QUOTE(Erszebeth @ 2015 04 30, 23:21)
1. Galima būtų pabandyt. Bet bėda, kad dėl kai kurių tinkamumo abejoju. Kur tokias dėti? Ar rinkti tik tas, kur visiškai akivaizdžiai geros?
tai aš ir sakau - kiekvieną paletę išskirstyt į 3 - o ne iš 3 padaryt vieną
Imi paletę, išdalini į 3 (tinka, netinka, abejoju), kitą analogiškai. Turi tris krūvas - tinka, netinka, abejotinos. Vienas dalykas - matosi iš kurios paletės labiau tinka, iš kurios daugiau pralėkta, kitas dalykas - gaunasi atskira grupė, kuri netinka. Kokie tos grupės požymiai? Kokie požymiai tos krūvos, kuri tinka? Vis vien kažkas turėtų būt bendro.
QUOTE(Erszebeth @ 2015 04 30, 23:21)
3. Bet ko verta reakcija į ne tas profesionalias palas, o šiaip į spalvas? Tarkim, aš šiandien labai nustebau pasimatavusi vieną žalią (teal), kuri uždėjus ranką puikiai susigrojo su oda. Bet apsivilkus pati išsigandau paakių ir ruožų aplink lūpas. Ir taip, ir kitaip žiūrėjau - nu negerai. Nors kiek tamsesnė ir ko gero šiltesnė teal - ok. Kaip man atskirti, kurios paletės tai spalva?
Va tam ir reikalinga paletė. Todėl ir siūlau nuo 1 punkto pradėt
Nes reakcija šiaip į spalvas gali kažką pasakyt nebent matuojant kraštutinai skirtingas, t.y. šilta/šalta, murzina/švaru.