Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 25, 23:03)
Vaidastep, aš pernai žiauriai žiauriai norėjau melionų užsiaugint. bet jiems pas mane ant vėjuoto kalno per šalta. Tikrai viskas buvo gerai su melionais tarp pomidorų? Nepuolė jokios miltligės? Nu super... super... ir aš pabandysiu. Juos jau tikriausiai reikia kuo greičiausiai sėti tada?
Papildyta:

Kas ten gyrėsi Mazariniais? Mano jie irgi buvo daigai spartuoliai, bet padariau klaidą ir susodinau į neptūno butelius. Nepasiteisino, apvargo tie daigai. Tai užtat pirmą vietą dabar pas mane ima Aladino lempos. Super daigai. Labai sėklos buvo didelės. Manau iš jų bus gražūs pomidorai.
O vat mūsų labai laukiami Pink Bakerley beveik nepraėjo  natūralios atrankos. Labai suvargęs daigas, bet sodinau. Na tikėkimės atsigaus. O kitas kažkur paslaptingai dingo. Matyt etiketes būsiu sumaišiusi.

Mano kokie 8-10 daigų turės dar dvi savaites patupėti vazonuose, kol paaugs kopūstų daigai.

na nebuvo jokiu miltligiu{pfu pfu pfu} biggrin.gif bujojo jie ten po kojom ir agurkus kartu auginu visad.
As gyriausi mazariniais biggrin.gif auga litriniuose nuo pieno tetrapakuose,na nesiskundzia jie visai,o bakerley tei day tai antri po mazariniu groziu ,kotukai tamsesni nei iprastiniu pomidoru ,stambuciai tokie wub.gif aladinai irgi grazuciai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2015 04 26, 19:00)
na nebuvo jokiu miltligiu{pfu pfu pfu} biggrin.gif bujojo jie ten po kojom ir agurkus kartu auginu visad.
As gyriausi mazariniais biggrin.gif auga litriniuose nuo pieno tetrapakuose,na nesiskundzia jie visai,o bakerley tei day tai antri po mazariniu groziu ,kotukai tamsesni nei iprastiniu pomidoru ,stambuciai tokie  wub.gif aladinai irgi grazuciai wub.gif

O melionų derlius ar buvo? biggrin.gif Mano labai storais kotais Indigai, tiesiog kaip medžiai.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 04 26, 12:55)
Saridon'e ,tau reikejo sokineti pries ja ir dziaugtis, kad ji ten buvo. Reiskia po ta agro buvo jai maisto o tavo daigams kenkeju bigsmile.gif

ji miega po agroplėvele kuria uždengtos salotos, prie pomidorų dėžių nelenda bent nepastebėjau ax.gif Nebent paprikų loveliuose pasiknisa biggrin.gif Šiandien turėjau nustumti karalienę kad galėčiau tagetes pasisėti, kažkokia dar neprabudus iš po žiemos miego biggrin.gif
Kol aplink buvo šabakštynai, visokie priestatai, gardeliai tai siaubas kiek jų buvo doh.gif Dabar kasmet vis mažiau ir mažiau...
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2015 04 25, 20:23)
Visiems pasodintiems prikabinau korteles su pavadinimais , pagamintas iš spalvotos įmautės dalies. Ačiū,  kuri pasidalino šia mintimi.  Visai linksmai atrodo.
Atsiprašau, kad ne visai į temą - labai noriu po pomidorų kojomis sodinti melionus . Rodos Saintlina taip augina? Ar gaunasi tarp dviejų pomidorų eilių  ( pomidorai eilėje kas 65 cm, o tarp eilių irgi apie 60 cm) sodinti melionus ir kokiais atstumais ?

Laba diena,
gal galėtumėt plačiau? Nukirpti įmautės skaidrią dalį, paliekant tik tą baltą, skirtą įsegti į aplanką?
Dar klausimas, kurio niekaip neišsprendžiu pati: kuo rašote ant žymeklių (buvau nusipirkusi Schetelin parduotuvėje). Susirašiau markeriu kas kur pasėta ant tų baltų plastikinių skirtukų, subedžiojau prie lysvių. Viskas išbluko, niekaip negalėjau atrinkti, kol megzti nepradėjo, kur kokie moliūgai auga. Dabar nusipirkau cheminį pieštuką (bent jau taip sakė parduotuvėje, nes aš ir prašiau cheminio), bet neatrodo jis man cheminis - kai paseilinu nemėlynas lieka.
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2015 04 26, 18:32)
O melionų derlius ar buvo? biggrin.gif  Mano labai storais kotais Indigai, tiesiog kaip medžiai.

buvo buvo kaip nebuvo biggrin.gif gal ne per daugiausiai ,bet kai man tokiai augintojai uzteko biggrin.gif rudeniop labai daug primezge tai kurie jau nespejo uzaugt nuskyniau tai ir tie sunoko veliau smile.gif
Indigai pas mane ir grazus ,kotukai melyni,stori tik kazkaip i auksti nepuola augt g.gif gal neaukstaugiai? nors raso kad determinantiniai g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2015 04 26, 20:11)
buvo buvo kaip nebuvo  biggrin.gif gal ne per daugiausiai ,bet kai man tokiai augintojai uzteko  biggrin.gif rudeniop labai daug primezge tai kurie jau nespejo uzaugt nuskyniau tai ir tie sunoko veliau smile.gif
Indigai pas mane ir  grazus ,kotukai melyni,stori tik kazkaip i auksti nepuola augt  g.gif gal neaukstaugiai? nors raso kad determinantiniai g.gif

Tai puiku, kad buvo derlliaus , aišku, reikėjo atitinkamai genėti ?
Temos pradžioje, ten, kur veislių aprašymai, Mičiko rašo, kad Indigo krūmas 160cm. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Gricė @ 2015 04 26, 19:58)
Laba diena,
gal galėtumėt plačiau? Nukirpti įmautės skaidrią dalį, paliekant tik tą baltą, skirtą įsegti į aplanką?
Dar klausimas, kurio niekaip neišsprendžiu pati: kuo rašote ant žymeklių (buvau nusipirkusi Schetelin parduotuvėje). Susirašiau markeriu kas kur pasėta ant tų baltų plastikinių skirtukų, subedžiojau prie lysvių. Viskas išbluko, niekaip negalėjau atrinkti, kol megzti nepradėjo, kur kokie moliūgai auga. Dabar nusipirkau cheminį pieštuką (bent jau taip sakė parduotuvėje, nes aš ir prašiau cheminio), bet neatrodo jis man cheminis - kai paseilinu nemėlynas lieka.
Ačiū.

Ten ne įmautės, o segtuvai. Tokie, kur viršus skaidrus, o apatinė dalis spalvota.
Ai, rašiau ir ant apalvotos ir ant skaidrios dalies. Ant spalvotos ryškiau matosi. Sukarpiau 2 cm juostelėmis ir paskui pritvirtinau aplink kotą kanceliariniu segtuku. O markerio kanceliarinėje parduotuvėje paprašiau tokio, kad tiktų rašyti ant CD, ar kitokių plastikų. Kol kas gerai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 26 balandžio 2015 - 19:33
QUOTE(vaidastep @ 2015 04 26, 20:11)
buvo buvo kaip nebuvo  biggrin.gif gal ne per daugiausiai ,bet kai man tokiai augintojai uzteko  biggrin.gif rudeniop labai daug primezge tai kurie jau nespejo uzaugt nuskyniau tai ir tie sunoko veliau smile.gif
Indigai pas mane ir  grazus ,kotukai melyni,stori tik kazkaip i auksti nepuola augt  g.gif gal neaukstaugiai? nors raso kad determinantiniai g.gif

iki 1,5m,neaukštesni schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Dumsė @ 2015 04 26, 20:30)

Ai, rašiau ir ant apalvotos ir ant skaidrios dalies. Ant spalvotos ryškiau matosi. Sukarpiau 2 cm juostelėmis ir paskui pritvirtinau aplink kotą  kanceliariniu segtuku.  O markerio kanceliarinėje parduotuvėje  paprašiau tokio, kad tiktų rašyti ant CD, ar kitokių plastikų. Kol kas gerai.  4u.gif

tušinuku rašau ax.gif
Atsakyti
[quote=Dumsė,2015 04 26, 19:30]
Tai puiku, kad buvo derlliaus , aišku, reikėjo atitinkamai genėti ?
Temos pradžioje, ten, kur veislių aprašymai, Mičiko rašo, kad Indigo krūmas 160cm. smile.gif

nesusisnekejom turbut blush2.gif pas mane indigo aple ir blueberry , rose netilpo siemet biggrin.gif idomu kaip sitie su ugiu?

pasisikaitinejau apie veisles biggrin.gif ziauriai skariu uzsimaniau blush2.gif
Ptashka kokio plocio takelis jusu siltnamyje ? labai jau siaurai atrodo blush2.gif ar patogu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidastep: 26 balandžio 2015 - 20:01
QUOTE(Gricė @ 2015 04 26, 18:58)
Laba diena,
Ačiū.

Taip, taip. Aš nusipirkau laukui tokius veislių žymeklius ir subedžiojau į lysves, ką kur pasėjau. Praėjo vos dvi savaitės, o jau nieko nesimato... O pieštukas toks, kad jokie milteliai iš niekur neišplauna. Ant baldų irgi dėmės neišsiima. O vat lauke kaip mat išbluko....Tai vat nežinau kaip ten bus. Saugiausia kaip daro Tany. Jinai padaro šiltnamio planą, nupaišo pomidorus ir surašo veisles. Tuomet nereikia nei žymėjimo.
Indigo Rose pas mane irgi neblogai atrodantis daigas, bet toks žemesnis už visus kitus.
Ai, dar sakiau paklausiu, rašėte, kad Betaliuksus reikia išrauti laiku iš šiltnamio. O kada maždaug juos reikia rauti? Būtų galima suplanuoti ten kažką kitą pasidint gal...
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 26, 20:58)
Taip, taip. Aš nusipirkau laukui tokius veislių žymeklius ir subedžiojau į lysves, ką kur pasėjau. Praėjo vos dvi savaitės, o jau nieko nesimato... O pieštukas toks, kad jokie milteliai iš niekur neišplauna. Ant baldų irgi dėmės neišsiima. O vat lauke kaip mat išbluko....Tai vat nežinau kaip ten bus. Saugiausia kaip daro Tany. Jinai padaro šiltnamio planą, nupaišo pomidorus ir surašo veisles. Tuomet nereikia nei žymėjimo.

Planas būtinas, tik kartais gerai, kai iškart vietoje ant krūmo galima veislę pasitikrinti smile.gif
Papildyta:
[quote=vaidastep,2015 04 26, 20:49]
[quote=Dumsė,2015 04 26, 19:30]
pasisikaitinejau apie veisles biggrin.gif ziauriai skariu uzsimaniau blush2.gif
[/quote]
Kaip tik teko lankytis sodininkystės instituto prekyvietėje. Užėjau į kioskelį , kur parduoda sėklas, norėjau Skarių, bet nebuvo. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2015 04 26, 19:49)

nesusisnekejom turbut  blush2.gif pas mane indigo aple ir blueberry , rose netilpo siemet biggrin.gif idomu kaip sitie su ugiu?
pasisikaitinejau apie veisles  biggrin.gif ziauriai skariu uzsimaniau blush2.gif
Ptashka kokio plocio takelis jusu siltnamyje ? labai jau siaurai  atrodo blush2.gif ar patogu?

Jei čia apie Indigo Rose, tai manieji buvo didžiuliai pernai.

Jetus, o kur tie mano takeliai matosi? bigsmile.gif
Šiaip man užtenka, vyras norėjo trinkeles į plotį dėti, kategoriškai užprotestavau, kam man to betono ten, sudėjo į ilgį.
Apie patogumą nemąstau, laistyti nereikia, tai daug ir vaikščiojimo nėra smile.gif

QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 26, 19:58)
Indigo Rose pas mane irgi neblogai atrodantis daigas, bet toks žemesnis už visus kitus.
Ai, dar sakiau paklausiu, rašėte, kad Betaliuksus reikia išrauti laiku iš šiltnamio. O kada maždaug juos reikia rauti? Būtų galima suplanuoti ten kažką kitą pasidint gal...

Aš nusipirkau ant CD skirtą rašyti markerį, Schneider berods.

Betalux išraudavau, kai imdavo derėti kiti pomidorai.

Pagaliau ir manieji ima džiuginti žiedais - sukrovė Sibirskij Skorospelyj thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 26 balandžio 2015 - 20:38
[quote=ptashka,2015 04 26, 20:37]
Jei čia apie Indigo Rose, tai manieji buvo didžiuliai pernai.

Jetus, o kur tie mano takeliai matosi? bigsmile.gif
Šiaip man užtenka, vyras norėjo trinkeles į plotį dėti, kategoriškai užprotestavau, kam man to betono ten, sudėjo į ilgį.
Apie patogumą nemąstau, laistyti nereikia, tai daug ir vaikščiojimo nėra smile.gif

na kurgi daugiau jau matysi jei ne foto pas tany su veisliu aprasymais biggrin.gif pas mane tai koks pusmetris gal ,kad su karuciu galeciau zole atvest blush2.gif nors kai jau tos lentos atitarnaus reikes jauciu susiaurint ta takeli g.gif tongue.gif
Atsakyti