Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Paladė @ 2015 04 21, 12:05)
Vasaros vidury gali pasirodyt trūkumas kai kurioms veislėms, bet tikrai ne visiems - mėlynuot lapų gyslos, melsvėt apatinės lapų pusės.

Ar tu kada susidūrei su fosforo trūkumu sezono metu?Man neteko.Mano bėda -kalis ir geležis.A vat magnis nelabai,tik vienas Betaliuksas rodė per tris sezonus trūkumą.Kiti net ir per daug iš kažkur gavo.Todėl ir mąstau,ar kalio magneziją dėt,ar vis tik atskirai kalį naudot g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 21, 10:42)

O kokios tos DCM?Jų gi yr kelių rūšių,gal ir formulė skiriasi  g.gif

Tai tada paprasysiu jusu konsultacijos ax.gif O tai man sudetinga su tuom biggrin.gif

Cia butent skirtos pomidorams..

Sudėtis: organinių medžiagų - 38%; suminis azotas (N) - 6% (organinis azotas Norganic - 6%); fosforo pentoksidas (P2O5) - 3% (tirpus vandenyje fosforo pentoksidas (P2O5) - 3%); kalio oksidas (K2O) - 12% (tirpus vandenyje kalio oksidas (K2O) - 12%); magnio oksidas (MgO) - 2%.

Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 04 21, 12:05)
jei bėrei pagal normas kvadratui, kurios nurodytos ant pakuotės, tai fosforo užteks. Vasaros vidury gali pasirodyt trūkumas kai kurioms veislėms, bet tikrai ne visiems - mėlynuot lapų gyslos, melsvėt apatinės lapų pusės. Tada tik tą augalą reikia palaistyt tokiu fosforo tirpalu -  1 ст. л.суперфосфата заливают литром горячей воды на сутки, периодически помешивая. Затем сливают верхний прозрачный слой.
visa tai kibirui vandens

tai kurį sluoksnį naudot,nes nė karto superfosfato nenaudojau schmoll.gif šiemet pirmąkart nusipirkau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 04 21, 10:43)
o NPK kokie? jei maži (panašu, kad taip ir yra, jei sakot, kad daigams) tai pirmas tręšimas 3-4 tikro lapelio stadijoj, paskui kas 2 savaites iki žydėjimo. bet daugiau jokių magnezijų ir marmalų tuo metu, net sodinant.
mezgant jau galima naudot NPK su didesniais skaičiais.
jei naudosit su mažais NPK dideliam augalui, tai praktiškai išmesit trąšas, geriau kitiems metams palikti.

apskritai reikia savo tręšimo koncepciją turėt - arba NPK visą laiką pagal augalo amžių, kas rekomenduojama silpnai pažįstantiems trąšas, arba aukštasis pilotažas su vienanarėmis pagal situaciją, laiką, poreikį. BET -  turi nenaudoti NPK, jei sodinant nori ir magneziją dėti, ir iš rudens superfosfato papili, ir paskui žinai kada  ir kaip kalcio duot.

Labai jums aciu 4u.gif Man cia kosmosas doh.gif

NPK 6-3-12, tai sodinant i siltnami negaliu det anei magnezijos, superfosfato ir miltu? Teisingai suprantu? O jeigu as ta siltnami viena kart jom patresiu po persodinimo po kokio men? O siltnami pamaloninsiu pries tai isvardintom priemonem rolleyes.gif Nusipirkau, o dabar nezinau ka su jom daryti biggrin.gif
Atsakyti
DCM pomidorams ant pakuotes raso NPK 6-3-12 + 4Ca, vertimas NPK (Mg)6-5-12 (+2) doh.gif tai speju sodinant i siltnami reiktu po tuos 50-80 gr vienam augaliukui g.gif
anksciau net neziurejau ka raso, tiesiog paberdavau, kai jau siltnamyje isitvirtindavo gerai .
Atsakyti
QUOTE(JORIJA @ 2015 04 21, 12:31)
Nusipirkau, o dabar nezinau ka su jom daryti  biggrin.gif

Paladė gerai patarė-pasilikit kitiems metams. Po mėnesio persodintiems iš tokios formulės trąšų naudos kaip iš ožio pieno ax.gif Galit aišku supilt,jei neturit kur dėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 04 21, 11:05)
jei bėrei pagal normas kvadratui, kurios nurodytos ant pakuotės, tai fosforo užteks. Vasaros vidury gali pasirodyt trūkumas kai kurioms veislėms, bet tikrai ne visiems - mėlynuot lapų gyslos, melsvėt apatinės lapų pusės. Tada tik tą augalą reikia palaistyt tokiu fosforo tirpalu -  1 ст. л.суперфосфата заливают литром горячей воды на сутки, периодически помешивая. Затем сливают верхний прозрачный слой.
visa tai kibirui vandens

panasiai paberiau, tai i duobes nebedesiu 4u.gif
QUOTE(adija5 @ 2015 04 21, 11:18)
Ar tu kada susidūrei su fosforo trūkumu sezono metu?Man neteko.Mano bėda -kalis ir geležis.A vat magnis nelabai,tik vienas Betaliuksas rodė per tris sezonus trūkumą.Kiti net ir per daug iš kažkur gavo.Todėl ir mąstau,ar kalio magneziją dėt,ar vis tik atskirai kalį naudot  g.gif

a man kalcio trukuma kasmet kelios veisles rodo. O fosforo- ne, lapai pamele buna dar neissodintiems, kai salta, jei palieku siltnamy nakvoti. del kitu net nezinau, manrods, bedu kaip ir nera buve g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 04 21, 12:57)
O fosforo- ne, lapai pamele buna dar neissodintiems, kai salta, jei palieku siltnamy nakvoti.

Nus,kai šalta,tai gali ir žuvienėj įkišus juos laikyt,vis tiek mėlynuos biggrin.gif
Atsakyti
Ar šį savaitgalį jau sodinsit į nešildomus šiltnamius, ar dar laukiam? Kol kas ir orą gerą pranašauja http://meteo.lt/oru_prognoze.php ir pagal mėnulį tinkamas laikas http://www.sodospalv...AI_04.20_26.jpg
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 21, 11:12)
Kuriuos?Tuos su pirmais lapukais ar tuos visai tik su skilčialapiais? Tai čia kuri jau partija į tą šiltnamį eis?

Partijos yra keturios. Sodinimo į šiltnamį rinkimus šįkart laimėjo pirmosios dvi partijos biggrin.gif Kai bus nukaršinta pirmoji partija, į jos vietą eis trečioji.. ir t.t. biggrin.gif

Pirmoji:
user posted image

Antroji:
user posted image

Trečioji:
user posted image

Ketvirtoji:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 04 21, 13:30)
Partijos yra keturios. Sodinimo į šiltnamį rinkimus šįkart laimėjo pirmosios dvi partijos biggrin.gif Kai bus nukaršinta pirmoji partija, į jos vietą eis trečioji.. ir t.t. biggrin.gif

Nu,bet tu ir žiauri blink.gif Įsivaizduok Gonziaus reakciją daba biggrin.gif
O kokio dydžio tie bumbulai ,kokia veislė?Galvoju ar čia man pradėt pavydėt ar dar palaukt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 21 balandžio 2015 - 12:36
QUOTE(adija5 @ 2015 04 21, 13:34)
Nu,bet tu ir žiauri  blink.gif  Įsivaizduok Gonziaus reakciją daba  biggrin.gif
O kokio dydžio tie bumbulai ,kokia veislė?Galvoju ar čia man pradėt pavydėt ar dar palaukt  g.gif

tongue.gif mokaus iš tavęs toliarantiškumo ir tyliu ,psio unsure.gif ką,aš kokia eskimosė,pomidorų su burbulais nemačius- podumaješ rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 21 balandžio 2015 - 12:39