar neatostogavusi Tunise ir reikėtų dabar važiuoti-tikrai keisčiau šalį. Aš jau ir po kovo mėm.išpuolio buvau ant ribos-ėjau į Novaturą ir galvojau ką daryti. Tačiau viskas buvo ramu.
Aišku kažkas panašaus gali nutikti ir kitoje šalyje,nes kaip matome ir Prancūzijoje nėra ramu ir kitur.

O as visai nepastebejau kazkokios sustiprintos apsaugos g.gif
Policininkai pastoviai stovedavo prie vienos sankryzos netoli viesbucio ir viskas g.gif

Bet dabar , kai pagalvoji, tai tikrai nera saugu: juk gali ir koki turistini autobusa susistadyti ekskursijoje ir ka tu tada padarysi -ogi nieko smile.gif
40-50 zmoniu vienoj vietoj ir viskas ...

Mus antra viesnages diena Suso Medinoj apiplese vaikigaliai: nuplese grandineles nuo kaklo ir pabego smile.gif Perdaug atsipalaidave buvom, tikriausiai, ir nesitikejom tokiu dalyku ...
Tikrai nereikia ten vaikscioti kazkur atokesnemis gatvemis ...
Atsakyti
Ekskursijos autobusu baisu nes gali paimti ykaitais....
Zaibiski apiplesimai plinta visur.ypac tarp vakezu ir paaugliu.prisoka vienu metu keli ir viens uz apyrankes kits uz grandineles trecias uz rankinuko ir sprunka
Tunise nedevedavau jokiu papuosalu kad netapt taikiniu.
Labai praverte patarimai Egipte gyvenancio ruso sia tema.
Atsakyti

Ot tai naujienos!!! blink.gif
Nesuprantu, kam reikia prisipuošti kelionėms?
Apsikabina grandinėlėmis, apyrankėmis....

Dar labai mėgsta kai kas kavinėse ant stalo telefonus pasidėti.
Aš net LT kavinėse ant stalo mobiliako nesidedu ir rankinuką saugau - o čia užsienyje doh.gif

beje, vienintelė vieta, kur akivaizdžiai bandė apiplėšti mūsų grupės turistus, buvo ROMA. Vagišius žiūrėjo į akis ir bandė nugvelbti iš vieno turisto foto aparatą.

Beje, patys tunisiečiai labai pasipiktinę dėl to išpuolio, nes supranta, kad jų kraštui nuo to tik blogiau.

Dėl saugumo - spręskit patys, bet kaip kai kas rašė, kad dabar bus mesto visos pajėgos užtikrinti saugumą.
Atsakyti