Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai ir cukinijos

QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 04 24, 08:10)
nepamirškit, kad jūsų derliai gerokai aukščiau statistinio vidurkio  biggrin.gif
normaliam žmogui ne taip optimistiškai reikia žiūrėt į sėją  biggrin.gif

ne mūsų, o mano smile.gif Labai prašau mane tujinti smile.gif
Čia ne optimizmas, čia praktinis požiūris smile.gif Iki gegužės pabaigos galimos šalnos, kurios praktiškai visada ir būna. Taigi lauke sodinti vis tiek negalima iki birželio pradžios. O iki to laiko mėnuo dar - arbūzams užaugti tikrai pakankamas laiko tarpas smile.gif Na, dar jei šiltnamy tie indeliai stovės, tai nieko, galima ir anksčiau sėti. Bet jei ant palangės... kančia bus ir augalams, ir augintojui. Pervežimas taps tikru išbandymu, pati pirmais metais tokią situaciją turėjau - vežiau pusmetrinius daigus.
Atsakyti
Pernai birzelis labai bjaurus buvo. Ir geguze su galingom salnom. ... Pernai mano arbuzai buvo seti geguzes vidury. Simet dali ankstinu. Eksperimentas.As dar naujoke sitam reikale. Pernai tik sio posto deka ir moliugais susidomejau. Uzaugo puikiai, atradau kita moliugu skoni, supratau, kad jie valgomi...
Atsakyti
QUOTE(rslaima @ 2015 04 24, 08:16)
supratau, kad jie valgomi...

aš tai dar ne biggrin.gif
Atsakyti
Viena suprantu, kad be balandzio antros puses ner ne ko prasidet. Melionai keliaus siltnamin, arbuzam palikau lysve arti avieciu. Va cia ir bijau, ar patiks draugija. Is vienos puses, uzstos siaures veja, is kitos puses, labai galingas augalas ta aviete. Nors tarpulysvi pastoviai perkasu, kad saknys i darza neitu ir dar serenciais atitveriu. Pries tai svogunai augo..zemes trukumas, labai jau augalus isdeliot reik, kad vienas kitam nekenktu ir padetu. O arbuzas didelis augalas, moliugai tai man maziau isrankus pasirode. Uzteko placios trasios duobes pradziai. Po to jau jie karaliavo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 04 23, 21:16)
nea, nesėju dar. Man dar ne laikas  smile.gif

Kada sesit?
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2015 04 24, 10:07)
Kada sesit?

Gal kelias sėkliukes kitos savaitės pabaigoje įkišiu. O pagrindinė sėja bus po gegužės 3 d.
Atsakyti
Na manau 25-30 dienu daigams reik...tai dabar paseti eitu i lauka geguzes antroj pusej. Jai sodint birzeli tai geguzes pirmam desimtuke jau suset reik?
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2015 04 24, 11:07)
Kada sesit?

As moliugus jau sukisau. Kokie jie man faini ka tik islinde lapausiai tokie....😊 sukisau jau irmelionus siltnaminius. O arbuzams bus tik kita savaite laikas. Va bus ilgas savaitgalis tai turbut ir uzsiimsiu. Ai na dar ir cukinijas su moliugais sukisau. Tai visi tik ka galvas pries saulyte iskiso. Labai geras laikas ir oras gavosi. Visai neistyso ir greitai sudygo.
Atsakyti

Melionus sukysau 23 d. Siandien jau sudyge. Spartuoliai, ryt is vonios kambario nuo pat ankstau ryto keliaus ant palanges. Pomidorai po truputi i siltnamius persikrausto...
Atsakyti
Pas mane dalis melionų, arbūzų dygsta, dalis kalasi marliukuose, kiti prasižioję ir kažko laukia. . Paauginsiu kiek ant palangės, paskui šiltnamyje ir gegužės pabaigoje į lauką. Turiu natūralų šiltnamį tarp medžių, tiesiog tropikai vasarą. Bet ir žolės būna kaip tropikuose blink.gif
Atsakyti
Sudygo sniegiai ir rosario, o krimson sweet dar ne...moliugai irgi nosiu nekysa.
Atsakyti
Na va sulaukiau beveik visu daigu. Sudygo ir ispeiktos Nojaus Hokaido seklos. Pasejau dvi, dvi ir isdygo... stovi tik buternutas, provance ir usiki kuri, tikiuos iki vakaro ir jie pasirodys.. dabar tik kad graziai augtu viskas, pirmasyk sukau i plevele, nes vazonai dar uzimti. Tiesa plevele su skylutem, tipo braskem, baltarusiska.
Atsakyti