Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Šponkiuk, sakyk, Tu nori tik techninę pusę ištobulinti ar ir daugiau? Gal aš be reikalo rekomendacijas teikiu. ax.gif Nes fokusuoti moki, ne tik centre.
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2016 01 03, 13:17)
Šponkiuk, sakyk, Tu nori tik techninę pusę ištobulinti ar ir daugiau? Gal aš be reikalo rekomendacijas teikiu.  ax.gif Nes fokusuoti moki, ne tik centre.

Norėčiau ne tik techninę pusę. Bet su fonu pas mane nekažką namuose. Geriausia vieta kazka fotkinti yra kilimas. Grindys parketas, bet katinų jau paraižytas, ant jų nenoriu nieko fotografuoti, nes nepatinka, kad matosi trukūmai. Visur kitur yra tiesiog per tamsu arba fone atsiranda daiktai, papildomos linijos. Blogai, kad senosiose temose vos vieną kitą paveiksliuką atvaizduoja, kad galėčiau suprasti ką ne taip mąstau. Nors dabar kai pagalvoju, tai suprantu, kad mano žalias kilimo fonas kliūna, jis kaip ir dominuojantis, bet pateiktame pvz su šakutėmis, man esanti tamsi zona apačioje kaip ir neatitiktų reikalavimo "Stenkitės, kad fono linija nebūtų kreiva, nedominuotų" g.gif
Nu bandysiu dar, gal rasiu padoresnį parketo gabaliuką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šponkiukas: 03 sausio 2016 - 17:27
Ne kilimo spalva negerai. Tiesiog atrodo toks vaizdas, kad tep lep ir laisva. Tą prasme, labai paprasta nuo stalo pasiimti mandarinus ar tas gėlytes iš kažkur. Nenoriu spausti kurti nepakartojamų kadrų, tikrai ne. schmoll.gif
Patarimas - fotografuoti namų darbą gali juk ne tik namie. smile.gif O šiaip manau, kad Tu be reikalo nuvertini savo namų aplinką.
Gaila, nerandu vienos fotografės šio pirmo namų darbo varianto, toks šaunus buvo. rolleyes.gif
Aš nenoriu konkrečiai pasakyti ką turėtum pasiimti ir fotografuoti, bet nesugalvoju kaip dar galėčiau padėti.
Atsakyti
Tiesą pasakius gėlytes specialiai piešiau, spalvojau ir karpiau - ale pievą dariau smile.gif Bet dabar suprantu, kad totalus kičas gavosi. Kad reikia natūraliai atrodančio vaizdo.
Sugalvot už mane tikrai nereikia, tik dar ne visai dašuto man. O nd darysiu tik namie, jei nesugebėsiu, tai vadinasi man ir telemta katinus fotografuot.
Turiu nd idėją su vandeniu, bet nežinau ar pavyks išpildyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šponkiukas: 03 sausio 2016 - 20:47
QUOTE(Šponkiukas @ 2015 12 31, 19:29)
Ka, ačiū už tikėjimą ir palinkėjimą smile.gif

O kaip šis variantas?

Mandarinai buvo geriau už gėlytes, bet tą jau pati supratai smile.gif
Nepamiršk, kad fotografijoj labai svarbi šviesa, siūlau pabandyt fotografuot dienos šviesoje, arčiau lango wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Šponkiukas @ 2016 01 03, 20:34)
*O nd darysiu tik namie, jei nesugebėsiu, tai vadinasi man ir telemta katinus fotografuot.
**Turiu nd idėją su vandeniu, bet nežinau ar pavyks išpildyti.

*Nepatinka man tokie kategoriškumai. Iš karto save įrėmini labai siaurame koridoriuje. Kūryba nuo to kenčia.
**Nuleidi rankas, o dar net nebandei. ax.gif
P.s. pasinaudok, jei tik yra galimybės koretės patarimu. 4u.gif
Atsakyti
O man visai patiko gėlytės - priminė Lino Katino "Pienių žydėjimą prieš" biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, noreciau ir as prisijungti prie jusu grazaus burio smile.gif Mano pirmasis ND:
user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eeglijaa: 06 sausio 2016 - 16:56
Per mažos nuotraukos. Neįžiūriu ar yra fokusas ar ne. lens.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2016 01 06, 20:50)
Per mažos nuotraukos. Neįžiūriu ar yra fokusas ar ne.  lens.gif

Na nepavyksta man surasti kur tuos formatus pasirinkti... unsure.gif
Atsakyti
g.gif
user posted image
Papildyta: