Labai vertinu,kad parasete ir tai,ka parasete. As vaiku daugiau neturiu,tai man beveik 10mete,rodos,dar tikrai ne paaugle turetu buti,bet jau ir nebe mazute,kaip jus akcentavot Man tas zodelis,tiesiog meilus pasakymas Vat neturiu nieko aplinkoj,kas augina paauglius,gal maziau streso butu,papasakotu visas plonybes,o db ,man viskas nauja.Sakot dusinu?Blem,gal tikrai?..Bet jus skaitete,ka rasiau-ji nenori zaisti(kaip saket,isaugo gal jau viska),nenori nieko ka pagaminu valgyti(ji paklausia ka pagaminau,ir,ka beatsakyciau iskart sauna-man neskanu),nenori niekur iseiti,ji net nebando susirasti draugu(ateina klasiokas,kviecia i lauka,tai pati girdejau,kaip jam liepe daugiau nebeateiti ),i joki mokyklos vakareli su lazda nenuvarysi,bet ir neverciu,ateis laikas,iseis i tokius dalykus. Nuo sedejimo namie ji priaugo svorio nes nuolat kazka kramsnoti nori.Kadangi auga viena man svarbu,kad ji lankytu koki bureli ir mokintusi bendrauti su zmonemis.Lanke kazkada sokius,patiko,bet db niekaip.Tai buvo pries pora metu.Tik praita menesi pradejau intensyviai ieskoti kuo ja uzimti,kai gyvenimas toks niurus,blogas ir jame viskas negerai...I badmintona nuejo,patiko kol kazkas nenubego pazaist su kitais,o ja paliko,suprantu koks jausmas ja turejo aplankyti. Bent jau pabande,paziurejo kas tai yra.Dabar uzrasiau i vandens skautu bureli,nu ziauriai ydomu.Tarska po pamokeles,pasakoja apie vaikus ten,bet greitai susiema i rankas ir daduria-''bet as ten nenoriu eit,man nuobodu''.As jos klausiau ko ji noretu,nes galime eiti i toki kluba,kur jai butu faina.Ji pasake,kad i joki nenori,tik nori buti namie,guleti lovoj ir svajoti apie savo kompiuterini zaidima.Zodziu,nemanau,kad butu tinkama daryti tik tai,ko ji nori.Seimoje yra taip,kad visi viska turim uzsitarnauti.Negali ji nuolat ''man man man'' o kai as paprasau puoduka issiplauti ar man bulves kelias nuskusti,ji pasijunta baisiai pavargusi ir atsisako. Del kompo-manau cia daugumos beda.Kompe ji juokiasi,viskas faina.Reikia nueiti nuo jo,nesiskaito su zodziais,gincijasi,isgirsta ko paprasyta is 10to karto ir t.t.Kita diena,kol sulaukia ''kompo laiko''pagatava tapetus nuplesti,visos mintys tik ten.Esu ne karta girdejus,kaip ten per kameras ir keikiasi ir,kaip ji uzdaro ''langus'',kai yeinu i kambary... Ne,nesu ideali motina ir nereikia man idealiu vaiku. Nesu ir kirvis.Kas mane zino,patys is manes eme pavyzdi kaip reikia su vaiku bendrauti.Niekada nieko nedraudziau,tik pries viska paaiskindavau,kokios gali buti pasekmes. Anksti ir lova pradejo klotis,ir pusrytukus pasiruosti.Jei kate ko pridirba(priveme),o ji pirma tai pamate,paims ir pavalys,saunuole! Plius,jau senai jai kartoju,kad kad ir kas nutiktu,kaip susipyktume ar pan,atsiprasytume vieni kitu ir tos uzpludusios emocijos nekeicia jausmu.Mes vis tiek vieni kitus labai mylime.Daznai pasakydavau kokia ji grazi,protinga ir mylima... Jai mano buckiai slykstus,neverciu tikrai,suprantu.Apkabinimu nenori-liux.Bet mano situacijoj ji gali tik guleti ir zyzti,kad nieko nenori,BET jai nuobodu.Ka bepasiulyciau-netinka.Ka besakytu-viskas paciam blogiausiam scenarijuj.Del maudymosi-ji ziauriai nemegsta maudytis ir kas karta turiu isklausyti-kodel mes turim maudytis,man nepatinka,mes svaistom laika ir t.t. ir pan Del kompo as nesakyciau nieko,jeigu ji bent kazkuo dometusi.Kai yra kompas nei rubai sudedami,net nepavalgo normaliai,keturiom i virsu.Ji pradejo piesti visokias giltines,verkiancius veidus ir t.t. ko niekada nebudavo.Mane,kaip mama,tas neramina.Pati augau seimoj,kuriai manes nereikejo,ir dar db turiu savo piesinius.Juos piesiant geros mintys nekyla...Jei atvirai,net nezinau ar yra ymanoma parasyti bent dali to paveikslo,kuriame esame.Nera ji islepinta,nors ir vienturte.Is kitos puses,jei as buciau savo laiku turejus nors dulkele to demesio ir aplamai visko...Gal atrodo,kad dusinu,bet nelakstau su saukstu po namus paskui ja.Nenori valgyt?Nevalgyk(tada dazniausiai uzsimano)Jeigu is mokyklos eina susiraukus,neatsakineja i klausimus,pasakau,kad galim paplepeti,kai pasijus geriau,pailses ar atsiras nuotaika.Nenori,kad mama sukuotu-man dar geriau,as spesiu laiku viska susiruosti.nepatinka,ka mama ydeda i mokykla-gali isideti ko tau norisi,man tai jokia problema.Cia gal as daugiau save dusinu,''apsikraunu'',nes matau,kad kazkas vyksta ir nebeismanau kaip ta nejucia patvarkyti,kad niekam nebutu blogiau.Reziume-telieka laukti kol praeis?.. Nepykit,kad issipleciau,man tai labai aktualu ir gera,kad yra atsiliepusiu.Beje,kokio amziaus jusu vaikai?