Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Aster @ 2015 05 23, 09:44)
Ne sad.gif Nesuprantu, kas negerai. Juk adresą tikrai teisingą daviau, o per tą laiką jau ir kelių kitų siuntinių sulaukiau.

negerai yra paštas schmoll.gif ne pirmas kartas, kai man iš šitos dėžutės, kurion įmečiau, nenueina. pakartosiu ateinančią savaitę, ok? sorry už uždelsimą, nervina.

p.s. šiandien buvau V. Kisarausko parodoje. Labai rekomenduoju besidomintiems. Labai griežta parodos architektūra leidžia pajusti jo kūrybos laikotarpius, pokyčius. Gal ir ne pats patraukliausias architektūrinis sprendimas, bet sustruktūruoti vaizdus padeda. Smagu smile.gif Ir daug jo gyvenimo foto eksponuojama, taigi, ir fotografams yra kas veikti, nors paroda tikrai ne fotografinė smile.gif
Atsakyti
Laba diena.Gal kas patars nuo ko cia reiktu pradeti skaityti.Negalvojau.kad cia pradziamokslio tiek daug temu bus sukurta )) ax.gif fotografija man labai patinka,bandau skaitinet taisykles.Pagalvojau gal cia su mamytemis lengviau butu.Bet tiek temu prirasyta doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2015 05 23, 15:59)
sorry už uždelsimą, nervina.

p.s. šiandien buvau V. Kisarausko parodoje.

Nieko tokio mirksiukas.gif
Mes irgi buvom antrą kartą. Labai patiko. Dabar akys užkliuvo už kitų dalykų, gal kurie pirmą kartą atrodė ne tokie svarbūs, ar tiesiog akys prabėgo. Vien ko verta KGB pažyma! O iliustruotos knygos. Man labiausiai užkliuvo Kisarausko nuotrauka, kur jis sėdi ant kažkokių detalių krūvos - tarsi jis pats būtų savo paveikslo dalis realybėje.
Taip, foto visokios. Bet nuotaikos ir istorijos sklindančios iš jų - pritraukia.

QUOTE(Nikonx @ 2015 05 23, 16:09)
Laba diena.Gal kas patars nuo ko cia reiktu pradeti skaityti.

Paskaityk keletą (3-5 paskutiniąsias temas). Paanalizuok nuotraukas: senbuvių ir naujokių. Suprasi, kas gerai/blogai atliekant namų darbus, ko iš jų reikalaujama.
Kuo daugiau fotografuok, surenk sau pvz. 30 dienų foto iššūkį kad ir tema "mano vaikas ir pliušinis meškutis" - pamatysi, kad norint padaryti 30 įdomių nuotraukų šia tema prireiks pasukti galvą. Kartais geras karas pavyks savaime, o kartais, kad ir kiek stengtumeisi - nebus nieko verto smile.gif Bet tai labai gera patirtis smile.gif
Pasižiūrėk, paanalizuok žinomų fotografų nuotraukas. Pamatysi, kaip nuotraukos kalbasi su tavimi, kaip prasiveria akys ir kaip gali giliai kapstyti, pastebėsi tai, į ką anksčiau nekreipdavai dėmesio. Suvoksi, kas tau patinka, ko tu tikiesi iš fotografijos.
Viskas priklauso tik nuo tavęs. Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(Aster @ 2015 05 23, 18:18)
Nieko tokio  mirksiukas.gif
Mes irgi buvom antrą kartą. Labai patiko. Dabar akys užkliuvo už kitų dalykų, gal kurie pirmą kartą atrodė ne tokie svarbūs, ar tiesiog akys prabėgo. Vien ko verta KGB pažyma! O iliustruotos knygos. Man labiausiai užkliuvo Kisarausko nuotrauka, kur jis sėdi ant kažkokių detalių krūvos - tarsi jis pats būtų savo paveikslo dalis realybėje.
Taip, foto visokios. Bet nuotaikos ir istorijos sklindančios iš jų - pritraukia.
Paskaityk keletą (3-5 paskutiniąsias temas). Paanalizuok nuotraukas: senbuvių ir naujokių. Suprasi, kas gerai/blogai atliekant namų darbus, ko iš jų reikalaujama.
Kuo daugiau fotografuok, surenk sau pvz. 30 dienų foto iššūkį kad ir tema "mano vaikas ir pliušinis meškutis" - pamatysi, kad norint padaryti 30 įdomių nuotraukų šia tema prireiks pasukti galvą. Kartais geras karas pavyks savaime, o kartais, kad ir kiek stengtumeisi - nebus nieko verto smile.gif Bet tai labai gera patirtis smile.gif
Pasižiūrėk, paanalizuok žinomų fotografų nuotraukas. Pamatysi, kaip nuotraukos kalbasi su tavimi, kaip prasiveria akys ir kaip gali giliai kapstyti, pastebėsi tai, į ką anksčiau nekreipdavai dėmesio. Suvoksi, kas tau patinka, ko tu tikiesi iš fotografijos.
Viskas priklauso tik nuo tavęs. Sėkmės!

Aciu o nuotraukas cia kelti ir klausti kas blogai? Ar kaip? Nesuprantu. Kursai bus tik rugseji man. Nemazai skaiciau bet truksta zinoma praktikos. Dabar daug kas taiso foto su ligtroomais ir ps. Man kazkaip labiau portretai menine foto traukia.objektyvas kol kas sigma 50mm 1.4f
Atsakyti
QUOTE(Nikonx @ 2015 05 23, 21:15)
Aciu o nuotraukas cia kelti ir klausti kas blogai? Ar kaip? Nesuprantu. Kursai bus tik rugseji man. Nemazai skaiciau bet truksta zinoma praktikos. Dabar daug kas taiso foto su ligtroomais ir ps. Man kazkaip labiau portretai menine foto traukia.objektyvas kol kas sigma 50mm 1.4f

Perskaityk pirmo puslapio 1 post'ą. Ten viskas labai aiškiai aprašyta.
Objektyvas geras, kai kuriems naujokams (ir ne tik) apie tokį tik pasvajoti. Taip kad daugiau pasėdėk prie temų skaitymo ir labai daug atsakymų bus atsakyta, nes naujokams (ir man) jie vis kyla tie patys.
Atsakyti
QUOTE(Aster @ 2015 05 24, 07:10)
Perskaityk pirmo puslapio 1 post'ą. Ten viskas labai aiškiai aprašyta.
Objektyvas geras, kai kuriems naujokams (ir ne tik) apie tokį tik pasvajoti. Taip kad daugiau pasėdėk prie temų skaitymo ir labai daug atsakymų bus atsakyta, nes naujokams (ir man) jie vis kyla tie patys.

4u.gif
Atsakyti
Turbūt jau matėte, bet turbūt bus įdomu prisiminti. Frida
Atsakyti
Sveikos, pateikiu pirmą namų darbą:

1
user posted image

2
user posted image

3
user posted image

Lauksiu komentarų!
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2015 05 23, 15:59)
negerai yra paštas schmoll.gif ne pirmas kartas, kai man iš šitos dėžutės, kurion įmečiau, nenueina. pakartosiu ateinančią savaitę, ok? sorry už uždelsimą, nervina.

Jau įtariu, kodėl už analizius žadėto paveikslėlio negavau... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vespa @ 2015 05 30, 19:35)
Sveikos, pateikiu pirmą namų darbą:

<...>
Lauksiu komentarų!

Pliuso neduodu.

Neaiškus fokusas ir pastangų trupučiuką daugiau norėtųsi smile.gif

Patarčiau pasirinkti kitus objektus, nebūtinai mažus, nebūtinai tos pačios "rūšies".
Pasidairyk fono be aiškiau matomų pūkelių ir pumpurėlių.
Fotografuok iš žemiau, kad tikrai pajaustum, jog atstumas nuo kiekvieno objekto iki fotoaparato yra skirtingas. (Juk fotografuodama tris daiktus iš viršaus skirtumo nejausi, jie visi bus tokiu pat atstumu nuo fotoaparato, todėl ir sufokusuoti galėsi arba juos visus iš karto, arba nė vieno.) Padidink tarpus tarp daiktų - bus ryškesnis skirtumas.
Objektus pasidėk arčiau lango. Daugiau šviesos - daugiau kokybės.
Fotografuok pasisukusi nugara arba šonu į langą.

Sėkmės!

Atsakyti
Ačiū už išsamų komentarą, perdarysiu!

QUOTE(voveraite1302 @ 2015 06 05, 00:03)
Pliuso neduodu.

Neaiškus fokusas ir pastangų trupučiuką daugiau norėtųsi smile.gif

Patarčiau pasirinkti kitus objektus, nebūtinai mažus, nebūtinai tos pačios "rūšies".
Pasidairyk fono be aiškiau matomų pūkelių ir pumpurėlių.
Fotografuok iš žemiau, kad tikrai pajaustum, jog atstumas nuo kiekvieno objekto iki fotoaparato yra skirtingas. (Juk fotografuodama tris daiktus iš viršaus skirtumo nejausi, jie visi bus tokiu pat atstumu nuo fotoaparato, todėl ir sufokusuoti galėsi arba juos visus iš karto, arba nė vieno.) Padidink tarpus tarp daiktų - bus ryškesnis skirtumas.
Objektus pasidėk arčiau lango. Daugiau šviesos - daugiau kokybės.
Fotografuok pasisukusi nugara arba šonu į langą.

Sėkmės!

Atsakyti
Sveiki. Gal galite priminti kuris Phoroshopas atidaro NEF (RAW) formata. Fotografuota su Nikon D7000. Kompas nusibaige, nebepamenu koki Photoshopa turejau...
Atsakyti