laba, esam daugiavaikiai, pajamos buvo apie 140e asmeniui, tai gavom vaiko pinigų ir maitinimą, dabar pigiau nei rinkos kaina rajone pasiūlė, tai pirksim namų valdos sklypą uz 2000e, ar reikia pranešti socialiniam, nes ten pildėm apie turtą ką turim ir sakė reikia pranešti ,jei kas pasikeis. ir ar jau nebepriklausys vaiko pinigai kitais metais dėl tos žemės pirkimo,net jei nepadidės pajamos, prasitęsti reiktų lapkričio mėn. iš anksto dėkui
Gal galetu kad patarti? Uzpildem prasyma del vaiko pinigu, kaip supratau ziuri pajamas uz praeitus metus, ten viskas tvarkoj, priklauso vaiko pinigai. O dabar kovo menesi pajamos gerokai isaugs. Ar man reiketu paskambint ir pasakyt ir mum nutrauks mokejima, ar ir toliau gausim vaiko pinigus nes uz praeitus metus pajamas ziuri?Galvoju ar neteks grazint paskui, geriau iskarto tegu nebemoka...
Sveiki, kaip teisingai apskaiciuoti ar priklauso pinigai uz vaika? Is deklaracijos ar is kur duomenis paiimti. ?
Pvz, noreciau suzinot kaip skaiciuot atgal nuo siandien 12 men atgal, is kur gaut tikslius duomenis, kad nereiktu grazint paskui
Pvz, noreciau suzinot kaip skaiciuot atgal nuo siandien 12 men atgal, is kur gaut tikslius duomenis, kad nereiktu grazint paskui
ar būtina man "stovėti" darbo biržoje jei esu sutvarkiusi vaiko pinigų gavimą? mažiausiam 5,5m., gaunasi, kad ir taip būčiau drausta iki jam sueis 8m., tai ir mąstau ar toliau biržoje tampytis ar galiu ramiai išeiti? dar gerą pusmetį tikrai neplanuoju dirbti ir būti namie, nes su pirmokėle yra ką veikt
ir dar.. už praėjusius metus vidurkis asmeniui gavosi 112eur/mėn. (priskaičiavau ir pajamas gautas pardavus automobilį), šiais metais teko imti paskolą kito automobilio pirkimui ir tvarkomi dokumentai vaiko neįgalumo nustatymui, tad gaus išmokas. Tai dabar jau skaičiuotis iki kol pasieksiu 153eur/mėn. vienam asmeniui ir pranešti socialiniam? ar tiesiog kitais metais negalėsiu pildyti?
ir dar.. už praėjusius metus vidurkis asmeniui gavosi 112eur/mėn. (priskaičiavau ir pajamas gautas pardavus automobilį), šiais metais teko imti paskolą kito automobilio pirkimui ir tvarkomi dokumentai vaiko neįgalumo nustatymui, tad gaus išmokas. Tai dabar jau skaičiuotis iki kol pasieksiu 153eur/mėn. vienam asmeniui ir pranešti socialiniam? ar tiesiog kitais metais negalėsiu pildyti?
QUOTE(Kitokia9 @ 2016 04 04, 08:52)
ar būtina man "stovėti" darbo biržoje jei esu sutvarkiusi vaiko pinigų gavimą? mažiausiam 5,5m., gaunasi, kad ir taip būčiau drausta iki jam sueis 8m., tai ir mąstau ar toliau biržoje tampytis ar galiu ramiai išeiti? dar gerą pusmetį tikrai neplanuoju dirbti ir būti namie, nes su pirmokėle yra ką veikt
Kitais metais ziures 2016 metu pajamas.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 04 04, 10:06)
Kitais metais ziures 2016 metu pajamas.
bet jei pvz. jau vasarą viršytume tą limitą nereiks gražinti gale metų? tarkim 11 t jau susikaupia pajamų kokį liepos mėnesį (dėl paskolos + neįgalumo pašalpos suma išaugs), o man toliau mokės, paskui nebus, kad "2016 metais viršijote, prašome grąžinti už 08-12 mėnesius gautas išmokas"
QUOTE(Kitokia9 @ 2016 04 04, 11:31)
bet jei pvz. jau vasarą viršytume tą limitą nereiks gražinti gale metų? tarkim 11 t jau susikaupia pajamų kokį liepos mėnesį (dėl paskolos + neįgalumo pašalpos suma išaugs), o man toliau mokės, paskui nebus, kad "2016 metais viršijote, prašome grąžinti už 08-12 mėnesius gautas išmokas"
Ne, nes ka gaunat uz 2015 metus, ziurejo 2014 metu pajamas.
O kaip jie skaiciuoja pajamas jei vaikas gime tik s. m.? Kaip tada jie isdalina pajamas praeitu metu? Neigalumo pasalpa isikaito i pajamas?
Ir dar: pildant vienkartine spis. Lt ten pasikeicia statusas is "apdorojama" i kt? Sakau, gal ka netaip uzpildziau, kad nejuda is vietos
Aciu
Ir dar: pildant vienkartine spis. Lt ten pasikeicia statusas is "apdorojama" i kt? Sakau, gal ka netaip uzpildziau, kad nejuda is vietos
Aciu
QUOTE(Brima* @ 2016 04 11, 09:26)
O kaip jie skaiciuoja pajamas jei vaikas gime tik s. m.? Kaip tada jie isdalina pajamas praeitu metu? Neigalumo pasalpa isikaito i pajamas?
Aciu
Aciu
Pajamas ziuri praeitu metu ir dalina is siuo metu kiek yra seimos nariu.
QUOTE(Brima* @ 2016 04 11, 09:26)
turi pasikeisti statusas ,kad prasymas priimtas, apdorojamas,patvirtintas...siaip raso,kad per15 d.d. ismoka,,bet sian paskambinus tokia nemaloni moteriskaite pareiske,kad per menesi ismoka.
o kaip yra istikruju? nervina jos jau mane
QUOTE(giedrute86 @ 2016 04 12, 10:30)
turi pasikeisti statusas ,kad prasymas priimtas, apdorojamas,patvirtintas...siaip raso,kad per15 d.d. ismoka,,bet sian paskambinus tokia nemaloni moteriskaite pareiske,kad per menesi ismoka.
man savaite praejo, o statusas dar nepakites
Laba diena.reikia patarymo.ar priklauso brolienei vaiko pinigeliai?ji pagimde pries 2 sav,jai 23metai,praeitais metais baige aukstaji,jos pajemos 140e i menesi uz vaika,vyras jos nestovi DB,28d isvaziuoja i uzsieni...ar jai priklausitu kas?ar nieko?