Labai gerai save prisimenu tokio amžiaus. Vienu metu labai trūko motinos dėmesio, suabejojau, ar išvis mane myli, vis tokia pikta.
Todėl 2 klasėje staiga pradėjau "nebemokėti" rengtis. Rengdavaus ilgiausiai, tyčia atvirkščiai apsivilkdavau, blogai užsisegdavau, kažką pamiršdavau, žinojau, kad motina skuba į darbą, bet tyčia provokuodavau ateiti mane aprengti
Nes nors tokiu būdu ji būdavo su manim, nors tokiu būdu pajusdavau jos prisilietimą, dėmesį, būdavo aišku, kad mane tikrai mato ir girdi. Liūdna, kad vaikus vadinate manipuliatoriais
Vaikai negimsta tokie, geriau pagalvokite, kodėl jie buvo priversti tokiais tapti. Čia nei nervai, nei broliukų ar sesučių gimimas, tai gali būti ir vienturtis. Neabejoju, jiems labai trūksta jūsų nuoširdaus dėmesio, tiesiog pabuvimo, pasėdėjimo apsikabinus, net ir patylėjimo, nebūtina atbudėti pagal grafiką su knyga, vis žvilgčiojant į laikrodį, visu savo elgesiu, nekantravimu rodant, kad yra svarbesnių reikalų. Todėl jie ir rengiasi baseinuose ilgiausiai, tyčia užtrunka po pamokų, pameta daiktus - kad jūs dėl jų nerimautumėt, apie juos galvotumėt, už juos kažką darytumėt, o ne prabėgom iš kažkur pasiimtumėt ir nuvežtumėt į taško A į tašką B, va kokia aš rūpestinga, vežioju tave į būrelius, vargstu, aukojuos. Vaikui gal ne tų būrelių reikia.
Jei vaikas neina vakare praustis ir voliojasi ant grindų, paimkit ir užkutenkit, padūkit bent porą minučių, juokas nuims įtampą, liks gera emocija. Kai atsiguls, paglostykit nugarytę, masažas ramina.