Šponkiuk, sakyk, Tu nori tik techninę pusę ištobulinti ar ir daugiau? Gal aš be reikalo rekomendacijas teikiu. Nes fokusuoti moki, ne tik centre.
QUOTE(Ka @ 2016 01 03, 13:17)
Šponkiuk, sakyk, Tu nori tik techninę pusę ištobulinti ar ir daugiau? Gal aš be reikalo rekomendacijas teikiu. Nes fokusuoti moki, ne tik centre.
Norėčiau ne tik techninę pusę. Bet su fonu pas mane nekažką namuose. Geriausia vieta kazka fotkinti yra kilimas. Grindys parketas, bet katinų jau paraižytas, ant jų nenoriu nieko fotografuoti, nes nepatinka, kad matosi trukūmai. Visur kitur yra tiesiog per tamsu arba fone atsiranda daiktai, papildomos linijos. Blogai, kad senosiose temose vos vieną kitą paveiksliuką atvaizduoja, kad galėčiau suprasti ką ne taip mąstau. Nors dabar kai pagalvoju, tai suprantu, kad mano žalias kilimo fonas kliūna, jis kaip ir dominuojantis, bet pateiktame pvz su šakutėmis, man esanti tamsi zona apačioje kaip ir neatitiktų reikalavimo "Stenkitės, kad fono linija nebūtų kreiva, nedominuotų"
Nu bandysiu dar, gal rasiu padoresnį parketo gabaliuką.
Ne kilimo spalva negerai. Tiesiog atrodo toks vaizdas, kad tep lep ir laisva. Tą prasme, labai paprasta nuo stalo pasiimti mandarinus ar tas gėlytes iš kažkur. Nenoriu spausti kurti nepakartojamų kadrų, tikrai ne.
Patarimas - fotografuoti namų darbą gali juk ne tik namie. O šiaip manau, kad Tu be reikalo nuvertini savo namų aplinką.
Gaila, nerandu vienos fotografės šio pirmo namų darbo varianto, toks šaunus buvo.
Aš nenoriu konkrečiai pasakyti ką turėtum pasiimti ir fotografuoti, bet nesugalvoju kaip dar galėčiau padėti.
Patarimas - fotografuoti namų darbą gali juk ne tik namie. O šiaip manau, kad Tu be reikalo nuvertini savo namų aplinką.
Gaila, nerandu vienos fotografės šio pirmo namų darbo varianto, toks šaunus buvo.
Aš nenoriu konkrečiai pasakyti ką turėtum pasiimti ir fotografuoti, bet nesugalvoju kaip dar galėčiau padėti.
Tiesą pasakius gėlytes specialiai piešiau, spalvojau ir karpiau - ale pievą dariau Bet dabar suprantu, kad totalus kičas gavosi. Kad reikia natūraliai atrodančio vaizdo.
Sugalvot už mane tikrai nereikia, tik dar ne visai dašuto man. O nd darysiu tik namie, jei nesugebėsiu, tai vadinasi man ir telemta katinus fotografuot.
Turiu nd idėją su vandeniu, bet nežinau ar pavyks išpildyti.
Sugalvot už mane tikrai nereikia, tik dar ne visai dašuto man. O nd darysiu tik namie, jei nesugebėsiu, tai vadinasi man ir telemta katinus fotografuot.
Turiu nd idėją su vandeniu, bet nežinau ar pavyks išpildyti.
QUOTE(Šponkiukas @ 2015 12 31, 19:29)
Mandarinai buvo geriau už gėlytes, bet tą jau pati supratai
Nepamiršk, kad fotografijoj labai svarbi šviesa, siūlau pabandyt fotografuot dienos šviesoje, arčiau lango
QUOTE(Šponkiukas @ 2016 01 03, 20:34)
*O nd darysiu tik namie, jei nesugebėsiu, tai vadinasi man ir telemta katinus fotografuot.
**Turiu nd idėją su vandeniu, bet nežinau ar pavyks išpildyti.
**Turiu nd idėją su vandeniu, bet nežinau ar pavyks išpildyti.
*Nepatinka man tokie kategoriškumai. Iš karto save įrėmini labai siaurame koridoriuje. Kūryba nuo to kenčia.
**Nuleidi rankas, o dar net nebandei.
P.s. pasinaudok, jei tik yra galimybės koretės patarimu.
O man visai patiko gėlytės - priminė Lino Katino "Pienių žydėjimą prieš"
Sveiki, noreciau ir as prisijungti prie jusu grazaus burio Mano pirmasis ND:
Per mažos nuotraukos. Neįžiūriu ar yra fokusas ar ne.
QUOTE(Ka @ 2016 01 06, 20:50)
Per mažos nuotraukos. Neįžiūriu ar yra fokusas ar ne.
Na nepavyksta man surasti kur tuos formatus pasirinkti...
Papildyta:
Papildyta:
Pagaliau suradau
eeglijaa pirmoj nuotraukoj pabėgęs fokusas