Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas

QUOTE(Aruna @ 2015 06 11, 21:45)
Buvau su vyru ir dukra, bet daznai vaziuodavom arba eidavom tik su dukra, nes buvo baisingai karsta liepa, tai MB nenoredavo niekur keliauti  biggrin.gif

O kiek apytiksliai laipsniu buvo? Dabar prognozes rodo apie +31, +32 .. tai manau labai normalu liepos menesiui.. jei dar nuolat vandenyje + vejukas nuo juros - siluma neturetu varginti.Bent jau taip tikimes 4u.gif man asmeniskai siluma labai labai patinka, aisku prie +40 jau sunkoka butu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(auksaplauke1985 @ 2015 06 14, 10:00)
O kiek apytiksliai laipsniu buvo? Dabar prognozes rodo apie +31, +32 .. tai manau labai normalu liepos menesiui.. jei dar nuolat vandenyje + vejukas nuo juros - siluma neturetu varginti.Bent jau taip tikimes 4u.gif  man asmeniskai siluma labai labai patinka, aisku prie +40 jau sunkoka butu  biggrin.gif

Man irgi siluma patinka, bet 50 jau gal kiek per daug lotuliukas.gif Ir karstis ten toks lipnus- tarsi karsta slapia apvyniotas visa laika jauteisi. Nors kiekvieni metai vis kitokie. Gal pas jus nebus taip karsta
Atsakyti
Sveiki, mes tik šviežiai gryžę iš Tuniso:) savaite prabuvom, pakako smile.gif nors pora dienelių dar gal pritrūko. Su taxi nulekem savarankiškai pavaikščiot iki Souso medinos, iėjome ten į mečetę, apžiūrėjom medinos turgų, aplink švyturį, atgal su taxi gryžom iki viešbučio. Su taxistais reik derėtis, kit sukčiauja kad po vidurdienio didesnis tarifas ir pan. nereik tada su tokiu susidet, nes ju pilnna eini prie kito-kam permokėt. Į saharą kelaivom su gide Vita, irgi patiko, daug pasaulio mačiusi ir įdomiai pasakojo. Apturėjom nuotykiu visų prima kad nakvynė turėjo būti Duzo meiste, o ten prieš kelias dienas vyko susišaudymas tarp policininkų, ir gyventojai padege policijos pastata, tad įvesta Duze komendanto valanda, tai del turiztu saugumo Duze tik pajodinejom kupranugariais, drusku ezera aplankeme iš vakaro jau temstant, nakvojome Touzore. Iš ten nakti džipais išvežė į saharą,sauletekis buvo saharoje. Kitas nuotykus tai saharoje likus ū0 km iki Douzo-iki kupranugariu jodinejimo sugedo autobusas-ant karščio, kol laukem kito autiko iškviesto, vyrai -turistai ir vairuotojas taise autika, pavyko sutaisyt-kelaivom toliau. Kelionė į saharą labai patiko, dar vienas įvykis nustebinęs Kairuano mieste sutemo, vos spejom ant stogopžiūret panoramą, vejas pakilo žaibai ir lijo siaubingai.
is kart iš saharos kelaivome į Tunisą-Kartaginą. Didelį įspūdį paliko Bardo muziejus. Savarankiškai vel iki souso centro su taxi nulekem, persedom i vietią ilga autiką, bet vargingai kol nuvaziavom iki Monastyro, nes vietiniai nedraugiški gatvese ne visi kalba pranuziškai, tik tuniseiiu kalba, o jeigu atsako suburba ir aiškinkis kaip nori neaišku kurioj vitoj autobusu stotis iš kur veža jokiu nuorodų grafikų ir panaš. Autike karšta, sausakimša vietiniai i mus žiūrėjo kaip i kokiųs cirkininkus smile.gif)) tai nesuprasi kurioj vietoje išlipt -jokiu užrašų ir t.t. norėjom pamatyt Habib pur giba mauzoliejų -autikas lekia greit sustojimai dažni, vairuotojas atsiviepes, vietiniai irgi šneka nesamones, nu keliavom sunkiai, bet pasiekem tiksla, patiko mauzoliejus, dar medinoje pasišopinome, begalo buvo karštą tai gryžom su taxi, kad būtų greičiau.
Tunise rusiškai absoliučiai neikas nešneka, pagrindas-prancūzų kalba-ji mane išgelbėjo. Nemažai esam apkelaivę-mano nuomone Tunisas ne ta šalis į kurią verta sugryšt:) nes yra begale kitų veitų pasaulyje kurių nematme. bet negaliu sakyt kad man nepatiko. Labai nustebino gamtpos kontrastas-kur šiaurėje miškai ažuolai, o pietuose daugaiu alyvmedžiai, dykumos ir oazės.
Viešbutis neįpatingai nusisekęs, bet 3 žv. to reikejo ir tikėtis-ne gulėtio gi važiavome. Blogiausia kad nebuvo kondicionbieriaus, diena prikepa kambariai, vakare 26 laispniai neatves(sajke nuo birzelio 15 jungs tik kondicionioerius), atsidarious balkona puola uodai plius kambarys buvo i centrine gatve kur greitkelis, nakti tusai ir triuksmas-tai miegojau po 3-4 val.Nuo tunisietisko astraus maisto-harisos ir ju sriubos su harisa buvo susuke pilva, bet greit praejo. Bus k1 atsiminti smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2015 06 14, 14:04)
Man irgi siluma patinka, bet  50 jau gal kiek per daug  lotuliukas.gif Ir karstis ten toks lipnus- tarsi karsta slapia apvyniotas visa laika jauteisi. Nors kiekvieni metai vis kitokie. Gal pas jus nebus taip karsta

Na bet 50 tai cia ant saules, pavesyje manau apie 30+ 4u.gif Kazkaip manau, kad viskas normaliai bus, nors nerimo yra blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(jolantike @ 2015 06 14, 14:24)
Sveiki, mes tik šviežiai gryžę iš Tuniso:)

Na, o kokie orai, kokia temperatura? Kokiame viesbutyje buvot?
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2015 06 09, 08:41)
Smagiai musu temute isisiubavo smile.gif O kaip vanduo ar siltas Tunise? smile.gif

Šiuo metu vanduo +24 thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita-Gabrielė @ 2015 06 14, 21:01)
Šiuo metu vanduo +24 thumbup.gif

Geras smile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantike @ 2015 06 14, 14:24)
Apturėjom nuotykiu visų prima kad nakvynė turėjo būti Duzo meiste, o ten prieš kelias dienas vyko susišaudymas tarp policininkų, ir gyventojai padege policijos pastata, tad įvesta Duze komendanto valanda, tai del turiztu saugumo Duze tik pajodinejom kupranugariais, drusku ezera aplankeme iš vakaro jau temstant, nakvojome Touzore. Iš ten nakti džipais išvežė į saharą,sauletekis buvo saharoje.
Viešbutis neįpatingai nusisekęs, bet 3 žv. to reikejo ir tikėtis-ne gulėtio gi važiavome. Blogiausia kad nebuvo kondicionbieriaus, diena prikepa kambariai, vakare 26 laispniai neatves(sajke nuo birzelio 15 jungs tik kondicionioerius), atsidarious balkona puola uodai plius kambarys buvo i centrine gatve kur greitkelis, nakti tusai ir triuksmas-tai miegojau po 3-4 val.Nuo tunisietisko astraus maisto-harisos ir ju sriubos su harisa buvo susuke pilva, bet greit praejo. Bus k1 atsiminti smile.gif

Tai vis tik neramumai vis išlenda tame Tunise, ar tik nebus paskutinis sezonas kaip Novaturas šią kryptį siūlo g.gif (čia tik mano pamastymai)

Koks jūsų viešbutis, nes praėjus kuriam laikui dar neatsižadu jog kada nors nenuvyksiu į Tunisą, tik mano pakeleivių skrandžiai ypatingai jautrūs, atsakingai tenka viešbučius rinktis.
Atsakyti
QUOTE(Jerda @ 2015 06 14, 23:33)
Tai vis tik neramumai vis išlenda tame Tunise, ar tik nebus paskutinis sezonas kaip Novaturas šią kryptį siūlo  g.gif (čia tik mano pamastymai)

Koks jūsų viešbutis, nes praėjus kuriam laikui dar neatsižadu jog kada nors nenuvyksiu į Tunisą, tik mano pakeleivių skrandžiai ypatingai jautrūs, atsakingai tenka viešbučius rinktis.

Mūsų viešbutis buvo Jinene beach. pirmą dieną biški buvom pakraupę nes pavalgius pietus pasirodė begalo prastas maistas, bet kas liečia maistą sekančią dieną nuomonė kardinaliai paiskeitė užteko visko ir vaisių ir šiaip visokio maistro ir daržovių. Pasikartosiu kad 3 žv. veišbutis, tai maitinimas atitiko tokį. Paiskalbėjus su kitais turistais iš aplinkinių viešbučių aišku jų maitinimai buvo ženkliais geresni-gavo tuno kasdien visokių skorpionžuvių ir kitų žuvų, o pas mus žuvis kepta buvo panašiai kaip strimelė tik mažos keptos žuvikės ir vieną diena žuvų rutuliukai. patiko viešbučio aplinka, baseinas aplink jį žolinėlis, pavakariams kepa visad šviežias picas skanias. Nepatiko veišbučio fojė kur rception-yra staliukai apdulkėje, tikrai galėtu pasistengti nuvalyt, kaškaip nemalonu net sedėt apsineše tokie kaip purvini, jug ten renkasi visi sveciais veisbucio, ateina gidai-ši veita veišbučio veidas sakyčiau. Nepatiko irgi tai, kad kambaryje per visą svaite nebuvo nė lašo šampūno-ir kaip atvykom maziukas gabaliukas buvo muilo ir neatnešė per visą savaitę-bet tik viena dieną ir tepalikom dolerį smile.gif pliusas kad yra waifaijus visą parą receptione tai ten visi susirinke skaipinasi ištisai. minusas kad ištisai nėra kondicioneiriaus-miegasi ikaitusiame kambaryje blogai o nakti supluola net i 4 aukštą uodai ir kambarys jei papuolė į grietkelio pusę-tai neišsimeigosi tirukšmas nemenkas. kaštis didžiulis, maniškis plytelių keliuku kol nuėjo basikom prie jūros-nudegė pėdų padus-puslės iššoko:) Animatorių nesimatė-su vaikais kaškoks vyrukas strikėnjo, bet neiko prie baiseino per visą diną apart įjungtos muzikos nebuvo, puse 10 vakarais ale vykdavo kaškoks šou, bet nesulaukdavom, vieną vakarą laukėm, buvo l,.mažai žiūrovų, nabesulaukę nujom miegot. Su tuniseitiška sharisa atsragiai. Aš jos pavalgiau su harisa sriubos tai begau į toleta po poros valandų-atlaisvino biški:) o vyras duag jos valgė-jam nieko. maistas viešbutyje nebuvo aštrus, kitur truko druskos ir pipiriuko-ne problema galima buvo užsibarstyt
Atsakyti
Ruosiames vaziuoti i Tunisa i El Fell viesbuti, gal kas kokiu atsiliepimu turite apie si viesbuti? smile.gif Kokios ten pakrantes, ar reikia maudymosi batu? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brigite: 15 birželio 2015 - 16:39
Kaip reikalai su bankomatais ? Ar vežtis grynus pinigus, ar bandyti nusiimti tenai ?
Kokios skambuciu kainos, skambinti i LT ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 16 birželio 2015 - 09:58
QUOTE(norala @ 2015 06 16, 09:57)
Kaip reikalai su bankomatais ? Ar vežtis grynus pinigus, ar bandyti nusiimti tenai ?
Kokios skambuciu kainos, skambinti i LT ?

Mano TELE2 tinklas tai gavau sms kad skambučio kaina į Lietuvą 3.43 Eur minutė,atsiliepto 1.65 ,SMS žinutės 0.63 Eur
Pinigus vežėmės grynuosius.
Atsakyti
Visiška ramybė... unsure.gif Nejaugi niekas negrįžta iš Tuniso, nieko nenori pakomentuoti... Kaip ten oras? Kokia situacija? Papasakokite... 4u.gif
Atsakyti