Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Miss K @ 2016 02 05, 04:18)
Man šioje vietoje kyla klausimas: diskusijų apie ką? Apie padarytas nuotraukas? Nes jei kalbėt apie padarytas ir įkeltas nuotraukas ir jas analizuoti, tada automatiškai žmonės yra vertinami ir stebimi. O jei nekalbėt apie nuotraukas (senuoju žargonu kritikuoti), tai koks tikslas? Įkelti nuotraukas ir paaikčioti, kaip gražu? Prašom plačiau paaiškinti, kas tuo turima omeny, koks temos tikslas? Čia bendras klausimas, ne vien sayonarai, o visiems, keliantiems temą iš pelenų.

Aš pasiekiau aklavietę: galiu padaryti nuotraukas, kurios yra "teisingos" ir puikiai tiktų į šeimos albumą, bet toliau - nė per žingsnį. Ir kaip tas lubas pramušti?

visai ne nuotraukų analizės lygmuo turėtas galvoje sakant "vertinti ir stebėti". įsiskaityk atidžiau.

tai jūs manęs neklausykit, aš lygiai tokia pati, kaip Tu ar bet kuris kitas temos lankytojas. darykit, ką norit, man viskas labai tinka. norit žaisti mokinius ir mokytojus - žaiskim. norit dvasingai kalbėtis - kalbėkimės. norit aikčioti - aikčiokim. norit, kad kažkas kryptį nurodytų - ieškokim, kas tai už jus padarys.

va ir vėl viskas iš naujo: n-e-b-u-s tos laisvės ir spontaniškumo čia, nes to nenorima, nereikia. norima kaip įmonėje turėti: a) tikslą cool.gif taisykles c) prievaizdus d) PAŽADĄ, kad iš kažko "žmogų" padarys.

Tas lūkestis vis tiek kažkur kirba pakaušyje, ar ne, kad ims ir kažkas už kitą kryptį nurodys, potencialą įžvelgs, pasakys, kurlink eiti. Mano asmenine nuomone, visa tai turite padaryti p-a-č-i-o-s cool.gif
Atsakyti
[quote=Miss K,2016 02 05, 04:18]

Aš pasiekiau aklavietę: galiu padaryti nuotraukas, kurios yra "teisingos" ir puikiai tiktų į šeimos albumą, bet toliau - nė per žingsnį. Ir kaip tas lubas pramušti?

Ką turi omenyje - "teisingos" ?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 05, 07:29)
visai ne nuotraukų analizės lygmuo turėtas galvoje sakant "vertinti ir stebėti". įsiskaityk atidžiau.

tai jūs manęs neklausykit, aš lygiai tokia pati, kaip Tu ar bet kuris kitas temos lankytojas. darykit, ką norit, man viskas labai tinka. norit žaisti mokinius ir mokytojus - žaiskim. norit dvasingai kalbėtis - kalbėkimės. norit aikčioti - aikčiokim. norit, kad kažkas kryptį nurodytų - ieškokim, kas tai už jus padarys.

va ir vėl viskas iš naujo: n-e-b-u-s tos laisvės ir spontaniškumo čia, nes to nenorima, nereikia. norima kaip įmonėje turėti: a) tikslą cool.gif taisykles c) prievaizdus d) PAŽADĄ, kad iš kažko "žmogų" padarys.

Tas lūkestis vis tiek kažkur kirba pakaušyje, ar ne, kad ims ir kažkas už kitą kryptį nurodys, potencialą įžvelgs, pasakys, kurlink eiti. Mano asmenine nuomone, visa tai turite padaryti p-a-č-i-o-s  cool.gif

kaip tu sudėtingai į viską žiūri smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2016 02 05, 10:02)
kaip tu sudėtingai į viską žiūri smile.gif

smile.gif
Atsakyti
Konkursui "Minimalizmas"

"..prabėgusi jaunystė"

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mangute: 05 vasario 2016 - 11:16
QUOTE(R-P @ 2016 02 05, 01:22)
tiesiog va šiaip. negyvai užfotografuotas objetas. tą padariau ir aš biggrin.gif

labai prakeikiau šitą fotiką, vis dar negaliu susidraugauti. Visiškas lomo fufliakas. Ieškikis visiškam šone, kuris niekaip nesusijęs su fotiko objektyvu. Tai kadravimas gaunasi toks sado mazo. Bandžiau tarp besistumdančių turistų prasibrauti, ir galvojau, gausis maždaug per vidurį ar ne biggrin.gif

Instax wide.

metu sau iššūkį minimalizmą su juo pavaryt, beveik garantuoju, kad sugadinsiu kadrus, bet bandysiu iš tryjų kartų smile.gif))) nu maža ką, o jei pasiseks smile.gif))

minimalizmas ar mažiau, bet mane paskutiniu metu žavi instax. PAti turiu vieną ir kartais išsitraukiu. Tik vieną minusą maniškis turi, nesuvaldau blykstės. Nusistatau viską, išjungiu blykstę ir kai spaudžiu, neaišku nuo ko priklauso, kartais vistiek su blykste fotografuoja, nors ir išjungta būna ir šviesos užtenka.... Taip ir sugadina popierių, o antrąkart fotografuoti noras praeina. Et, bandžiau skaityti kas ten nepavyksta bet gero atsakymo ir neradau. Ar tau taip nutinka, kad nesuvaldai blykstės, o gal tavo fotoaparatas visai be jos?
TAvo foto tai labai super
Atsakyti
Vieną aišku,kad visos +- nori keisti kažką, bet nesiryžta įvardinti ar pasiūlyti konkrečių idėjų.
Man patinka, kai einama staight to the point smile.gif Bandysiu savo mintis paleist į eterį.

1. Keičiam temą (koks naujas pavadinimas?)

2. Pirmą psl paliekam ar trinam lauk, ar darom pataisymus jame?

3. Kaip priemam naujokus? su botagėliu, su nuleista kepure žemyn ar prašysim slaptažodžio prie įėjimo durų, ar rūkysim taikos pypkę ir visiems lafa ar tu prerijų avelė ar jūrų vilkas biggrin.gif biggrin.gif

4. Tie,kurie nori kritikos savo kūrybai kelia foto į temą ir laukia rankeles sukryžiavę, gal kas parašys protingą, neįžeidžiantį komentarą. (Manau, šioje vietoje svarbu irgi aptart ar mes esame savimi ir sakome, ką galvojame apie nuotrauką, ar vis dėlto kartais susilaikome ir nieko nekomentuojam, turiu omeny naujokų nuotraukas. Aš įsivaizduoju,kad naujokams, pradedantiesiems svarbu nenumušti motyvacijos, kad jie per ieškojimus, kritimus ir pakylimus ieškotų savęs kūryboje...).

5. Svarbu,kad tema būtų įvairi ir marga. Skelbkime konkursus ar dar koki velinią. Pasibaigus vienam konkursui, būtų pratesiamas kitas. Plius skaityniai, žiūriniai, foto projektai... bei plepesiai.

6. Galima pratęsti 6nr. jei turite kitų minčių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lunameja: 05 vasario 2016 - 18:52
QUOTE(Kodėlčius @ 2016 02 05, 16:44)
. Ar tau taip nutinka, kad nesuvaldai blykstės, o gal tavo fotoaparatas visai be jos?
TAvo foto tai labai super

žinok įtariu sugedo.. Aš išfotkinau kokias 5 kasetes be problemų, ir va sugedo visai neseniai.. Blykstė visada pas mane veikia dabar sad.gif neišsijungia..
Atsakyti
1. Apie fotografiją?
2. Gal kažkokios žinelės reiktų?
3. Su taikos pypke. brunette.gif
4. O čia tai sunkus klausimas. Aš kartais nemoku arba gerai arba nieko, dar dažniau iš viso tingiu ką nors sakyti. Ir aikčioti kažkaip vis rečiau kyla noras... ax.gif
5. Visiškai sutinku. rolleyes.gif

Penktadienio vakaro žiūriniai. Atradau prieš kelias dienas ir gėrėjausi, gėrėjausi... wub.gif
http://www.nannespringer.com/analog/
Atsakyti
Konkursui "Minimalizmas".
user posted image
Atsakyti
QUOTE(R-P @ 2016 02 05, 18:52)
žinok įtariu sugedo.. Aš išfotkinau kokias 5 kasetes be problemų, ir va sugedo visai neseniai.. Blykstė visada pas mane veikia dabar sad.gif neišsijungia..

o kaip gaila, kad sugedo. Aš kol kas 6 išfotografavau. Bet ši problema su blykste nuo pat pradžių buvo. O šiaip labai patiko, kad ir nustatymus kažkiek pagal save pasireguliuoti galima, pašviesinti, patamsinti.

čia man labiausiai patinkanti foto su manuoju instax. Senai bekėliau čia foto, tai net nebemoku.

O dėl temos. Gal kol kas pabandykit tiesiog be jokių pakeitimų. Dabar plepasi, tai ir plepėkim, lai būna foto. Ruošiant naują temą galima pirmą psl. prašluoti ir tiesiog pažiūrėti kas vyks. Su skaitiniais, įkeliant foto, turėtų savaime viskas rutuliotis.
Atsakyti
QUOTE(Kodėlčius @ 2016 02 05, 21:55)

čia man labiausiai patinkanti foto su manuoju instax. Senai bekėliau čia foto, tai net nebemoku.

Dabar supratau su kuo šnekuosi biggrin.gif nick pasiekeitus smile.gif

Joa, smagus žaislas, tik ta blykstė trukdo gyvent ir kadruuot man su juo labai kažkaip sudėtinga
Atsakyti