Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveikos. Ko tokios tylios?
Sayonara, gal turi užslėpusi dar kokių įdomybių pasižiūrėti?

Šiandien www.ndg.lt 18 val. atidaroma Vinco Kisarausko kūrybos retrospektyva "Pasisveikinimas su laiku". Manau, bus labai įdomu. Gal kas nors norėtų kartu? Turiu kvietimą ax.gif

Uoga000, turbūt reiktų parodyti foto daktarui tavąją techniką.
Atsakyti
QUOTE(Aster @ 2015 04 28, 11:17)
Sveikos. Ko tokios tylios?
Sayonara, gal turi užslėpusi dar kokių įdomybių pasižiūrėti?

Šiandien www.ndg.lt 18 val. atidaroma Vinco Kisarausko kūrybos retrospektyva "Pasisveikinimas su laiku". Manau, bus labai įdomu. Gal kas nors norėtų kartu? Turiu kvietimą  ax.gif

Uoga000, turbūt reiktų parodyti foto daktarui tavąją techniką.

turiu tų įdomybių, bet kad su google paieškot ir nesunkiai surandat biggrin.gif reikia papildomą užduotį sugalvoti prie tos, tada..smile.gif

šitos parodos labai laukiau ir tikrai eisiu, gal net ne kartą. bet šiandien einu į savo meno istorijos/teorijos kursus, tai negaliu smile.gif pernai ir šiemet NDG labai fainas retrospektyvas rodo - Zapkus, Valaitis, Kisarauskas..smile.gif
Atsakyti
Gerai, tuomet pasidalinu aš saviškiais šiandieniniais googlinimais ax.gif Senbuvėms turbūt nieko naujo ir stebinančio nepasakysiu. Tačiau man šiandien labai faina.

Sakoma, nėra meno, yra tik meninkai. Jų darbai yra laiškai mums, kuriuos perskaitę, sakome "šedevras! Ne, nesąmonė, nieko nesupratau! ir t.t.". Žinoma, tai priklauso ne tik nuo menininko, bet ir nuo mūsų pačių: išsilavinimo, aplinkos, amžiaus, patirties, požiūrio, estetikos suvokimo ir t.t.
Taigi, šiandien Virgilijus Šonta ir Violeta Bubelytė made my day. Žiūriu ir norisi sugerti, nepaleisti, susikišti po oda.

Tikiuosi, kam nors patiks ar bent jau sukels minčių ir privers pamąstyti ax.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

mamagute man atsiuntė prizą už žaidimą "minusas"- savo dvi fotkes smile.gif kai turėsiu laiko- nuskanuosiu. Fainos, viena tai ypač patiko smile.gif tai va, bus mano eilė skelbt kažkokį žaidimą, reikės kažką pagalvot smile.gif

Say, labai įdomu būtų sužinoti apie spalvas. Kai neturėsi ką veikt, papasakok biggrin.gif
Beje, pinholiniai kadrai tavo- jėgiški smile.gif retai fotkini, bet kai jau ką parodai, tai driogstelni taip normaliai smile.gif

aš jau vsio, taip išsisėmiau, kad amen. Fotkinu, bet realiai tik juostas gadinu biggrin.gif nu taip nieko nesigauna, taip norisi judėti tolyn, tobulėt, bet pastrigau visiškai viename taške, ir tas mane žudo. Norisi kažko wow. Bet nemoku, suku ratais aplink, ir nzn kaip ką padaryt. Kažką įsivaizduoju, bet kaip tą įsivaizdavimą realizuot, žalio supratimo nėra. Reikia ir matymą lavint (yra žmonėm kuriem duota, bet aš ne tas kuriam davė biggrin.gif ), ir techninius įgūdžius. Kažko naujo imtis. Na, kuo giliau į mišką , tuo daugiau medžių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(R-P @ 2015 04 30, 12:38)

aš jau vsio, taip išsisėmiau, kad amen. Fotkinu, bet realiai tik juostas gadinu  biggrin.gif  nu taip nieko nesigauna, taip norisi judėti tolyn, tobulėt, bet pastrigau visiškai viename taške, ir tas mane žudo. Norisi kažko wow. Bet nemoku, suku ratais aplink, ir nzn kaip ką padaryt. Kažką įsivaizduoju, bet kaip tą įsivaizdavimą realizuot, žalio supratimo nėra. Reikia ir matymą lavint (yra žmonėm kuriem duota, bet aš ne tas kuriam davė biggrin.gif ), ir techninius įgūdžius. Kažko naujo imtis. Na, kuo giliau į mišką , tuo daugiau medžių  doh.gif

nors kažkada sakei (efoto interviu?), kad gali fotografuoti tik artimus žmones/aplinką, manau, kad Tau reiktų išeiti iš komforto zonos, galbūt ieškoti kažkokių kitų erdvių? žmonių? patirčių? smile.gif net nežinau. šiaip man tas pats galioja, bet aš per savo psichologines baimes/jautrumus negaliu perlipt per save. kol kas biggrin.gif bet jo, aš suprantu šitą Tavo jausmą, nes aš lygiai taip pat jaučiuosi. kažko tarsi noriu, jaučiu, kad galiu/galėčiau kažką TOKIO fotografuoti, bet jėgų paimti fotoaparatą neužtenka. nes dabar galiu tik sukti ratais ir kartotis. smile.gif man galbūt padėtų technikos pakeitimas, kuris kol kas sunkiai įgyvendinamas smile.gif
Papildyta:
p.s. bijau, kad man čia nebūtų tas taškas, kuris pasiekiamas po kažkiek laiko, kai arba kažkas labai keičiasi ir stipriai patobulėjama arba sustojama visiškai ir nebefotografuojama. bijau pastarojo varianto labai labai, nes fotografija man yra kažkas tokio, už ko galiu užsikabinti, kai trūksta pusiausvyros visose kitose veiklose.
Atsakyti
Žiūriniai 4u.gif
http://121clicks.com...ife-photography
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2015 05 02, 08:41)
nors kažkada sakei (efoto interviu?), kad gali fotografuoti tik artimus žmones/aplinką, manau, kad Tau reiktų išeiti iš komforto zonos, galbūt ieškoti kažkokių kitų erdvių? žmonių? patirčių? smile.gif

vis gi išėjau aš iš tos komforto zonos biggrin.gif su vienu fotografu apsiėmėm kartu vieno projekto, tai ten žmonių iki ausų biggrin.gif doh.gif

nu bet išsiryškinu aš tas juostas, ir džiugesio jokio, taip nuobodu, taip banalu, kad net bloga darosi. O kaip kitap padaryt- nu nežinau doh.gif

reikia manau tiesiog lipti iš savo kažkokių susigalvotų rėmų, nes nujaučiu, kad greičiausiai bijau eksperimentuoti- ar tai laiko gaila, ar juostos, nežinau biggrin.gif na tarkim, kad ir pinholas. Siaubas kaip veža mane darbai su pinholu. Ir aš jį turiu. Ir jau senai turiu. Bet! nefotografuoju, nes tipo - NEMOKU biggrin.gif pažiūriu, pavartau, ir aij.. nieko man čia nesigaus, šūdas bus, nzn kaip čia ką, ir numetu atgal į spintą. Arba- nusipirkau ND1000 filtrą plačiajuosčiui, gal prieš metus kokius. Ir spėk ar išbandžiau? bijau gi biggrin.gif bijau,kad susimausiu prieš pačią save biggrin.gif rašau dabar, ir pačiai baisu skaityt, bet realiai tik va dabar susimąsčiau, kad taip yra umn.gif
Atsakyti
QUOTE(R-P @ 2015 05 03, 01:43)
reikia manau tiesiog lipti iš savo kažkokių susigalvotų rėmų, nes nujaučiu, kad  greičiausiai bijau eksperimentuoti- ar tai laiko gaila, ar juostos, nežinau  biggrin.gif na tarkim, kad ir pinholas. Siaubas kaip veža mane darbai su pinholu. Ir aš jį turiu. Ir jau senai turiu. Bet! nefotografuoju, nes tipo - NEMOKU biggrin.gif pažiūriu, pavartau, ir aij.. nieko man čia nesigaus, šūdas bus, nzn kaip čia ką, ir numetu atgal į spintą. Arba- nusipirkau ND1000 filtrą plačiajuosčiui, gal prieš metus kokius. Ir spėk ar išbandžiau? bijau gi biggrin.gif bijau,kad susimausiu prieš pačią save  biggrin.gif rašau dabar, ir pačiai baisu skaityt, bet realiai tik va dabar susimąsčiau, kad taip yra  umn.gif

nu va, kokios naujienos.
visiškai natūralu bijoti susimauti, bet kai pagalvoti, juk progresas visose srityse vyksta žmonių, nebijančių susimauti, dėka. iš kitos pusės, na kas atsitiks, jeigu sugadinsi kelias juostas? žemė apsivers? tapsi blogu žmogumi? Gražulis taps prezidentu? Ne. Tai bandyk, jopšikmat' biggrin.gif
esi puiki fotografė, turi fainą, savitą matymą, jo niekas nesugadins, juo labiau kelios nepavykę juostos ar kadrai. taip kad kojas į rankas ir marš fotkint greit tik smile.gif su Tavo kompozicijomis laukiu ir pinholinių kadrų, nu smile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2015 05 03, 05:41)
esi puiki fotografė, turi fainą, savitą matymą, jo niekas nesugadins, juo labiau kelios nepavykę juostos ar kadrai. taip kad kojas į rankas ir marš fotkint greit tik smile.gif

ykzekli biggrin.gif svarbiausia, kad pradėjai judintis, pradžia yra! išties, marš fotografuot biggrin.gif
Atsakyti
kojas į rankas biggrin.gif nu jei netyčia Gražulis taps prezidentu, tai nepykit lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(R-P @ 2015 05 03, 12:20)
kojas į rankas  biggrin.gif  nu jei netyčia Gražulis taps prezidentu, tai nepykit  lotuliukas.gif

irnesakyk.gif laugh.gif

o Tu gal šiemet sūpynėse kokiose pasirodysi? žinok būtų faina susipažint smile.gif arba šiaip kada susipažint.
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2015 05 03, 13:47)
irnesakyk.gif laugh.gif

o Tu gal šiemet sūpynėse kokiose pasirodysi? žinok būtų faina susipažint smile.gif arba šiaip kada susipažint.

nea, sūpynėse nebūsiu. Šiais metais tik Yagoj, jei vaikai išleis smile.gif
Atsakyti