Tai bandau tęsti mūsų kelionės pasakojimą.Pasisiūlo taksistas mus nuvežti iki luažų stoties. Patenkintos,juk apie luažus visai neblogai buvau pasiskaičiusi. Važiuojame,taksistas puikus vietinis žmogus,mums pasakoja.......Jeigu jis būtų pasakojęs angliškai,tai kogero nuo pusiaukelės aš būčiau paprašiusi kad grįžtum atgal į traukinių stotį ir laukti tas 3 valandas stotyje.Kadangi mano dukra prancūziškai geriau kalba,o ten prancūzų kalbą (ir tuos,kurie kalba prancūziškai) jie gerbia,tai jie kalbėjosi prancūziškai,o aš suprantu ir žinau tik keletą žodžių. Priartėjus jau link tų luažų stoties,mus pasitinka šūkaliodami vietiniai,kaip mes juos praminėme "maitvanagiai". Ir visi rėkia Suso Suso,tai reiškia kad kiekvienas nori mus vežti į Susą.Pirmiausiai tai toks arabas apsimuturiavęs mus vos netraukti bando iš taxi. Tada mūsų taksistas su juo susibara sava kalba ir mes dar važiuojame toliau. Pasako taksistas mums,kad tai žinomiausias sukčius, vagių vagis. Važiuojame arčiau tos stoties,tik pristabdžius taxi,vėl mus apsupa būrys vyrų ir vėl visi šaukia rėkia.Šiaip taip mes iš taxi išlipome,o mus jau už rankų vienas į save kitas į save,kad tik su jais važiuoti.Mano jau mintys sukosi apie blogiausią. O ta stotis,tai aš nemoku apibūdinti kokio dydžio ale garažas ar koks ten pastatas.Aš žinokite jau nuo to viso strioko mažai ką ir atsimenu. Negaliu išreikšti viso to rašydama.Man aplinka ten pasirodė kai kokia landynė,kur gaudo ir veža prostitutes.
Nors jau "šikome į kelnes",bet kažkaip mano dukra dar sugebėjo jiems atrėžti kad mes einame pirkti bilietų.
Dar užmiršau parašyti,kad taksistas ten tiems kur prišoko prie mūsų,pasakė,kad čia protingos ir išsilavinę lietuvės turistės,mokančios ir suprantančios anglų ir prancūzų kalbas. Šis pasakymas juos mano manymu truputį nuvylė. Jiems geriau -kai esi labiau pasimetęs ir nesupranti.
Aš bandžiau dairytis gal pamatysiu kur policininką,prašyti truputį pagalbos nuo jų apsiginti,tačiau veltui. Kai taip tai pilni miestai policijos,prie kiekvieno kampo,o ten nei kvapo......Akimis ieškojome kokių daugiau turistų-deja deja-tokių nepasitaikė. Šiaip taip prasibrovėme mes pro tuos "maitvanagius"ir atsistojome eiti prie kasos pirkti bilietų.Nes taksistas (kaip vėliau dukra papasakojojo)griežtai prisakė,kad nemokėti vairuotojui,o pirkti kasoje bilietus. Nes labai dažni atvejai,kai sumoka turistai pinigus vairuotojui,juos paveža kažkokį atstumą ir liepia išlipti,o dar kartais liepia ir daiktus atiduoti gražiuoju,arba atima.
Taigi laukiame eilėje (eilės nėra,bet nepardavinėja bilietų-sėdi kasoje arabas ir šnekučiuojasi su vairuotojais-tariasi kaip čia ką....) pirkti bilietų. Netikėtai atsisukus atgal "mums kaip Dievo pasiūstas angelas sargas". Stovi jaunuolis (pasirodo jis stebėjo dalį mūsų situacijos,tik jis negalėjo tuo metu nieko padėti)
ir tyliai mums sako kad jis taippat į Susą važiuoja.Tada dar mano dukra pasiiklausė ar tikrai jis važiuos į Susą.Pagaliau pradėjo pardavinėti bilietus,nusipirkome bilietus.Pasirodo man ir dukrai bilietus pardavė į vieną luažą,o tam vaikinukui-į kitą.(skyrėsi numeriai luažų).Tada tas vaikinukas už tų bilietų visų trijų ir aiškintis prie kasos. O tas tipo kasininkas sako,o kodėl aš turėjau jums į tą patį luažą parduoti.Vaikinukas sako,kad mes visi kartu važiuojam,kasininkas sako,ką tu čia aiškini kad jūs kartu,sako jūs net nebendravote. Na jie ilgai ten ginčijosi,kol pagaliau jam pakeitė bilietą į tą patį numerį kur mūsų. Jie pasirodo viską stebėjo ir tarėsi......
Palaukus kokia 15 minučių atėjo dar keli vietiniai žmonės ir mes pajudėjome iš Tuniso,kurį iki mirties prisiminsiu.
Gal aš padrikai išdėsčiau mintis,nežinau ar Jūs supratote,ką tuo norėjau pasakyti. Tik trumpai-strioko patyrėme,bet ačiū Dievui-viskas gerai baigėsi.Sutikome nuoširdų jaunuolį,kuris mus ir per mediną pervedė ir dar kartu kitą dieną su mumis po Monastyro ir Mahdijos miestą vaikštinėjo. Va tada tai jau niekas mūsų neterorizavo,nesikabinėjo.
Papildyta:
QUOTE(natab @ 2015 06 09, 07:31)
Nieko tokio, viskas gerai
Lauksim ir Jūsų pasakojimų daugiau
Na tada teks žiūrėti pagal situaciją, nors mano vaikas sakė, jei nevažiuosim į Sacharą, tai ko ten išvis važiuojam
Kai kitais mėnesiais negali imti atostogų, tiesiog neišeina, tai taip ir gaunas, kad tenka vykti per karščius. Mirksim vandenyje tada
Jūsų vaikas teisus,tokiu pasakymu. Nes ekskursija į sacharą yra pati pagrindinė ir įdomiausia.Aišku kas domisi muziejais, istorija,tai yra dar ir kita ekskursija. Yra pasiplaukiojimas laivu.Bet šiaip labai mažai ekskursijų.Neorganizuoja daugiau ar dėl saugumo,ar dėl kitų sumetimų.
Vat dėl temperatūros,tai sunku ką pasakyti kaip bus.Mano draugai prieš kelis metus buvo rugpjūčio mėn.,tai nevežė į sacharą,nes ten buvo žiauriai karšta.
O Jūs į kokį kurortą? Mes Suse buvom. Ir forumietė panreda taippat,tik jie kitam viežbutyje. Ten ir vaikams mačiau buvo vandens kalneliai.
Papildyta:
Nemoku aš čia foto sukelti.Esu nemažai įkėlusi facebooke. O jei ką domina kokios nuotraukos,galėčiau atsiūsti į el paštą.