Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

QUOTE(Noa @ 2015 04 28, 08:21)
Visokie Armaniai ir Lagerfedai tikrai neturi palečių, nes paletės - ramentai durneliams, kurie nedžiazuoja biggrin.gif O kai jau žmogus ta prasme džiazuoja, tai nebereikia jam nei natų, nei palečių. Aišku, kiekvienam žinoti gerai, bet išprotėti dėl to ir suabsoliutinti - nea. Tai juokinga biggrin.gif Paaugliškumu paduoda - kai ten tinka netinka, svarbu, kad ta firma. Lygiai taip ir čia - atspindi tave ar neatspindi, svarbu, iš paletės, ir kas, kad visumoj atrodai kaip durnius biggrin.gif


Viskas taip, kol žmogui 15 ar šiek tiek daugiau. Vėliau tampa būtina ta lazdelė pasiremt - amžius daro savo smile.gif Galima leistis botoksus, galima nenulipt nuo chirurgo stalo - bet jei galima kitaip, nei chirurgiškai - kodėl tuo nepasinaudoti? Kai kas nevažinėja automobiliu, nesinaudoja kompu - kodėl anie man turėtų būt kažkokiu pavyzdžiu?Dėl manęs gali ir vežėčiom važiuot, ir skaičiuot skaitliukais. Tegu važiuoja, tegu skaičiuoja. Bet jei galima geriau, patogiau - kvaila būtų tuo nepasinaudot.

QUOTE(Noa @ 2015 04 28, 08:21)
Aišku, žinoti gerai, jei jau visai nežinai, kas tinka, tada malonu ir specialisto nuomonė. Bet suabsoliutint neverta, nes tikėjimo svarba čia irgi labai didelė biggrin.gif Kaip ir visur, kur kalba eina apie grožį... Na kas yra gražu, ką? Prek yra gražu, ką Katia pasakė, kitaip paaiškės, kad veltui pinigus išmetė biggrin.gif Erszebeth yra gražu, jei nors gramą paduoda retro ir rokeriais. Bytte, kaip ir aš, negali tiksliai apsispręsti, kas gražu, kadangi daug kas gražu, be spalvos yra daugiau parametrų, be veido žmogus irgi turi daugiau gražintinų parametrų, ir jų visų surinkti į vieną vietą beveik neišeina. Subjektyvus čia reikalas, manau biggrin.gif

Mano atveju sužinojus tą specialisto nuomonę spalvų gama iš esmės nepasikeitė, kitaip sakant į kitą grupę nepersikėliau. Juk iš anksto manęs tuo įtikinti niekas negalėjo, o aš tas spalvas prie savęs derinau ir visai apie spalvinius tipus nežinodama. Tiesiog su įrankiais patogiau. Mėsos gabalą galima ir rankomis/dantimis draskyt, bet peiliu - kur kas patogiau lotuliukas.gif Dar kas patogu - lengviau suprasti, KOKIA ta spalva, KODĖL ji man tinka ar netinka, paprasčiau suderint. Mažiau klaidų ir mažiau nesėkmingai nupirktų daiktų. Normalūs įrankiai visad patogiau, nei ant baslio privyniotas akmuo smile.gif
Aišku galima ir su basliu. Pagaliau ir net be baslio - rankomis - galima. Aš tiesiog renkuosi kas patogiau smile.gif

O dėl Armanių ir Lagerfeldų - būčiau aš jų vietoje, ir aš nė nepyptelčiau apie spalvinius tipus. Nafig man to reikia??? Visą biznį sugadins. Ir šou taip pat. Dar to betrūko, kad kažkokių manekenių pagal spalvinius tipus prireiktų ieškot ir dar rengt atitinkamai - niekai visa tai biznio požiūriu.

Bet aš tai savimi, o ne svetimu bizniu rūpinuosi wink.gif
Pagauni skirtumą?
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 04 28, 08:21)
Erszebeth yra gražu, jei nors gramą paduoda retro ir rokeriais.

Aš nelabai įsivaizduoju Erszebeth be juodos... na aš tai dar aš... galiu save ir su rožine suknute save įsivaizduot. Bet Erszebeth nebebus Erszebeth, jai mes ją ten aprengsim visą kaip papūgėlę.
Čia toks dabar pasakojimas kam spalvinis tipas reikalingas ar nereikalingas biggrin.gif
Buvo tokia mergiotė (jai ką čia ne apie Erszebeth) - light spring, ir paaugus nusprendė kad ji metalistė, o paskui jau visai patapo black... ir nepatiko jai jos blondiniški auksiniai plaukai, tai ėmė dažyt juodai, bet taip subtiliai, kad prie veido būtų šilta raudona, o juoda toliau nuo veido. Ir šiaip kažkaip labai neblogai spalvytes kartais pamėtydavo minimaliai, ir gerai atrodė. Nežinojo ji apie jokius spalvinius tipus, ir lig šiol nežino, tiesiog supratimą apie spalvas turėjo... ir nieks jos nebūtų privertęs nešioti šiltų šviesių spalvų, jokia teorija apie spalvinius tipus. Ir galvą guldau, ji atrodė geriau nei diduma merginų, gal net geriau nei žinantys kaip reikia, nes ji darė kaip nori atrodyti, ir siekė išsivartyti iš esamos padėties žinodama ką turi, o ne bandė tapti tuo kuo nėra.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 04 28, 09:05)
kai žmogus pradeda kalbėti tą patį į visai kitą - tada imi galvoti, kad išankstinis nusistatymas.

Rašai apskritai kad tinkamos spalvos kažkaip veikia tinkamai veidą, ir naudoji apstrakčius apibūdinimus, panašius į gražu/negražu, o tai subjektyvu. O jai subjektyvu - vadinasi negali būti objektyvu, o kas ne objektyvu - negali būti neginčijama tiesa.


Ne taip. Jau rašiau - yra beveik algoritmas, kas yra laikoma gerai, kas blogai. O kad konkrečiai netinka būtent spalvos aktyvumas - irgi matosi.

Jei kažkam patinka kitokie efektai - niekas nekliudo tuo pasinaudot. Esmė tik ta, kad spalvos veikia, o jau kaip manipuliuosiu jomis - čia jau mano pasirinkimas. Va prireiks darbe mirštančią gulbę prieš šefą suvaidint - spalvos, kurios mane užmuša vietoje, man yra aiškios. Jokių problemų vaidyboje lotuliukas.gif Dar šefas pirmas paklaus, ar man viskas gerai, ar namo nenoriu lotuliukas.gif

QUOTE(bytte @ 2015 04 28, 09:05)
O dėl skudurėliu - gi rašau kad skirtingai blogai veikia, gi daug kriterijų blogumo yra: tarkim raudona spalva per intensyvi, rudos per murzinos, fuksinės per šaltos, o biežinės per šviesios, ir visos veiks skirtingai neteisingai veidografiją. Tarkim raudona "surinks" bruožus (nelabai suprantu ką tai reiškia, bet pagal mano įsivaizdavimą), bet uždės fingalus po veizolais (kalbu jau apie save, nors galiu klysti, nes grupėje spalvos veikia kiek kitaip, ale raudonos mane taip veikia). Ruda - padarytų mane kaip su nesveikais kepenim, fuksinės - veidas kaip neprastos pijokės, o su biežinėm - veidas bus pilkas. Ir ką rinktis? Vis vien kompui reik eilės tvarka tas hues nusiųst.

O čia kieno požiūriu "blogai"? Nes kažkaip kyla mintis apie kažkieno nekvalifikaciją... Tam yra aprašymai - ką iš visų blogų derėtų rinktis geriausiu.

QUOTE(bytte @ 2015 04 28, 09:05)
Tai net Zyla sako, kad po 40-ties keičiasi... Mano galva kai jaunas tai esi labai ryškus visas, paskui blėsti blėsti, plaukai pilkėja/tamsėja, bet taip neryškiai, kad iš esmės mes ir nelabai pastebim, tik jau kai rimtai taip ima braižyt akis ryškesnės spalvos, kaip Zyla minėjo. Aš tai pastebėjau po antro vaiko gimimo, matyt toks pagreitėjimas proceso buvo. O dabar vėl kreivė leidžiasi žemyn greit. Paskui sulėtės... kol po klimakso vėl kris žemyn su pagreičiu. Taigi kuriuo momentu kas keisis sunku spręst.  Aišku kiekvienas skirtingai, bet plaukų žilimas yra dėl pigmentų trūkumo ir yra signalas, kad "softėjam". Tiesa mes makiažo pagalba vis stengiamės jaunystės spalvinį tipą išlaikyt, bet paletė renkama tai nesidažius. Man visai nenuostabu jai 25-kių buvus bright po 35-kių patapau nebe bright, o jau sulaukus 40-ties juo labiau nebe... gal rimtai į softus migruosiu, ir senatvėj tupėsiu sau patenkinta SA spalvose, kaip mano babytė biggrin.gif

Jei anas šneka apie biologinį amžių, tai atsakingai galiu patvirtint, kad klysta smile.gif Arba tegu aprašo išimtis.
Taip, jaunystėje spalvos daug klaidų ištempia. Bet spalvos, kurios man tiko anksčiau, nemažiau tinka ir dabar. Tik dabar paletės pagalba praplėčiau tinkamų spalvų ratą - nebereikia ieškot apgraibomis.
Ir apie kokį softėjimą galima šnekėt, kai negaliu susirast mažiau ryškios spalvos, nei pvz ši
http://www.indyabeau...rs-review-fotd/
Nes kuo mažiau ryški, tuo prasčiau gaunasi...
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 04 28, 09:06)
O dėl Armanių ir Lagerfeldų - būčiau aš jų vietoje, ir aš nė nepyptelčiau apie spalvinius tipus. Nafig man to reikia??? Visą biznį sugadins. Ir šou taip pat. Dar to betrūko, kad kažkokių manekenių pagal spalvinius tipus prireiktų ieškot ir dar rengt atitinkamai - niekai visa tai biznio požiūriu.

Man atrodo nereik maišyt Armanių ir Lagerfeltų su masinės gamybos mada 4u.gif . Jie kuria, ką nori, manekenės išvis - pakabos, išdažai - ir spalvinis tipas. Beja jie renkasi tipažus manekenių pagal sukurtos kolekcijos poreikius, ne atvirkščiai. O mada nėra iš oro nukabintas dalykas, ji atspindi gyvenimo ritmą, ekonomiką, socialinius santykius ir bla bla bla, ibo nieko nėr gražaus ar negražaus, ir viskas keičiasi ne todėl kad kažkas sukūrė ir įpiršo, o todėl kad viskas keičiasi. O va must have dalykėliai jau kiek dirbtinas dalykas, bet ir tai iš kokių penkių pasiūlytų, kažkas vienas patampa tuo must have, o kiti neprilimpa. Ibo nepataikė minios lūkesčių. Pramonininkams daug geriau yra prognozuot kas bus einama, jie tai stengiasi atspėti žvelgdami į tuos Armanius ir Lagerfeldus, ibo jie tuos poreikius pajaučia pirmiau (labai dažnai aš imu kažko norėti, ir paskui ups pamatau, kad gi va eina nauja kolekcija tokia, bet užsimaniau dar nemačius... ir matyt ne aš viena). O jai tie pramonininkai nesirūpintų kuo tamstos nori rengtis, vaikščiotume vienodais batais kaip SSSR laikais, nes va ten tai buvo planinė mada, atitinkanti valdžios poreikius, o valdžia ir buvo tas pagrindinis ir vienintelis biznierius.
Papildyta:
QUOTE(prek @ 2015 04 28, 09:30)
Ne taip. Jau rašiau - yra beveik algoritmas, kas yra laikoma gerai, kas blogai. O kad konkrečiai netinka būtent spalvos aktyvumas - irgi matosi.

nu ir minėjau - netinka kas kuriuo atveju... vadinasi visais atvejais kažkas netinka.

...nepyk, bet jaučiuosi kaip su meilės žodžio išpažinėjų diskusijoje... arba nemoki išreikšti savo minties, arba nesupranti ką aš su Noa rašau, arba mes čia durnos - spręsk pati 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(prek @ 2015 04 28, 09:30)
Ir apie kokį softėjimą galima šnekėt

Nu tai nesidažyk... ir tada žiūrėk kaip tinka. Nejau manai kad ataugę žilstelėję plaukai nepriduos softumo? O kai tarkim antakiai pražyla? O kai akių spalva pasikeičia? O kai blondinės patampa šatenėmis? O ryži nupilkėja iki neryžų? Bet koks spalvos praradimas yra softėjimas, kiek jis ryškus čia kitas punktas. Bet tarkim jai nublunka/nupilkėja veidas, o plaukai ne, tai net natūralūs nedažyti atrodo per juodi, taip yra pvz. mano mamai.
Atsakyti
Nu mes su prek skirtingom kalbom šnekam biggrin.gif Lyg ir apie tą patį, lyg ir normaliai, bet niekaip biggrin.gif Ji laiko aksioma kažką, ko nemoka aiškiai pasakyt, nes kai pasako, mums tai visai neatrodo anei aksioma, anei tikėjimo pagridas. Pvz. ta siena, kuri toliau nuo veido. Nu ir kas, kad toliau? Bet ji didesnė. Ir apkraštuoja visą veidą, ar toliau, ar arčiau būdama... O kokie džinsai, kad ir arčiau kūno, bet gali būti vizualiai toliau nuo veido, negu siena...

Nu bet gal ir gerai, turi žmogus savo nuomonę, ir su ja būna biggrin.gif Iš esmės - na ir lai būna sau biggrin.gif


QUOTE(prek @ 2015 04 28, 09:30)
Ne taip. Jau rašiau - yra beveik algoritmas, kas yra laikoma gerai, kas blogai.

Kur jis? Norėčiau aiškaus konkretaus algoritmo, kas yra gerai, o kas yra blogai.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 04 28, 10:11)
Kur jis? Norėčiau aiškaus konkretaus algoritmo, kas yra gerai, o kas yra blogai.

manau prek turėjo omeny, kad yra algoritmas kaip testuot, kad aprašyta visa seka, kokį poveikį jai turi kokia spalva, kaip elgtis toliau ir t.t.
Nu bet ir kiaušinį galim virt pagal algoritmą biggrin.gif , mes sau užduodam klausimą ar kiaušinis virtas tokiu būdu bus skanus ar ne, o prek sako - kad bus teisingai išvirtas. Mes tada klausiam ar teisingai išvirtas kiaušinis būtinai yra skanus, o prek sako taip - tai algoritmas. Paskui mes klausiam ar taip virtas kiaušinis bus toks pat skanus su majonezu, o prek vėl sako - teisingai išvirtas kiaušinis visada yra teisingai išvirtas. Nu va toks nesusipratimas.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 04 28, 11:04)
manau prek turėjo omeny, kad yra algoritmas kaip testuot, kad aprašyta visa seka, kokį poveikį jai turi kokia spalva, kaip elgtis toliau ir t.t.
Nu bet ir kiaušinį galim virt pagal algoritmą biggrin.gif , mes sau užduodam klausimą ar kiaušinis virtas tokiu būdu bus skanus ar ne, o prek sako - kad bus teisingai išvirtas. Mes tada klausiam ar teisingai išvirtas kiaušinis būtinai yra skanus, o prek sako taip -  tai algoritmas. Paskui mes klausiam ar taip virtas kiaušinis bus toks pat skanus su majonezu, o prek vėl sako - teisingai išvirtas kiaušinis visada yra teisingai išvirtas. Nu va toks nesusipratimas.

lotuliukas.gif Bet kadangi verdant kiaušinį mums svarbu yra jo skanumas, tai ir nesusikalbam biggrin.gif Nes aš gal noriu kiaušinio minkštai virto, bet jei su majonezu, tada kietai virto, o jei velykom dažyt, tai svarbu ir kas nesutrūkęs būtų, o jei gurmaniškai, tai jis gali būt virtas 60 laipsnių temperatūroj tris valandas, o jei jis putpelės, tai išvis sugriūna algoritmas, nes juos ir žalius galima valgyt lotuliukas.gif O prek nesupranta, yra kiaušinis ir yra algoritmas, taip parašyta, ko dar nori? lotuliukas.gif

Jau maniau, kad paaiškės, kas gerai ir kas blogai biggrin.gif Nes klausiau 100 sykių, bet niekas neatsako biggrin.gif Katios nurodytos spalvos geriausios, ir nors tu šikn žemę rėžk biggrin.gif Ne, aš nesakau, gal jos geros, bet ne absoliutus tatai gėris gi biggrin.gif

Iš esmės todėl tą sistemą ir kritikuoja. Kad jei į ją fanatiškai žiūrėt, tai tada velnias žino dar, kaip išeina geriau - ar visai viską fanatiškai, ar visai viską iš lempos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 28 balandžio 2015 - 11:00
QUOTE(bytte @ 2015 04 28, 10:01)
O mada nėra iš oro nukabintas dalykas, ji atspindi gyvenimo ritmą, ekonomiką, socialinius santykius ir bla bla bla, ibo nieko nėr gražaus ar negražaus, ir viskas keičiasi ne todėl kad kažkas sukūrė ir įpiršo, o todėl kad viskas keičiasi.

... o keičiasi todėl, kad man reikia padaryt biznį. Velnią Tu pirksi naują suknelę, jei aš nepadarysiu šio sezono kolekcijos visiškai kitokios, nei buvusioji. Mat tada ir su senąja neatrodysi tarp aplinkinių kaip balta varna. Aišku ir Tu užsinorėsi kažko naujo - kiek galima šmėžuot prieš veidrodį su tuo pačiu drabužėliu? Nors - čia jau veiks Tavo prioritetai. O aš jau visais man pasiekiamais būdais pamėginsiu padaryt, kad ta Tavo nauja suknelė taptų Tavo pagrindiniu prioritetu. Man taip naudinga.
Mada yra biznis. Kaip ir farmacija, kaip ir daugelis kitų dalykų - kaip nebūtų gaila, tiesiog taip yra.
QUOTE(bytte @ 2015 04 28, 10:01)
O va must have dalykėliai jau kiek dirbtinas dalykas, bet ir tai iš kokių penkių pasiūlytų, kažkas vienas patampa tuo must have, o kiti neprilimpa.

Tiesiog nepasimaišė kokia "žvaigždutė" ir neprilipo. Arba ne tai "žvaigždutei" pasiūlė. Va princesė nusipirko paprastą suknutę - ir štai jau to modelio suknutės su žiburiu neberasi - mada!!

QUOTE(bytte @ 2015 04 28, 10:01)
nu ir minėjau - netinka kas kuriuo atveju... vadinasi visais atvejais kažkas netinka.

...nepyk, bet jaučiuosi kaip su meilės žodžio išpažinėjų diskusijoje... arba nemoki išreikšti savo minties, arba nesupranti ką aš su Noa rašau, arba mes čia durnos - spręsk pati 4u.gif

Man atrodo mes nesusišnekam dėl kategorijų. Tu tą spalvą, kuria testuojiesi, ruošiesi dėvėt? Bet ji neskirta nešiojimui, ji - TESTINĖ.
Aš tikrai negaliu nešiot raudonos hue paletės, nors ji man pagal testavimą "gera".

O dėl minties išreiškimo... Man toks jausmas, kad aš mėginu paaiškinti aklam, kaip atrodo raudona spalva... Ir su kuo aš ją galėčiau palyginti? Į ką ji panaši, a?

Apverčiam situaciją atvirkščiai? smile.gif tarkim aš nematau. Nuo gimimo. Kaip Tu man paaiškinsi, kokia ji - ta raudona spalva?

QUOTE(bytte @ 2015 04 28, 10:01)
Nu tai nesidažyk... ir tada žiūrėk kaip tinka.

Vėl nesusišnekam, Aš ne apie dažus, aš apie spalvą. Dažyta ar nedažyta - man tokia spalva puikiai tinka ir mane puošia. Tegu bus ne lūpdažis, tegu bus megztukas - ką tai keičia?

QUOTE(bytte @ 2015 04 28, 10:01)
Nejau manai kad ataugę žilstelėję plaukai nepriduos softumo? O kai tarkim antakiai pražyla? O kai akių spalva pasikeičia? O kai blondinės patampa šatenėmis? O ryži nupilkėja iki neryžų? Bet koks spalvos praradimas yra softėjimas, kiek jis ryškus čia kitas punktas. Bet tarkim jai nublunka/nupilkėja veidas, o plaukai ne, tai net natūralūs nedažyti atrodo per juodi, taip yra pvz. mano mamai.

Dabar duos, bet nežinau ką - yra druska su pipirais, tas margumas nebus gerai. Kai pipirai dings - aišku vaizdas kažkiek suminkštės, spalvų reiks mažiau intensyvių. Bet nemanau, kad dėl to pataikysiu į kitą spalvinį tipą. Bus matyt smile.gif

QUOTE(bytte @ 2015 04 28, 11:04)
manau prek turėjo omeny, kad yra algoritmas kaip testuot, kad aprašyta visa seka, kokį poveikį jai turi kokia spalva, kaip elgtis toliau ir t.t.


Taip. Tik nemanau, kad nors vienas konsultantas duotų tą aprašymą kažkam paskaityt. Jie tą informaciją pirko, logiška, kad nori parduoti o ne dykai dalinti. Gal dar ir įsipareigojimus kažkokius turi - iš kur man žinot?
Aš iš to algoritmo žinau gabaliukus - kur kažką perskaičiau, kur kažką žiūrėdama supratau. Tad išaiškinimo tikrai nebus smile.gif Ne tuo adresu klausimas smile.gif

QUOTE(Noa @ 2015 04 28, 11:59)
o jei jis putpelės, tai išvis sugriūna algoritmas, nes juos ir žalius galima valgyt  lotuliukas.gif O prek nesupranta, yra kiaušinis ir yra algoritmas, taip parašyta, ko dar nori? lotuliukas.gif


Raudoną spalvą vadini raudona spalva? O kodėl? Kodėl nevadini raudona pavasarinės žolės spalvos? Arba medžių lapų spalvos vasarą? Viskas yra tik susitarimas - ką kaip vadinti ir kaip turi būti.
Atsakyti
O spalviniai tipai ne biznis?
O prie ko biznis caro maro bimbalo laikais, kai siuvo tik siuvėjai amatininkai?
ir nesikeičia ta mada taip greit... kiekvienas gali galvoti kaip nori, bet mada yra susijusi su viskuo kas vyksta. Ir tai susiję ne tik su suknele, mada yra visuose išraiškos formose - architektūra, muzika, dailė, dizainas. Be to mada skirtingose šalyse vystosi skirtingai (gerai matosi žvelgiant į pokario europa ir amerika, skirtingos ekonomikos, skirtinga mada). Tarkim bridžiai... nu jokių ten žvaigždučių sekimo, juolab trendas ne trendas, parduotuvės siūlo ar pan. nebuvo, ir šiaip mes ką tik po sovietų buvom, ale pamenu visos oi visos ėjo su bridžais. Grįžę emigrantai stebėjosi - ko čia taip? nu net į euroviziją nusiuntėm su bridžais... prie ko čia biznis? Aišku galim sakyt - kaip gi, turgininkams parduot reikia, ale turgininkai neturėjo jokių įtaigos instrumentų, apart norą įtikt pirkėjui ir pasiūlyt ko jis nori. Priešingai nei visos teorijos apie kažko kažkam kišimą, sory bet man mada tik meno forma, ir skersą dėjus ant žvaigždučių, jas dažniausiai išvis matau nebent spalvinio tipo temose, man kaip neformaliai visai tai neaktualu, ir neveikia, bet labai vertinu mados kūrėjus, ibo gražų rūbą sukurt, ne spalvinį tipą nustatyt pagal algoritmą. Be to laisvoje rinkoje visada gali sau imti ir pradėt gaminti tai kas nemadinga, ir visi gal žiūrėk apsidžiaugs, nes visiems nusibodę kaip plauna biznieriai smegenis, ir grįš prie tikro grožio (ką ir bando prastumt BFAS, bet čia išties didesnis stumimas, nei tai kaip pikti biznieriai norėdami pasipelnyti siūlo kiekvienais metais vis kitką, juolab kad BFAS ir susikūrė laisvos ekonominės rinkos mekoje - amerikoje). Taip kad jai jau visi tokie negeri bandantys pasipelnyti (nes IMHO už dyką nieks nieko negamina... va dar kai kuria iš pašaukimo, būna kad ir už dyką, vardan saviraiškos, o masiškai, ir dar pagal algoritmą - tai ne, taip kad BFAS kompanija labiau papuola į besipelnančių iš kvailelių kategoriją, nei koks Lagerfeldas) reikėtų būt sąžiningam ir atmest spalvinius tipus kaip ir mados tendencijas.

Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 04 28, 15:08)
reikėtų būt sąžiningam ir atmest spalvinius tipus kaip ir mados tendencijas.

Spalviniai tipai aišku irgi biznis. Kai ir visa kita. Kodėl mane tai turėtų gluminti?
Tame, kad žmonės nori uždirbti, nematau visiškai nieko blogo. Ypač sferose, kur žmogus laisvas rinktis. Gali pasiduot smegenų plovimui, gali nepasiduot. Gali naudotis mada, gali nesinaudot. Svarbu nepamiršti, kad naudojiesi ne tik tu, bet naudojasi ir tavimi smile.gif

Bet mados tendencijos dalykas sakyčiau subjektyvus, spalviniai tipai - objektyvus. Juk neneigsi, kad Munsell teorija egzistuoja ir veikia? Kad žmogus mato būtent taip, o ne kitaip? Žemės trauka egzistuoja? Ir man tenka taikytis prie tos traukos, nepriklausomai nuo to, kiek tai man nepatinka ar patinka. Jei vienas ar kitas faktas egzistuoja, verčiau tai pritaikyt savo naudai, o ne "nuostoliams", štai ir viskas. Aišku galima sėdėt ir neigt - "kokia čia dar žemės trauka"? O prasmė? Tokio neigimo? smile.gif Kažkas nuo to pasikeis? lotuliukas.gif
Atsakyti
Munselio teorija bendrą turi tik tiek su spalviniais tipais, kad jie naudojasi jo spalvų suskirstymu. O sezonų teorija nėra tokia. Aš visada žinojau kokios spalvos man tinka, ir švilpt man ant tos teorijos, aš atvirkščiai kaip tik bandau savo spalvas įpaišyt į kažkurį sezoną. Ir net negarantuoju, kad tas žinojimas susijęs su mano spalvotyros kažkokiu tai žinojimu. O bet faktas - kad dabar aš blogiau rengiuosi, nei kai rengiausi tiesiog pagal save akivaizdus. Ir labai norėčiau vėl nieko nežinoti, rengtis kaip noriu, derinti kaip noriu, nes rūbų aš niekad neįsigydavau tokių kokių vėliau nenešiodavau. O dabar amžiais parinuosi dėl tų suš... spalvų, ir negaunu aišku jų... paskui įsigyji kažkokį vieną drapanėlę, kol prie jos įsigyji kitą, žiek jau nuplyšo pirmoji... ir vėl š vaizdelis. Jau geriau man ten truputuką prie snukelio netiks, bet viską suderinusi turėčiau sau patinkantį vaizdelį... nei dabar, kaip paskutinė ubagė. IR NETINKA VISKAS SU VISKUO JAI IŠ TOS PAČIOS PALETĖS, REIK KAD BŪTŲ RŪBUOSE AKCENTAS, BENDRUMAS, LINIJA, KOMPOZICIJA, O KAI TAIKAI IKI APSIŠIKIMO SPALVĄ PRIE MORDOGRAFIJOS - NĖR IŠ KO TUOS DERINIUS SUKURT, NEBENT TAPTI SIUVĖJU BEI SUKIRPĖJU.

Manau nėra tokio žmogaus kuris nesinaudoja mada biggrin.gif , nu nebent sėdi kur nėr civilizacijos. Ir tikrai ne dėl to, kad iš parduotuvių dingsta tos prekės. Kitas faktas kad visi naudojasi sukurtais tų pačių dizainerių deriniais, formom ar dar ten kuom ir nemoka nei cento, nes mano. Juk tai kad moterys dėvi kelnes - mados produktas, džinsai kas diena - irgi, tas pats ofisinis švarkelis - tų pačių mados dizainerių kurinys.
Atsakyti
gerai ietis laužot biggrin.gif

tik vieną pasakysiu visos spalvų sistemos yra apytikslės (munselis irgi), spalvos nustatymas, atkūrimas ir tt., vienas didžiausių iššūkių pramonėj, elektronikoj ir kur tik nenori. Nes mes žmonės matom skirtingai, ir tai yra mokslinis faktas, kad mes matom skirtingai, ir visos sistemos tai yra bandymai išvesti statistinius vidurkius žmonių matomo spektro. O vidurkis tai nėra tikslus dalykas kaip 2+2=4 nei penki nei trys, o keturi.
Ir net aparato neįmanoma sukurti tokio, kuris nuskaitytų spalvą iš realybės ir ją užrašytu kokiu tai skaičiuku, nes net neatsižvelgiant į n papildomų aplinkos faktorių, yra nifiga neaišku kaip tie žmonės iš tikro mato lotuliukas.gif
truputį skaitinėjau šitom temom tai laikau gana pagrįstais savo šituos žodžius smile.gif

ir sistemos spalvinio tipo nėra vienos absoliučios, pamenat dėjau nuorodą, kiek skirtingų tipų nusistačius ir palečių prisipirkus pana buvo biggrin.gif

Ir nereik demonizuot nei mados nei dar kažko, mada gali būti menas, gali būti verslas, gali būt tiesiog moteriškas (arba vyriškas) žaidimas ir saviraiška, kaip kam.
Atsakyti