Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Dalyja @ 2016 01 14, 14:09)
4u.gif  4u.gif

joooo buvo laikai  wub.gif
o kaip butu galima atgaivint sita tema ir aktyvuma? mirksiukas.gif

Sveikos,

Man rodos, kad ir pati Say bande atgaivinti tema, jei neklystu. siule foto konkursa, tik ar atsirado dalyvaujanciu?! smile.gif

Galim ir dabar skelbti KONKURSA (paziuresim ar bus dalyvaujanciu)!!! cool.gif

TEMA: MINIMALIZMAS

Taisyklės:
1. Dalyvauti gali tik atsiskaitę visus ND.
2. Laukiamos tik naujos (nearchyvinės) nuotraukos.
3. Dalyvauja tik viena nuotrauka.
4. Nuotrauką kelti į SM pradžiamokslio temą ir flickr albumą.
5. Konkursas vyksta iki VASARIO 20 dienos.
6. Labiausiai patikusią nuotrauką apdovanosiu atviruku wub.gif

Sekmės ir laukiam gerų kadrų, bei norinčių atlikti ND. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lunameja: 23 sausio 2016 - 12:24
QUOTE(Miss K @ 2016 01 17, 23:51)
Konkursai budavo! Budavo saivaites temos! Budavo kai dirbdavom porom, ty dvieju nuotrauku koliazas!

Bet paskui visi issigando kritikos, o tada kritikave nustojo kritikuoti ir viskas pamazu uzmigo. Geri laikai buvo.
Bet kokiu atveju, bandau pramusti kai kurias lubas, nes uzsisedejau jau baisiai. Duokit krypti kelioniu fotografijos tema. Kokios knygos anglu kalba pdf? Zinau, kad google pilna info, tik ieskok, o bet taciau nera tam laiko per informacijos pertekliu bludyt ir ieskot. Fotografuot dar laiko randu, bet nebera laiko internete amziais sedet.

Keliauju daug, per spalvingus etninius kaimelius, o nuotrauku - vos kelios. Man is baimes/nepatogumo/bailumo fotografuojant kitus nepazistamus zmones sutraukia visa kuna, niekaip nepersilauziu, nors zmones ir sypsosi, ir akmenimis nesimeto.
Mano stilius linksta i minimalizma, be jokiu pasteliu ir smulkiu detaliu, todel as marguose miestuose pasimetu ir nerandu, ka fotografuoti. Kokius ten langus pavienius ne itin idomu, o visame kitame paskestu.

Uzveskit ant kelio  4u.gif

Aš ganėtinai skeptiškai, prisipažinsiu, nusiteikusi knygų apie fotografiją studijavimo klausimu. Gal todėl, kad pačiai tai niekada esmingai nepadėjo.

Tu pasimetusi kodėl? Ar žinai, kas Tau patinka? Ką pati mėgsti matyti kitų nuotraukose? Gal per tą prizmę pabandyk pažiūrėti ir bandyti bandyti bandyti?..

QUOTE(lunameja @ 2016 01 23, 12:20)
Galim ir dabar skelbti KONKURSA (paziuresim ar bus dalyvaujanciu)!!!  cool.gif

TEMA: MINIMALIZMAS

Taisyklės:
1. Dalyvauti gali tik atsiskaitę visus ND.
2. Laukiamos tik naujos (nearchyvinės) nuotraukos.
3. Dalyvauja tik viena nuotrauka.
4. Nuotrauką kelti į SM pradžiamokslio temą ir flickr albumą.
5. Konkursas vyksta iki VASARIO 20 dienos.
6. Labiausiai patikusią nuotrauką apdovanosiu atviruku  wub.gif

Sekmės ir laukiam gerų kadrų, bei norinčių atlikti ND.  biggrin.gif

Puiki tema biggrin.gif kyla pagunda dalyvauti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 01 25, 10:27)
Puiki tema biggrin.gif kyla pagunda dalyvauti tongue.gif

CHECKED biggrin.gif
Jau laukiu... biggrin.gif

Rimtai, duokit peno mano akims! Tema-nesunki, bent aš taip manau. Laiko-į valias. Jei kirba kirminėlis kažkur giliai ''gal dalyvaut/gal ne'', tai vienareikšmiskai-pirmyn! Nauji metai-nauji kūrybiniai išbandymai... Jei atsiras pirmasis dalyvis su savo fotografija,eisiu ieškoti atvirutės bigsmile.gif

Miss K

Jei nori fotografuoti žmones, bet jų bijai tai ''prisijaukink'' juos per atstumą. Fotografuok iš toliau taip vis kiekvieną kartą artėdama link jų. Žinok, ir aš nesijaučiu ok,kai reikia su objektyvu lysti į akis.. Todėl reikia treniruotis biggrin.gif Manau, plati šypsena ''nuginkluotų'' daugelį žmonių, plius šiltas pasisveikinimas. Turėtų duoti rezultatų. Bet reikia susitaikyti su tuo,kad bus ir neigiamų atsakymų. Nenorės,kad fotografuotum. Tam reikia nusiteikti iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 01 11, 09:10)
Prisiminimai užplūdo apie buvusį aktyvumą, drakes, emocijas, foto gausą, linksmybes, naujas žinias, progresą ir pan. smile.gif Smagu būdavo smile.gif

Aha smile.gif Pagalvojau perskaičiusi, kad pasiilgau ir tavo "auklėjamųjų" paklodžių - niekad negalvojau, kad taip nutiks, bet va... lotuliukas.gif

QUOTE(Miss K @ 2016 01 17, 23:51)
Bet kokiu atveju, bandau pramusti kai kurias lubas, nes uzsisedejau jau baisiai. Duokit krypti kelioniu fotografijos tema. Kokios knygos anglu kalba pdf?

Neskaityk knygų. Fotografuok. (Tiesiog nusikaltimas, kad to nedarai... mirksiukas.gif ) Jei nedrąsu fotografuoti nepažįstamus žmones, pradėk nuo pažįstamų, nors ta pažintis ir kelių dienų/valandų tebūtų - gal taip tą baimę įveiksi?
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Laba diena!

QUOTE(sayonara @ 2016 01 11, 09:10)
Sveikos, užsukau "patikrinti", kaip reikalai smile.gif Tema nemirus, bet ir nėra itin gyvybinga smile.gif
Prisiminimai užplūdo apie buvusį aktyvumą, drakes, emocijas, foto gausą, linksmybes, naujas žinias, progresą ir pan. smile.gif Smagu būdavo smile.gif

Linkėjimai smile.gif

gal koks feisbūūkas visų laiką ėda? Visi išsibarstę, ilgai čia neužsibūna. Įtariu visi forumai e-erdvėje pasidarė leisgyviai prasidėjus fb erai. Liūdnovato. Ir pamenu kaip jautėsi asmeninis progresas foto srity kol čia maliausi, dabar tai degraduoju. Visiškai. Reikia diskusijų. Verkiant reikia smile.gif

jei temą gaivinti, tai reikia sugalvoti KAIP ją gaivinti. Ne pirmą kartą ji bandoma gaivinti, ir deja nepavyksta. Manau laikai keičiasi, o čia viskas likę po senovei. Ateiname su savo nupezusiomis pažiūromis, ir darome viską kaip prieš 10 metų sm'e, ir galvojam , kad vėl būs wow. Ir to wow nebūna.

Manau jei gavinti tai gaivinti paskutinį kartą. Ir keisti viską čia iš esmės.

Pradėti nuo pirmo SM lapo, kurį reiktų naują versti. Trinti lauk. Ir rašyti iš naujo. Auto režimas šiais laikais labai puikiai fotografuoja. Net su mobylka galima puikiai išmokti fotografuoti. Kam kvaršinti smegenis dėl tų techninių dalykų? Galų gale, instrukcijų pilnas internetas. Įsijungi Youtube - how to "wash" background with Canon 17D mark Pro super duper camera. Ir viską nuo a iki z parodo. Nes atvirai pasakius, nuo šitų klausimų bloga darosi. Prieš 10 metų tiek info step by step youtube nebuvo. Todėl manau,kad nėra prasmės rašyti komentaro šia tema, kai youtube su macro obj kiekvienas nuspaudžiamas mygtukas nufilmuotas.
Manau svarbu žinoti, ką tu nori nufotografuoti, ką nori parodyti, kokia kryptimi žmogus nori eiti, kelti idėjas ir pan. Manau čia turėtų būti pradžių pradžia fotografijos. Per diskusijas ir kritinį mąstymą galbūt būtų galima išbandyti įvairius kelius, ir galų gale rasti savajį. Ir tai manau būtų įdomu tiek naujokui, tiek senbūviui.

Be to, juk tas kuris ugdo kitą, tuo pačiu ugdosi ir pats. O bet tačiau kadangi - prisiminkime šio forumo namų darbus. Ar nors vienas išmokęs šią pamoką ir milijoną kartų kartodamas kitam tą patį išmoko ką nors naujo? Manau su tokiais namų darbais yra skriaudžiamas tas, kuris jau tą žino. Tai tik sumauta taisyklė, kuriai nereikia jokios patirties išmokyti. Ir išmokydamas išplauti foną, pats naujo nieko nesužinai. Nusvyra rankos, nes užkniso. Ir ilgainiui, sugrįžt čia nebenori. Nauda turi būti abipusė.

Karoče- reikia keisti švietimo sistemą biggrin.gif

idėjų daug turiu, nesiplėsiu, gal būt nusišneku čia ant nakties biggrin.gif jei kam įdomu keisti viską iš esmės, tuomet galime tęsti diskusiją biggrin.gif

Tiesiog žinau kiek daug čia talentingų žmonių buvo, ir kiek mes visi kartu vis dar galime daug nuveikt. Ir kažkodėl trumpam vis čia sugrįžtame. Vadinasi rūpi.

Atsakyti
Labai teisingai kalbi, R-P! cool.gif Tikrai, jei keisti, jei prikelti temą, tai keičiant viską iš esmės, sukant kitu keliu. Būtų smalsu, jei išdėstytum savo mintis. rolleyes.gif
Atsakyti
Man norėtųsi temos tokiems žaliems kaip aš, kurie net nežino nuo ko pradėti mokytis nors fotografuoti labai mėgsta biggrin.gif Ir norėtųsi bendrauti su panašaus pajėgumo, gal šiek tiek pajėgesniais žmonėmis, nes su jumis profesiolėmis baisu bendrauti, nes tikrai jum juokinga turėtų atrodyti mano smulkmenų nežinojimas biggrin.gif
Atsakyti
Rašiau rašiau, ir ištryniau. Nemoku paklodžių rašyt... cool.gif

Tai tik trumpai...

- reikia mokytis tų techninių pagrindų, bent minimumo. Kad paskui jau būtų laisvos rankos užsiimti kūryba, lavinti matymą, nesinervinant, kai technika pakiša koją vizijai. Kaip kažkada sakė rG (man įstrigo smile.gif ), fotografuoti gali su bet kuo, jei žinai, kaip.

- namų darbai buvo geras dalykas. Galima ginčytis dėl jų kiekio ir turinio, bet tai buvo puiki priemonė naujokėms įgyti bent šiokį tokį suvokimą apie fotografijos pagrindus, ypač po to, kai iš namų darbų buvo pradėta reikalauti ne tik techninės, bet ir estetinės kokybės. Kažkam buvo per sunku? Kažkas nieko neišmoko ir tik pavargo, nes aklai bandė kažką daryti, ir todėl nebenorėjo čia sugrįžti? Tai gal ir gerai, jei laiku suprato, kad ne savo rogėse sėdi, ir nebesikamavo daugiau? smile.gif

Bet kad reikia kažką iš esmės keisti, tai faktas. Dabartinis temos formatas, panašu, išsisėmė...
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2016 01 23, 13:20)

Man rodos, kad ir pati Say bande atgaivinti tema, jei neklystu. siule foto konkursa, tik ar atsirado dalyvaujanciu?!  smile.gif

buvo vienas dalyvis - aš biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
O, negi tai tikrai įvyks? bigsmile.gif Kaip būtų šaunu, jei tema atgimtų bigsmile.gif

Agorėja, siūlau pradėti nuo: skaityti fotiko instrukciją, pabandyti atlikti namų darbus, jei nesupranti, kaip išgauti tai, ko reikalaujama, klausk, kas nors atsakys, jei ne, labai teisingai buvo pastebėta, kad visi atsakymai yra youtubėj ir fotografuok kuo daugiau. Stebėk šviesą: kaip ji krinta ant žmogaus, kai ji krenta iš priekio, kaip keičiasi vaizdas, kai šviesa krinta iš nugaros, kaip iš šono. Išbandyk, kaip veidas atrodo fotografuojant prieš langą, kaip atrodo, kai ant veido krenta šviesa iš šono ir t.t. Pabandyk ir skirtingas temas: portretas, maistas, still life, reportažas.
Rink į papkę nuotraukas tų fotografų, kurie tau patinka ir geriau rink tik geriausių, galbūt ne lietuvių. Klausk savęs, kas tose nuotraukose patinka. Po kurio laiko sugrįžk, pažiūrėk atrinktas nuotraukas, pamatysi, kas nebepatinka, arba neįdomu. Ištrink. Toliau rink mėgstamas mėgstamų fotografų darbus. Vėl grįžk ir vėl trink, kas nebeįdomu.

Skaityk senas SM temas, ten irgi yra daug peno mintims.
Na, ir suprask, kad niekas už tave nefotografuos. Niekas nepasakys, stok čia, nusistatyk fotiką taip ir spausk smile.gif Tu pati turi judėti. Čia lygiai tas pats, kas su sportu - arba sportuoji, arba vis kalbi, kad nuo rytojaus pradedu sportuoti. mirksiukas.gif

Atsakyti
aš tai kaip senbuvių senbuvė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif (nes senesnių už mane vargu ar belikę šioje temoje) galiu tik su nostalgija prisiminti tą patologinį entuziazmą, kuris visus valdė ankstesniame formate. ir nebuvo privalomų ND. buvo drakių, kurios mokė mus visus į vienas kitą žvelgti kaip į asmenybes, kurios siekia likti asmenybėmis, o ne suvienodėti savo žiniomis ar meninėmis pažiūromis. todėl tos temos dalyvių darbai buvo visi skirtingi, originalūs, kiekvienam ėjom savo keliu, savaip ieškojom, persimaišę buvo juostininkai ir skaitmenininkai, vieni kitiems netrukdė. pasilazdavodavo vieni iš kitų kartais, pasipykdavo, po to vykdavo audringas susitaikymo seksas (ups, gal per grubiai jautrioms auselėms?), ir vežimas dardėdavo toliau. ne vienerius metus. po to atėjo nauja karta, labai aktyvi ir orientuota į greitą plius komercinį rezultatą, tad gimė properša, kuri naujokus išsivarė į atskirą temą. ten atsirado ND ir kitos taisyklės, ribojimai.

aš, beje, jų nekenčiu. visada nekenčiau. kai pareidinėjau iš tos senos kitos temos į šią, atskilusią ir skirtą naujokams, prisipažinsiu, tyčia jų nedariau. taip ir esu nepadariusi - dėl to bjauraus rezistencijos geno, kurio tokiose savanoriškose hobių erdvėse nepripažįstu ir manau, kad būtent ND privalomumas padarė didžiausią juodo darbo dalį šiai temai smile.gif

taip, techninius dalykus išmanyti yra privalu bet kuriam žmogui, kuris turi kokių nors siekų fotografijoje (komercinių, meninių ar aktyvaus hobio lygmenyje). taip, to galima išmokti savarankiškai, kaip kad mes mokinomės, ir nereikia reikalauti ar tikėtis, kad kažkas ateis ir pačiam neįdėjus pastangų įkraus galvon košės. GOOGLAS visagalis - kartojau ir kartosiu. ir ne iš principo nenoriu aiškinti techninių dalykų, o dėl naudos - kai pats ieškai ir aiškiniesi, tai geriau supranti. kai pats supranti suradęs, pajauti kur kas didesnę motyvaciją ir pasididžiavimą savo supratimu. niekas neturi turėti pareigos nieko kito mokyti, išskyrus savanoriškais pagrindais. ir kai šitas supratimas išsikreipė, tada ir prasidėjo visokios perturbacijos.

tokia mano nuomonė. amen.

norėčiau temą atgaivinti, bet man joje trūksta (jau daug metų) LAISVĖS smile.gif ir geranoriškumo. kurio kartais ir pati neparodydavau, bet o kas sakė, kad balerinos šika tik vaivorykštėmis? wub.gif
Papildyta:
QUOTE(saigha @ 2016 01 31, 15:42)
buvo vienas dalyvis - aš

buvo, tas tiesa. pamenu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Agorėa @ 2016 01 30, 15:24)
Man norėtųsi temos tokiems žaliems kaip aš, kurie net nežino nuo ko pradėti mokytis nors fotografuoti labai mėgsta biggrin.gif Ir norėtųsi bendrauti su panašaus pajėgumo, gal šiek tiek pajėgesniais žmonėmis, nes su jumis profesiolėmis baisu bendrauti, nes tikrai jum juokinga turėtų atrodyti mano smulkmenų nežinojimas biggrin.gif

visada sakiau: nežinoti nėra gėda. gėda yra nenorėti sužinoti, tingėit sužinoti, norėti, kad kažkas sužinotų ir tau pasakytų ir pan. - glaima tęsti be galo apie tą gėdą smile.gif

kai kieta yra save cituoti - nerealiai biggrin.gif

p.s. kas manęs nepažįsta arba nepripažįsta: aš mėgstu save pakibinti. kitus irgi. pykit..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2016 02 01, 12:34)
aš tai kaip senbuvių senbuvė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif (nes senesnių už mane vargu ar belikę šioje temoje) galiu tik su nostalgija prisiminti tą patologinį entuziazmą, kuris visus valdė ankstesniame formate. ir nebuvo privalomų ND. buvo drakių, kurios mokė mus visus į vienas kitą žvelgti kaip į asmenybes, kurios siekia likti asmenybėmis, o ne suvienodėti savo žiniomis ar meninėmis pažiūromis. todėl tos temos dalyvių darbai buvo visi skirtingi, originalūs, kiekvienam ėjom savo keliu, savaip ieškojom, persimaišę buvo juostininkai ir skaitmenininkai, vieni kitiems netrukdė. pasilazdavodavo vieni iš kitų kartais, pasipykdavo, po to vykdavo audringas susitaikymo seksas (ups, gal per grubiai jautrioms auselėms?), ir vežimas dardėdavo toliau. ne vienerius metus. po to atėjo nauja karta, labai aktyvi ir orientuota į greitą plius komercinį rezultatą, tad gimė properša, kuri naujokus išsivarė į atskirą temą. ten atsirado ND ir kitos taisyklės, ribojimai.

aš, beje, jų nekenčiu. visada nekenčiau. kai pareidinėjau iš tos senos kitos temos į šią, atskilusią ir skirtą naujokams, prisipažinsiu, tyčia jų nedariau. taip ir esu nepadariusi - dėl to bjauraus rezistencijos geno, kurio tokiose savanoriškose hobių erdvėse nepripažįstu ir manau, kad būtent ND privalomumas padarė didžiausią juodo darbo dalį šiai temai smile.gif

taip, techninius dalykus išmanyti yra privalu bet kuriam žmogui, kuris turi kokių nors siekų fotografijoje (komercinių, meninių ar aktyvaus hobio lygmenyje). taip, to galima išmokti savarankiškai, kaip kad mes mokinomės, ir nereikia reikalauti ar tikėtis, kad kažkas ateis ir pačiam neįdėjus pastangų įkraus galvon košės. GOOGLAS visagalis - kartojau ir kartosiu. ir ne iš principo nenoriu aiškinti techninių dalykų, o dėl naudos - kai pats ieškai ir aiškiniesi, tai geriau supranti. kai pats supranti suradęs, pajauti kur kas didesnę motyvaciją ir pasididžiavimą savo supratimu. niekas neturi turėti pareigos nieko kito mokyti, išskyrus savanoriškais pagrindais. ir kai šitas supratimas išsikreipė, tada ir prasidėjo visokios perturbacijos.

tokia mano nuomonė. amen.

norėčiau temą atgaivinti, bet man joje trūksta (jau daug metų) LAISVĖS smile.gif ir geranoriškumo. kurio kartais ir pati neparodydavau, bet o kas sakė, kad balerinos šika tik vaivorykštėmis?  wub.gif
Papildyta:
buvo, tas tiesa. pamenu  4u.gif
Papildyta:
visada sakiau: nežinoti nėra gėda. gėda yra nenorėti sužinoti, tingėit sužinoti, norėti, kad kažkas sužinotų ir tau pasakytų ir pan. - glaima tęsti be galo apie tą gėdą smile.gif

kai kieta yra save cituoti - nerealiai biggrin.gif

p.s. kas manęs nepažįsta arba nepripažįsta: aš mėgstu save pakibinti. kitus irgi. pykit..smile.gif

ir kur aš buvau, kai buvo ta pirmoji tema?... unsure.gif unsure.gif
norėčiau, kad anoj temoj būčiau buvusi cool.gif
nd dariau, net dukart, dviem vardais, bet to ir užteko . Niekas toliau neišsivystė

norėč pasirašyt po visu tekstu - HAU biggrin.gif
Atsakyti