QUOTE(R-P @ 2016 02 13, 00:55)
nebūtina slėpti to bardako. Jei nori kokybiško buitiako natūralioje aplinkoje, tai net gi būtina, kad tas bardakas būtų! Bet gaudyti jį reiktų labai apmąstant, kad visi daiktai esantys kadre kompoziciškai būtų savo vietose.
lyg minėjai, jog nemėgsti 50mm. Fotografuojant vaikus, aš kaip tik siūlyčiau būtent jį. Jis verčia mąstyti
patalpoje prisiplojus prie sienos labai įmanoma fotkint, arba užlipus ant kėdės, spintelės, palangės ir pan... o kieme gali neribotai visur ratais kvadratais aplink objketą lakstyti ieškant kampų, taip neprisiartinant per arti fotografuojamo objeto. manau tai universaliausias, idealiausias objektyvas.
Arba 35mm. Patalpoje patogus, bet galmtoje su 35mm rizika būti per arti vaikų. Bet.. kai vaikai pripranta, jie nekreipia dėmesio, kad mamka aparatą prie veido prisiklijavus visur laksto
))
Nuo ko reiktų pradėti, tai nuo kompozicijos. Kiekvienas daiktas esantis kadre turi turėti savo vietą. Kaip tobulinti tokį matymą, sunku pasakyti. Turbūt:
1. Literatūra
2. kitų fotografų darbų analizavimas
3. praktika, praktika, praktika, daugg praktikos
4. savo darbų analizė
ir šitą ratą nuo 1 iki 4 kartoti iki begalybės, nes kompozicijos tobulinimui ribų nėra (turbūt)
Jusu patarimai tikrai man labai labai reikalingi ir suprantami, Aciu begalinis, kaip tik dabar kiekviena laisva minute, o gal ir daugiau, nes vagiu tas minutes nuo seimos, einu tuo ratu, darau tuov4 dalykus, net ir sapnuoju kad fotografuoju fotografuoju....
Del 50tuko tai nesakiau kad nemegstu, o sakiau kad tai man naujiena ir dabar tik pratinuosi, pirma diena guode tik mintis, kad daugeliui jis geriausias
o antra diena jau patikejau, kad man jis patiks, o dar siandien Stikline kazko ten paspaudinejo
nu tai dabar jau visai gal ir patinka
Del "buitiako" irgi viskas darosi aiskiau, anksciau visada ant stalo guledavo fotikas, vaikas kazkaip graziau atsitupe ir griebi fotkint, dabar supratau, kad pirma pasiimsiu fotika, susirasiu tinkama kampa ir lauksiu kol vakas idomiau atsitups