Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

pagal 12-lika tipų LSu gaunas paminkštinus BW...
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 04 29, 12:25)
pagal 12-lika tipų LSu gaunas paminkštinus BW...

Jei žiūriu pagal tuos procentus/neprocentus, kur yra ant palečių, tai man nesigauna.

HUE VALUE CHROMA

LSu 25 0 50

BW 25 50 100

SSu gaunasi arčiau?
SSU 25 50 0

Nors čia žiūrint, kuria prasme "minkštinam". Jei tiesiog šviesinam, tada LSu? O jei spalvos aktyvumą nuiminėjam? Tada chroma turėtų kisti, ne value?

Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 04 29, 13:29)
Jei žiūriu  pagal tuos procentus/neprocentus, kur yra ant palečių, tai man nesigauna.

HUE VALUE CHROMA

LSu 25 0 50

BW 25 50 100
SSu gaunasi arčiau?
SSU 25 50 0

Nors čia žiūrint, kuria prasme "minkštinam". Jei tiesiog šviesinam, tada LSu? O jei spalvos aktyvumą nuiminėjam? Tada chroma turėtų kisti, ne value?

Čia ne aš sugalvojau, bet SSu yra išblukęs DW.
Papildyta:
Light Summer - Bright Winter: both are one step away from their True season, both are cool, and both are the lightest and brightest of their group.

Soft Summer- Dark Winter: both are one step away from their True season, both are cool, and both are the darkest and softest of their group.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 04 29, 14:35)

O jei ne moksliškai? abiem atvejais nuorodose prie žiemos dedu baltą? Bet juk galiu dėt ir pilką? Ar nesąmonę gausiu?
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 04 29, 15:04)
O jei ne moksliškai? abiem atvejais nuorodose prie žiemos dedu baltą? Bet juk galiu dėt ir pilką? Ar nesąmonę gausiu?

tai kad abiem atvejais dedama yra pilka, ne balta g.gif ... nu nežinau kaip, bet imi programoje saturation ir mažini jį, tai yra mažini spalvos kiekį (saturation - sotumas spalvos kaip aš suprantu), reiškia blukini... nu ir taip gali varyt iki visai bespalvio vaizdelio, t.y. iki achromatinio... kaip suprantu mūsų tose paletėse ji įvardijama kaip chroma (chroma - reiškia spalva). Ties kuria riba iš žiemos pereina į vasarą nežinau, bet esmė tokia: iš žiemos su pavasario įtaka virsta į vasarą su pavasario įtaka; bei iš žiemos su rudens įtaka - į vasarą su rudens įtaka.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 04 29, 15:17)
tai kad abiem atvejais dedama yra pilka, ne balta g.gif ... nu nežinau kaip, bet imi programoje saturation ir mažini jį, tai yra mažini spalvos kiekį (saturation - sotumas spalvos kaip aš suprantu), reiškia blukini... nu ir taip gali varyt iki visai bespalvio vaizdelio, t.y. iki achromatinio... kaip suprantu mūsų tose paletėse ji įvardijama kaip chroma (chroma - reiškia spalva). Ties kuria riba iš žiemos pereina į vasarą nežinau, bet esmė tokia: iš žiemos su pavasario įtaka virsta į vasarą su pavasario įtaka; bei iš žiemos su rudens įtaka - į vasarą su rudens įtaka.

Ačiū smile.gif
Dėl ko užsikabinau už balto? Skaičiukai duoda value pokytį. Logiškai mąstant, visos sistemos kažkaip tai turėtų sietis? Nes jei žiūrint pagal tuos skaičiukus, tai LSu ir BW skiria ne tik chroma, bet ir value, kitaip sakant visai kitos koordinatės?

Dėl žiemos perėjimo į vasarą - 12 sezonų atveju man gaunasi kad tiesiog žiema virsta vasara peržengus kažkokią pilkumo ribą? Jei pagal BFAS, tai vasara mėlynesnė, nei žiema + pilkumas.

Ir vis vien 12 sezonų sistema man neaiški. Nes gana neutralūs tipai iš viso niekur negali patekt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prek: 29 balandžio 2015 - 15:11
o volue ten ne kontrastas? tamsumas?

Mano pirštas... gavosi va šiaip taip biggrin.gif
user posted image
user posted image

aš su auksiniais šešėliais, bet fyg ten kas matos... kai ant ko užtepta nesimato lotuliukas.gif lotuliukas.gif
...ir jaunystėj su sviestine spalva (dažytos tik akys)
user posted image

Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 04 29, 16:26)
o volue ten ne kontrastas? tamsumas?

Mano pirštas... gavosi va šiaip taip biggrin.gif
user posted image
user posted image

aš su auksiniais šešėliais, bet fyg ten kas matos... kai ant ko užtepta nesimato lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Value - tai ašis nuo baltos iki juodos. Jei pavasaris bus link baltos, tai žiema arčiau juodos.
Apie foto - kokia faina smile.gif Aš manau, kad tada absoliučiai viskas tiko smile.gif

Dėl piršto - nagi šalta. Nesi tokia šalta, kaip aš, bet vis vien šalta (na aš aišku labai šalta, ką jau ten su manim lygint, kai mano hue 12... Tavo turėtų būt 21. Kad pirmas bus 2, tai mano požiūriu vienareikšmiškai).

Reikės kada nors pasiprašyt pavasariško piršto nuotraukos - palyginimui, manau nepagailės smile.gif
Arba prašyt Inc piršto? Irgi juk pavasaris.
Dar pamaigiau savo pirštą. Maniškis iš viso "bombardavas" - atspalvis labai panašus į Tavo 2 nuotrauką, bet ryškiau.

Papildau. Mano "bombardavi" smile.gif
user posted image
Apačioj baltas popierius, bet papilkėjo stipriai. Tamsoka jau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prek: 29 balandžio 2015 - 16:14
user posted image

Ir dar. Tu šaltesnė, nei maniau. Bent jau pagal pirštus sprendžiant. Aišku foto spalvų perdavimas gali būt nekorektiškas.
Ar tik hue nebus 12 smile.gif
Atsakyti
MAn labai gražios tamsios pilkos akys.
Ir jei leisit spręsti ax.gif - šalta spalva.
Sakyčiau- žiema

Gal kuri man galėtumėt keliais žodžiais paaiškint HUE VALUE CHROMA. ax.gifplease
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2015 04 29, 20:21)
MAn labai gražios tamsios pilkos akys.
Ir jei leisit spręsti ax.gif - šalta spalva.
Sakyčiau- žiema
Gal kuri man galėtumėt keliais žodžiais paaiškint HUE VALUE CHROMA. ax.gifplease

user posted image

user posted image

user posted image

t.y. VALUE yra šviesumo-tamsumo ašis,
HUE - šiluma-šaltis
CHROME - spalvos sodrumas, intensyvumas

Jei pagal BFAS -tarkim Contrasting (value) Royal (hue) Winter (chrome) (atrodo taip viskas, jei ko nesupainiojau. Value nurodo, kurias spalvas žmogus gali naudot pagal ašį, hue - kurioje apskritimo vietoje yra, chrome - kiek nutolęs nuo ašies. Kažkaip maždaug taip)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prek: 29 balandžio 2015 - 19:54
pirmam puslapyje esančių palečių reikšmės, kaip suprantu:
hue - reiškia spalvą pagal spalvinį ratą, čia perskirta į šaltas ir šiltas spalvas.
volue - tamsumas ir šviesumas spalvos, čia perskirta į light spalvas, kurios maišytos su balta ir dark - maišytos su juoda.
chroma - kiek procentaliai prisotinta spalvos, jai būtų nulis - vadinasi spalvos nėra, tik šviesu tamsu, t.y. pilka,juoda,balta, čia nulio nėra, tik softas, beveik pilka, o kitoje pusėje bright - tai reiškia gryna ryški spalva.
Papildyta:
Man toliau spaudžiant pirštą visai nebelieka raudonos, tokia lavono geltona... čia minkiau kad kuo raudonesnis būtų, ibo gaunasi šviesiau nei tikros lūpos - nafig toks lūpdažis? krem pudra išsitepi - ir varai... kaip mimas.
Atsakyti