Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2016 02 10, 11:07)
bandau. kokybė telefoninė.

Kokia pirma man graži ach ach...
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 01, 13:34)
aš tai kaip senbuvių senbuvė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif (nes senesnių už mane vargu ar belikę šioje temoje) galiu tik su nostalgija prisiminti tą patologinį entuziazmą, kuris visus valdė ankstesniame formate. ir nebuvo privalomų ND. buvo drakių, kurios mokė mus visus į vienas kitą žvelgti kaip į asmenybes, kurios siekia likti asmenybėmis, o ne suvienodėti savo žiniomis ar meninėmis pažiūromis. todėl tos temos dalyvių darbai buvo visi skirtingi, originalūs, kiekvienam ėjom savo keliu, savaip ieškojom, persimaišę buvo juostininkai ir skaitmenininkai, vieni kitiems netrukdė. pasilazdavodavo vieni iš kitų kartais, pasipykdavo, po to vykdavo audringas susitaikymo seksas (ups, gal per grubiai jautrioms auselėms?), ir vežimas dardėdavo toliau. ne vienerius metus. po to atėjo nauja karta, labai aktyvi ir orientuota į greitą plius komercinį rezultatą, tad gimė properša, kuri naujokus išsivarė į atskirą temą. ten atsirado ND ir kitos taisyklės, ribojimai.

aš, beje, jų nekenčiu. visada nekenčiau. kai pareidinėjau iš tos senos kitos temos į šią, atskilusią ir skirtą naujokams, prisipažinsiu, tyčia jų nedariau. taip ir esu nepadariusi - dėl to bjauraus rezistencijos geno, kurio tokiose savanoriškose hobių erdvėse nepripažįstu ir manau, kad būtent ND privalomumas padarė didžiausią juodo darbo dalį šiai temai smile.gif

taip, techninius dalykus išmanyti yra privalu bet kuriam žmogui, kuris turi kokių nors siekų fotografijoje (komercinių, meninių ar aktyvaus hobio lygmenyje). taip, to galima išmokti savarankiškai, kaip kad mes mokinomės, ir nereikia reikalauti ar tikėtis, kad kažkas ateis ir pačiam neįdėjus pastangų įkraus galvon košės. GOOGLAS visagalis - kartojau ir kartosiu. ir ne iš principo nenoriu aiškinti techninių dalykų, o dėl naudos - kai pats ieškai ir aiškiniesi, tai geriau supranti. kai pats supranti suradęs, pajauti kur kas didesnę motyvaciją ir pasididžiavimą savo supratimu. niekas neturi turėti pareigos nieko kito mokyti, išskyrus savanoriškais pagrindais. ir kai šitas supratimas išsikreipė, tada ir prasidėjo visokios perturbacijos.

tokia mano nuomonė. amen.

norėčiau temą atgaivinti, bet man joje trūksta (jau daug metų) LAISVĖS smile.gif ir geranoriškumo. kurio kartais ir pati neparodydavau, bet o kas sakė, kad balerinos šika tik vaivorykštėmis?  wub.gif
Papildyta:
buvo, tas tiesa. pamenu  4u.gif
Papildyta:
visada sakiau: nežinoti nėra gėda. gėda yra nenorėti sužinoti, tingėit sužinoti, norėti, kad kažkas sužinotų ir tau pasakytų ir pan. - glaima tęsti be galo apie tą gėdą smile.gif

kai kieta yra save cituoti - nerealiai biggrin.gif

p.s. kas manęs nepažįsta arba nepripažįsta: aš mėgstu save pakibinti. kitus irgi. pykit..smile.gif

Laba diena, atsiprasau, kad lendu be kvietimo, bet ar galeciau kazkur siam postui uzdeti "like" biggrin.gif
Atsakyti
Nu labai nedrasu, bet pasisakysiu, kaip temos ir fotografijos naujoke.
Tie namu darbai gal ir nera blogis, bet siuo metu pas mane trys vaikai, du katinai, suo ir dar.... vyras biggrin.gif nu blyn, nu nera laiko namu darbams, tik susidedu tris daiktus, tai reikia begt prie vaiko, kol nubegu, jau katinai daiktus isvarte, bandziau lauke, ten vejas isnesioja, kol maziausia miega, reikia pietus taisyti, o ne nd atlikineti, bet va puode verdancia sriuba nufotkint, randu laiko, nes dabar man dar tik fotografavimo manijos pradzia ir norisi bandyti, bandyti, bandyti... ir man, kaip tos sferos naujokei, gal butu daug naudingiau, jei mano tuose kasdieniniuose kadruose rastas klaidas islazdavosit ( zargoniskai tariant smile.gif ) ir as pasidarysiu isvadas, ko nesuprasiu, paklausiu ir taip palaipsniui tie namu darbai ir pasimatys. O val del prisistatymo nuotrauku, tai visai manes negasdina, todel ir esu naujoke, kad nebijociau parodyti ko nemoku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jizo @ 2016 02 10, 19:34)
Nu labai nedrasu, bet pasisakysiu, kaip temos ir fotografijos naujoke.
Tie namu darbai gal ir nera blogis, bet siuo metu pas mane trys vaikai, du katinai, suo ir dar.... vyras  biggrin.gif nu blyn, nu nera laiko namu darbams, tik susidedu tris daiktus, tai reikia begt prie vaiko, kol nubegu, jau katinai daiktus isvarte, bandziau lauke, ten vejas isnesioja, kol maziausia miega, reikia pietus taisyti, o ne nd atlikineti, bet va puode verdancia sriuba nufotkint,  randu laiko, nes dabar man dar tik fotografavimo manijos pradzia ir norisi bandyti, bandyti, bandyti... ir man, kaip tos sferos naujokei, gal butu daug naudingiau, jei mano tuose kasdieniniuose kadruose rastas klaidas islazdavosit ( zargoniskai tariant  smile.gif )  ir as pasidarysiu isvadas, ko nesuprasiu, paklausiu ir taip palaipsniui tie namu darbai ir pasimatys. O val del prisistatymo nuotrauku,  tai visai manes negasdina, todel ir esu naujoke, kad nebijociau parodyti ko nemoku  smile.gif

siūlau rodytis, ko prišaudai, o taip pat treniruotis komentuojant kitų nuotraukas, kai randi laisvą minutę pabūti prie kompo smile.gif
Atsakyti
Ryto žiūriniai: ČIA

nepasakyčiau, kad labai stiprios foto, bet yra visai fainų smile.gif

p.s. pagalvojau, kad visai norėčiau kada nors mobiliografijos konkurso, kai fotkinam tik su telefonu smile.gif ax.gif

landžiojau internete, minimalistinių užmačiau, dedu tiesiog šiaip sau smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 vasario 2016 - 08:48
Kaip ačiū už rekomenduotą Will Gompertz knygą!!! Dar neperskaičiau, bet ką tik gavau, perverčiau, ir nzn kaip man dabar darbe dirbt biggrin.gif
Papildyta:
Say, nu tai darom mobilografinį smile.gif nebūtinai konkursą, galima dienoraštį, dienos pastebėjimus, su daugiau laosvės, byleką!
Atsakyti
QUOTE(R-P @ 2016 02 11, 09:05)
Kaip ačiū už rekomenduotą Will Gompertz knygą!!! Dar neperskaičiau, bet ką tik gavau, perverčiau, ir nzn kaip man dabar darbe dirbt biggrin.gif
Papildyta:
Say, nu tai darom mobilografinį smile.gif nebūtinai konkursą, galima dienoraštį, dienos pastebėjimus, su daugiau laosvės, byleką!

tai ok, kai minimalizmas pasibaigs, galėsim kitos temos (mobiliografijos kokia nors tema) maldauti iš laimėtojo, jei jis (ji) sutiks smile.gif
Atsakyti
Labas rytas. Prisistatau kokia esu "kieta" fotografe biggrin.gif negeda prisitatyti, nes gal taip ismoksiu kazko greiciau biggrin.gif galit mane valgyti, makaluoti su kuo tik norit, suvaryti kiek lenda biggrin.gif as nejautri smile.gif man kritika daug reikalingesne negu liaupses.
tai va, cia foto darytos pries 7 metus su paprasta muiline.

1. user posted image

2. user posted image

3. user posted image

4. user posted image

5. user posted image

6. user posted image

Papildyta:
Cia jau darytos su krutesne biggrin.gif muiline pries 1- 3metus. Specialiai parinkau ivairesniu ir gamtos, ir vaiku ir vakare darytu, kad butu lengviau klaidas issiaiskint. Aisku fokuso tai net ieskoti cia nereikia, nes jo cia net nera biggrin.gif

1. user posted image

2. user posted image

3. user posted image

4. user posted image

5. user posted image

6. user posted image

7. user posted image

8. user posted image

9. user posted image

10. user posted image

Papildyta:
11. user posted image
Atsakyti
o cia jau pirmi pabandymai su veidrodinuku.
1. user posted image

2. user posted image

3. user posted image

4. user posted image

5. user posted image

6. user posted image

7. user posted image

8. user posted image

9. user posted image

10. user posted image

Papildyta:
11. user posted image

12. user posted image
Atsakyti
Toks jausmas, Say, kad mano mintis perskaitei. laugh.gif Jau kuris laikas sukosi galvoje tema "mobilografija". biggrin.gif
Atsakyti
ir pabaigai kelios jau su rankiniais nustatymais, labai svajojau kad kada nors pavyks daryti foto kur matosi judesys, tai va paskutine yra daryta vaziuojant pas brolius latvius pro automobilio langa , gal jusu profesionali akis ir mato kitaip, bet man tai ta nuotrauka jau suteikia vilciu biggrin.gif
1.user posted image

2.user posted image

3.user posted image

4.user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2016 02 11, 12:23)
Toks jausmas, Say, kad mano mintis perskaitei. laugh.gif Jau kuris laikas sukosi galvoje tema "mobilografija".  biggrin.gif

nu tai laimėk konkursą, liepk daryti foto su mobiliaisiais, tik konkreti tema būtų faina, man rodos 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti