QUOTE(Daisoja @ 2015 10 21, 21:23)
Rašo, kad 'Danja Polka' sėklos su luobele, o be luobelės - 'Miranda'.
Bet abudu aliejiniai.Man tokie nelabai Bet sultims gerai sueina.
QUOTE(adija5 @ 2015 10 21, 20:18)
Jokio skirtumo, abudu pašariniai Abudu tik dėl sėklų auginami, minkštimas labai nelabai, nebent sultims su kažkuo pamaišius.Sriuba susisluoksniuoja, troškinys pavandenija.O į košę pabandyt Mariną siūlyčiau arba kitą kokį krakmolingesnį.Aš ja iš viso bulves pakeičiu.O sriubai man labiausiai Hokaido tinka.Su visa visa skūra orkaitėj apkeptas.Kol nenusaldėja.
Tai čia kitiems metams - iki šiol gi , kaip ir pomidorus - ką pas babcią nusipirkau, tą ir auginau Mariną jau nusipirkau, o kitus rekomenduojamus rašausi, skaitau apie juos Bulves vartojam tik kol šviežios - baigiam savo maišiuką ir viskas - daugiau jų pas mus nebus iki sekančio derliaus O sriuba man tikrai nesisluoksniuoja - superinė ir konsistencija ir skonis. Troškiniai tai jo, gal ir nelaiko formos, kaip norėtusi, bet vistiek man skanu Einu žiūrėt apie Hokaido.
Noriu perspėt - Marina di Chioggia iš agrofirmos "Sėklos" (Žalia stotelė) po Naujųjų visgi nusaldėja (nors ši veislė neturėtų). Matyt, pasikryžmino kažkas pas juos. Todėl iš pradžių troškiniuose nesukrisdavo - krakmolas gerai sukabindavo, o vėliau, krakmolui virtus cukrumi - ką daryt? Pjaustydavauau riekėmis ir kepdavau keptuvėj ar orkaitėj. Skanumėlis. Nors net su mentele jau buvo sunku išimt, bet to verta.
Mano šių metų derlius labai prastai laikosi... Vandeningesni, mažesni moliūgai (Baby Bear, butternut) ir didesni (Jack O'Lantern, Lumina, Muscade de Provence, net Lunga di Napoli) pradeda drėkti ir pelyti nuo kotelio. Priedo šiemet pirmą kartą susiduriu su tokia "bėda": butternut moliūgų (laikomi ~ 5 mėn) minkštimas džiūsta viduje ir tampa kempine būtent nuo kotelio pusės. Jis visiškai sausas, kuo arčiau sėklų, tuo labiau valgomu tampa. Be to, pastebėjau, kad visų rūšių sėklos šiemet yra mažesnės ir ne tokios pilnos, kaip kasmet.
Dar nusivylimas- prapjautas Red Kuri (Nojaus gamybos, juos sodinau vienoje krūvoje, buvo ir melsvai žalsvai pilkų vaisių, buvo ir normalių oranžiniai raudonų) turėjo sėklas balta, plona luobele. Minkštimas sukrito troškinyje
Dar nusivylimas- prapjautas Red Kuri (Nojaus gamybos, juos sodinau vienoje krūvoje, buvo ir melsvai žalsvai pilkų vaisių, buvo ir normalių oranžiniai raudonų) turėjo sėklas balta, plona luobele. Minkštimas sukrito troškinyje
QUOTE(yerena @ 2016 01 19, 22:48)
Mano šių metų derlius labai prastai laikosi... Vandeningesni, mažesni moliūgai (Baby Bear, butternut) ir didesni (Jack O'Lantern, Lumina, Muscade de Provence, net Lunga di Napoli) pradeda drėkti ir pelyti nuo kotelio. Priedo šiemet pirmą kartą susiduriu su tokia "bėda": butternut moliūgų (laikomi ~ 5 mėn) minkštimas džiūsta viduje ir tampa kempine būtent nuo kotelio pusės. Jis visiškai sausas, kuo arčiau sėklų, tuo labiau valgomu tampa. Be to, pastebėjau, kad visų rūšių sėklos šiemet yra mažesnės ir ne tokios pilnos, kaip kasmet.
Dar nusivylimas- prapjautas Red Kuri (Nojaus gamybos, juos sodinau vienoje krūvoje, buvo ir melsvai žalsvai pilkų vaisių, buvo ir normalių oranžiniai raudonų) turėjo sėklas balta, plona luobele. Minkštimas sukrito troškinyje
Dar nusivylimas- prapjautas Red Kuri (Nojaus gamybos, juos sodinau vienoje krūvoje, buvo ir melsvai žalsvai pilkų vaisių, buvo ir normalių oranžiniai raudonų) turėjo sėklas balta, plona luobele. Minkštimas sukrito troškinyje
mano CHIEFTAIN F1 ir HUNTERF1 taip pat elgiasi džiaugiausi,kad iki kovo užteks...deja..liko 1,bet jau ir ant jo ,koto srityje dėmelių atsirado
red kuri jau suvalgytas,tad negaliu nieko pasakyt...
dėl visų veislių sėklų mėsingumo nesiskundžiu,kaip nekeista,tėtis jas su malonumu valgo....turbūt geros,nes į parduotuvines nė nežiūri
Kad bendrai paėmus, šiemet moliūgai mažesni, priskirčiau tarp min ir vidutinių. Tarkim, Avalon šiemet didžiausias svėrė 1.2 kg.
Bet užtat labai patenkinta helovyniniais moliūgais- pjaunu moliūgus vien dėl skanių, riešutinį poskonį turinčių sėklų. 6-10 kg minkštimą nešu stirnoms, nes dabar jis panašus į Spaghetti moliūgo "makaronus"- sausokas, išsisluoksniavęs, bekvapis. Beje, iš 3 moliūgų (du didesni ir vienas vidutinis) išdžiovinau 3 l stiklainį storų ir stambių sėklų, bus puiki proga pavaišinti pikantiškų sėklų mėgėjus.
Bet užtat labai patenkinta helovyniniais moliūgais- pjaunu moliūgus vien dėl skanių, riešutinį poskonį turinčių sėklų. 6-10 kg minkštimą nešu stirnoms, nes dabar jis panašus į Spaghetti moliūgo "makaronus"- sausokas, išsisluoksniavęs, bekvapis. Beje, iš 3 moliūgų (du didesni ir vienas vidutinis) išdžiovinau 3 l stiklainį storų ir stambių sėklų, bus puiki proga pavaišinti pikantiškų sėklų mėgėjus.
QUOTE(yerena @ 2016 01 19, 23:12)
Kad bendrai paėmus, šiemet moliūgai mažesni, priskirčiau tarp min ir vidutinių. Tarkim, Avalon šiemet didžiausias svėrė 1.2 kg.
Bet užtat labai patenkinta helovyniniais moliūgais- pjaunu moliūgus vien dėl skanių, riešutinį poskonį turinčių sėklų. 6-10 kg minkštimą nešu stirnoms, nes dabar jis panašus į Spaghetti moliūgo "makaronus"- sausokas, išsisluoksniavęs, bekvapis. Beje, iš 3 moliūgų (du didesni ir vienas vidutinis) išdžiovinau 3 l stiklainį storų ir stambių sėklų, bus puiki proga pavaišinti pikantiškų sėklų mėgėjus.
Bet užtat labai patenkinta helovyniniais moliūgais- pjaunu moliūgus vien dėl skanių, riešutinį poskonį turinčių sėklų. 6-10 kg minkštimą nešu stirnoms, nes dabar jis panašus į Spaghetti moliūgo "makaronus"- sausokas, išsisluoksniavęs, bekvapis. Beje, iš 3 moliūgų (du didesni ir vienas vidutinis) išdžiovinau 3 l stiklainį storų ir stambių sėklų, bus puiki proga pavaišinti pikantiškų sėklų mėgėjus.
o aš pernai nei vieno vandeninio- helovyninio neužsiauginau...o iš tų kietųjų ,krakmolinių ,cukatos man neskanios
Vargu ar helovyniniai tinka cukatų gamybai, dabar jie sausoki, ryškiai matomi "makaronai". Cukatų nemėgstu (man per saldu ir jokie prieskoniai negelbėja) tad nekomentuosiu. Kiek pamenu, merginos naudojo didelius oranžinius apvalius no name moliūgus, manau tinka sultingi: Goliaš, Melonowa Zolta, Big Max, Atlantic Giant, Rouge vif d'Etampes, iš muskatinių manau pradžioje tiktų Muscade de Provence, butternut, Lunga di Napoli ir pan.
QUOTE(yerena @ 2016 01 19, 23:34)
Vargu ar helovyniniai tinka cukatų gamybai, dabar jie sausoki, ryškiai matomi "makaronai". Cukatų nemėgstu (man per saldu ir jokie prieskoniai negelbėja) tad nekomentuosiu. Kiek pamenu, merginos naudojo didelius oranžinius apvalius no name moliūgus, manau tinka sultingi: Goliaš, Melonowa Zolta, Big Max, Atlantic Giant, Rouge vif d'Etampes, iš muskatinių manau pradžioje tiktų Muscade de Provence, butternut, Lunga di Napoli ir pan.
tai dabar jų ir negaminčiau...skoniui subalansuoti naudoju arba rūgščias uogas,arba jų sultis..bei svarainius...citrinas
Ar tikrai turite Crown Prince? Jo sėklos baltos, labai greitai drėksta. Dildė naudojama Hokkaido, Jumbo Pink Banana ir pan. gelsvai rudom sėklom, kurios tikrai kietos, storos ir ilgai drėksta.