Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

QUOTE(prek @ 2015 05 19, 22:24)
Tu aiškink, o ne klausinėk smile.gif
Nejau per sunku paaiškinti? Viens- du ir viskas? wink.gif

O kas čia per mada į klausimą klausimu atsakyt? lotuliukas.gif Kodėl visada tu griežtu tonu visiems liepi pasiaiškint, o pati į elementarų klausimą atsakyt negali? lotuliukas.gif

Neatsakinėk, tiesiog reikėjo įrodymo, kad taip atsakysi - išsisukinėsi, suksi uodegą, ir visaip vaizduosi, kad žinai, bet vat nesakysi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 05 19, 22:33)
O kas čia per mada į klausimą klausimu atsakyt? lotuliukas.gif Kodėl visada tu griežtu tonu visiems liepi pasiaiškint, o pati į elementarų klausimą atsakyt negali? lotuliukas.gif

Neatsakinėk, tiesiog reikėjo įrodymo, kad taip atsakysi - išsisukinėsi, suksi uodegą, ir visaip vaizduosi, kad žinai, bet vat nesakysi biggrin.gif

Kokio dar įrodymo? Aš aiškinau, Bytte labai gražiai išdėstė, o Tau tai kaip žirniai į sieną. Jei jau mes dviese neišaiškinam - gal pati beaiškindama man apie raudoną spalvą imsi ir suprasi? Tikimybė visad būna.

Ir ne paSIaiškint, o pAAiškinti. Tai vienas iš geresnių būdų pasiekti, kad žmogus pradėtų galvot.
Bent aš geresnių nežinau.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 05 18, 15:52)
pavasariukė
user posted image


Jetau, nu kaip mano vaikas wub.gif

Dėl grupiės tai faina būtų, nes nu kodėl čia turim vienos dėti (aš iš tų, kur mažiau dedu savo feisą), o kitos tik vėpso ir pasakas seka, o pačios paprašytos pasidemonstruoti (prek), pradeda atsikalbinėti. Noa teisingai parašė. O dėl to, kad tema užsidarys- nu gal SM jinai sulėtės, bet FB ar kur kitur (aš kažkodėl už FB, tik Hiver davai susikurk savo profilįįįį smile.gif ) manau, kad gyvuos sau sėkmingai, nes narės bendrauja ir už spalvinio tipo temos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 05 19, 14:31)
kad nesipainiot mpasiemam prieš akis munsel sistemos pavyzdį:
user posted image

raudonos skarelės... nemačiau sunku spręst jos skiriasi pagal hue ar kitus parametrus (man atrodo kad jos visos atitinka raudona (5R) išorėje)
čia visos raudonos atitinka tą patį hue, kas matė... gal trys priešpaskutinės?:
user posted image

arba kiek skirtingos hue, bet vienodi kiti parametrai:
user posted image

...toliau šaltas hue, ryškiai paimta "pamėlusi" raudona , tarkim 2.5R arba net 10RP, ruduo koks 7.5R (pageltoninta) ar 10YR... pavasaris gal 7.5 YR (raudonai geltona), o gal ir 10YR... nežinau nemačiau buriu... gal išvis paimta šaltos - 5PR, rudens - 5YR, pavasario - 5Y... visos paimtos po tris: po vieną su volue mažu ir chroma vidutiu, po vieną su vidutiniu volue ir chrome aukštu ir po vieną su volue aukštu ir chrome vidutiniu...
user posted image

Įmanomi išviso 20 variantų... iš jų 4 sezonai, vadinasi po 5 sezoninius potipius... bendrai dasideda 0 priekyje, ne tik gale... tai 24 variantai... po 6 sezoninius potipius... arba kažkas su kažkuo negali eiti, nes dirbančios su BFAS minėjo 20-šimt galimų variantų. Na bet vis vien "odos reakcija" į Hue - ne vadinamas romantinis sezono pavadinimas. Vadinasi prisideda prie pavadinimo ne tik hue vieta, bet ir chrome ir volue, hue tik apsprendžia iš kurios pusės galim kabint spalvas, iš kurios ne spalviniu ratu. Chrome gaunam iš koordinačių (kiek ryškios/pilkos akys/oda/plaukai), galim sakyt imtu giminingas pagal chrome visas spalvas ratu (įsivaizduokim kad kokiam intervale 5 chrome punktai). Volue taip pat gaunam, kas apsprendžia kiek aukštai bei žemai galim lipti. Faktas kad nebūna bet kokio pavadinimo visi keturi kontrastingumo variantai (light, contrasting, true, vivid). Taigi sumeta koordinates į tą munselio kreivą gaublį ir gauna apibrėžtą sritį spalvų, kurią apriboja įvestas konsultantės hue.
Pagal tokius pamąstymus manau kad romantinį pavadinimą apsprendžia hue+chroma+volue, tik man tai nieko nesako, nes mes neturime nei žalio, anei mėlyno supratimo koks yra "žingsnis" kažkurio romantiško pavadinimo, ta prasme kokio dydžio apibrėžiama zona gaublyje.

Viskas manau taip, tik paskirstymas jei deda hue skudurėlius, atliekamas jau pačioje pradžioje - pradeda nuo hue, vadinasi šiltas ar šaltas žmogus žino iš karto. Toliau eina sezoninės skarelės. Jos irgi turi patvirtinti hue.
Dėl raudonos - jei kalbi apie 18 stulpelio 6 - 4 spalvas, tada sakyčiau ne. Viena visai neutrali raudona - šiaip sakyčiau čia spalvos nėra iškraipytos https://www.youtube....h?v=z0odQ2UH8bQ.

Kad lapeliai - pundais - yra priderinti prie to rato su kitaiskais užrašais - faktas. Kaip suprantu, kai hue aiškus, tai ima konkrečios grupės lapelius.

Dėl romantinio pavadinimo - čia ne mano išgalvojimas, kažkur kažkada skaičiau. Bet Tavo versija logiška - vis vien tą pavadinimą lemia lapeliai, o jie tai parenkami jau pagal nustatytą hue ir kontrastą.

Chroma tai sezonas, kad sezoną gaunam iš koordinačių - sakyčiau ne visai taip, jei dėliojami hue skudurėliai. Va jei nedėliojam - tada manau iš koordinačių gaunam ir chroma, ir hue.

QUOTE(bytte @ 2015 05 19, 14:31)
Man tai fainiausiai kad kai komentuoja prek kartais remiasi spalva kurią mato, o kartais aiškina - kad spalva visai nesvarbu, svarbu reakcija odos į spalvą...

Atskirose situacijose tai būna vienas ir tas pats. Aš raudonuoju taip, kaip mano hue, mano nudraskyta ranka yra mano hue spalvos - tai kodėl aš dabar turėčiau ieškot dar kažkokios reakcijos į kažkokį testerį, kai ta reakcija vienais ar kitais veiksmais iškelta į paviršių?
Kai į paviršių išlenda raudona? Asmeninė raudona?

Kažkodėl kai žiūri į kitas spalvas, nepuoli dėliot papildomų testerių kad suprasti, šalta ta spalva ar šilta? Paėmei kažkokią mėlyną ar žalią - juk nereikia pagalbinių priemonių, kad suprast, šalta spalva ar šilta? Aišku išskyrus ganėtinai neutralias spalvas, kai tie testeriai labai praverčia. Tai su oda juk irgi analogiškai. Tik ne paviršių žiūrėt reikia, o gilesnę spalvą, kuri išlenda pavargus, perkaitus ir pan. Kai paviršiuje tos spalvos nėra - tada ir imam testerius - hue skudurėlius.

QUOTE(bytte @ 2015 05 19, 14:31)
Paskui sako kad UNDERTONAS kaip tavo skūra atrodo nubraižyta, nukasyta ar sušalus... IMHO visų skūros sušalusios - mėlynuoja... galim spėliot kaip WS undertonas į pamėlynavimą reaguotų... geltona+mėlyna... ruda. O BS... magenta+mėlyna?

Mėlyna spalva šilta ar šalta? smile.gif Nes dabar tai kaip ir mėgini tvirtint, kad mėlyna - tai būtinai šalta.
Atsakyti
Bet yra tokių, kurios nieko nesusigaudo tose spalvose, kaip aš, ir va taip šviečiasi tik skaitydamos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(akoya_lt @ 2015 05 20, 00:13)
Dėl grupiės tai faina būtų, nes nu kodėl čia turim vienos dėti (aš iš tų, kur mažiau dedu savo feisą), o kitos tik vėpso ir pasakas seka, o pačios paprašytos pasidemonstruoti (prek), pradeda atsikalbinėti.

Aš narciziškų polėkių neturiu.
Merginos čia deda foto ne savęs pademonstravimui (bent aš taip vertinu situaciją), o tam, kad daugiau suprasti apie save. Aš savo spalvinį tipą žinau 2 metus, paletę irgi turiu. Savidemonstracijai neturiu poreikio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 05 19, 07:29)
How to Wear Black & White for Every Season (well, almost every season)
user posted image
Black and White are power colors for all Winter seasons:
DEEP WINTERS: A higher percentage of black to white will give a more striking appearance.
CLEAR WINTERS: Any combination will look fine
COOL WINTERS: All combinations will work though a higher perctage of white to black and 50/50 are best.
DEEP AUTUMNS: Higher percentage of black to white
ALL SUMMERS and SPRINGS: Higher percentage of white to black
*WARM and SOFT AUTUMNS: It's hard to to look your best in this color combo.

Teip ir nešioju dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 05 20, 00:15)
Dėl raudonos - jei kalbi apie 18 stulpelio 6 - 4 spalvas, tada sakyčiau ne. Viena visai neutrali raudona - šiaip sakyčiau čia spalvos nėra iškraipytos https://www.youtube....h?v=z0odQ2UH8bQ.

Na aš pirmu atveju ir pateikiau visas tris 5R - visos trys visiškai neutralios, tiesiog viena su minimaliu lašeliu baltos (apatinė tavo video), kita tiesiog ne rėkianti raudona (manau viršutinė), nes labai šviestu ta R20, O per vidurį su lašeliu juodos. O klausimas buvo ar jos neutralios ar visgi skiriasi pagal hue (jai jau kalbam tai kalbam naudojant hue kas tai yra) Įdomu, kad kitos skarelės su ryškesniu achromatiniu priedu.
Nemanau kad peritikinsi kad yra kitaip... jai netiki pasimakaluok spalvas su guašu pagal munselį biggrin.gif , ibo man kartais atrodo kad tu maišai spalvų hue rate išsidėstymą su gautomis spalvomis maišant su achromatinėm spalvom.

Beja geltona+mėlyna gaunam rudą, megenta (kuri yra BS underono spalva, ir kažkodėl tavo supratimu yra šalta spalva, nors tokia nėra, o be to pajautime šilta šalta ir spalvų rate šilta šalta ne tas pats) +mėlyna - gaunam fuksiją, taip kiek prislopintą, bet būtent tokia fuksija yra laikoma BW undertono spalva. Tas pats LSp pamėlynaves lieka šaltai rausvas... o jai išmušant raudoniui imama mėlynuoti (čia reiktų jau pas medikus konsultuotis kodėl vieni tik raudonuoja, o kitiems paskui raudonį eina mėlynavimas, tikriausiai pas kraujagyslių specialistus) - tai ir tas raudonis toks visai ne šiltas gaunasi. Ir temoje turime pavyzdį, kam taip yra (šiltas tipas, raudonuoja "šaltai rausvai"), ir tai nustatyta tavo didžiai gerbiamos Katios. Nebekartosiu - bet undertonas nėra tavo mėlynavimo spalva, kai tu pamėlynuoji, gauni undertonas+pamėlynavimas=matoma spalva, kuri iš esmės šaltesnė nei undertonas. Ir jai pas tave sutampa - tai nėra taisyklė, ibo kad tai būtų taisyklė remiantis praktika reikia ne tris keturis tokius aplink save rasti, o testinti pagal tam tikrą atsitiktinę parinktį, ir testinti tikrai didelį kiekį... manau kad ir kokia Katia nėra nei arti pusės tiek pratestinus, kad galėtų teigti tokį dalyką kaip taisyklę.

Man neįdomu kokiu algoritmu testina BFAS konsultantai, tikrai žinau kad jai abejoja gautu rezultatu - neatlieka visko iš naujo, o tiesiog pakeičia hue duomenis. Ir kartais pakeitus dumenis pasikeičia pavadinimas, kartais ne - vadinasi visgi labiausiai svarbios yra asmeninės koordinatės. beja jos taip pat turi spalvą, ir pagal tai nustatyti aiškų tipą - nereikia jokių skuduriukų. Kas kita neutralios koordinatės, arba pilnai nesutampančios koordinatės (tik neaiškink kad jos sutampa, nes nesutampa, netiki, sek visas temas osinkoje, kada kas pasisako po konsultacijų, rasi). Be to inc atveju hue - ruduo/žiema, o rezultatas pavasaris biggrin.gif . Šiaip mušies komentuodama BFAS lyg dirbtum konsultante, o iš esmės viską žinai tik iš kitų... man daug svaresni žodžiai merginų dirbančių su BFAS, kurias skaitau osinkoje (kaip sakant geriau tiesiogiai nuomonę skaityt, ne nuomone apie nuomone). Nenoriu plėstis, ale stereotipinė nuomonė komentaruose šviečia... kaip pas Gražulį ar kokį kitą politiką grūdantį savo nuomonę, nepagrįstą jokiomis tvirtomis žiniomis (beja šioje temoje dalis merginų su spalvų teorijomis susipažinusios ne tik iš spalvinio sezono temų).


QUOTE(akoya_lt @ 2015 05 20, 00:20)
Teip ir nešioju  dirol.gif

O aš nežinau kažkaip... va pagalvojau: mano mamos oda tamsi (ji kokią egipto žemę gali vietoj budros teptis), plaukai juodi... nu kokia ji suvargelė kai juodos daug, o visai juoda - visai kaip žemė lieka. Tiesiog manau kad užgesina tamsūs rūbai jos akis (jos pas ją gan šviesios). Tuo tarpu su skaisčiai balta - ok, ir jai geriau tikrai balta suknelė su juodais žirneliais nei atvirkščiai. Bet ji mano akimis ne Cool winter, o greičiau Bright... Aš tarkim ne žiema (bent jau tikrai ne deep ir ne bright), bet man geriau daugiau juodos, nei baltos. Tai neduočiau 100% šitam postui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 05 19, 22:59)
Ir ne paSIaiškint, o pAAiškinti. Tai vienas iš geresnių būdų pasiekti, kad žmogus pradėtų galvot.
Bent aš geresnių nežinau.

Nepyk, bet jei tu nepakeisi galvojimo ir tono, tai taip su niekuo grupėj ir nesusišnekėsi biggrin.gif Tu čia ateini kažkokios ponios vedėjos arba Didžios mokytojos teisėmis. Esi ne tarp bendraminčių, o tarp kažkokių čiabuvių, kurie patys savaime yra durni ir juos reikia priversti kažką iškalti biggrin.gif Priversti kažką galvoti, bože moi, kokios ambicijos lotuliukas.gif Ar tu suvoki, kad mes čia suaugę žmonės, ir kad tavęs niekas nesamdė nieko perauklėti? biggrin.gif O tie, kas ateina pasidomėti, koks galėtų būti jų tipas, irgi niekaip ne durni, jie tiesiog nenori gilintis, jie turi kur kitur gilintis, sužino nuomones, pasako ačiū, ir drožia sau, ir nereikia jų nieko mokyti? biggrin.gif

Aš suprantu, kad tu gal gali pamokint kokią savo kaimynę, kai ji nežino, kurį Avon lūpdažį pirkti. Ir suprantu, kad labai nori pamokint, yra žmonių, kuriems baisiai smagu jaustis viršesniu ir kažką mokint, moka pats ar nemoka. Bet tau neužtenka, škia, kompetencijos šitoj temoj kažką mokyt, ar tu supranti? Nes tavo visos žinios padrikos, jos neturi pagrindo - tu skaitei, gilinaisi, bet tik apie BFAS ir nesuvedei visko į sistemą. kai aiškini sistemą, balti siūlai kyšo iš kiekvieno kampo, kad ir ta 'odos reakcija" - tau aksioma, ir basta biggrin.gif Savo tipą žinai, bet tik dėl to, kad Katia pasakė. O čia gi ne žmogaus žinių įrodymas smile.gif Visi čia pasiskaitę biggrin.gif Aš savo tipą žinau 20 metų, ir kas iš to lotuliukas.gif

Juolab sakau, BFAS - tai siaura. Spalvos yra daug plačiau. Jei BFAS būtų vau, tai visi modeliuotojai, stilistai tai naudotų - o net Vasiljevas apie tipus (ir ne apie BFAS, o apie 12 sezonų) užsimena tik skūpiai ir taip - na, yra toks variantas. BFAS yra ramentai visiškai spalviškai glušam asmeniui. Tai yra toks fast food, greitai ir daugmaž suprantamai, imk paletę, ji tavo, ir nesuk galvos. O tu tai suabsoliutini kaip koks Jehovos liudytojas ir nieko aplink daugiau nematai smile.gif Tai nėra intelekto anei išprusimo rodiklis. Lygiai kaip užkietėjęs Jehovos liudytojas nelygu senam religijotyrininkui...

Taigi kai tu diskutuoji su Bytte, tai nepyk, bet mokai tėvą vaikus daryti biggrin.gif Ji dėl savo tipo neapsisprendžia ne dėl to, kad nežinotų, nes ji žino daugiau už mus visas kartu sudėjus. Tave įskaičiavus biggrin.gif Tiesiog daugiau žinant iš kitos perspektyvos daugiau variantų...

Keisk toną, motin.


QUOTE(akoya_lt @ 2015 05 20, 00:13)
Dėl grupiės tai faina būtų, nes nu kodėl čia turim vienos dėti (aš iš tų, kur mažiau dedu savo feisą), o kitos tik vėpso ir pasakas seka, o pačios paprašytos pasidemonstruoti (prek), pradeda atsikalbinėti. Noa teisingai parašė. O dėl to, kad tema užsidarys- nu gal SM jinai sulėtės, bet FB ar kur kitur (aš kažkodėl už FB, tik Hiver davai susikurk savo profilįįįį smile.gif ) manau, kad gyvuos sau sėkmingai, nes narės bendrauja ir už spalvinio tipo temos wink.gif

Taigi moč, jau yra ta grupė, ir jau net su foto biggrin.gif Ateik ir dėk sau į sveikatą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 20 gegužės 2015 - 09:33
QUOTE(prek @ 2015 05 20, 00:15)
Mėlyna spalva šilta ar šalta? smile.gif Nes dabar tai kaip ir mėgini tvirtint, kad mėlyna - tai būtinai šalta.

Jai aš sakau mėlyna, tai ir turiu galvoje mėlyna, nejau nežinai kaip atrodo mėlyna. Jai turėčiau galvoje mėlynai žydrą, kobalto ar ultramarino ar dar kokią, tai ir sakyčiau, kad kažkokia, o ne mėlyna.
Taip mėlyna - šalta, ir tik šalta, ką nežinojai? Beja pagal spalvų teoriją ir tos kitos ale mėlynos - irgi šaltos, visos. Toliau galim svarstyt kuri mėlyna šiltesnė, kuri šaltesnė, kokia prie ko dera ar pan. Mes čia kaip kokie tapybos dėstytojai - šilta mėlyna, šalta... teoriškai visos visos mėlynos, kurias mes vadiname mėlynomis yra šaltos. Tiesa linija skirianti spalvinį ratą būna skirtinga, tai mėlynos šaltumo laipsnis gali skirtis pagal skirtingą padalijimą:
violetinė - neutrai; violetinė šalta, magenta šilta; magenta - neutrali
user posted image user posted image user posted image

Jai apie chromatinį spalvų maišymą: nesvarbu kokią mėlyną prie kokios spalvos pridėsi - gausi šaltesnę mūsų supratimu spalvą.

Papildyta:
Ai dar...
pagal tavo, prek, teorija (Tai vienas iš geresnių būdų pasiekti, kad žmogus pradėtų galvot)...
pAAiškink kodėl pagal tave magenta - šalta?
Atsakyti


QUOTE(bytte @ 2015 05 20, 10:31)
pAAiškink kodėl pagal tave magenta - šalta?

Prie grynos spalvos pridėta mėlynos.

QUOTE(bytte @ 2015 05 20, 10:31)
Toliau galim svarstyt kuri mėlyna šiltesnė, kuri šaltesnė,
Čia ir yra esmė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 05 20, 10:46)
Prie grynos spalvos pridėta mėlynos.

O gryna spalva be mėlynos buvo kokia? biggrin.gif
Atsakyti