Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(korete @ 2016 02 12, 22:36)
Va dėl tokių klausimų, manau, namų darbai nėra blogis  smile.gif  siūlyčiau dar pirmo puslapio netrint  smile.gif

Bet tai ir su tais nd butu tas pats, as 100 kartu rinksiuosi ka fotografuoti ir ta pati 100 kartu gausiu NE uz tai kad kazko nemoku ir 101 karta sakysiu " ai, gal as be Jusu temos apsieisiu", o kai sitaip , tiesiog fotografuoju, kas man zioplai dabar atrodo grazu, dedu ir aiskinuosi kas ne taip, o ne tik TAIP arba NE laukiu. Gal as neteisi, nezinau, bet man šviežiakiai taip atrodo smile.gif o kai jau užknisiu, tada jau Jus man sakykit, kad " gal jau tu apsieik be sitos temos " smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 12, 07:49)
noriu pasiūlyti pažiūrėti į žemiškesnį variantą ir artimesnį mums, negu Laboile, t.y. buvusios šio forumo narės nuotraukas: ČIA Gal padės labiau įsikvėpti, nes štai, žmogus gyvena čia, šalia, įsikvėpkim smile.gif man jos "buitinės" - superinės smile.gif

blush2.gif 4u.gif

kaip tai buvusios narės? biggrin.gif

sudėtinga su buitinių atranka, nes nežinai kur ta riba, ar kadras vertas tik šeimos albumo, ar biški daugiau
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2016 02 12, 08:46)
traukiu senas foto. Mano Mūza D. smile.gif

magiška.. trapu, ramu, jautru, tyra.. ir kadras su meile atliktas. Net ir nereikia sakyti, kad Mūza tavo, jaučiasi ir taip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jizo @ 2016 02 11, 13:10)
vaikai, kaip paslepti aplinkinu bardaka, kai pagauni gera emocija? Tik suliejimu? Ar aplamai net nesistengti, nes tokios buitines, kasdieniskos, gyvenimiskos foto niekada nebus grazios?  Man norisi kuo naturalesnes, kasdieniskesnes aplinkos, bet kad butu grazu,  noriu neimanomo?  g.gif

nebūtina slėpti to bardako. Jei nori kokybiško buitiako natūralioje aplinkoje, tai net gi būtina, kad tas bardakas būtų! Bet gaudyti jį reiktų labai apmąstant, kad visi daiktai esantys kadre kompoziciškai būtų savo vietose.
lyg minėjai, jog nemėgsti 50mm. Fotografuojant vaikus, aš kaip tik siūlyčiau būtent jį. Jis verčia mąstyti biggrin.gif patalpoje prisiplojus prie sienos labai įmanoma fotkint, arba užlipus ant kėdės, spintelės, palangės ir pan... o kieme gali neribotai visur ratais kvadratais aplink objketą lakstyti ieškant kampų, taip neprisiartinant per arti fotografuojamo objeto. manau tai universaliausias, idealiausias objektyvas.
Arba 35mm. Patalpoje patogus, bet galmtoje su 35mm rizika būti per arti vaikų. Bet.. kai vaikai pripranta, jie nekreipia dėmesio, kad mamka aparatą prie veido prisiklijavus visur laksto smile.gif))

Nuo ko reiktų pradėti, tai nuo kompozicijos. Kiekvienas daiktas esantis kadre turi turėti savo vietą. Kaip tobulinti tokį matymą, sunku pasakyti. Turbūt:
1. Literatūra
2. kitų fotografų darbų analizavimas
3. praktika, praktika, praktika, daugg praktikos
4. savo darbų analizė

ir šitą ratą nuo 1 iki 4 kartoti iki begalybės, nes kompozicijos tobulinimui ribų nėra (turbūt) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R-P: 12 vasario 2016 - 23:56
QUOTE(R-P @ 2016 02 13, 00:55)
nebūtina slėpti to bardako. Jei nori kokybiško buitiako natūralioje aplinkoje, tai net gi būtina, kad tas bardakas būtų! Bet gaudyti jį reiktų labai apmąstant, kad visi daiktai esantys kadre kompoziciškai būtų savo vietose.
lyg minėjai, jog nemėgsti 50mm. Fotografuojant vaikus, aš kaip tik siūlyčiau būtent jį. Jis verčia mąstyti biggrin.gif patalpoje prisiplojus prie sienos labai įmanoma fotkint, arba užlipus ant kėdės, spintelės, palangės ir pan...  o kieme gali neribotai visur ratais kvadratais aplink objketą lakstyti ieškant kampų, taip neprisiartinant per arti fotografuojamo objeto. manau tai universaliausias, idealiausias objektyvas.
Arba 35mm. Patalpoje patogus, bet galmtoje su 35mm rizika būti per arti vaikų. Bet.. kai vaikai pripranta, jie nekreipia dėmesio, kad mamka aparatą prie veido prisiklijavus visur laksto smile.gif))

Nuo ko reiktų pradėti, tai nuo kompozicijos. Kiekvienas daiktas esantis kadre turi turėti savo vietą. Kaip tobulinti tokį matymą, sunku pasakyti. Turbūt:
1. Literatūra 
2. kitų fotografų darbų analizavimas
3. praktika, praktika, praktika, daugg praktikos
4. savo darbų analizė

ir šitą ratą nuo 1 iki 4 kartoti iki begalybės, nes kompozicijos tobulinimui ribų nėra (turbūt) biggrin.gif

Jusu patarimai tikrai man labai labai reikalingi ir suprantami, Aciu begalinis, kaip tik dabar kiekviena laisva minute, o gal ir daugiau, nes vagiu tas minutes nuo seimos, einu tuo ratu, darau tuov4 dalykus, net ir sapnuoju kad fotografuoju fotografuoju.... smile.gif
Del 50tuko tai nesakiau kad nemegstu, o sakiau kad tai man naujiena ir dabar tik pratinuosi, pirma diena guode tik mintis, kad daugeliui jis geriausias biggrin.gif o antra diena jau patikejau, kad man jis patiks, o dar siandien Stikline kazko ten paspaudinejo biggrin.gif nu tai dabar jau visai gal ir patinka biggrin.gif
Del "buitiako" irgi viskas darosi aiskiau, anksciau visada ant stalo guledavo fotikas, vaikas kazkaip graziau atsitupe ir griebi fotkint, dabar supratau, kad pirma pasiimsiu fotika, susirasiu tinkama kampa ir lauksiu kol vakas idomiau atsitups smile.gif
Atsakyti
Konkursui Minimalizmas

Saga sienoje

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jizo @ 2016 02 12, 21:05)
Aciu , del foto kelimo supratau, raset kad dek ka prisaudai, tai ir kraunu smile.gif)))

o kame klaida, kas negerai, lempa ne vietoje? fokusas ne ten? siena negrazi? i ka man labiau demesi atkreipti?  doh.gif

visų pirma, dalis objekto yra prie pat kadro krašto (lempos apačia). norėtųsi, kad objektas gautų šiek tiek erdvės, jo linijos galėtų pasibaigti ne prie pat kadro krašto. antra, objektas ne savo vietoje pagal trečdalių taisyklę. objektas apskritai yra labai suspaustas.

Žiūrėk, susirask šiek tiek literatūros internete apie trečdalių taisyklę ir pabandyk kurį laiką pafotkinti vienišus objektus jos laikydamasi. Tikrai rasi trumpų instrukcijų - šiais laikais internete visko prikrauta ir apvirškinta, kad nereikėtų ilgai skaityti smile.gif

QUOTE(R-P @ 2016 02 12, 23:13)
kaip tai buvusios narės?  biggrin.gif

magiška.. trapu, ramu, jautru, tyra.. ir kadras su meile atliktas. Net ir nereikia sakyti, kad Mūza tavo, jaučiasi ir taip  rolleyes.gif

nu blin, ne taip pasakiau - buvusios aktyvios narės, nors dabar va aktyvėjam visos.. buvusios biggrin.gif

mano Mūza nereali. Vakar gyvai mačiau, tai gailėjausi, kad neturiu po ranka technikos biggrin.gif
Atsakyti
Reali reali ta Mūza. Ir kaip gerai, kad ji reali. wub.gif

Žiūriniai savaitgaliui - http://www.jameswigger.com/
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 13, 08:19)

mano Mūza nereali. Vakar gyvai mačiau, tai gailėjausi, kad neturiu po ranka technikos biggrin.gif

Mobilka irgi technika - nepamiršk! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 13, 08:19)

visi pasaulio wub'ikai tik tau ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 11, 08:22)
p.s. pagalvojau, kad visai norėčiau kada nors mobiliografijos konkurso, kai fotkinam tik su telefonu smile.gif  ax.gif

Aš už! drinks_cheers.gif Nes pastaruoju metu tik telefonu ir fotografuoju (išskyrus keliones)...
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2016 02 13, 19:37)
Aš už!  drinks_cheers.gif Nes pastaruoju metu tik telefonu ir fotografuoju (išskyrus keliones)...

4u.gif labai laukiu konkurso pabaigos, tikiuosi, kad laimėtojas paskelbs mobiliografinį konkursą. jei ne, galėsim lygiagretų konkursą-ne konkursą ar mobiliografinę akciją daryti, viena kitam netrukdo smile.gif ir tema būtų faina, pvz., gatvės foto, portretas, daiktų foto ir pan. - whatever smile.gif
Atsakyti
Labas,

A.Laboile yra kažkas tokio. Jo darbai, atrodo, pulsuoja, veržiasi iš rėmų, praryja žiūrovą (mane), įsiskverbia į venas, apsvaigina smegenis ir gyvena ten kaip koks auglys. wub.gif Aišku, jam ditirambų galima rašyti paklodžių paklode ir vis tiek bus negana.

Esu FB kažkada radus filmuką apie jį. Laboile video

Na ir dar vienas filmukas: rankos

Sayonara, labai graži tavo nuotrauka. wub.gif
Atsakyti