Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

tačiau tokiu atveju temoje išlieka dalyvių hierarchija, kur kažkas kažką turi daryti, konkrečiu atveju - spausti. o kiti atseit leidžiasi spaudžiami. išlieka nelygiava ir kažkoks temos dalyvių funkciškumas, laisvės - nė kvapo.

kiek pamenu, bene daugiausiai diskusijų (pasipriešinimo) šioje temoje susilaukdavo būtent bandymai spausti, mokyti, aiškinti, kaip turi būti, nes buvo grupė žmonių, kurie "žinojo", kaip turi būti, o kiti buvo atseit mokiniai, kurie tikėjosi, kad iš jų nulipdys didžius fotografus. ir vienų, ir kitų lūkesčiai buvo apvilti.

tai ar mes antrą kartą lipam ant to paties grėblio ir vėl būnam tie seniai, kurie viską žino, negana to - vertina, kas turi potencialo, o kas ne, o naujokai trilinki mums bando įsiteikti pagal mūsų, o ne jų pačių savaip atrastą supratimą.

nes kol kas tai tas pats b...s, tik kitoj rankoj, pardon for my french.

o kaip daryti, aš pasiūlymų neturiu. aš pati toje hierarchijoje dalyvavau, bet man ta rolė laikui bėgant pasidarė atgrasi. kas aš tokia, kad kažką mokyčiau? nuomonę pasakyti - visada, ypač atvirą - labai mėgstu, ir dar pipirų ant žaizdos galiu paberti, pagalbą galiu suteikti, psichologinę irgi, galiu netyčia sudubasinti motyvaciją, bet vertinti, kas turi potencialo, o kas ne? nežinau. aš gal nebenoriu šitos rolės. bet gal yra, kas nori.

aš labai mėgstu mokyti, bet tik savo noru ir esant kito žmogaus ar jų grupės norui, kad būtent aš būtent tai daryčiau be jokių kažkokių ten papidlomų sąlygų, natūraliai, kolegiškai, bendruomeniškai. stoti vėl į tas temos vairalazdės šliopkes kartu su keliais kitais senbuviais..? nežinau...

pasiilgau laisvo, gaivališko, įvairaus bendravimo, nevaržomo kažkokių taisyklių ir jų prievaizdų. norisi neprognozuotumo, laisvės, įvairovės, kūrybiškumo, skirtingumo, lengvos atmosferos temoje. bent jau man. ir kad tai nebūtų "darbas".
Atsakyti
Say.. Kaip visada.. Net nebėra ką pridurti. Pasirašau po kiekviena išsakyta mintimi.

Nuo ko reikėtų pradėti, tai nuo temos pavadinimo. Tiesiog - apie fotoografiją. Apie fotografiją ir meną ar panašiai.
Pradžiamokslis, jau ir rodo, kad kažkas turi kažką mokyti. Ir tas pavadinimas automatiškai surenka tik tam tikrą auditoriją - pradžianokslius. O čia reikia visokių!
Atsakyti
Aš suvokiau tą "spausti" kaip pastebėjimus, savo minčių išsakymą apie nuotrauką. Bet jokiais būdais ne taip, kad jei mano ar kito akimis šnipštas, tai žmogus kojos negali kelti. Tikrai ne. Tiesiog, gal tos trys fotkės būtų kaip susipažinimui. ax.gif
Asmeniškai ir man yra jau pabodęs tas "taip" ir "ne" žaidimas. Sukandus dantis paskutiniu metu rašiau žinutes. Vadinasi ir aš noriu tos laisvės ir gryno oro gūsio. smile.gif
R-P, apie tokį pavadinimą ir aš mąsčiau.
Atsakyti
TEMA: MINIMALIZMAS

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saigha: 04 vasario 2016 - 20:02
QUOTE(Ka @ 2016 02 04, 20:01)
Aš suvokiau tą "spausti" kaip pastebėjimus, savo minčių išsakymą apie nuotrauką. Bet jokiais būdais ne taip, kad jei mano ar kito akimis šnipštas, tai žmogus kojos negali kelti. Tikrai ne. Tiesiog, gal tos trys fotkės būtų kaip susipažinimui.  ax.gif
Asmeniškai ir man yra jau pabodęs tas "taip" ir "ne" žaidimas. Sukandus dantis paskutiniu metu rašiau žinutes. Vadinasi ir aš noriu tos laisvės ir gryno oro gūsio.  smile.gif
R-P, apie tokį pavadinimą ir aš mąsčiau.

daugiau foto temoje - super. bet gal nereikia kažkokių išbaigtų rėmų, taisyklių, sąlygų, "bilieto" pirkimo.

lai dalyvauja visi, kas nori taip, kaip nori ar išeina. aš, pvz., gal mažiau fotkinu šiuo metu, bet kalbu daug. na, kaip visada smile.gif gali juk buti trisdešimt psl. vien kalbų, po to šešios foto, po to vėl trim kalbų, diskusijų. kad visi jaustųsi laukiami, priimami, nevertinami, nestebimi pro padidinamąjį stiklą ir kokie nors kam nors turintys ką nors įrodinėti?
Atsakyti
P.S. Jum per telefą sm'e įkeltas fotkes rodo? Nes man nerodo.. Įdomu ar sm atgyvenęs, ar mano telefas
Atsakyti
Say, teisingai sakai. Kam neaktualu ar per mažai aktualu šita tema, savaime nebedalyvaus. smile.gif *****, iš kitos pusės kaip keista lipti iš šitų nusistovėjusių rėmų...

R-P, ir man nerodo foto kuomet naršau forumą per telefoną.
Atsakyti
Prisitatymo su trim foto idėja buvo pradžiamokslių temai. Jei temos pavadinimas keičiasi, nebelieka tų rėmų, kad čia tipo reikia mokintis. Tad ir foto prisistatymui automatiškai nebereikia.
Jau ir praeitąkart skilus temai problema buvo pavadinime, tad linkiu, kad šįkart pavyktų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kodėlčius: 04 vasario 2016 - 22:36
QUOTE(Ka @ 2016 02 04, 21:18)
Say, teisingai sakai. Kam neaktualu ar per mažai aktualu šita tema, savaime nebedalyvaus.  smile.gif *****, iš kitos pusės kaip keista lipti iš šitų nusistovėjusių rėmų...

R-P, ir man nerodo foto kuomet naršau forumą per telefoną.

Man rodo per telefona.
Atsakyti
Sveikos, dalyvauju minimalizmo temoje:
Nuotrauka
(Nuotrauką bandau įkelti per Flickr, tikiuosi, pavyko - nes anksčiau keldavau per kažkokį lietuvišką portalą, kuris turbūt jų nesaugojo ir senose temose mano nuotraukos dingo).
O dėl namų darbų tik norėjau pasakyti, kad buvo be proto naudinga ir idomu skaityti visus tuos ND atsiskaitymus, jūsų diskusijas ir pasikapojimus smile.gif Juokingiausia, kad užsikabinau už šios temos dar tada, kai domėjausi tapyba, o ne fotografija - ir čia netikėtai radau daug patarimų dėl kompozicijos. Na, o dabar nebepaleidžiu fotoaparato iš rankų.
Atsakyti
tiesiog va šiaip. negyvai užfotografuotas objetas. tą padariau ir aš biggrin.gif

labai prakeikiau šitą fotiką, vis dar negaliu susidraugauti. Visiškas lomo fufliakas. Ieškikis visiškam šone, kuris niekaip nesusijęs su fotiko objektyvu. Tai kadravimas gaunasi toks sado mazo. Bandžiau tarp besistumdančių turistų prasibrauti, ir galvojau, gausis maždaug per vidurį ar ne biggrin.gif

Instax wide.

user posted image

metu sau iššūkį minimalizmą su juo pavaryt, beveik garantuoju, kad sugadinsiu kadrus, bet bandysiu iš tryjų kartų smile.gif))) nu maža ką, o jei pasiseks smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 04, 20:05)
daugiau foto temoje - super. bet gal nereikia kažkokių išbaigtų rėmų, taisyklių, sąlygų, "bilieto" pirkimo.

lai dalyvauja visi, kas nori taip, kaip nori ar išeina. aš, pvz., gal mažiau fotkinu šiuo metu, bet kalbu daug. na, kaip visada smile.gif gali juk buti trisdešimt psl. vien kalbų, po to šešios foto, po to vėl  trim kalbų, diskusijų. kad visi jaustųsi laukiami, priimami, nevertinami, nestebimi pro padidinamąjį stiklą ir kokie nors kam nors turintys ką nors įrodinėti?

Man šioje vietoje kyla klausimas: diskusijų apie ką? Apie padarytas nuotraukas? Nes jei kalbėt apie padarytas ir įkeltas nuotraukas ir jas analizuoti, tada automatiškai žmonės yra vertinami ir stebimi. O jei nekalbėt apie nuotraukas (senuoju žargonu kritikuoti), tai koks tikslas? Įkelti nuotraukas ir paaikčioti, kaip gražu? Prašom plačiau paaiškinti, kas tuo turima omeny, koks temos tikslas? Čia bendras klausimas, ne vien sayonarai, o visiems, keliantiems temą iš pelenų.

Aš pasiekiau aklavietę: galiu padaryti nuotraukas, kurios yra "teisingos" ir puikiai tiktų į šeimos albumą, bet toliau - nė per žingsnį. Ir kaip tas lubas pramušti?

Įdedu dvi nuotraukas, ne konkursui. Prašom treniruotis, į kurią pusę temą sukti ir kaip tai turėtų atrodyti.

user posted imageDSC_9087
Vakaras Meksikoje
Žanras: Kelionių/miesto fotografija

user posted imageDSC_9117
Šuniuko portretas
Atsakyti