Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2016 02 01, 13:34)
atsirado ND ir kitos taisyklės, ribojimai.
aš, beje, jų nekenčiu. visada nekenčiau. kai pareidinėjau iš tos senos kitos temos į šią, atskilusią ir skirtą naujokams, prisipažinsiu, tyčia jų nedariau. taip ir esu nepadariusi - dėl to bjauraus rezistencijos geno, kurio tokiose savanoriškose hobių erdvėse nepripažįstu ir manau, kad būtent ND privalomumas padarė didžiausią juodo darbo dalį šiai temai smile.gif

thumbup.gif

nuo savęs: seniai čia lankausi, viską perskaitau, bet nedalyvauju. Nedariau ir nedarysiu ND (kodėl - labai išsamus atsakymas pacituotas aukščiau). Kadangi ND nepadariusios čia neturi balso, tai ir tyliu. Bet lankausi ir skaitau, vis vien esu su jumis mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai davai metam namų darbus lauk per tvorą. biggrin.gif
Atsakyti
Nu kokios perestukinos jus visos lotuliukas.gif Lieku neitikinta, kad ND kalti, jog tema uzgeso - bet ir neagituosiu, kad nereikia ju mesti per tvora. Nes jei keistis, tai keistis.

Bet va parupo - o kas ir ka cia keis? Ar tik nostalgiskai pasnekesim, kaip anksciau gerai buvo, ir tuo viskas baigsis?

Is serijos "nuo kalbu prie darbu" - kas ketinate dalyvauti lunamejos paskelbtame konkurse "Minimalizmas"?

As dalyvausiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2016 02 01, 18:07)
Nu kokios perestukinos jus visos  lotuliukas.gif  Lieku neitikinta, kad ND kalti, jog tema uzgeso - bet ir neagituosiu, kad nereikia ju mesti per tvora. Nes jei keistis, tai keistis.

Bet va parupo - o kas ir ka cia keis? Ar tik nostalgiskai pasnekesim, kaip anksciau gerai buvo, ir tuo viskas baigsis?

Is serijos "nuo kalbu prie darbu" - kas ketinate dalyvauti lunamejos paskelbtame konkurse "Minimalizmas"?

As dalyvausiu smile.gif

Ketinu dalyvauti smile.gif
Atsakyti
YES thumbup.gif

Laukiu nuotrauku, dievazi. Laukiu,kada isrinksiu nugaletoja, o ji toliau perims estafete naujam konkursui. A gali but geriau?! biggrin.gif

Del ND. Labai nesureiksminu ND. As labai norejau isilieti i sio forumo diskusijas, bei dalyvavima, todel i ND ziurejau ne kaip i isuki, bet kaip i malonuma. Gal nereiktu taip sureiksminti, ka?!
Sakyciau, kas nori tas lai ir atlieka ND. Cia juk del saves, ne del musu. ane? wink.gif

Galim juk ir ryto ar vakaro skaityniu pameteti i foruma. Nereik laukt, kol Say tai padarys, gal ir pacios turim kuo pasidalinti, tai ir padarykim tai wink.gif Man skaitiniai- bai bai patiko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lunameja: 01 vasario 2016 - 21:19
QUOTE(sayonara @ 2016 02 01, 12:34)

norėčiau temą atgaivinti, bet man joje trūksta (jau daug metų) LAISVĖS smile.gif ir geranoriškumo. kurio kartais ir pati neparodydavau, bet o kas sakė, kad balerinos šika tik vaivorykštėmis?  wub.gif

drinks_cheers.gif laisvę fotografijai!! biggrin.gif

aš taip pat už tai, kad mesti lauk tuos namų darbus. Gali jie būti, bet tikrai neprivalomi.

fainai būtų, gal kokį klausimyną prisistatymui suruošt? ar neįdomu? aišku jis irgi neprivalomas būtų, na bet būtų galima daugiau apie prisijungusį žmogų sužinoti. ką manot?
Atsakyti
sveikos,

Aš galvojau fotografijos tema visai numirus, bet vis dėlto čia kažkas dar vyksta smile.gif
Atsakyti
Laba,

labai faina, kad planuojama gaivinti temą. Tuo pačiu keliomis mintimis pasidalinsiu.
Sayonara gerai rašė, kad atėjus naujai kartai tema pasikeitė. Buvo tų pačių actionų bumas, tokių pačių detalių fotosesijoms pirkimas bei naudojimas...
Vėlgi paskaičius Sayonaros postą pagalvojau, kadsenbuviai jautėsi kažkuria prasme įpareigoti perduoti žinias naujai atėjusiems, įpareigoti juos išmokinti ir paleisti gerai fotografuoti. Dėl tos pareigos jausmo labai nervino tie, kuriems tiesiog neduota fotografuoti kažką daugiau nei šeimos albumą. Vis bandydavom tempti, kažkokiu būdu išmokyti, savo jėgas, laiką eikvojom na ir tos kantrybės, kitiems, kurie turėjo potencialą pritrūkdavo.

Dar užmigo truputėlį grupė kai pasiskirstėm senbuviai su naujokais ir kalbėjom grupelėmis facebooke ar flickr, davėm užduotis.. Mano grupelė liko, fotografuoti visos išmoko, dabar plepam kartais apie fotografiją, kartais ne. Man patinka tai, kas gimė. TAd nors ir buvo nekoks poveikis temos gyvavimui, bet pozityvo vistiek buvo.

Dar kas neteisinga buvo, kad tema pradžiamokslių, bet ne pradžiamoksliai čia dalyvavo. Ir visai nauji žali nedrįsdavo prisijungti, o senbuviai nenorėjo užleisti vietos. Tad ir temos pavadinimą reiktų keisti. O galbūt yra dar kokių temų užlikusių, kurias gaivinti galima.

Sunku išlaikyti tą ribą, tarp pradžiamokslių ir pažengusių, bei juos kartu į vieną katilą sumesti ir tikėtis, kad gausis kažkas super.

Namų darbų nereikia, bet siūlyčiau bent prisistatymui trijų foto paprašyti, skirtingų žanrų pasirinktinai. Taip bent jau žinosit kiek naujai atėjęs moka. Ir iš pirmų foto matosi ar pavyks. Tad žinosit ar reikia spausti, ar tiesiog leisti eiti savu keliu. Nes kartais reikia paspausti tuos, kurie išties potencialą turi. Išsivysto kažkas nerealaus

Iš senbuvių tikrai daug yra, kurie savo stiliui ištikimi liko, kas išties žavu. Bet ir iš sekančios kartos yra tų, kurie su savu stiliumi atėjo ir jam ištikimi liko, arba po stumtelėjimo į teisingą pusę džiugina super fotografijomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kodėlčius: 02 vasario 2016 - 10:13
QUOTE(Kodėlčius @ 2016 02 02, 10:07)
Dar kas neteisinga buvo, kad tema pradžiamokslių, bet ne pradžiamoksliai čia dalyvavo. Ir visai nauji žali nedrįsdavo prisijungti, o senbuviai nenorėjo užleisti vietos. Tad ir temos pavadinimą reiktų keisti. O galbūt yra dar kokių temų užlikusių, kurias gaivinti galima.

Sunku išlaikyti tą ribą, tarp pradžiamokslių ir pažengusių, bei juos kartu į vieną katilą sumesti ir tikėtis, kad gausis kažkas super.

Namų darbų nereikia, bet siūlyčiau bent prisistatymui trijų foto paprašyti, skirtingų žanrų pasirinktinai. Taip bent jau žinosit kiek naujai atėjęs moka. Ir iš pirmų foto matosi ar pavyks. Tad žinosit ar reikia spausti, ar tiesiog leisti eiti savu keliu. Nes kartais reikia paspausti tuos, kurie išties potencialą turi. Išsivysto kažkas nerealaus

Iš senbuvių tikrai daug yra, kurie savo stiliui ištikimi liko, kas išties žavu. Bet ir iš sekančios kartos yra tų, kurie su savu stiliumi atėjo ir jam ištikimi liko, arba po stumtelėjimo į teisingą pusę džiugina super fotografijomis.

labai džiaugiuosi, kad tema lyg ir atgyja!
Ypač įdomu paskaityti senbuvių mintis, pastebėjimus, nes atrandu paaiškinimus apie tai, kas būtent stabdė nuo įsijungimo temon drinks_cheers.gif .

Dar iš temos naujokės pusės parašyčiau - įdomu būtų pamatyti ir senbuvių prisistatymus ax.gif . Na, kaip sektiną pavyzdį arba kelią nuo ko pradėjo ir kur dabar yra.
Aišku, baugu, kad pamačius, žabtai atsivers ir daugiau neužsivėrę išbaidys amžiams laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2016 02 02, 10:42)
Dar iš temos naujokės pusės parašyčiau - įdomu būtų pamatyti ir senbuvių prisistatymus  ax.gif . Na, kaip sektiną pavyzdį arba kelią nuo ko pradėjo ir kur dabar yra.
Aišku, baugu, kad pamačius, žabtai atsivers ir daugiau neužsivėrę išbaidys amžiams laugh.gif

o koks tikslas jau esantiems temoje prisistatyti? Jei išties nematei nei vienos vieno ar kito temos dalyvio foto, jei tema atsigaus, bus konkursai, tai ir pamatysi.
Prisistatymui svarbu naujai prisijungiančių darbai. Nors gal ir prisistatymo darbų nereikia, nes ir dėl jų kils diskusijų smile.gif

Aš tik retsykiais nosį įkišiu į temą, bet nedalyvausiu, tad tiesiog mintimis pasidalinau, bet kaip kas vyks tai jau temoje likusių sprendimas. Taip dažnai supermamoje lankausi, kad net prisijungimo duomenis buvau pamiršusi. Ilgai sukau galvą kokiu vardu paskutinįkart čia buvau smile.gif

Neprisimenu kiek laiko skyrėt jau vykstančiam konkursui. Bet max dvi savaites duočiau, ne daugiau. KAs tikrai dalyvaus ir per tas dvi savaites suruoš foto, kas ne, tai tam ir mėnesio bus per mažai.

Darykit savaitgalinius pafotografavimus. TArkim kartą į mėnesį, savo savaotgalio užsiėmimus parodyti, koliažo formoje. Tai gali būti net ir devynios lovos foto, jei visą dieną pratingėjote, tai gali būti pusryčiai, pasivaikščiojimai ar dar neaišku kas. Flickr grupėje darėm tokius savaitgalinius fotografavimus tikrai dažnai. O ir koliažai kaskart vis kitokie būdavo, nesikartojo. TAd idėjų tikrai galima rasti, kažką vis kitaip parodyti.

Darykit pvz. mėnesinius spalvos konkursus. KAs pirmesnis, tas gudresnis, tarkim pirmą mėnesio dieną parašo spalvą. TAi turit visą mėnesį suruošti vieną foto.

Darykit kelias užduotis paraleliai. Niekas netrukdo tarkim mėnesio, savaitgalio bei dabar paskelbto konkurso eigai. Bet, per vieną mėnesį temoje atsirastų daug foto skirtingom temom.Motyvuokit viena kitą. Tebūnie tradicija, kad laimėtojas paskelbia naują temą. Atviruko tradicija taip pat super, bet manau jei padarytumėt privalomą, būtų besišiaušiančių prieš.

Meskit sau iššūkius. Jei tarkim manot, kad niekada gyvenime nemokėsit fotografuoti žmonių, arba tarkim kaip kad aš, maisto, užsibrėžkit suruošti vieną būtent tokią foto. Išsijundinsit, galbūt gyvenime niekada žmonių nefotografuosit, bet bent jau tarp savo darbų turėsit vieną nuostabią žmogaus foto.

Čia tiesiog mintys apie tai, kokia tema man patiktų. Temą kuria visi čia dalyvaujantys. TAd su visų mintimis turėtų išsijudinti. Ko ir linkiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kodėlčius: 02 vasario 2016 - 10:59
''Minimalizmo'' konkursėliui skyriau daugiau laiko, kad spėtų susižiūrėti, kad iš vis toks dalykas kaip konkursas vyksta. Kol tema apmirus - greičiausiai ir dalyviu ne iš gausybės rago smile.gif

Labai džiugu matyti,kad yra norinčių prikelti šį forumą. Gal ir įsivažiuosim...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lunameja: 02 vasario 2016 - 11:39
QUOTE(lunameja @ 2016 02 02, 12:38)
''Minimalizmo'' konkursėliui skyriau daugiau laiko, kad spėtų susižiūrėti, kad iš vis toks dalykas kaip konkursas vyksta. Kol tema apmirus - greičiausiai ir dalyviu ne iš gausybės rago  smile.gif

Labai džiugu matyti,kad yra norinčių prikelti šį forumą. Gal ir įsivažiuosim...

aš norėčiau sudalyvauti wink.gif
Atsakyti