Sveikos.
Džiaugiuosi atradusi šią temą, nes jau irgi galvojau, kad virstu motina - monstre.
Mano vyriausiajai dukrai beveik 7 m, bet problemos tokios pačios kaip ir pas jus. Kaltinau ir save, kad klaidą kažkur padariau auklėdama, kaltinau ir nepaklusnų vaiką. Ačiū, kad tokią temą sukūrėt ir pasidalinot patirtimi. Bandysiu mokytis kantrybės ir "paleisti savo vaiką".
Ir pritariu, kad daugiausia problemų kelia tėvų požiūris.
Kantrybės ir stiprybės visoms
Ir aš džiaugiuosi atradusi šia tema. Nes irgi nesupratau kame esme, kad vaikas negirdi arba nedaro ka sakau. Pasirodo.. cia tokio amziaus tokios problemos. Aisku, tai pradzia paauglystes, tad tinkamai reikia elgtis dabar, kad bendravimo rysys sustipretu, o ne susilpnetu.
Vis del to daznai norim, kad viskas butu sustyguota, dabar rengiames, dabar prausiames ir lygiai 9 i lova, kai taip nera.. nervinames, stresuojam.. Turbut tos 10 min veliau lovoj tiek neturi zalos, kiek turi zalos pykciai ir barniai.
Beje, dar klausimas:
o kaip i mokykla ryte skubinat? Nes atsikelia laiku, apsirengia laiku, bet prie stalo uzsizaidia, uzsiplepa. Sakau: valgyk, nes nespesi.. tai reakcijos nulis.
Vistik vaikai auga ir norint, kad jie butu atsakingesni ir savarankiskesni, mes daugeliu atveju turim jiem suteikti to savarankiskumo. Ne pagal pa, akd kazka darytu: dabar pamokas, o dabar zaidi, o leisti jiems patiems nuspresti. Tuomet ir jausis atsakingi uz veiksmus ir pasekmes.
Vis del to daznai norim, kad viskas butu sustyguota, dabar rengiames, dabar prausiames ir lygiai 9 i lova, kai taip nera.. nervinames, stresuojam.. Turbut tos 10 min veliau lovoj tiek neturi zalos, kiek turi zalos pykciai ir barniai.
Beje, dar klausimas:
o kaip i mokykla ryte skubinat? Nes atsikelia laiku, apsirengia laiku, bet prie stalo uzsizaidia, uzsiplepa. Sakau: valgyk, nes nespesi.. tai reakcijos nulis.
Vistik vaikai auga ir norint, kad jie butu atsakingesni ir savarankiskesni, mes daugeliu atveju turim jiem suteikti to savarankiskumo. Ne pagal pa, akd kazka darytu: dabar pamokas, o dabar zaidi, o leisti jiems patiems nuspresti. Tuomet ir jausis atsakingi uz veiksmus ir pasekmes.
QUOTE(Di Volari @ 2015 12 14, 11:35)
Beje, dar klausimas:
Pas mus pusryčiai neprivalomi: mes, tėvai, nevalgom, vyrenėlė valgo - nes ji jau nori, o mažius - nori valgo, nori ne. Bet jis pats savaime atsikelia anksčiau, nei jam reikėtų, tai viską spėja...
Mano pastebėjimu "nespėjama", kai yra per daug laiko, t.y. yra laiko užsižaisti. Kai jo nėra, tai viskas daroma "pagal planą".
Kitas momentas, kadangi dukrai ir taip tenka anksti keltis ir anksti išeiti, tai, jei retkartais nespėja, nedarau iš to tragedijos- paimam maistą į mašiną - važiuojant pavalgo.
antrai pastraipai labai pritariu Būtent su savo mažuoju jau beveik beveik persilaužiau, kad jam reikia leisti daryti namų darbus tada, kada jam, o ne man, norisi. Bet vaikai skirtingi - su dukra tokių klausimų visiškai nereikėjo spręsti - tai man "užtruko"
QUOTE(Di Volari @ 2015 12 14, 11:35)
Beje, dar klausimas:
Imu rengtis pati - velkuosi paltą ir t.t., pasakau, kad tuoj eisiu pro duris, o panelė galės eiti viena ir vėluoti į pamoką, suveikia
QUOTE(Morella @ 2015 12 14, 13:33)
Imu rengtis pati - velkuosi paltą ir t.t., pasakau, kad tuoj eisiu pro duris, o panelė galės eiti viena ir vėluoti į pamoką, suveikia
Tai va, kai vaziuodavom i mokykla, tai panasiai ir mes, rengiames visi ir ka vaikas darys: arba staigiai valgo, arba i masina paimdavom sumustini pabaigti. O dabar mokykla salia, tai pati nupedina.
Kai veliau pakeliu, vistiek neulabai skuba, tai tada tik man stresas, skubinu.. o ji nelabai skubinasi. Zodziu, tuomet visas rytas ant itampos man.
O kai anksciau atsikelia, tai lyg ir viska suspeja taip pat neskubedama rengiasi, bet nors as nesinervinu, nes laiko yra jai ramiai apsirengti ir susukuoti. Tik va, kai valgyti nueinam, tai jau rodos laiko atsargos isseko ir reikia.. tiesiog papusryciauti ir autis batus.. tuomet iseis laiku. Bet jeigu dar pasiplepa su sese.. tai ziek jau laiko ir ant ribos.
Ir gis man sako, tubgeriau mane ankscisu kelk.
jaucia, kad tada tikrai ramiau, nereikia labai skubeti.
QUOTE(Di Volari @ 2015 12 14, 23:37)
Ir gis man sako, tubgeriau mane ankscisu kelk.
Tai gal taip reikia ir daryti, jei tai išsprendžia problemą.
Reikia vaikui leist paciam pajaust savo elgesio pasekmes. Aisku galima padeti kazkiek, bet tik nepamokslaut ir negrasint kad paveluosi ar pan. Nori keltis anksciau- paduokit zadintuva,tegu pati nusprendzia. Pramiegojo,tegul teisinasi mokytojai kodel pavelavo,kita kart manau nenores. Nespejo i autobusa- tegu eina pestute. Bent jau man labai gerai tokie dalykai veikia. Tik geriau nieko neaiskint, tik pasakyt,kagi, autobusas nuvaziavo,teks eit pestute. Arba vakarais nuo 8.30 iki 9 skaitoma pasaka. Jei nebuna apsirengus pizamos ir issivalius dantu,pasaka neskaitoma. Ir nereik to paverst kaip bausme, o tik naturaliom pasekmem.
QUOTE(waidoshele @ 2015 12 23, 12:28)
Reikia vaikui leist paciam pajaust savo elgesio pasekmes. Aisku galima padeti kazkiek, bet tik nepamokslaut ir negrasint kad paveluosi ar pan. Nori keltis anksciau- paduokit zadintuva,tegu pati nusprendzia. Pramiegojo,tegul teisinasi mokytojai kodel pavelavo,kita kart manau nenores. Nespejo i autobusa- tegu eina pestute. Bent jau man labai gerai tokie dalykai veikia. Tik geriau nieko neaiskint, tik pasakyt,kagi, autobusas nuvaziavo,teks eit pestute. Arba vakarais nuo 8.30 iki 9 skaitoma pasaka. Jei nebuna apsirengus pizamos ir issivalius dantu,pasaka neskaitoma. Ir nereik to paverst kaip bausme, o tik naturaliom pasekmem.
labai teisingai parasyta
QUOTE(waidoshele @ 2015 12 23, 05:28)
Jus visishkai teisi!!! temos autorei, ir visoms cia esancioms, labai rekomenduoju!!!! ish vis shio gydytojo knygos , ne tik vaikams, apie vaikus, bet ir apie suaugusiuju santykiu, be galo idomios!!!! ) knyga
QUOTE(waidoshele @ 2015 12 23, 12:28)
Reikia vaikui leist paciam pajaust savo elgesio pasekmes.
O jūs manot, kad kas nors dar nežino šitos knyginės tiesos? Viskas tas tiesa, tačiau... gyvenimas įvairiapusiškesnis
QUOTE(san @ 2015 12 30, 21:09)
O jūs manot, kad kas nors dar nežino šitos knyginės tiesos? Viskas tas tiesa, tačiau... gyvenimas įvairiapusiškesnis
reikia ne tik ZINOTI, bet dar ir PRITAIKYTI, tai nereikes apie ivairiapusiskuma kalbet.
QUOTE(Leksa @ 2016 01 08, 19:10)
reikia ne tik ZINOTI, bet dar ir PRITAIKYTI, tai nereikes apie ivairiapusiskuma kalbet.
ir kaip aš apie tai nepagalvojau