Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Dumsė @ 2015 04 26, 20:22)
Planas būtinas, tik  kartais gerai, kai iškart vietoje  ant krūmo galima veislę pasitikrinti smile.gif
Papildyta:

Kaip tik teko lankytis sodininkystės  instituto prekyvietėje. Užėjau į kioskelį , kur parduoda sėklas, norėjau Skarių, bet nebuvo.  schmoll.gif

Skarių sėklų turiu marias, liko daug, jeigu domina sėklos. Galiu atsiųst, nes reikia į paštą važiuot greitu laiku. Bet jeigu greitai neatsiųsiu, tai vistiek jau šiemet per vėlu sėt??? Ir daigų atliekamų turiu, bet Jūračiukas jau susidomėjo, tai nežinau, ar beturėsiu.
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2015 04 26, 20:37)

Betalux išraudavau, kai imdavo derėti kiti pomidorai.

g.gif g.gif g.gif Tai kad jie manau ims derėti lygiai tuo pačiu laiku kaip kiti pomidorai. Bo žiedai ir pas Betaliuxus ant dienų prasiskleis, bet ir kiti kai kurie neatsilieka. Nors Betaluxai sėti vasario pradžioj, o visi kiti vasario 28. Šiemet buvo labai nedėkingos sąlygos, buvo labai tamsus vasaris ir kovas ne ką geresnis.
Nu benet tie Betaluxai moka greičiau sunokint vaisius negu kiti g.gif

Taip išeina, kad jeigu juos reikia išraut kai pradeda derėti kiti pomidorai, tai aš jau juos geriau išrausiu dabar ir pasodinsiu kitus normalius pomidorus, kurie man derės iki lapkričio...
Nu gerai, vieną paliksiu pažiūrėt, kas per daiktas.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 26, 22:32)
Taip išeina, kad jeigu juos reikia išraut kai pradeda derėti kiti pomidorai, tai aš jau juos geriau išrausiu dabar ir pasodinsiu kitus normalius pomidorus, kurie man derės iki lapkričio... 
Nu gerai, vieną paliksiu pažiūrėt, kas per daiktas.

juos išroviau rugpjūčio pabaigoj,nes man kasmet jie taip ilgokai dera,nors vėliau ir pradeda nei pas kitas ax.gif šiemet nebesėjau,posniežnikais ir ola polkom pakeičiau ir, dar detskij sladkij daug prisisėjau wub.gif
EX,tavo detskij sladkij paprastas ar slyvinis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 26 balandžio 2015 - 21:47
[quote=GONZIKAS117,2015 04 26, 21:47]

oho kokia undinele smile.gif
Atsakyti
Skarių sėklų turiu marias, liko daug, jeigu domina sėklos. Galiu atsiųst, nes reikia į paštą važiuot greitu laiku. Bet jeigu greitai neatsiųsiu, tai vistiek jau šiemet per vėlu sėt??? Ir daigų atliekamų turiu, bet Jūračiukas jau susidomėjo, tai nežinau, ar beturėsiu.
Papildyta:

zydinti_gele, norėčiau Skarių sėklų kitiems metams ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 04 26, 22:47)
detskij sladkij daug prisisėjau wub.gif

EX,tavo detskij sladkij paprastas ar slyvinis?

Slyvinis smile.gif Va toks http://1semena.ru/pr...etskij-sladkij/
Šiltnamyje krūmas auga platus ir nelabai jau mažas, toks virš kelių, beveik iki dvišakio biggrin.gif

Pirmaisiais metais jokių bandomųjų veislių nesodink daug - gal nepatiks tavo skoniui..
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 04 26, 13:08)

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 26, 20:58)

Indigo Rose pas mane irgi neblogai atrodantis daigas, bet toks žemesnis už visus kitus.

pernai buvo kaip minimum 1,8 m
Papildyta:

betaliux visą sezoną leidžia naujus stiebus ir dera iki rudens. jei sodinti vietoj, kur mažai aukščio, tai nervas neima, kad jis ten kažkieno kito vietą užima.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 04 27, 07:30)
Slyvinis smile.gif Va toks http://1semena.ru/pr...etskij-sladkij/
Šiltnamyje krūmas auga platus ir nelabai jau mažas, toks virš kelių, beveik iki dvišakio biggrin.gif

Pirmaisiais metais jokių bandomųjų veislių nesodink daug - gal nepatiks tavo skoniui..

clap.gif nete radau ,kad paprastas yra,tai tokio man schmoll.gif noriu slivkos wub.gif tai vietos dvigubai atseikėt?o lauke jis tinka?
jei šviežias netiks,sueis į sultis ar taip į konservus,kad tik derlingas būtų bigsmile.gif tavo skoniu pasitikiu,net likioro nesėjau,kai skoniu nubrokijai ax.gif
Šiemet daug žalių veislių-izumrudnoje jabloko,žalias onyx,zelionaja sosiska,gruša izumrudnaja,green pear,samocviet izumrudnij g.gif jei gerai derės-žalios sultys,žalias padažas...įdomu kaip žali savo sultyse atrodytų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 27 balandžio 2015 - 07:02
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 04 27, 07:56)
clap.gif nete radau ,kad paprastas yra,tai tokio man schmoll.gif noriu slivkos wub.gif tai vietos dvigubai atseikėt?o lauke jis tinka?
jei šviežias netiks,sueis į sultis ar taip į konservus,kad tik derlingas būtų bigsmile.gif tavo skoniu pasitikiu,net likioro nesėjau,kai skoniu nubrokijai ax.gif

Nu kaip tos vietos dvigubai.. Normaliai. Pas mane į 60cm pločio juostą du krūmai buvo pasodinti. Maždaug kas 40cm. gavosi. Bet šonines šakas teko siaurai rišt. Stenkis iš krūmo vidaus lapus išgenėt plikai, kad oras cirkuliuotų. Nes labai daug šakų auginasi ir iškart pomidoriukus mezga. Labai daug pomidoriukų. Toks asocialus krūmas biggrin.gif Kuolą drūtesnį įkalk jiems, nes nuo derliaus kiekio/svorio krūmas griūna..

Tinka ir lauke augint, bus žemesnis krūmelis. Konservavimui irgi tinkamas, nes pomidoriukai tvirti, netrūkinėja.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 04 27, 08:10)
Nu kaip tos vietos dvigubai.. Normaliai. Pas mane į 60cm pločio juostą du krūmai buvo pasodinti. Maždaug kas 40cm. gavosi. Bet šonines šakas teko siaurai rišt. Stenkis iš krūmo vidaus lapus išgenėt plikai, kad oras cirkuliuotų. Nes labai daug šakų auginasi ir iškart pomidoriukus mezga. Labai daug pomidoriukų. Toks asocialus krūmas biggrin.gif Kuolą drūtesnį įkalk jiems, nes nuo derliaus kiekio/svorio krūmas griūna..

Tinka ir lauke augint, bus žemesnis krūmelis. Konservavimui irgi tinkamas, nes pomidoriukai tvirti, netrūkinėja.

supratau,vadinasi, kaip su principe borghesu ,kas savaitę ševeliūrą tvarkysimės ax.gif ačiū už priežiūros aprašymą wub.gif
Atsakyti
Bet kad tie betaliuks deres pirmi zinokit ne faktas . Yra buve kad pirmi sunoksta lemon boy , rusiski sacharai visi irgi labai ankstyvi . Kazkuriais metais pirmi derejo kazkokie oranziniai kuriu veisle liko nezinoma , nes tais metais oranziniu visai nesejau .
Beje ant zemyno ateina kazkoks arctic plum maritime oro siaubas . Kesinasi prazudyt anglijos karaliskus sodus . Gal iki lietuvos ir nedaeis visas bet kazkiek tikrai paveiks .
Atsakyti
iki šiol dar nesu mačius, kad neišsodinti pomidorai pradėtų rodyt magnio trūkumą. Dar žiedų nekrauna, o jau apatiniai lapai šviesėja tarp gyslų ir reikalauja magnio. Šiaip daigus reikia pradėt tręšti 3-4 lapo stadijoj ir nepasitikėt, kad substratuose bus naudingų medžiagų.
Atsakyti