Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas

Žinau kaip laukiate naujienų....taip buvo ir man.Labai nėra laiko prisėsti rašyti ilgesniam laikui.
Dėl viežbučio Tej Marhaba-tai mums visai ten normaliai jis tiko. Bet su vaikais tai nėra vandens kalnelių,tik baseinukas. Šiaip baseinas nemažas,gultai nemokami prie baseino (nors mes tik priešpaskutinę dieną pagulėjome ten).Mes kai buvome tai dar nepilnai užpildytas buvo viežbutis-gerai nebuvo grūsties. O jau paskutinę dieną matėsi,kad turistų padaugėjo. Maistas normalus,truputį pusryčiai skurdesni,bet alkani nebuvome niekada. Kepa omletą,kartais blynelius. Pietūs ir vakarienė tai tikra labai gausinga maistu.Tik kažkaip ten keistai su gėrimais-reikia prašyti kad atneštų ir vis laukia dinaro.
Animacijos kelis vakarus buvo,bet mes nematėme,negaliu pasakyti kaip....
Internetas iš ryto normaliau veikė,o jau po pietų,į pavakarę-labai sunkiai buvo pagaunamas. Mes gyvenome į gatvės pusę,tai mašinų ūžesys girdėjosi ( 6 aukšte gyvenome),bet užmigdavome ir miegodavome. Kambarius tvarkė kasdien,rankšluosčius taippat keitė kasdien. Švaru-jokių tarakonų nematėme. Uodų ir nesutikome. Tik lauke ant baldų (tokie kaip foteliai sėdėti) paukščiukai pakakoja skraidydami,tai nelabai malonu ten atsisėsti,reikia labai jau žiurėti.
Oras buvo mums tai labai tinkamas-neperkarštas,vėjas kelias dienas prie jūros tai toks apysmarkis buvo. Nuo viežbučio iki jūros netoli.Paplūdimys smėlio.
Jei ko dar dėl viežbučio turite paklausti-prašome klausti.
Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2015 06 05, 19:38)
Sveika sugrįžusi. 4u.gif Labai bus įdomu išgirsti pasakojimą. Kai rašysite pasakojimą, būtinai argumentuokite, kas ten taip nepatiko, kad antrą kartą skristumėt tik ypatingomis sąlygomis... ax.gif Labai smalsu išgirsti jūsų nuomonę. Na, o dabar atsipūskit, gero vakaro. 4u.gif

Vis tik trumpam prisėdu prie kompiuterio,negaliu pradėti plačiau pasakoti.
Kas nepatiko- šiukšlynai siaubingi visur. Pirmas dienas tai kažkas baisaus,paskui jau akis pripranta. Kitas dalykas man asmeniškai-ne mano kelionių šalis ir taškas. O dar tie įkyrūs žmonės (nors sutikome ir labai nuoširdžių žmonių,kurie mums labai padėjo nemalonioje situacijoje),neįmanoma praeiti net dieną,o apie vakarą tai nėra ką kalbėti. Aš suprantu,kad būtų su mumis buvusi vyriška asmenybė kartu,tai būtų truputį kitaip. Visa laimė kad dukra prancūzų moka kalbą,tai atšokdavo greičiau. Bet trumpam-nes jau kiti kimba už poros žingsnių. Pats Suso miestas man nepatiko. Dar Monastyre,Mahdijoje tai geriau patiko.Sidi Bou Saide tai jau atrodo kad kita šalis,ten netokie įkyrūs ir žmonės.
Gal po savaitgalio laiko turėsiu daugiau,tai aprašysiu nors po truputį kur buvome.
Papildyta:
QUOTE(Nuu_ @ 2015 06 06, 12:17)
Sveikos,
Planuojame su draugu vykti į Tunisą su Novaturu. Vyksime pirmą kartą, tad būtų smagu, jei kas parekomenduotų viešbučius, ekskursijas ką verta pamatyti. Kokios ekskursijų kainos ir kaip šiaip kainos šalyje? smile.gif

Vat su draugu vykti yra paprasčiau,netaip kibs vietiniai. Jie tada tik siūlo prekes,nes jų darbas kažką parduoti ar apgauti.Su Novaturu vykome ir mes-viskas gerai.Dėl viežbučių tai sunku ką rekomenduoti kai nepažysti žmonių. Juk kiekvienas mes esame skirtingas ir nevienodi poreikiai.Žiūrint kam ko reikia.Aš asmeniškai jeigu reikėtų antrą kartą į TUNISĄ ,tai rinkčiausi Monastyro ar Mahdijos miestą,o geriausiai Sidi Bou Saidą . Tik ne SUSO miestą. Bet labai atsiprašau,neimkite už pagrindą,čia tik mano nuomonė.
Ekskursija pagrindinė,tikrai verta dėmesio,tai 2 dienų į Sacharaą. Žmogui jau su viskuo kaina 265 Tuniso Dinarų. Pamatėme tikrai daug . Dėl kainų tai negaliu daug ko pasakyti,tik traukiniais ir metro važinėti yra nebrangu.
Mes ekskursijų daugiau nepirkome,savarankiškai važinėjome.
Atsakyti

265 Tuniso Dinarų - tai kiek cia euru butu ?
Atsakyti
Ir klausimėlis toms kas jau buvo,kokiom savaitės dienom novaturas veža i Sacharą, atskrendam penktadieniais, o ekskursija kada?
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2015 06 07, 08:42)
265 Tuniso Dinarų - tai kiek cia euru butu ?

Dalinti pusiau ir bus Eurai.......
Papildyta:
QUOTE(Dzeida @ 2015 06 07, 09:47)
Ir klausimėlis toms kas jau buvo,kokiom savaitės dienom novaturas veža i Sacharą, atskrendam penktadieniais, o ekskursija kada?

Turbūt skirtumas ar savaitei vyksta į Tunisą ar dviem. Mes savaitei,tai nuskridom penktadienį,o ekskursija buvo į Sacharą pirmadienį-antradienį
Atsakyti
Maryte, ačiū už įspūdžius. 4u.gif
O koks ten nemalonus įvykis Jums nutiko? Klausiu, kad gal būt patiems būtų galima išvengti tokių nemalonumų?

Be to mane labai domina Mahdia, papasakokit kiek galima plačiau - kur ten verta nueiti, ką pamatyti?
Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2015 05 09, 09:36)
Susiimkim ir kantriai laukim.  ax.gif Manau, merginos grįžę būtinai papasakos apie savo įspūdžius. Mums dar daug laiko, bet aš viską noriu iš anksto susiplanuoti, žinoti, pasiruošti.  biggrin.gif

Sveiki,
Preitą savaitę grįžau is Tuniso. Oras labai geras, kuo toliau tuo karsciau. Mieste jau buvo karsta, gerokai virs 30laipsniu. Maudytis juroj drasiai galima.
Buvom saharoj su vaikais, kuriem 3 ir 5 metai. Viskas buvo super. Kelione tikrai nera itempta, bet buvo daug ka pamatyti. Nuvykom beveik iki Alzyro sienos. Gide vardu Guoda- nuostabi, man patiko. Ekskursija vede lietuviskai, nes autobusas buvo prisipildes lietuviu. SUPER smile.gif
Medinoje savotiskai idomu. Verta nuvykti pasivaikscioti pasidairyti. Vietiniai super nesikabineja, jai nerodai demesio tai ir nelimpa.
Aplinka. Yra tu siuksliu, bet mums asmeniskai visiskai netrigde. Noreciau dar karta sugrizti smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Maryte47, sveika sugryzus, lauksim platesnio pasakojimo smile.gif

QUOTE(panreda @ 2015 06 08, 11:54)
Sveiki,
Preitą savaitę grįžau is Tuniso. Oras labai geras, kuo toliau tuo karsciau. Mieste jau buvo karsta, gerokai virs 30laipsniu. Maudytis juroj drasiai galima.
Buvom saharoj su vaikais, kuriem 3 ir 5 metai. Viskas buvo super. Kelione tikrai nera itempta, bet buvo daug ka pamatyti. Nuvykom beveik iki Alzyro sienos. Gide vardu Guoda- nuostabi, man patiko. Ekskursija vede lietuviskai, nes autobusas buvo prisipildes lietuviu. SUPER smile.gif
Medinoje savotiskai idomu. Verta nuvykti pasivaikscioti pasidairyti. Vietiniai super nesikabineja, jai nerodai demesio tai ir nelimpa.
Aplinka. Yra tu siuksliu, bet mums asmeniskai visiskai netrigde. Noreciau dar karta sugrizti smile.gif

O kokiame kurorte Jūs buvot? Na jai jau Jūs su tokiais mažyliais buvot ir nieko, tai maniškis 7 metų irgi ištvers. Tik vat liepos men. įdomu koks oras bus g.gif O pirkot iškart kelionę į Sacharą ar nuvykus tik užsisakėt?
Atsakyti
QUOTE(panreda @ 2015 06 08, 11:54)
Sveiki,

Na va,kaip mes abi skirtingai tuos pačius dalykus priimame.Apie Sacharą sutinku 100 procentų su TAVIMI.Na o apie vietinius,tai aš visiškai atvirkščiai galiu pasakyti. Bjauriai įkyrūs....mums jau iki gyvo kaulo daėdė jie. Aišku kadangi Jūs šeima,vyras kartu vaikšto-viskas kitaip. Mes tikrai jiems dėmesio nerodėm,nesišypsojom ir visai į kitą pusę žiurėdavome,bet bet bet.Jau dukrai ir liežuvis nuskaudo tą patį pertapatį aiškinti. Tik visa laimė ,kad ji prancūziškai jiems atkirsdavo. Medina mums tai kažkoks chaosas.Taippat gerai,kad mūsų "gelbėtojas"pravedė per dalį medinos ,kad įsivaizduotum kas ten yra. O mums vienoms tai ten eiti nei noro nei reikalo nebuvo. O gryžti daug kur norėčiau,bet ne į šią šalį. Atsiprašau,bet mano tokia nuomonė.
Papildyta:
QUOTE(natab @ 2015 06 08, 12:57)
Sveikos  4u.gif

Maryte47, sveika sugryzus, lauksim platesnio pasakojimo smile.gif
O kokiame kurorte Jūs buvot? Na jai jau Jūs su tokiais mažyliais buvot ir nieko,  tai maniškis 7 metų irgi ištvers. Tik vat liepos men. įdomu koks oras bus  g.gif O pirkot iškart kelionę į Sacharą ar nuvykus tik užsisakėt?

Forumietės panredos šeimos vaikai,tai šaunuoliai,negirdėjom jokių kaprizų,elgėsi ir atsilaikė kaip suaugę.Stebėjausi ištikrųjų vaikų išverme.Su tokiais vaikais keliavimas tikrai malonus.
Mums pasisekė -nebuvo dar labai karšta. Liepos mėnesį-nežinau.......tikriausiai sudėtingiau.
Atsiprašau kad aš "įsiterpiau"
Atsakyti
QUOTE(panreda @ 2015 06 08, 13:54)
Sveiki,

Kokie vaikučiai šaunuoliai. 4u.gif Gal vaikučiai ir kupranugariais jojo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alls @ 2015 06 08, 10:18)
Maryte, ačiū už įspūdžius.  4u.gif
O koks ten nemalonus įvykis Jums nutiko? Klausiu, kad gal būt patiems būtų galima išvengti tokių nemalonumų?

Be to mane labai domina Mahdia, papasakokit kiek galima plačiau - kur ten verta nueiti, ką pamatyti?

Mes esame su dukra tokios,kad reikia daug ką pamatyti. Tai važiavome į Tunisą traukiniu,poto į Sidi Bou Saidą.Iki Tuniso traukiniu viskas normaliai. Tunise reikia pavažiuoti vietiniu jų vadinamu "metro" kelis sustojimus,tada išlipti ir laukti jau traukinio -metro į tą Sidi Bou Saidą. Va čia jau prasidėjo "linksmybės".Prilipo pilna žmonių vietinių-mūsų vagone mes 2 turistės. Važiavome normaliai. Gal trečiame sustojime įlipo kokia 12 jaunuolių,gal 14-15 metų. Jie prie mūsų visi sustojo,tik "ryja" akimis ir savo kalba rėkauja. O nei pasitraukti kur neiką-kaip silkės bačkoje. Tada tokis vyrukas vietinis mus tiesiog pasikvietė ateiti prie jo atsistoti.Mes pasitraukėme ir tiesiog tas vyras taip kaip užnugarį mums padarė. Važiuojam toliau,o ta šaika kai pradėjo tipo dainuoti-rėkti,negana to-su rankomis pradėjo daužyti į skardą virš dūrų. Garsas tai nemoku pasakyti koks,galvojom kad truks ir ausų būgneliai.Taip tęsėsi kelis sustojimus,kol pagaliau sustojus ,atėjo mašinistas ir dar 2 vyrai. Tą kompaniją šiaip taip išmetė iš traukinio.Pavažiavus kelis sustojimus ,atidarius duris įlipo kita kompanija,o vienas iš tų nuo stogo įšoko.....Vėl prasidėjo rėkavimai,tik šitie nedaužė į skardą bet neleido durims užsidaryti-pečiais laikė.Vėl atėjo mašinistas su pagalbininkais,bet jau tada iki muštynių .....bet vargais negalais išmetė ir juos. Pagaliau pasiekėme Sidi Bou Saidą. Labai patiko miestukas,ramus ,gražus (nepaisant tų pačių šiūkšlių). Jis yra ant kalvos aukštos-vaizdas nuostabus.Ėjome prie jūros pasivaikštinėti. Šitame miestelyje niekas tikrai nesikabinėjo.
Na pasivaikštinėjus laikas ir apie gryžimą į Tunisą pagalvoti. Nusprendėme imti taxi ir atvažiavome iki traukinių stoties.O vėl mūsų nenaudai-traukinys tik po trijų valandų. Ką daryti? Tunisas -didelis miestas,mes nieko nežinome,jame kažkur nusigauti pavaikštinėti jau nebandome,nes ir laikas ribotas.O aplinka apie geležinkelio stotį ir ne pati maloniausia.Bandome klausti pas taksistą-į Tunisą su taxi žiauriai brangu (200 dinarų),jis pasiūlo pavežti mus iki luažų. Čia aš dabar sustosiu. Kas yra važiavę luažais?
Tęsinys gal bus rytoj.
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2015 06 08, 19:12)
Čia aš dabar sustosiu.  Kas yra važiavę luažais?
Tęsinys gal bus rytoj.

Jei luažas tai tas autobusiukas kuris važiuoja kada pilnas prisirenka, tai teko, bet netoli. Iš Suso iki Port El Kantau. Viskas labai normaliai.
Šiaip reikia išviso nieko neatsakinėti, kai kalbina, kabinėjasi reikia išviso nereaguoti, nieko neatsakinėti-visiškas ignoravimas. Mums teko vaikštinėti su itin prabangaus automobilio palyda, tiesiog nė skersa akimi nežiūrėjau, o mama tai smalsutė dar pažiūrėjo, sako jai amžius tai jau leidžia lotuliukas.gif Aš pasitraukiau į patį šaligatvio pakraštį tuo parodydama kad manęs tikrai nedomina tokie "kavalieriai". Mane tokio bendravimo pamokė vienas turkas, labai fainas vyrukas, toks nuoširdžiai atviras, 3 dienų ekskursijoje susipažinome. Ar sveikinasi, ar kalbina, šūkauja- nereaguoji, jiems svarbiausia pradėti pokalbį, juk visą dieną malasi, nuobodu, o čia nors pasilinksminsi, o gal ir dar kitaip nuskils. Jų toks mastymas.. ir jis dažnai pasiteisina, tas vaikinas sakė kai jis pirmą kartą iš provincijos atvyko į kurortą jis išpūtęs akis vaikščiojo, gyvenime nematęs apnuoginto moters kūno, o čia ir dar šitiek. Sakė pirmą pusmetį jis paskui merginas lakstęs,kas nakt vis naują merginą turėjęs. O po metų jau jis nuo mergų bėgiojo lotuliukas.gif Pačios kabindavosi.
Atsakyti