Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas

QUOTE(Jerda @ 2015 06 08, 19:27)
Jei luažas tai tas autobusiukas kuris važiuoja kada pilnas prisirenka, tai teko, bet netoli. Iš Suso iki Port El Kantau. Viskas labai normaliai.
Šiaip reikia išviso nieko neatsakinėti, kai kalbina, kabinėjasi reikia išviso nereaguoti, nieko neatsakinėti-visiškas ignoravimas. Mums teko vaikštinėti su itin prabangaus automobilio palyda, tiesiog nė skersa akimi nežiūrėjau, o mama tai smalsutė dar pažiūrėjo, sako jai amžius tai jau leidžia  lotuliukas.gif Aš pasitraukiau į patį šaligatvio pakraštį tuo parodydama kad manęs tikrai nedomina tokie "kavalieriai". Mane tokio bendravimo pamokė vienas turkas, labai fainas vyrukas, toks nuoširdžiai atviras, 3 dienų ekskursijoje susipažinome. Ar sveikinasi, ar kalbina, šūkauja- nereaguoji, jiems svarbiausia pradėti pokalbį, juk visą dieną malasi, nuobodu, o čia nors pasilinksminsi, o gal ir dar kitaip nuskils. Jų toks mastymas.. ir jis dažnai pasiteisina, tas vaikinas sakė kai jis pirmą kartą iš provincijos atvyko į kurortą jis išpūtęs akis vaikščiojo, gyvenime nematęs apnuoginto moters kūno, o čia ir dar šitiek. Sakė pirmą pusmetį jis paskui merginas lakstęs,kas nakt vis naują merginą turėjęs. O po metų jau jis nuo mergų bėgiojo  lotuliukas.gif Pačios kabindavosi.

Mes tikrai su jais nesileidome į kalbas,nekreipdavome dėmesio,bet atsistoja priešais ir neleidžia eiti,jeigu nieko neatsakai. Va rytoj pratęsiu įvykį,nes kažkaip prisiminus vėl susinervinau,negaliu susikaupti......
Atsakyti
Gal kas esat gyvenę viešbuty Golf Residence ? ( Port el Kentaujis)Atsiliepimu keleta radau , lyg ir neblogi g.gif
Gal ir mums pabandyt siais metais aplankyt Tunisą , nes kitur jau išgraibste birzelio men. pasiulymus arba jie gerokai užbrango smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 08 birželio 2015 - 22:39
QUOTE(maryte47 @ 2015 06 08, 20:12)

Maryte47, jūsų pasakojimas lyg trileris, sukasi kadrai lyg iš filmo. Nesinorėtų į tokią situaciją papulti. ax.gif Aš savarankiškai po tokį kraštą nesiryžčiau keliauti... Net su vyru. ax.gif Arba su agentūra, arba rinkčiausi kitas pramogas. mirksiukas.gif Labai įdomu, laukiame pasakojimo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(natab @ 2015 06 08, 13:57)
Sveikos  4u.gif

Maryte47, sveika sugryzus, lauksim platesnio pasakojimo smile.gif
O kokiame kurorte Jūs buvot? Na jai jau Jūs su tokiais mažyliais buvot ir nieko,  tai maniškis 7 metų irgi ištvers. Tik vat liepos men. įdomu koks oras bus  g.gif O pirkot iškart kelionę į Sacharą ar nuvykus tik užsisakėt?

Liepa tikrai labai karsta. Mes kai traukiniu vaziavom i Tunisa (sostine), tai mieste buvo 50 laipsniu
Papildyta:
QUOTE(maryte47 @ 2015 06 08, 19:12)
*Va čia jau prasidėjo "linksmybės".
**O vėl mūsų nenaudai-traukinys tik po trijų valandų. Ką daryti? Tunisas -didelis miestas,mes nieko nežinome,jame kažkur nusigauti pavaikštinėti jau nebandome,nes ir laikas ribotas.

* tokiu fokusu ir pas mus buna
** gelezineklio stoty info centre duoda miesto zemelapius, juose daug kas suzymeta

Papildyta:
QUOTE(inrinke @ 2015 06 09, 07:03)
Maryte47, jūsų pasakojimas lyg trileris, sukasi kadrai lyg iš filmo. Nesinorėtų į tokią situaciją papulti. ax.gif Aš savarankiškai po tokį kraštą nesiryžčiau keliauti... Net su vyru. ax.gif Arba su agentūra, arba rinkčiausi kitas pramogas. mirksiukas.gif  Labai įdomu, laukiame pasakojimo. 4u.gif

Viskas gerai tuose arsbu krastuose.Nesusidarykit isankstines nuomones. Kiti ir Europoj bijo keliauti, nes isivaizduoja nebutus dalykus biggrin.gif
O ka su agentura? Atves i viesbuti ir sedesit tik jame? Juk noresis iseit vakare pasivaiksciot ar prie juros nuvaziuot, tai agenturos darbuotojai tikrai nelydes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2015 06 08, 17:50)
Forumietės panredos šeimos vaikai,tai šaunuoliai,negirdėjom jokių kaprizų,elgėsi ir atsilaikė kaip suaugę.Stebėjausi ištikrųjų vaikų išverme.Su tokiais vaikais keliavimas tikrai malonus.
Mums pasisekė -nebuvo dar labai karšta. Liepos mėnesį-nežinau.......tikriausiai sudėtingiau.
Atsiprašau kad aš "įsiterpiau"

Nieko tokio, viskas gerai smile.gif Lauksim ir Jūsų pasakojimų daugiau smile.gif

QUOTE(Aruna @ 2015 06 09, 07:12)
Liepa tikrai labai karsta. Mes kai traukiniu vaziavom i Tunisa (sostine), tai mieste buvo 50 laipsniu

Na tada teks žiūrėti pagal situaciją, nors mano vaikas sakė, jei nevažiuosim į Sacharą, tai ko ten išvis važiuojam smile.gif Kai kitais mėnesiais negali imti atostogų, tiesiog neišeina, tai taip ir gaunas, kad tenka vykti per karščius. Mirksim vandenyje tada smile.gif
Atsakyti
Smagiai musu temute isisiubavo smile.gif O kaip vanduo ar siltas Tunise? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2015 06 09, 07:41)
Smagiai musu temute isisiubavo smile.gif O kaip vanduo ar siltas Tunise? smile.gif

Su vandens šiluma taip kaip kam......Juk vieni ir žiemą maudosi,o kitiems visada šaltas..Kai mes buvome tai tikrai vanduo jūroje šiltas nebuvo....Bet dar neįkaitęs,nes karščio nebuvo didelio. Bet šiaip švarus skaidrus mėlynas.
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2015 06 09, 09:12)
Viskas gerai tuose arsbu krastuose.Nesusidarykit isankstines nuomones. Kiti ir Europoj bijo keliauti, nes isivaizduoja nebutus dalykus  biggrin.gif 
O ka su agentura? Atves i viesbuti ir sedesit tik jame? Juk noresis iseit vakare pasivaiksciot ar prie juros nuvaziuot, tai agenturos darbuotojai tikrai nelydes  biggrin.gif

Aš kalbu apie ekskursijas, į jas šiuose kraštuose aš savarankiškai nekeliaučiau. Nesu iš tų, kuri visas atostogas praleidžia prie baseino. Visuomet stengiamės aplankyti įsimintinas vietas. smile.gif
Atsakyti

Tai bandau tęsti mūsų kelionės pasakojimą.Pasisiūlo taksistas mus nuvežti iki luažų stoties. Patenkintos,juk apie luažus visai neblogai buvau pasiskaičiusi. Važiuojame,taksistas puikus vietinis žmogus,mums pasakoja.......Jeigu jis būtų pasakojęs angliškai,tai kogero nuo pusiaukelės aš būčiau paprašiusi kad grįžtum atgal į traukinių stotį ir laukti tas 3 valandas stotyje.Kadangi mano dukra prancūziškai geriau kalba,o ten prancūzų kalbą (ir tuos,kurie kalba prancūziškai) jie gerbia,tai jie kalbėjosi prancūziškai,o aš suprantu ir žinau tik keletą žodžių. Priartėjus jau link tų luažų stoties,mus pasitinka šūkaliodami vietiniai,kaip mes juos praminėme "maitvanagiai". Ir visi rėkia Suso Suso,tai reiškia kad kiekvienas nori mus vežti į Susą.Pirmiausiai tai toks arabas apsimuturiavęs mus vos netraukti bando iš taxi. Tada mūsų taksistas su juo susibara sava kalba ir mes dar važiuojame toliau. Pasako taksistas mums,kad tai žinomiausias sukčius, vagių vagis. Važiuojame arčiau tos stoties,tik pristabdžius taxi,vėl mus apsupa būrys vyrų ir vėl visi šaukia rėkia.Šiaip taip mes iš taxi išlipome,o mus jau už rankų vienas į save kitas į save,kad tik su jais važiuoti.Mano jau mintys sukosi apie blogiausią. O ta stotis,tai aš nemoku apibūdinti kokio dydžio ale garažas ar koks ten pastatas.Aš žinokite jau nuo to viso strioko mažai ką ir atsimenu. Negaliu išreikšti viso to rašydama.Man aplinka ten pasirodė kai kokia landynė,kur gaudo ir veža prostitutes.
Nors jau "šikome į kelnes",bet kažkaip mano dukra dar sugebėjo jiems atrėžti kad mes einame pirkti bilietų.
Dar užmiršau parašyti,kad taksistas ten tiems kur prišoko prie mūsų,pasakė,kad čia protingos ir išsilavinę lietuvės turistės,mokančios ir suprantančios anglų ir prancūzų kalbas. Šis pasakymas juos mano manymu truputį nuvylė. Jiems geriau -kai esi labiau pasimetęs ir nesupranti.
Aš bandžiau dairytis gal pamatysiu kur policininką,prašyti truputį pagalbos nuo jų apsiginti,tačiau veltui. Kai taip tai pilni miestai policijos,prie kiekvieno kampo,o ten nei kvapo......Akimis ieškojome kokių daugiau turistų-deja deja-tokių nepasitaikė. Šiaip taip prasibrovėme mes pro tuos "maitvanagius"ir atsistojome eiti prie kasos pirkti bilietų.Nes taksistas (kaip vėliau dukra papasakojojo)griežtai prisakė,kad nemokėti vairuotojui,o pirkti kasoje bilietus. Nes labai dažni atvejai,kai sumoka turistai pinigus vairuotojui,juos paveža kažkokį atstumą ir liepia išlipti,o dar kartais liepia ir daiktus atiduoti gražiuoju,arba atima.
Taigi laukiame eilėje (eilės nėra,bet nepardavinėja bilietų-sėdi kasoje arabas ir šnekučiuojasi su vairuotojais-tariasi kaip čia ką....) pirkti bilietų. Netikėtai atsisukus atgal "mums kaip Dievo pasiūstas angelas sargas". Stovi jaunuolis (pasirodo jis stebėjo dalį mūsų situacijos,tik jis negalėjo tuo metu nieko padėti)
ir tyliai mums sako kad jis taippat į Susą važiuoja.Tada dar mano dukra pasiiklausė ar tikrai jis važiuos į Susą.Pagaliau pradėjo pardavinėti bilietus,nusipirkome bilietus.Pasirodo man ir dukrai bilietus pardavė į vieną luažą,o tam vaikinukui-į kitą.(skyrėsi numeriai luažų).Tada tas vaikinukas už tų bilietų visų trijų ir aiškintis prie kasos. O tas tipo kasininkas sako,o kodėl aš turėjau jums į tą patį luažą parduoti.Vaikinukas sako,kad mes visi kartu važiuojam,kasininkas sako,ką tu čia aiškini kad jūs kartu,sako jūs net nebendravote. Na jie ilgai ten ginčijosi,kol pagaliau jam pakeitė bilietą į tą patį numerį kur mūsų. Jie pasirodo viską stebėjo ir tarėsi......
Palaukus kokia 15 minučių atėjo dar keli vietiniai žmonės ir mes pajudėjome iš Tuniso,kurį iki mirties prisiminsiu.
Gal aš padrikai išdėsčiau mintis,nežinau ar Jūs supratote,ką tuo norėjau pasakyti. Tik trumpai-strioko patyrėme,bet ačiū Dievui-viskas gerai baigėsi.Sutikome nuoširdų jaunuolį,kuris mus ir per mediną pervedė ir dar kartu kitą dieną su mumis po Monastyro ir Mahdijos miestą vaikštinėjo. Va tada tai jau niekas mūsų neterorizavo,nesikabinėjo.
Papildyta:
QUOTE(natab @ 2015 06 09, 07:31)
Nieko tokio, viskas gerai smile.gif Lauksim ir Jūsų pasakojimų daugiau smile.gif
Na tada teks žiūrėti pagal situaciją, nors mano vaikas sakė, jei nevažiuosim į Sacharą, tai ko ten išvis važiuojam smile.gif Kai kitais mėnesiais negali imti atostogų, tiesiog neišeina, tai taip ir gaunas, kad tenka vykti per karščius. Mirksim vandenyje tada smile.gif

Jūsų vaikas teisus,tokiu pasakymu. Nes ekskursija į sacharą yra pati pagrindinė ir įdomiausia.Aišku kas domisi muziejais, istorija,tai yra dar ir kita ekskursija. Yra pasiplaukiojimas laivu.Bet šiaip labai mažai ekskursijų.Neorganizuoja daugiau ar dėl saugumo,ar dėl kitų sumetimų.
Vat dėl temperatūros,tai sunku ką pasakyti kaip bus.Mano draugai prieš kelis metus buvo rugpjūčio mėn.,tai nevežė į sacharą,nes ten buvo žiauriai karšta.
O Jūs į kokį kurortą? Mes Suse buvom. Ir forumietė panreda taippat,tik jie kitam viežbutyje. Ten ir vaikams mačiau buvo vandens kalneliai.
Papildyta:
Nemoku aš čia foto sukelti.Esu nemažai įkėlusi facebooke. O jei ką domina kokios nuotraukos,galėčiau atsiūsti į el paštą.
Atsakyti
Maryte47, jūs nuostabi pasakotoja. 4u.gif Labai įdomu skaityti. Gaila, kad nuotraukyčių nepavyksta įkelti. ax.gif Laukiu tęsinio. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2015 06 09, 16:41)
Aš kalbu apie ekskursijas, į jas šiuose kraštuose aš savarankiškai nekeliaučiau. Nesu iš tų, kuri visas atostogas praleidžia prie baseino. Visuomet stengiamės aplankyti įsimintinas vietas.  smile.gif

Vazinejom vietiniais traukiniais. Viskas ten gerai. Pilna turistu vaziuoja, vietiniu. Ramu, kondiske veikia smile.gif Su dukra malemes ir po medinas, ir siaip visur vazinejom. Netgi Tunise buvom medinoj pateke i visai vietiniu puse, tai ten tiesiog toks svarus ratas aplink susidare, niekas nestumdo, nors aplink zmoniu, kaip silkiu statinej ir gurdasi vieni per kitus biggrin.gif Labai idomu buvo stebeti ten zmones, kaip jie su vaikais elgiasi, nes visai kitokia atmosfera thumbup.gif

Jeigu is anksto nusiteiki, kad kazkas blogo ivyks, tai paprastai taip ir buna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aruna: 10 birželio 2015 - 07:12
QUOTE(maryte47 @ 2015 06 09, 19:23)

Papildyta:
Jūsų vaikas teisus,tokiu pasakymu. Nes ekskursija į sacharą yra pati pagrindinė ir įdomiausia.Aišku kas domisi muziejais, istorija,tai yra dar ir kita ekskursija. Yra pasiplaukiojimas laivu.Bet šiaip labai mažai ekskursijų.Neorganizuoja daugiau ar dėl saugumo,ar dėl kitų sumetimų.
Vat dėl temperatūros,tai sunku ką pasakyti kaip bus.Mano draugai prieš kelis metus buvo rugpjūčio mėn.,tai nevežė į sacharą,nes ten buvo žiauriai karšta.
O Jūs į kokį kurortą? Mes Suse buvom. Ir forumietė panreda taippat,tik jie kitam viežbutyje. Ten ir vaikams mačiau buvo vandens kalneliai.
Papildyta:
Nemoku aš čia foto sukelti.Esu nemažai įkėlusi facebooke. O jei ką domina kokios nuotraukos,galėčiau atsiūsti į el paštą.

Mes irgi i Susa keliaujam. Rinkomes viešbutį kad ir vaikui būtų kas veikti smile.gif
Atsakyti