Pas mane gyviius kokius norėtai gali namo tempt - kates, šunis, triušius, ežius. Negaudo ir neėda nei vieno. O va lauke tai jau atrakcija. Mažas naktį vieną katę privijo - stovi ir žiūri, kol ana jam snukį daužo. Katė į medį vydavo ir pareidavo. Privijus irgi stovi ir žiūri, tik nesileidžia mušama. Jei nejuda tai net nemato.
Kai pas mani vilkšunis buvo tai galvojo vsio - gaudys viską. O tas atvirkščiai - namuos bandė suėst katę, o lauke ėjo kiaurai - neįdomu, net neatsisukdavo.
Maniškės kai bręndo Danijoj tai ten kačių nebuvo, tik paukščių daug, tuos ir išmoko ignoruot. Ir pyst Lietuvoj išeini iš laiptinės - 20 palaidų nebailių kačių
Nu irgi pramoko. O va čia kai voverę pamato, įsijungia alarmas. Bet voverės labai greitos ir šiaip kalės ant pavadžių, ir abi niekaip nesupranta kur voverės pradingsta - tos į medį, o kalės bukais žvilgniais dairosi - kur dingo. Lapės išvis yra neatrastas pasaulis, jų kvapas visur, jos šlykščiai loja naktį, bet pačią lapę iš gan arti matė tik Katė. Nesuprato, ar ten katė, ar šuo, tai bais norėjo pauostyt, bet lapė pabėgo.
O į bausmių temą. Bendranuomininkai labai baudžia šunį už šiukšliaežės kratymą. Šuo oportunistas - vistiek iškrato tik vienas likęs, aišku kai jau iškratyta tai ir maniškės šiukšles pastumdo. Žodžiu jie tąą šunį baudžia, šaukia visaip, šuo kaltom akim žiūri. Ir pagal jų pasakojimus - kai grįžta jie ir randa šiukšliadėžę iškratytą, visos trys kalės ir net katinas žiūri gailiom akim ir prasikaltę. Tai jie labai tiki, kad jų bausmės veikia. Tačąiau intrigėlė - kai grįžtu aš, į mane gailiom akim nežiūri nieks, paprasti šunys kaip niekur nieko nebūtų padarę. Išvada - nei velnio jie kaltės nejaučia, tik akim manipuliuot moka ir žino prieš kąą nekaltą snukį taisyt