Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Agnnyte @ 2015 05 21, 16:52)
Milda apskritai yra faina smile.gif Na, toks fenomenas - labai graži ir labai protinga  4u.gif

tai matosi...žmones aš gerai "užuodžiu",nes jau daug metų tenka tokį darbą dirbt,kad ne tik profesines žinias reik naudot,bet dar ir psichologu dirbt tongue.gif
Čia net nuotrauka švyti thumbup.gif
Atsakyti
Dažnai šeimininkai sako - oi, korekcijos, oi, baisu, nuolatos bumbėjimas ant šuns, šuo manęs nebemylės, stresuos ir panašiai.

Nereikia bumbėjimo! Šunys - akimirkos padarai, tik šuo pakeičia elgseną, nebėra dėl ko bumbėti, terorizuoti šuns ar jį pakirtinėti. Tai tikrai nėra lengva, turiu omenyje momentinį šeimininko persijungimą. Bet išmokstama.
Plius, nereikia bereikalingo tampymo. Liaudies patarlė, kad šuo ir kariamas pripranta - labai teisinga. Prie tampymų ar pakirtinėjimų šuo irgi pripranta, ypač jei tai veda iki norimo šuns rezultato. Pvz. lojant, tempiant ir pan.

Taisyklingai naudojant korekcijas, kai šuo supranta už ką jas gauna, kai jos nėra visos vienodos, o taikomos atsižvelgiant į situaciją, korekcijos motyvuoja šunį, "uždraivina", padidina jo norą darbui ir komandų atlikimui.

Bet - čia labai svarbu motyvacija. Kai duodama korekcija, turi būti atsveriantis veiksnys. Dėl to, kas turit šunis, reaguojančius į žaislus - super, stiprinkit grobio instinktą, kad paskui turėtumėt vertingą įrankį. Tas pats ir su maistu, ypatingai šunims, kuriems žaislai ne per daug įdomūs - neduokit maisto už dyką, tegul visas maistas būna užsidirbamas. Plius - šeimininko pritarimas. Jį įsivedus į dresūrą (pagyrimu, kūno kalba, minėta intonacija ir tembru), tai gali būti irgi vienas iš stipriausių veiksnių.

Bet pagrindinis visos dresūros kirtis - NORAS dirbti, noras, būti kartu, noras gauti tai, ką turi vedlys. Sportinėje dresūroje daromos atskiros "įjungimo" treniruotės, kurių metu dirbama tik su šuns noru dirbti. T.y. įsijungti į darbą ir į šeimininką bet kurioje aplinkoje, bet kuriuo metu, bet kokioje situacijoje.

O kai šuniukas nuo korekcijų kaifuoja, vaizdas atrodo maždaug taip:

https://youtu.be/DEH3xee_ZcA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megeja: 21 gegužės 2015 - 16:46
QUOTE(megeja @ 2015 05 21, 17:45)
O kai šuniukas nuo korekcijų kaifuoja, vaizdas atrodo maždaug taip:

Nebloga mintis det nebe foto, o video thumbup.gif Arvydas tada visai pazaliuos is pavydo (nu jis pats taip apie fotkes issireiske biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 05 21, 22:50)
Nebloga mintis det nebe foto, o video  thumbup.gif Arvydas tada visai pazaliuos is pavydo (nu jis pats taip apie fotkes issireiske  biggrin.gif )

Eikit sikt. Mano kompas per puse metu jokio video/bideo/multiko nesuvirskins schmoll.gif As nepriciom, tik galiu pasakyt, kad vai vai vai kaip grazu lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Vėtrunge,tu kartais 36 autiku vakar vakare nevažiavai? Pliurpiau su kaimynka, bepamačiau pakaušį tik išlipant tongue.gif

Arvyds tiek susnervavo, kad turbūt jorkų temon nurūko tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 05 22, 15:29)
Vėtrunge,tu kartais 36 autiku vakar vakare nevažiavai?  Pliurpiau su kaimynka, bepamačiau pakaušį tik išlipant  tongue.gif

Arvyds tiek susnervavo, kad turbūt jorkų temon nurūko  tongue.gif  lotuliukas.gif

A rimtai bigsmile.gif ? Turetu ten but linksma lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 05 22, 17:10)
A rimtai  bigsmile.gif ? Turetu ten but linksma   lotuliukas.gif

Nežinau,aš čia ant bajerio...ale gerai sakai,reik pašnipint biggrin.gif

ĖĖėė,neee...net ir tada,kai grasinos,nenuėjo biggrin.gif Apgavo, išdykėlis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 22 gegužės 2015 - 16:20
QUOTE(lututė @ 2015 05 22, 17:18)
Nežinau,aš čia ant bajerio...ale gerai sakai,reik pašnipint  biggrin.gif
ĖĖėė,neee...net ir tada,kai grasinos,nenuėjo  biggrin.gif Apgavo, išdykėlis  lotuliukas.gif

Miela, kad nors ta vieninteliai/paskutini branginat rolleyes.gif Bet nenuodeme ir labiau pasistengt wub.gif drinks_cheers.gif wub.gif drinks_cheers.gif wub.gif drinks_cheers.gif
Zose visa gauja isdure! Pradejo tiesiog kaukt prie duru, tai isleidau ir maniau dar ant laiptu apsisiks. Ale ne: nuleke tikrint Bugio!
Pasirodo jin ka tik parejus, bet lauke turejo kaula kuri mamke is jos ateme ir permete per tvora Bugiui. Dar tada isejo pasivaiksciot Fifa, kuri irgi tiesiu taikymu pas Bugi apsiskandalint nuleke. O Zoska tai jau tipo NAMO unsure.gif
Ilgai aiskinomes kas prie ko, bet galutiniam rezultate siuo metu Zosyte salone po foteliu BUTENT TA kaula griauzia biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 05 22, 14:29)
Vėtrunge,tu kartais 36 autiku vakar vakare nevažiavai?  Pliurpiau su kaimynka, bepamačiau pakaušį tik išlipant  tongue.gif

uj ne, vakar pėstute namo traukiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 22, 18:02)
Miela, kad nors ta vieninteliai/paskutini branginat  rolleyes.gif 

Ne velnio, jorku sou tikejomes lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas smile.gif
Kam ten nuotraukų per daug? lens.gif
Aš irgi foto noriu parodyt.
Foto, aišku, truputi ne į temą čia. Na bet turėti foto, ir jos neparodyti - neišeina. biggrin.gif
Jei kas pamena puslapį "uniteddogs" , tai čia į jo temą. Puslapis 8 gimtadienį švenčia
ir fotokonkursiuką ta progą padarė.

Mano pamaiva NUOTRAUKA ČIA

Atsakyti
QUOTE(Jolleee @ 2015 05 23, 10:18)
Labas smile.gif
Kam ten nuotraukų per daug? lens.gif
Aš irgi foto noriu parodyt.
Foto, aišku, truputi ne į temą čia. Na bet turėti foto, ir jos neparodyti - neišeina.  biggrin.gif
Jei kas pamena puslapį "uniteddogs" , tai čia į jo temą. Puslapis 8 gimtadienį švenčia
ir fotokonkursiuką ta progą padarė.

Mano pamaiva NUOTRAUKA ČIA

Bais fotogeniska ta Tavo pamaiva lotuliukas.gif
Niu ir tekstuka kazkaip indomiai suvartaliojai g.gif drinks_cheers.gif
Ale suni tai kankinam?! Esu giliai isikikines, kad jai labiau patiktu tortas be bantuko biggrin.gif
Atsakyti