QUOTE(Di Volari @ 2015 12 14, 11:35)
Beje, dar klausimas:
o kaip i mokykla ryte skubinat? Nes atsikelia laiku, apsirengia laiku, bet prie stalo uzsizaidia, uzsiplepa. Sakau: valgyk, nes nespesi.. tai reakcijos nulis.
Vistik vaikai auga ir norint, kad jie butu atsakingesni ir savarankiskesni, mes daugeliu atveju turim jiem suteikti to savarankiskumo. Ne pagal pa, akd kazka darytu: dabar pamokas, o dabar zaidi, o leisti jiems patiems nuspresti. Tuomet ir jausis atsakingi uz veiksmus ir pasekmes.
Pas mus pusryčiai neprivalomi: mes, tėvai, nevalgom, vyrenėlė valgo - nes ji jau nori, o mažius - nori valgo, nori ne. Bet jis pats savaime atsikelia anksčiau, nei jam reikėtų, tai viską spėja...
Mano pastebėjimu "nespėjama", kai yra per daug laiko, t.y. yra laiko užsižaisti. Kai jo nėra, tai viskas daroma "pagal planą".
Kitas momentas, kadangi dukrai ir taip tenka anksti keltis ir anksti išeiti, tai, jei retkartais nespėja, nedarau iš to tragedijos- paimam maistą į mašiną - važiuojant pavalgo.
antrai pastraipai labai pritariu
![drinks_cheers.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/drinks_cheers.gif)
Būtent su savo mažuoju jau beveik beveik persilaužiau, kad jam reikia leisti daryti namų darbus tada, kada jam, o ne man, norisi. Bet vaikai skirtingi - su dukra tokių klausimų visiškai nereikėjo spręsti - tai man "užtruko"