Įkraunama...
Įkraunama...

Garbanotieji katinai!Laukia vasaros:)

QUOTE(erikiuxxx @ 2015 12 13, 01:01)
Noa kokio grozio tavo katukas  wub.gif  wub.gif jau spalva, o garbanos  wub.gif

Ačiū smile.gif

QUOTE(Lolija @ 2015 12 13, 01:14)
Na, mergos, a jau baiget pesiotis? Negi neatsibosta tas pats per ta pati? Kiekviena puse turi savo tiesa, kuria tiki ir kuria nenustos tikejusios. Bent jau to neparodys. Principai neleis. Smagu, kad tema atgijo, bet jau neskanu darosi.

Bet kad reikia periodiškai. Nes kai sueina "įsitikinusios", tai vis reikia tą patį kartot - nors po teisybei, yra gi google, problema ta sena, galėtų pasiskaityt.

QUOTE(Svetli@čok @ 2015 12 13, 01:33)
Mes nesipiešiojom  biggrin.gif  aš tik stebiuosi ir tiek... Ir dar prieskonis toks neskanus , kas ten pasakė "ateinu patarimų, o čia pasikėlusios bobos... geriau Moku pinigus vetui, nei čia ko klausiu"... Kak to tak  biggrin.gif dingo visas noras ką ir patarinėti.

drinks_cheers.gif aš ir dabar taip manau. Kadaise (dar su mopsium) pati pasidariau sau išvadas, tuomi ir džiaugiuosi. O už kitus atsakyti ir juos mokyti - nenoriu ir nesiruošiu. Aš myliu visus gyvūnus - nuo žiurkėnų iki arklių. Ir dzin man ar jie turi pasą/dokumentą ar asmens tapatybės kortelę  biggrin.gif bet kai man aiškina, kad popiergalis man labiau prie širdies (nu vat aš taip asmeniškai priėmiau), tai kažkaip taip šiauštis norisi. Kiba nuo šildymo taip elektrinuosi  lotuliukas.gif

Dar geriau pasakė biggrin.gif Tipo, jūs tokios bjaurios, kad aš per jus priversta eiti pas vetą ir jm pinigus mokėt biggrin.gif O kompensacijos iš mūsų nenori? Lyg mes čia dirbtume biggrin.gif

Va, kai buvo motera tą juodą kačiukę iš prieglaudos paėmus, arba Jono šeimininkė, kuri Joną gatvėj rado, gydė - tai ten man visai nekyla ūpas pešiotis. Arba jūros kiaulės su savo katėmis - irgi nuteikia gerai. Bet kai ateina nagli kaip tankai daugintojų rėmėjai, kurie moka rėkti, bet net google naudotis nemoka - tada reik truputėlį hierarchiją paaiškint biggrin.gif

Nu galų gale, jei žmogus tiek neturi gailesčio, kad ima tokio mažumo kačiuką, nes kadangi jis užsimanė, jo toks kaprizas - tai jis nusipelno per kepurę, ir kažkas turi jam užvožti, nors ir nemalonu, savo malonumais jis pats gerai pasirūpina.

Būna, žmonės ir mažesnius paima, bet tai iš reikalo - va, pažįstama išvis aklą kačiuką gatėj rado, su pipete maitino, jis išgyveno, nors niekas netikėjo, kad išgyvens, ir dabar turi. Tik jau neveislinį, aišku, be dokumentų, bet vis tiek manau, kad ji labai šauni. Bet tyčia skirti tokį mažą nuo mamos, kai pilnas internetas info, kada reikia - kas per žmogus turi būt? Seniau būtų, sakyčiau, iš nežinojimo. Betgi dabar???

QUOTE(vilkra @ 2015 12 13, 09:50)
Čia Kuzimieras? blush2.gif  pasakykit- kokios spalvos jo akys.. nes na.. Savo katės spalvos nustatyti negaliu.. O iš nuotraukų- kiek kadrų- tiek ir splvų gaunasi..

Jis. Teoriškai žalios, o praktiškai - nuo apšvietimo, būna ir į gelsvumą... Tokio seklaus prūdo spalvos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Taure @ 2015 12 13, 11:18)
Bjauru cia buti " aciu" Noa. Turbut ir gyvenime esi tokia.

Ir nebūtina smile.gif Nes aš čia visada esu : bigsmile.gif

QUOTE(Lolija @ 2015 12 13, 12:13)
Tokius alia "veisėjus" reikia viešinti. Kad ir parodos organizatoriams, klubui pranešti. Bet žinoma, į parodą atėjęs lankytojas to nedarys. Tad juos ir sugaudyti sunkiau, jei niekas pretenzijų nepareiškia. Nors, iš kitos pusės, manau, kad tokių veislynų tikrai nedaug. Kažkaip labai jau jums "pasisekė" net su keliais tokiais susitikti vienu metu unsure.gif

Žinok, manau, kad į šitą informaciją reikia žiūrėti skeptiškai. Nes jau klausiau, kokie čia veislynai - pasirodo, ėėė, bėėė, nėra veislynų, yra vardas ir telefonas (vienas, ne keli), bet ir to neviešins, kam tie nemalonumai... Be to, veislynai - o tai gal jau veislynas? - sfinksų... Kodėl nėra veislynų, jei parodose visi veislynai turi vizitkes, ir ten yra ir vardai, ir telefonai, ir veislynas parašytas? Nesuprasi.

Žo, mentalitetas aiškus, o informacija kažkokia nepatikima. Kažkas nedasakyto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 13 gruodžio 2015 - 11:29
QUOTE(Lolija @ 2015 12 13, 10:13)
Šiaip tokių dalykų neturi būti. Tai teršia ne tik tų "veisėjų" vardą, bet ir kitų aplinkinių. Susidaro visuomenės nuomonė, kad veislyne galima nusipirkti kačiuką ir su dokumentais ir be. Tada ir skambina ar rašo žmonės ir sako: mums nereikia dokumentų, mums reikia gero katino, bet pigiau. Tokius alia "veisėjus" reikia viešinti. Kad ir parodos organizatoriams, klubui pranešti. Bet žinoma, į parodą atėjęs lankytojas to nedarys. Tad juos ir sugaudyti sunkiau, jei niekas pretenzijų nepareiškia. Nors, iš kitos pusės, manau, kad tokių veislynų tikrai nedaug. Kažkaip labai jau jums "pasisekė" net su keliais tokiais susitikti vienu metu unsure.gif

Supranti Lolija viskas cia teisinga, veisejai gina savo bizni. Bet labai negrazu, kai musu be dokumentu katinelius lygina su katinukais prieglaudoje, tai jau per daug.
Atsakyti
QUOTE(Taure @ 2015 12 13, 12:47)
Supranti Lolija viskas cia teisinga, veisejai gina savo bizni. Bet labai negrazu, kai musu be dokumentu katinelius lygina su katinukais prieglaudoje, tai jau per daug.


Kodėl? Ar prieglaudiniai kuo blogesni? Tik tuo, kad juos išmetė. Kai gimė, kai nepateisino kažkokių tai lūkesčių, kai katė "pasilakstė" .. Pasižiūrėkit gyvūnų globos puslapius. Ten tokių istorijų- kad gėda už žmones. Manot ten tik "gatviniai"? Tokių ten mažuma. Dauguma gimę namuose. Paprasčiausiai paskaitinėk. Ir "veislinės" katės atitarnavę, ar susirgę irgi atsiduria ten pat- prieglaudose, išsekintos nesibaigiančių nėštumų. Ir "Veisliniai be dokumentų kačiukai" , kai jų niekas nenuperka mažučiukų, kai mato, kad nebeparduos- gatvėn juos. Todėl ne tik veisėjai piktinasi daugintojų veikla, bet ir gyvūnų globos organizacijos..

Nes aš ir esu ta , kuri palygino bedokumenčius su prieglaudiniais. Skirtumas tik vienas- žmogus, kuris juos augina. Turi kiek atsakomybės- ar neturi.
Atsakyti



QUOTE(Noa @ 2015 12 11, 22:46)
Aš jau su tokiais šia tema net nesiginčiju doh.gif Nu čia yra žmonių mentalitetas. Vat aš neįperku, tai visi, kas įperka - snobai. Bet aš tai ne snobas, aš perku iš daugintojo, o visiems sakau, kad veislinis lotuliukas.gif



O, kaip mane save ivardint, kai beveik uz veislinio kornio namams kaina isigijau beveisli doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif


Nera blogai augint beveisli katina. Net isigijima is daugintoju galima pateisint. Bet kai pradeda irodinet, kad jis veislinis, tik dokumentu man nereikia, tevai irgi veisliniai, bet jiems neisiminejo dokumentu, nes i parodas nenorejo vest, tai tada neber nei ka komentuot. Tie daugintojai gal kokiu milteliu apibarsto, kad visokiom pasakom pirkejai pradeda tiket.
Atsakyti
QUOTE(Taure @ 2015 12 13, 12:47)
Supranti Lolija viskas cia teisinga, veisejai gina savo bizni. Bet labai negrazu, kai musu be dokumentu katinelius lygina su katinukais prieglaudoje, tai jau per daug.

Visų pirma, veisėjų biznis - tai joks ne biznis, o praktiškai hobis. Nes ką jie uždirba, viską į tas pačias kates ir sukiša, ir nemačiau nei vieno veisėjo, kuris labai piniguose mirktų. Biznis - pas daugintojus.

(Jei mane čia vadina veisėja, tai fig lotuliukas.gif Turiu du katinus be kiaušinių biggrin.gif Jie nesiveisia biggrin.gif )

O visų antra, tu jau čia tiek užlenkei, kad žinok net šlykštu pasidarė. O tai tie katiniukai prieglaudose kuo už taviškį prastesni, pasakykite man prašome??? Aš žinok jų nelyginu, nes neetiška kates lyginti. Jos gi čia nesirauna. Ir nelabai išeina, nes prieglaudose gana daug tų tokių daugintojų išveistų, taigi ta pati katė būtų ir ten, ir ten. Bet jei lygint prieglaudinius gatvinius ir tuos iš daugintojų, tai bijau, kad prieglaudiniai gatviniai užtikrintai laimėtų... Sveikatos, išvaizdos prasme. Taip kad nelyginu. Nepagarba prieglaudiniams ir jų nužeminimas gaunasi.

Šiaip aš lyginu žmones.


QUOTE(neatleidziu @ 2015 12 13, 13:45)
O, kaip mane save ivardint, kai beveik uz veislinio kornio namams kaina isigijau beveisli  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Niekaip, turi katę biggrin.gif

Aš pažįstu žmogų, kuris vežėsi paprastą neveislinį katiną iš JAV. Nes gyveno ten ir jį mylėjo, o paskui teko grįžt į LT, na ir pasiėmė. Tai ten sumokėjo labai nemenkai už visokius skiepus ir popierius ir bilietus, bet dabar tas katinas gyvena LT ir yra sau namų valdovas smile.gif

Bet čia ne snobizmas, čia meilė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 13 gruodžio 2015 - 13:32
Nu vat palyginkim iš tikro kates, neimdami mylėjimo, nors jis svarbiausias - kokią katę turi, tokia ir geriausia biggrin.gif Bet sakykim, tiesiog turim proto, mokam naudotis kompiuteriu, norim imti katę, kurios dar nepažįstam, svarstom, iš kur.

Veislynas.
Išvaizda: daugiau mažiau nuspėjama (aiškūs tėvai ir giminaičiai, patvirtinta jų sveikata ir kokybė).
Sveikata: tikėtina, kad gera (sveiki tėvai, laikomasi veisimo reikalavimų).
Papildomos išlaidos: dažniausiai nėra (kačiukai dažniausiai sterilizuoti, skiepyti, pasiėmei ir turi).
Papildomos konsultacijos: dažnai visą gyvenimą.
Papildomos adaptacijos problemos: tikėtina, kad nebus (kačiukai socializuoti, išauklėti).
Kaina: didelė.
Pliusai: moralinis pasitenkinimas, prestižas, kurio niekas kitas nematys, nes katė gi namie smile.gif Saugumas dėl katės temperamento, jei yra namie vaikų.
Minusai: nedidelis pasirinkimas, kartais gerame veislyne norimo kačiuko reikia laukti.

Prieglauda.
Išvaizda: be garantijų (kartais matom mamą, bet tėvo tikrai ne, arba matom visą gyvūną, nes suaugęs, bet nuo gerų sąlygų jis gali smarkiai pagražėt).
Sveikata: be garantijų.
Papildomos išlaidos: gali būti visos įmanomos, bet kartais būna jau sterilizuoti ir paskiepyti.
Papildomos konsultacijos: galima kreiptis.
Papildomos adaptacijos problemos: visko gali būti.
Kaina: jokia arba simbolinė.
Pliusai: karmos taškai, visuomenės pagarba. Didelis gyvūnų pasirinkimas (yra ir suaugusių).
Minusai: sunku nepatyrusiam, jei reikia daugiau užsiimti su kate.

Daugykla
Išvaizda: be garantijų (kartais matom mamą).
Sveikata: be garantijų.
Papildomos išlaidos: visos įmanomos (nebūna sterilizuoti ir paskiepyti).
Papildomos konsultacijos: nėra, nusipirkai, ir viso gero.
Papildomos adaptacijos problemos: visko gali būti, nes kačiukai atiduoti per maži.
Kaina: vidutiniška.
Pliusai: katinas panašus į veislinį.
Minusai: kainos ir kitų savybių santykis, galima silpnesnė augintinio sveikata (nes nėra nei gerų genų, nei buvusios natūralios atrankos, dėl ko beveisliukai labai gyvybingi), neigiamas visuomenės požiūris.

Tai blin... Seniau dar trūko info apie tas daugyklas, žmonės tiesiog nematė skirtumo tarp tų gyvūnų. Bet dabar rinktis daugyklą? Kam??? Dėl panašumo į veislinį? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 13 gruodžio 2015 - 14:15
QUOTE(Noa @ 2015 12 13, 14:44)
Nu vat palyginkim iš tikro kates, neimdami mylėjimo, nors jis svarbiausias. Bet sakykim, tiesiog turim proto, mokam naudotis kompiuteriu, norim imti katę, kurios dar nepažįstam, svarstom, iš kur.


Prieglauda.

1.Minusai: sunku nepatyrusiam, jei reikia daugiau užsiimti su kate.



2. Tai blin... Seniau dar trūko info apie tas daugyklas, žmonės tiesiog nematė skirtumo tarp tų gyvūnų. Bet dabar rinktis daugyklą? Kam??? Dėl panašumo į veislinį? unsure.gif


1 Visiškai nebūtinas minusas- šiaip geros prieglaudos napatyrusiam augintojui pasiūlys socializuotus gyvūnus. blush2.gif Va mūsų Trišės atvejis atvažiavom kačiuko- parsivežėm katę.. Suauagusią.

2 . Man atrodo- todėl , kad daugyklos dengiasi veislynų vardu. Tipo- jos irgi veislynai- bet be dokumentų.. arba pasaka- kad dokumentai- dramblį kainuoja- todėl be dokumentų pigiau ir t.t. Įdomu- jei pasakytum- taipo- noriu ŠITO kačiuko , bet su dokumentais- sumokėsiu. g.gif

Atsakyti
Sveikos, kaimynės 4u.gif
Noa, lenkiu galvą už Jūsų kantrumą aiškinant 4u.gif
Niekas čia nepuola ir nesmerkia bedokumenčių gyvūnų. Jau tūkstantį kartų merginos rašė, kad katininkės tikrai myli gyvūnus nepriklausomai nuo dokumentų buvimo ar ne. Tiesiog reiktų viską vadinti savais vardais- bedokumentis lygu beveisliukui. Taip, mielas, nuostabus, tikriausiai turintis nemažai tam tikrai veislei būdingų bruožų....beveisliukas. Bet beveisliukas nėra lygu prastas, negeras, nemylimas. Viskas labai logiška ir paprasta. Negi taip sunku pripažinti- na, taip, nusipirkau nebrangiai (?) bedokumentį/beveislį kačiuką, kurį be proto myliu ir rūpinuosi, ir kuris yra labai (?) panašus į kornišiuką, noriu su jumis dalintis katininkiškais džiaugsmais ir vargais, bendraukime.
Beje, pati auginu dokumentinius 7 metų šunį ir 2 metų katę iš patikimų veislynų, abu gyvūnai sterilizuoti, nei karto neveisti. Kam man reikėjo popieriukų? Tikrai ne pasipuikavimui. Skaitykite Noa postus, nesikartosiu. Bet tie dokumentai pilnai "atidirbo"- gyvūnai stabilios psichikos, be jokių įgimtų sveikatos bėdų, 100 % atitinka veislei būdingus bruožus, abi veisėjos noriai bendrauja ir profesionaliai pataria iškilusiais klausimais. O SM forume dažniausiai rašau "Beveisliukų" temoje, nes ten man jauku ir gera bendrauti su šiltomis ir protingomis merginomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aist: 13 gruodžio 2015 - 15:00
QUOTE(vilkra @ 2015 12 13, 15:17)
1  Visiškai nebūtinas minusas-  šiaip geros prieglaudos napatyrusiam augintojui pasiūlys socializuotus gyvūnus.  blush2.gif  Va mūsų Trišės atvejis atvažiavom kačiuko- parsivežėm katę.. Suauagusią.

2 . Man atrodo- todėl , kad daugyklos dengiasi veislynų vardu. Tipo- jos irgi veislynai- bet be dokumentų.. arba pasaka- kad dokumentai- dramblį kainuoja- todėl be dokumentų pigiau ir t.t. Įdomu- jei pasakytum- taipo- noriu ŠITO kačiuko , bet su dokumentais- sumokėsiu. g.gif

Nu jo. Principe, taip ir yra.

QUOTE(Aist @ 2015 12 13, 15:52)
Sveikos, kaimynės  4u.gif
Noa, lenkiu galvą už Jūsų kantrumą aiškinant  4u.gif
[/color]

Jau ta mano kantrybė eina į galą biggrin.gif Bet galvoju, gal kas kada googlins ir nuspręs nepalaikyti daugintojų. O už tokius, kur "kaip drįso mano beveik veislinį sulyginti su prieglaudiniais", tai galiu normaliai akis iškabint. Lygtai katės tai būtų kaltė, kad ji gatvėj ar prieglaudoj atsidūrė! Viso pasaulio garsenybės iš prieglaudų augintinius ima, net instagram profilius jiems atidaro, ir joms gerai. O čia, matote, poniai per žema, bet su dokumentais, matote, tokiai kilniai poniai per brangu...wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 12 13, 14:19)
Nu jo. Principe, taip ir yra.
Jau ta mano kantrybė eina į galą biggrin.gif Bet galvoju, gal kas kada googlins ir nuspręs nepalaikyti daugintojų. O už tokius, kur "kaip drįso mano beveik veislinį sulyginti su prieglaudiniais", tai  galiu normaliai akis iškabint. Lygtai katės tai būtų kaltė, kad ji gatvėj ar prieglaudoj atsidūrė! Viso pasaulio garsenybės iš prieglaudų augintinius ima, net instagram profilius jiems atidaro, ir joms gerai. O čia, matote, poniai per žema, bet su dokumentais, matote, tokiai kilniai poniai per brangu...wacko.gif

Brangioji, cia ne mano zodziai, cia kita dama su pasididziavimu issireiske apie prieglaudinius. As juos visus be galo myliu. O be dokumentu pirkau, nes norejau pilko ir tik pilko, kuriu nera su dokumentais sad.gif Pinigu uztektinai turiu, kad isigyciau visa jusu kates vada.
Papildyta:
Dar norejau paklausti, kada man savo maziuka skiepyti? Jam 2,5 men. Ir kaip ten su kastracijom? Kada tai daryti? Nes saket, kad kiti veislynai tai padaro pries atiduodami kaciuka i naujus namus. Taip suprantu, kad anksti kastruoja??? Galeciau susirasti info ir kitur, bet man cia visai linksma paliko wink.gif
Atsakyti
Kastruoti optimalu nuo 5 mėn. Ilgai laukti nevertėtų, nes link metų artėjantis katinėlis gali pradėti žymėti namus. Veislynai ankstyvą kastraciją taiko kad apsisaugoti nuo dauginimo, todėl neskirti veisimui kačiukai arba atiduodami jau kastruoti arba kilmės dokumentai atiduodami tik po to kai savininkas pateikia pažymą iš veterinaro kad atlikta kastracija. Prieš skiepyjant kačiukui reikia suduoti vaistų nuo kirminų ir po saviatės, jeigu kačiukas neturi kirminų jau galima skiepyti. Jeigu yra įtarimas kad kačiukas turi kiminų, nukirminimą reikia kartoti. Jeigu paskiepysit kačiuką nenukirminę ir pasirodys jog jis turi kirminų, skiepas nesuveiks. Kačiukai skiepijami ir po mėnesio skiepas kartojamas, taip sakant užtvirtinimui. Toliau jau skiepijant katiną skiepo užtvirtinti nereikia. Sakyčiau pirmiausia susitvarkykit skiepus ir sulaukę 5-6 mėn tarkitės dėl kastracijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnuna @ 2015 12 13, 17:08)
Kastruoti optimalu nuo 5 mėn. Ilgai laukti nevertėtų, nes link metų artėjantis katinėlis gali pradėti žymėti namus. Veislynai ankstyvą kastraciją taiko kad apsisaugoti nuo dauginimo, todėl neskirti veisimui kačiukai arba atiduodami jau kastruoti arba kilmės dokumentai atiduodami tik po to kai savininkas pateikia pažymą iš veterinaro kad atlikta kastracija. Prieš skiepyjant kačiukui reikia suduoti vaistų nuo kirminų ir po saviatės, jeigu kačiukas neturi kirminų jau galima skiepyti. Jeigu yra įtarimas kad kačiukas turi kiminų, nukirminimą reikia kartoti. Jeigu paskiepysit kačiuką nenukirminę ir pasirodys jog jis turi kirminų, skiepas nesuveiks. Kačiukai skiepijami ir po mėnesio skiepas kartojamas, taip sakant užtvirtinimui. Toliau jau skiepijant katiną skiepo užtvirtinti nereikia. Sakyčiau pirmiausia susitvarkykit skiepus ir sulaukę 5-6 mėn tarkitės dėl kastracijos  4u.gif

Jis buvo nukirminuotas, doze pakartojom, kirminu nebuvo, reikes tada skietypi. O kastuosiu kuo galima anksciau, nenoriu tos patirties kai visur myzioja.
Atsakyti