Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jizo @ 2016 02 12, 01:16)
gal diena geriau viskas bus, o dar isiule filtra piliarizacini, tai kaip jis zaltys tamsina  unsure.gif

Poliarizacinis filtas yra fainas dalykas thumbup.gif Tik naudoti jį reikia, žinoma, dieną.
Dažniausiai naudojamas panaikinti saulės blizgesį, atspindžius nuo stiklų, paryškina spalvas, dangų. Man patinka vasarą fotografuoti kriokliukus padarant vandenį šilkiniu. Poliarizacinis gelbsti - galiu stipriai ilginti išlaikymą smile.gif
Atsakyti
atsitiktinai įkišau nosį po poros mėnesių nesilankymo šitam forume apskritai ir žiūrėk tu man - šitiek puslapių prirašyta biggrin.gif ir dar išsiilgtų senbuvių vardai figūruoja! ilgiuosi ir aš gyvybės šitoj temoj, bet suprantu, kad ko gero jei ir liksiu čia, tai tik pasyvi stebėtoja, reta lankytoja, tik tarp kitko pasivaidenanti ir stebinti procesus iš šalies, ir šiek tiek pavydinti pamažu galbūūūt įsivyraujančio veiklumo smile.gif

QUOTE(Jizo @ 2016 02 11, 20:20)
Nu va, cia nuotraukos kur Ka ikele nuoroda, nu atrodo tuose foto nera nieko ipatingo, o ir to bardakelio matosi, bet tos nuotraukos man tokios gyvos, as nemoku net paaiskint, bet atrodo kad as jas ne tik matau, bet ir girdziu, nu jos tokios kazkokios  smile.gif  gal cia ir yra tai, kas man patinka ??smile.gif

dievaži, užtat kaip tas bardakėlis kompoziciškai kadre sutvarkytas! visi elementai savose vietose ir sudaro harmoningą betvarkę. mano nuomone, čia ir yra techninė buities fiksavimo meistrystė. jau nekalbant apie emocinius/jausminius sluoksnius. ir visiškai tikiu, kad pradžioje tai pastebėti sudėtinga, nes matymas dar visai kitas. o poliarizacinio filtro patalpoje naudoti ir nereikia smile.gif ypač tamsiuoju metų laiku.
Atsakyti
Dar ir vienok.lt nereiktų pamiršti. Tik Instagrame daugiau jos foto yra. KAsdienybės. Man labai patinka tai, ką ji rodo, kaip mato.
Atsakyti
QUOTE(Kodėlčius @ 2016 02 12, 10:53)
Dar ir vienok.lt nereiktų pamiršti. Tik Instagrame daugiau jos foto yra. KAsdienybės. Man labai patinka tai, ką ji rodo, kaip mato.

aha, jos labai savitas požiūris, labai jaukus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 12, 08:46)
traukiu senas foto. Mano Mūza D. smile.gif

Kaip gražiai ją matai! wub.gif Tokia trapi, gležna, kone perregima...
Atsakyti
Kaip smagu kad tema atgijo! Tiesą sakant man buvo apmaudu kad prisijungiau prie jūsų jau tada kai tema po truputį blėso.

Minimazlizmui:

Veidrodėli veidrodėli...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 12, 08:49)
noriu pasiūlyti pažiūrėti į žemiškesnį variantą ir artimesnį mums, negu Laboile, t.y. buvusios šio forumo narės nuotraukas: ČIA Gal padės labiau įsikvėpti, nes štai, žmogus gyvena čia, šalia, įsikvėpkim smile.gif man jos "buitinės" - superinės smile.gif

Aciu, dabar tik greit permeciau, veliau pasimegausiu.

QUOTE(sayonara @ 2016 02 12, 09:46)
traukiu senas foto. Mano Mūza D. smile.gif

user posted image

Nu aisku, kad super! Tik mano iskreiptas skonis, reikia man prisijaukinti ta juoda balta, nu kazkaip vis dazniau isgirstu, kad sepija yra feee, o man juoda balta tokios kazkokios agresyvesnes, "gedulu atsiduoda", o sepia svelnesnes, mano akims romantiskesnes, bet kazkaip reikia pertikint save smile.gif

QUOTE(Jolantuke @ 2016 02 12, 10:21)
Poliarizacinis filtas yra fainas dalykas  thumbup.gif  Tik naudoti jį reikia, žinoma, dieną.
Dažniausiai naudojamas panaikinti saulės blizgesį, atspindžius nuo stiklų, paryškina spalvas, dangų. Man patinka vasarą fotografuoti kriokliukus padarant vandenį šilkiniu. Poliarizacinis gelbsti - galiu stipriai ilginti išlaikymą smile.gif

Ka tik lauke zaidziau, nu pradeda patikt man ir tas 50tukas ir tas filtras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jizo @ 2016 02 12, 16:44)

Nu  aisku, kad super! Tik mano iskreiptas skonis, reikia man prisijaukinti ta juoda balta, nu kazkaip vis dazniau isgirstu, kad sepija yra feee, o man juoda balta tokios kazkokios agresyvesnes, "gedulu atsiduoda",  o sepia svelnesnes, mano akims romantiskesnes, bet kazkaip reikia pertikint save smile.gif

pamenu kažkada ir man taip buvo, įkėliau ir čia tokią nuotrauką, tuomet susilaukiau komentaro, jog sepia yra mėgstama visų "pradinukų", praeis. Ir savo kailiu galiu tai tik patvirtinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VP @ 2016 02 12, 16:55)
pamenu kažkada ir man taip buvo, įkėliau ir čia tokią nuotrauką, tuomet susilaukiau komentaro, jog sepia yra mėgstama visų "pradinukų", praeis. Ir savo kailiu galiu tai tik patvirtinti smile.gif

pradinukiu biggrin.gif kaip taikliai thumbup.gif

Va kiek siandien prizaidziau smile.gif
1.user posted image

2.user posted image

3.user posted image

4.user posted image

Cia mano zieminiai svogunai smile.gif)
5.user posted image

6.user posted image

7.user posted image

8.user posted image

9.user posted image

Papildyta:
Kuri is tu triju kompoziciskai teisingiausia? g.gif

1.user posted image

2.user posted image

3.user posted image
Atsakyti
Jizo, kol kas matau techninių objektyvo galimybių bandymus. Su turiniu, mano galva, nedirbama kol kas. Na, gal tai tik mano nuomonė, bet pati pagalvok - na kiek tų skylių ir žolių prifotkinsi, kad tai nenusibostų ne tik Tau pačiai, bet ir žiūrovams? Mano patarimas: kai prišaudai, į temą dėk vieną ar du, Tavo nuomone, pačius geriausius kadrus. Ir prašyk nuomonių, analizių. Nes kai daug pridedi, nesinori nė vienos komentuot. Mokykis atsirinkti.

Iš kompozicijų arčiausiai tiesos yra trečia, bet iš tikro nė viena kompozicija nėra gera.
Bet Tu šaunuolė, atkakli. Bandysi - ir pavyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 12, 21:31)
Jizo, kol kas matau techninių objektyvo galimybių bandymus. Su turiniu, mano galva, nedirbama kol kas. Na, gal tai tik mano nuomonė, bet pati pagalvok - na kiek tų skylių ir žolių prifotkinsi, kad tai nenusibostų ne tik Tau pačiai, bet ir žiūrovams? Mano patarimas: kai prišaudai, į temą dėk vieną ar du, Tavo nuomone, pačius geriausius kadrus. Ir prašyk nuomonių, analizių. Nes kai daug pridedi, nesinori nė vienos komentuot. Mokykis atsirinkti.

Iš kompozicijų arčiausiai tiesos yra trečia, bet iš tikro nė viena kompozicija nėra gera.
Bet Tu šaunuolė, atkakli. Bandysi - ir pavyks smile.gif

Aciu , del foto kelimo supratau, raset kad dek ka prisaudai, tai ir kraunu smile.gif)))

o kame klaida, kas negerai, lempa ne vietoje? fokusas ne ten? siena negrazi? i ka man labiau demesi atkreipti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jizo @ 2016 02 12, 22:05)

o kame klaida, kas negerai, lempa ne vietoje? fokusas ne ten? siena negrazi? i ka man labiau demesi atkreipti?  doh.gif

Va dėl tokių klausimų, manau, namų darbai nėra blogis smile.gif siūlyčiau dar pirmo puslapio netrint smile.gif
Atsakyti