QUOTE(bytte @ 2015 05 07, 09:03)
Klausimėlis prek... žinau kad esi osinkoje prisijungus, įdomu nuo kada seki "cvetotyp" temas, ir kurias?
Šiaip skaitau labai seniai, gerokai anksčiau, nei testavausi, o testavausi prieš 2 metus, tai dabar ir net nepasakysiu, kada pradėjau.
Skaitau visas spalvines (vasara-žiema-pavasaris-ruduo, kam kokios spalvos ir pan). Dabar gal daugiau praignoruoju rudenį.
vis ieškojom kas galėtų būti Erszebeth, visi matė šaltą, na kai kam kilo abejonių dėl visiško šaltumo, bet ryškumas visgi didelis, tai kaip ir prieštaravo visiems vasaros varinatams.
mano požiūriu tai nėra kriterijus. Jokie išoriniai požymiai nėra kriterijus. Svarbu, į kokias spalvas reaguoja oda.
Mieravo ji ten tų škurliukų begales. Paskui netyčia ją gyvą pamačiau - ups... šilta be klaustukų.
Kokie buvo kriterijai, kad nusprendei, jog žmogus šiltas?
ir dėl lendančio raudonio ir mėlynavimo (pagal tave kažkodėl tai undertonas) save laikė šaltu tipu.
Jei neklystu, Dilukai čia demonstravo savo akį?
Daugiau nieko nemačiau. Bet įspūdis - ne dėl akies spalvos, o dėl odos - man atitiko, t.y. nė mintis nekilo apie šaltą odą. Su Hiver pirštu man gaunasi "negali būti".
Bus matyt, jei persitestuos
Kitaip sakant, aš nežinau, ką laikėt mėlynavimu ar raudonavimu - geltonavimu, kad šitai kažkaip galėčiau pakomentuot. Dėl Erszebeth turiu įtarimą, jog jos odos paviršinę spalvą, paviršinį gelsvumą priimat už faktą, t.y. už šiltumą (ir ji pati tą patį daro). Pačios pirštas - sakai gelsvas, o aš to gelsvumo, kuris man būtų aktualus, niekaip neįžiūriu. Paviršinio - neužskaitau.
Vėlgi -susakau viską, kaip matau pagal foto. Kaip yra iš tiesų - bala žino.
Tai va, mano pastebėjimu, pavasarių šiltumą labai lengva užmurzinti arba užšaltinti, ir ne tik fotoaparatu, bet ir netinkamomis spalvomis.
Čia teisybė. Su šalta spalva pavasaris papilkėja.
Taip šaltai raudonuoja mano pastebėjimu, tik pavasariai. Gaila nebegaliu įdėt iš osinkos moterų, kurios manė esančios pilkos vasaros, o pasirodė, kad subtilūs pavasariai.
Tai kaip tada Tavo nuomone raudonuoja žiema? Pomidoriškai?
Katia sakė pagal savo įspūdį, kai kam gal pilkesnės spalvos atrodo šaltesnės, bet pagal Hue - jos lygiavertės, o man tos švarios pabaltintos asmeniškai šaltesnės atrodo.
Ne, pagal BFAs žiema yra šiltesnė. Kiek skaičiau teorijas, ten kažkokie pavadinimų pamaišymai įvyko - žiema turėjo būt speiguota, t.y. neryški. O vasara - vasara turėjo būt švarios spalvos. Bet čia daugiau pletkai. O pagal traktavimą - vasara šaltesnė. Nes jei tinka vien ciklameno hue, tai bus vasara (t.y. labai šalta). Žiema gali būt ir 1-2, ir 2-1 (šiltesnė, nei 1-2, nes 2 tinka pavasariui)
Užtat labai stengiausi Munselio teoriją pritaikyt 12-likai tipų... Man gavosi taip: žiema - spalvinio rato spalvos, pavasaris balintas, ruduo - juodintas, vasara - pilkinta.
Mano supratimu ne visai taip - kažkur už borto pasilieka šilta-šalta. O visgi vienas iš kriterijų ir yra tas šilta-šalta.
Munsell teoriją vedant į 12 tipų, įsivaizduoju kad rutulį (erdvinę formą) turiu suplokštinti iki blyno. Kas gausis - nežinau.
O gal geriau pamėgink įsivaizduot, kurioje vietoje atsiduri tame erdviniame rutulyje (koordinates suprast lengviau)? O jau paskui žiūrėk pagal 12 sezonų?