QUOTE(Erszebeth @ 2015 05 05, 14:34)
Taip, kad nebaisiai atrodytum, svarbiausia teisingai atitaikyti spalvų šiltumą. Bet kontrasto momentas išlenda tuo atveju, jeigu jau kaip ir aišku, kad esi ne šiltasis, o neutralusis pavasaris. Tada kuris - light ar bright? Bright turi būti didelio kontrasto, light - didelio šviesumo. Jeigu didelio šviesumo nėr, o kontrastas ant ribos tarp didelio su vidutiniu, kas tada? Jei spalvos labiau tinka neutralesnės, ne stipriai šiltos, o iš šiltų, bet ir iš šaltų? Čia man tas galvosūkis-galvosopis seniai neduoda ramybės, ir visa esmė - apie kontrastą. Kažkodėl šviesumo kriterijaus, kad gautum patekt į lightus, Noa nesiūlo - to nė pro kur nepraeitum nei tu, nei aš, nes šviesumas nėra nė pas vieną iš mūsų pagrindinis parametras. Kur tada dėtis?
Man tai skirtumas tarp light ir bright ne kontraste, yra ir tų BSp nekontrastingų, esmė ryškume. Gali sau būt visas šviesus ir ryškus, gi ryškumas juodai baltoje foto kaip ir nesimato (kokia geltona kad ir kokia bus ryški - vis vien bus šviesi). O light paletėje atsiranda tokių spalvelių giminingų vasarom, primaišytų su keliom spalvom, kaip ten pilkai žalsvai chaki kokia, ir tos smėlinės nesuprasi ar jau ochrinės, ar ten grybinės, ar išvis link lašišos smėlyje jau migruoja. Aišku jai žmogus turi išorėje tamsių spalvų, paletė būtų ne pilna, reiktų kažko tamsesnio pasigraibyt, tik nežinau iš kurios paletės . Tik vat BSp paletė irgi ne ah tamsių spalvų.
Papildyta:
Reik tave, Erszebeth, į BSp kraustyt , o Noa - į WS... O mane į žiemas