aš tai kaip
senbuvių senbuvė (nes senesnių už mane vargu ar belikę šioje temoje) galiu tik su nostalgija prisiminti tą patologinį entuziazmą, kuris visus valdė ankstesniame formate. ir nebuvo privalomų ND. buvo drakių, kurios mokė mus visus į vienas kitą žvelgti kaip į asmenybes, kurios siekia likti asmenybėmis, o ne suvienodėti savo žiniomis ar meninėmis pažiūromis. todėl tos temos dalyvių darbai buvo visi skirtingi, originalūs, kiekvienam ėjom savo keliu, savaip ieškojom, persimaišę buvo juostininkai ir skaitmenininkai, vieni kitiems netrukdė. pasilazdavodavo vieni iš kitų kartais, pasipykdavo, po to vykdavo audringas susitaikymo seksas (ups, gal per grubiai jautrioms auselėms?), ir vežimas dardėdavo toliau. ne vienerius metus. po to atėjo nauja karta, labai aktyvi ir orientuota į greitą plius komercinį rezultatą, tad gimė properša, kuri naujokus išsivarė į atskirą temą. ten atsirado ND ir kitos taisyklės, ribojimai.
aš, beje, jų nekenčiu. visada nekenčiau. kai pareidinėjau iš tos senos kitos temos į šią, atskilusią ir skirtą naujokams, prisipažinsiu, tyčia jų nedariau. taip ir esu nepadariusi - dėl to bjauraus
rezistencijos geno, kurio tokiose savanoriškose hobių erdvėse nepripažįstu ir manau, kad būtent ND privalomumas padarė didžiausią juodo darbo dalį šiai temai
taip, techninius dalykus išmanyti yra privalu bet kuriam žmogui, kuris turi kokių nors siekų fotografijoje (komercinių, meninių ar aktyvaus hobio lygmenyje). taip, to galima išmokti savarankiškai, kaip kad mes mokinomės, ir nereikia reikalauti ar tikėtis, kad kažkas ateis ir pačiam neįdėjus pastangų įkraus galvon košės. GOOGLAS visagalis - kartojau ir kartosiu. ir ne iš principo nenoriu aiškinti techninių dalykų, o dėl naudos - kai pats ieškai ir aiškiniesi, tai geriau supranti. kai pats supranti suradęs, pajauti kur kas didesnę motyvaciją ir pasididžiavimą savo supratimu. niekas neturi turėti pareigos nieko kito mokyti, išskyrus savanoriškais pagrindais. ir kai šitas supratimas išsikreipė, tada ir prasidėjo visokios perturbacijos.
tokia mano nuomonė. amen.
norėčiau temą atgaivinti, bet man joje trūksta (jau daug metų) LAISVĖS
ir geranoriškumo. kurio kartais ir pati neparodydavau, bet o kas sakė, kad balerinos šika tik vaivorykštėmis?
Papildyta:
QUOTE(saigha @ 2016 01 31, 15:42)
buvo, tas tiesa. pamenu
Papildyta:
QUOTE(Agorėa @ 2016 01 30, 15:24)
Man norėtųsi temos tokiems žaliems kaip aš, kurie net nežino nuo ko pradėti mokytis nors fotografuoti labai mėgsta
Ir norėtųsi bendrauti su panašaus pajėgumo, gal šiek tiek pajėgesniais žmonėmis, nes su jumis profesiolėmis baisu bendrauti, nes tikrai jum juokinga turėtų atrodyti mano smulkmenų nežinojimas
visada sakiau: nežinoti nėra gėda. gėda yra nenorėti sužinoti, tingėit sužinoti, norėti, kad kažkas sužinotų ir tau pasakytų ir pan. - glaima tęsti be galo apie tą gėdą
kai kieta yra save cituoti - nerealiai
p.s. kas manęs nepažįsta arba nepripažįsta: aš mėgstu save pakibinti. kitus irgi. pykit..