Aš tai įsivaizduoju, kad negarantavimas yra tame, kad iš esmės niekad negali žinot už gyvą daiktą - net už savo vaiką, net už save. Jei kas paklaustų, ar jūs tikrai garantuotai visiškai sveika? - tai irgi suabejotumėt, kas ten žino, būna sveikas sveikas, o čia pyst, kažkokia baisi liga. Juolab, būna, kad ta liga prikimba skaigiai ir netikėtai...
Bet kita vertus, yra tokių dalykų, kurie žmogui, kuris parduoda tą kačiuką, turi būti žinomi, nes juk tie kačiukai ne kartą pas veterinorių buvo. Tai su tokiais dalykais veislynas tikrai neturėtų parduoti, ai tipo čia nieko tokio. Mano draugė šunį taip nusipirko - atrodė, šuniukas kaip šuniukas, o ten kažkokios baisios problemos su skrandžiu, jis beveik nieko ėsti negali, arba operacija be garantijų, arba ten priežiūra speciali... Tai veterinorius pasakė, kad tikrai veisėjas turėjo tą žinoti, nes tas šuniukas tikrai skyrėsi nuo kitų nuo pat gimimo. Aišku, nebūtinai ten jau reikia tą šuniuką migdyti, bet tada jau parduot už simbolinę kainą, perspėt, kad va taip yra, o jai gi niekas nieko nesakė, neperspėjo, pardavė brangiai, o paskui užsidarė, išvažiavo į Angilją ir nėra kaltų, tik tu pati dūra, nors pirkai šuniuką su dokumentais iš veislyno.
Pažįstama pirko kitos veislės kačiuką iš daugyklos su grybeliu. Na tai... Neturėtų veislyne būti tokių dalykų, kas, kad visiškos sveikatos negarantuoja, nes tai neįmanoma. Nu bet sąžinė turi būt. Aš tai gal būčiau kreipusis į veislyną, bent kad pranešt. Aišku, katino atgal neduočiau, bet gal gydymą kompensuotų ar kaip.
Sakyčiau, palaukit Agnus (nes nieko kito negaliu rekomenduoti, nes aš tiesiog nesusidūrus), gal jie turės katiniukų kada nors. Arba pas kokius ne latvius, o lenkus paieškot...
Oi, žinot ką, matau, kad Astrarex yra kačiukų, tie yr normalūs!
http://www.astrarex.lt/