Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Visu foto nekomentuokit biggrin.gif biggrin.gif (ot optimiste biggrin.gif biggrin.gif ) tik atvirai pasakykit, ar nors koks patobulejimas jauciasi, ar nebeleist man pinigu ant tos technikos biggrin.gif beje, siandien dar laukiu turi atvezti objektyva fixiuka 50/1,4, kazin kaip man seksis ji prisijaukinti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jizo @ 2016 02 11, 12:30)
Visu foto nekomentuokit  biggrin.gif  biggrin.gif  (ot optimiste  biggrin.gif  biggrin.gif  ) tik atvirai pasakykit, ar nors koks patobulejimas jauciasi, ar nebeleist man pinigu ant tos technikos  biggrin.gif beje, siandien dar laukiu turi atvezti objektyva fixiuka 50/1,4, kazin kaip man seksis ji prisijaukinti  unsure.gif

visų tikrai niekas nekomentuos. progresas yra, bet akivaizdu, kad Tau reiktų padirbėti su kompozicija (ypač), skirtingais planais, bokeh išgavimu (su 1,4 50-uku šita problema beveik savaime atkris), siužetu - irgi ypač. Nes dabar fotose toks jovaliukas, visko daug, viskas atrodo svarbu arba netrukdo (Tau). Norisi kažkokios švaros, nuoseklumo fotose, o ne betvarkės. Na, kad matytųsi, KODĖL spaudei mygtuką, tos akimirkos svarba arba grožis, o ne tiesiog "ča mano vaikai, tai ir grožis automatu kvadratu". Na, ir man asmeniškai, sepijos tonavimas yra fūūū smile.gif

tuoj vieną foto pabandysiu pakoreguoti ir parodyti, ką iš jos galima padaryti.

prašau:

user posted image

p.s. parodyk temoje, kokios foto Tau patinka, ko Tu nori iš savęs, ko siektum.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 vasario 2016 - 12:50
QUOTE(sayonara @ 2016 02 11, 13:45)
visų tikrai niekas nekomentuos. progresas yra, bet akivaizdu, kad Tau reiktų padirbėti su kompozicija (ypač), skirtingais planais, bokeh išgavimu (su 1,4 50-uku šita problema beveik savaime atkris), siužetu - irgi ypač. Nes dabar fotose toks jovaliukas, visko daug, viskas atrodo svarbu arba netrukdo (Tau). Norisi kažkokios švaros, nuoseklumo fotose, o ne betvarkės. Na, kad matytųsi, KODĖL spaudei mygtuką, tos akimirkos svarba arba grožis, o ne tiesiog "ča mano vaikai, tai ir grožis automatu kvadratu". Na, ir man asmeniškai, sepijos tonavimas yra fūūū smile.gif

tuoj vieną foto pabandysiu pakoreguoti ir parodyti, ką iš jos galima padaryti.

prašau:

user posted image

p.s. parodyk temoje, kokios foto Tau patinka, ko Tu nori iš savęs, ko siektum.

Vuo, Aciu, trumpai ir aiskiai smile.gif tikrai kad kol kas as matau savo vaikus ir jie man grazus biggrin.gif perziuresiu visas foto per kita prizme smile.gif bandysiu atrasti ta bardaka ir ji taisyti, viena mano siekiamybiu tai butent "greitis nuotraukoje" kad greitai judantis objektas butu ryskus, bet matytusi, kad jis juda, kad aplinka " vaziuotu" mane ziauriai veza tokios foto, veliau ikelsiu kelias, o siaip tai man norisi uzfiksuoti gyvenimiskas situacijas, nu vat atsliauze dzieziukas, as ji ir gaudau toje aplinkoje kur jis atsliauze, ar yra kazkokiu paslapciu kad ji kitur privilioti biggrin.gif ir aplink ji daug sukinetis negali nes pabegs, arba vaikai, kaip paslepti aplinkinu bardaka, kai pagauni gera emocija? Tik suliejimu? Ar aplamai net nesistengti, nes tokios buitines, kasdieniskos, gyvenimiskos foto niekada nebus grazios? Man norisi kuo naturalesnes, kasdieniskesnes aplinkos, bet kad butu grazu, noriu neimanomo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jizo @ 2016 02 11, 13:10)
Vuo, Aciu, trumpai ir aiskiai smile.gif tikrai kad kol kas as matau savo vaikus ir jie man grazus  biggrin.gif perziuresiu visas foto per kita prizme  smile.gif  bandysiu atrasti ta bardaka ir ji taisyti, viena mano siekiamybiu  tai butent "greitis nuotraukoje"  kad  greitai judantis objektas butu ryskus, bet matytusi, kad jis juda, kad aplinka " vaziuotu" mane ziauriai veza tokios foto, veliau ikelsiu kelias, o siaip tai man norisi uzfiksuoti gyvenimiskas situacijas, nu vat atsliauze dzieziukas,  as ji ir gaudau toje aplinkoje kur jis atsliauze, ar yra kazkokiu paslapciu kad ji kitur privilioti  biggrin.gif ir aplink ji daug sukinetis negali nes pabegs, arba vaikai, kaip paslepti aplinkinu bardaka, kai pagauni gera emocija? Tik suliejimu? Ar aplamai net nesistengti, nes tokios buitines, kasdieniskos, gyvenimiskos foto niekada nebus grazios?  Man norisi kuo naturalesnes, kasdieniskesnes aplinkos, bet kad butu grazu,  noriu neimanomo?  g.gif

man dar norisi pasigryninti, ko Tu tiksliai nori, sieki. Nes visų foto judesyje gaudyti nepatariu, bus nuobodu žiūrovams. Ir Tau pačiai laikui bėgant. Be to, tai gana siauras metodas, dažniausiai naudojamas ne vaikams, o autoraliams ar sporto renginiams fotkinti smile.gif Driežiukai, gėlytės ir pan. objektai irgi greitai nusibos, tobulėjimui toje srityje yra tam tikros techninės ribos, tad ką darysi jas pasiekusi?
buitinės foto būna LABAI gražios, tiesiog nuostabios, meniškos, bet ne kiekvienas tokias geba padaryti, t.y. iš visiškai natūralios bardakinės aplinkos padaryti menišką foto. kaip tai daryti? atsakymas iš kelių komponentų - šviesa (seksualiausia yra natūrali šviesa), kompozicija (keli planai, pvz.), emocija, bokeh. Visa ko ryškumas fotose, siekiant kažko daugiau negu šeimos albumas, nėra patartinas, nors yra tam tikros fotografijos kryptys, ypač šiuolaikinės, kurios siekia maksimaliai išnaudoti visų fotoje esančių objektų ryškumą, tačiau tai dažniausiai susiję su kokia nors konkrečia koncepcija.
Klausimas "ar aplamai net nesistengti" vertas pendelio į šikną su kaustytu batu, nes stengtis visada verta ir būtina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 vasario 2016 - 13:33
Apie šeimos foto. Kažkodėl iš karto pagalvojau apie Alain Laboile. bigsmile.gif

http://www.laboile.com/works.html

Say, jei tik laimėsiu, tai būtinai skelbsiu šitą temą su tam tikra poteme. smile.gif
Atsakyti
Jizo, mano manymų tavo kryptis turi būti įdomus buities pateikimas...čia esu mačiusi žiauriai fainų buitiakų, į kuriuos įdomu žiūrėti net ir pašaliniam žmogui. O pas tave verda gyvenimas namie...belieka gaudyt akimirkas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 11, 14:16)
man dar norisi pasigryninti, ko Tu tiksliai nori, sieki. Nes visų foto judesyje gaudyti nepatariu, bus nuobodu žiūrovams. Ir Tau pačiai laikui bėgant. Be to, tai gana siauras metodas, dažniausiai naudojamas ne vaikams, o autoraliams ar sporto renginiams fotkinti smile.gif Driežiukai, gėlytės ir pan. objektai irgi greitai nusibos, tobulėjimui toje srityje yra tam tikros techninės ribos, tad ką darysi jas pasiekusi?
buitinės foto būna LABAI gražios, tiesiog nuostabios, meniškos, bet ne kiekvienas tokias geba padaryti, t.y. iš visiškai natūralios bardakinės aplinkos padaryti menišką foto. kaip tai daryti? atsakymas iš kelių komponentų - šviesa (seksualiausia yra natūrali šviesa), kompozicija (keli planai, pvz.), emocija, bokeh. Visa ko ryškumas fotose, siekiant kažko daugiau negu šeimos albumas, nėra patartinas, nors yra tam tikros fotografijos kryptys, ypač šiuolaikinės, kurios siekia maksimaliai išnaudoti visų fotoje esančių objektų ryškumą, tačiau tai dažniausiai susiję su kokia nors konkrečia koncepcija.
Klausimas "ar aplamai net nesistengti" vertas pendelio į šikną su kaustytu batu, nes stengtis visada verta ir būtina smile.gif

Oi, kos superinis spyris, net su kaustytu batu biggrin.gif priimu smile.gif
As per ta skubejima, net minciu nesudelioju tinkamai, tos " begancios" foto, tai aisku, kad cia tik tam tikrais momentais, mes slidziu fanatikai, uz poros savaiciu bus proga isbandyti slidininkus pagaudyti, bet cia gal tik technikos reikalas, noriu ismokti sita reikala pagauti ne tik tada kai pasiseka, o ir tada kai noriu smile.gif o siaip mano tikslas tai butent grazios buitines foto, be kysancio bardako, nezinau nei kaip pasakyti, nu kad nebutu viskas kaip mesmaleje biggrin.gif aisku dar labai daug reikia dirbti su nustatymais, viena fotografija baigusi pazistama mane tikina, kad ateis laikas ir viskas eisis savaime, nu bandau tuo tiketi, kai vaikai uzaugs, iseisiu i pencija..... biggrin.gif Zodziu, nuosirdus Aciu uz spyri, ranku tikrai nenuleisiu.

QUOTE(Ka @ 2016 02 11, 16:01)
Apie šeimos foto. Kažkodėl iš karto pagalvojau apie Alain Laboile.  bigsmile.gif

http://www.laboile.com/works.html

Say, jei tik laimėsiu, tai būtinai skelbsiu šitą temą su tam tikra poteme.  smile.gif

Aciu uz nuoroda, pavarvinsiu seile smile.gif

QUOTE(Stikline @ 2016 02 11, 16:27)
Jizo, mano manymų tavo kryptis turi būti įdomus buities pateikimas...čia esu mačiusi žiauriai fainų buitiakų, į kuriuos įdomu žiūrėti net ir pašaliniam žmogui. O pas tave verda gyvenimas namie...belieka gaudyt akimirkas biggrin.gif

Stikline, pries dedant nuotraukas del kitu buvo tik nedrasu, nes nepazistu, o nuo taves geda blush2.gif galvojau blyn blyn, nu prajuokinsiu as ja su savo sedevrais blush2.gif iki tavo darbu man kaip iki menulio, bet stengsiuosi nors keliais kilometrais priarteti mirksiukas.gif

Beje, labai gaila, kad senose temose vos viena kita foto yra likusios, daugelis nuotrauku neissisaugojusios, o taip idomu tuos trukumus ir gerybes pamatyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jizo: 11 vasario 2016 - 19:44
Bet tai gi kažkada Stiklinei gal irgi buvo iki tokių jos foto kaip iki mėnulio. biggrin.gif Svarbiausia nepasiduoti, jei tik jauti, kad kirba noras fotografuoti.

Gailėti mes galime daug ko, bet yra kaip yra. Pats forumas labai pasikeitęs. O aš pati asmeniškai stengiuosi nieko netrinti. Smagu užsukti į savo flickr'ą ir matyt kelią. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 11 vasario 2016 - 20:13
Nu va, cia nuotraukos kur Ka ikele nuoroda, nu atrodo tuose foto nera nieko ipatingo, o ir to bardakelio matosi, bet tos nuotraukos man tokios gyvos, as nemoku net paaiskint, bet atrodo kad as jas ne tik matau, bet ir girdziu, nu jos tokios kazkokios smile.gif gal cia ir yra tai, kas man patinka ??smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
o va cia yra nuotrauka, kuri mane priverte suprasti, kad nebenoriu savo muilinukes, ir kad reikia imtis naujo meno mokytis , tai reiskia ir sitas stilius yra tai, kas man patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2016 02 11, 21:11)
Bet tai gi kažkada Stiklinei gal irgi buvo iki tokių jos foto kaip iki mėnulio.  biggrin.gif Svarbiausia nepasiduoti, jei tik jauti, kad kirba noras fotografuoti.

Gailėti mes galime daug ko, bet yra kaip yra. Pats forumas labai pasikeitęs. O aš pati asmeniškai stengiuosi nieko netrinti. Smagu užsukti į savo flickr'ą ir matyt kelią.  smile.gif

Noras yra didziulis, tik reikia kazkaip neperdegti smile.gif

Nu kol kas tas 50tukas man nelabai patinka g.gif gal diena geriau viskas bus, o dar isiule filtra piliarizacini, tai kaip jis zaltys tamsina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jizo @ 2016 02 12, 00:16)
Noras yra didziulis, tik reikia kazkaip neperdegti  smile.gif

Nu kol kas tas 50tukas man nelabai patinka  g.gif  gal diena geriau viskas bus, o dar isiule filtra piliarizacini, tai kaip jis zaltys tamsina  unsure.gif

noriu pasiūlyti pažiūrėti į žemiškesnį variantą ir artimesnį mums, negu Laboile, t.y. buvusios šio forumo narės nuotraukas: ČIA Gal padės labiau įsikvėpti, nes štai, žmogus gyvena čia, šalia, įsikvėpkim smile.gif man jos "buitinės" - superinės smile.gif
Atsakyti
traukiu senas foto. Mano Mūza D. smile.gif

user posted image
Atsakyti