Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Agnnyte @ 2015 05 21, 14:24)
Kalba šiaip ėjo apie tai, kad šuniui yra tiesiog "gerai" arba "blogai". Ir dėl to tas momentiškumas buvo paminėtas. Momentinės atminties neturi niekas, net žuvis, ir ta atsimena smile.gif Esmė buvo apie tai, kad papildomas "bazaras" po bausmės arba po pagyrimo yra visiškai nereikšmingas šuniui.
Papildyta:

Tiems žmonėms laikas truko trumpiau. Po vieno tokio išsigandimo, šuo papuolė po automobiliu...

Nzn kaip paskaiciuota, bet mokslas sako, kad auksines zuveles atmintis trunka 3 sekundes. Karoc ka tik nuo kabliuko numestas karosas (auksine ir yra modifikuotas karosas) gali mygom vel uzkibt. thumbup.gif
Sunes galgi biski daugiau atsimena? bigsmile.gif
Nesakyciau, kad kategoriskai, bet nenoreciau sutikt, jog ciuckiui turetu but tik juoda-balta; galima-negalima. Kazkaip diversantiskai skamba g.gif Esu mates sunu kurie daugiau nieko neveikia tik i seimininko burna ziuri. Bet tai ar cia jau vat vat vat tas sektinas pavyzdys?? blink.gif Smagu kai taip yra, bet juk tai yra DRAUGAS!! Nu negi galima i visas jo "iniciatyvas" reaguot tik su botagu? blink.gif Tai katra tada cia tas orgazmas istiks kai abiem xerova?? Nes juk perpliekus suni argi gera ant dusios?? drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 21, 11:23)
Vis pasakoji apie margaja kaip apie koki ZVERI, o vizualiai jin atrodo netgi trigubiskai draugiskesne uz blonde  lotuliukas.gif  Bolndi irgi draugiska, bet jin tokia labiau poxujiste, o mazoji kaip tik labiau draugaut linkus  g.gif  Net neisivaizdavau, kad jos lot galetu moket  bigsmile.gif

Cha, blonde ir nemoka lot..ir netgi kast nemoka...kaulu beveik negrauzia...
jei jau ko nors baisiai nori, tai taip slyksciai spigiai zviega..o budulis kaip autentiskas dvornius loja..daug...labai daug...jai netgi kartais uzeina "dangus griuva" sindromas doh.gif
O josios agresija yra nukreipta i sunis, na bent jau i kales..patinus tai kazkaip keistai atsirenka kurie jai patinka, o kuriuos reik siust toliau.
Ir nors maza, bet turi puiku sukandima ir gera grobio gaudymo instinkta...jos megstamiausias zaidimas - atnesinet is vandens akmenis..pageidautina tokius, kad ciut apziot eina...galetu atnesinet iki nukritimo, kad tik metanciu butu...tai va primeskit kai jos zabtukuose atsiduria kito sunelio snukutis...o zmonem ir ypac vaikam ji labai meili, tikrai meilesne uz blonde.

QUOTE(inga321 @ 2015 05 21, 11:32)
pas mus viskam draudžiama komanda yra "ei" smile.gif pakankamai trumpa, skambi, labia patogu naudot smile.gif arba jau jeigu ilgesnė, tai "ką darai" biggrin.gif čia pvz jeigu kokį š kapoja lauke ar pan  bigsmile.gif

Ir as sita vartoju, kaip tokia tarpie, kai suo ne iki galo "suprato"/"isgirdo", kad jau reik ateit/nustot uostinetis..ji tokia pogriezte mums gaunasi ir nesidubliuoja su pradine, jau duota komanda...suveikia gana aukstu procentu.

QUOTE(inga321 @ 2015 05 21, 13:20)
šuniui turi būti viskas juodai balta. arba labai gerai, arba labai blogai.

Is principo taip, bet bent jau labai gerai pas mus turi daugiau atspalviu.yra paprasti gerai ir yra euforija, kai suo kazka padaro ypatingai kokybiskai, turiu omeny tarkim triukus ar agility..yra tu sunkiu vietu, kur jau jas pagaliau iveikus ten toki "dziugsmo soki" tam suniui susokam...arba apdovanojam laiks nuo laiko "jack potu", o ne tradiciniu kasneliu.
I tuos euforinius gyrimus as anksciau bais skeptiskai ziurejau..kolegos kaip suvaikeje man atrode..nu bet ilgainiui persilauziau - tikrai daug ir adekvaciai sunis giriant, jie be proto stengiasi.

QUOTE(lututė @ 2015 05 21, 14:08)
Ai ne,panos,kad šuva momentinę atmintį turi , tai griežtai nesutinku.

Na, gal ta momentine atmintis ne visai tinkamas terminas...tiesiog turima omeny, kad baudziama, kaip ir skatinama butu iki sekundes ar jos dalies tikslesniu momentu...ir kuo subtilesnis reikalas, tuo tiksliau...Tarkim klikerio esme ir yra, kad tas kliktelejimas suniui parodo kuris butent MOMENTAS yra skatinamas - tarkim ar kad pasuko galva, ar kad paziurejo i kazka, ar pvz i kuri butent objekta is keliu paziurejo...

QUOTE(arvydas. @ 2015 05 21, 14:40)
juk tai yra DRAUGAS!! Nu negi galima i visas jo "iniciatyvas" reaguot tik su botagu?  blink.gif  Tai katra tada cia tas orgazmas istiks kai abiem xerova?? Nes juk perpliekus suni argi gera ant dusios??  drinks_cheers.gif

Ne visai - i visas jo iniciatyvas reaguojama "pyragu arba botagu" wink.gif aukstesnej pakopoj pakanka skirtingu balso intonaciju, zvilgsnio ar paglostymu....
Ir kuo labiau isaukletas suo, tuo maziau to botago reik ir tuo maziau cherova buna..dazniau orgazmas istinka..abu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 21, 13:40)
Nesakyciau, kad kategoriskai, bet nenoreciau sutikt, jog ciuckiui turetu but tik juoda-balta; galima-negalima. Kazkaip diversantiskai skamba  g.gif  Esu mates sunu kurie daugiau nieko neveikia tik i seimininko burna ziuri. Bet tai ar cia jau vat vat vat tas sektinas pavyzdys?? blink.gif Smagu kai taip yra, bet juk tai yra DRAUGAS!! Nu negi galima i visas jo "iniciatyvas" reaguot tik su botagu?  blink.gif  Tai katra tada cia tas orgazmas istiks kai abiem xerova?? Nes juk perpliekus suni argi gera ant dusios??  drinks_cheers.gif

Kai šuo aiškiai supranta juoda-balta, juodo reikia labai retai smile.gif
Maniškė ir ant sofų vartosi, ir maistu pasidalinu, ir į lovą įsirioglina, ir laiptais pirma lipa, žodžiu, gyvena ir kaifuoja. Bet jinai žino, kad gyventi kaifuojant galima tada, kai daroma tai ko šeimininkas yra išmokęs (!!!!!!) ir ko reikalauja.
Jei man kažkas netinka, šuo savo elgesną keičia į tokią, kuri patinka man, nes tai atneša jai beribius pasaulio džiaugsmus.
Pirmi auginimo metai buvo pilni darbo ir nuolatinio, nuoseklaus režimo. O dabar - mes gyvenam, tingim ar dirbam, darom ką norim, kaifuojam ir nestresuojam. Abi smile.gif

Juoda-balta yra pasakiškai gera, patogu ir aišku šuniui. Deja, nedažnam šeimininkui išeina gerai ir iki galo pasidaryti tiek vieną, tiek kitą pusę. Aš kai giriu, skamba miškai, ar kaimynai išlenda į balkonus parūkyt ir vaizdų pažiūrėt. Bet kai pykstu, šuo pamiršta ką bedaręs ar ką norėjo daryti ir mato tik mane. Todėl ir "pykti" dažnai nereikia smile.gif
O korekcijos pas mane yra užvedančios šunį, nuo jų ciucikas dirbant kaifuoja, nes motyvacija (žaislu, pagyrimu, šokiais pokiais, maistu ar viskuo iš karto) atsveria korekcijas.

Negalima korekcijos (arba "juodo") palikti vienumoje, neaiškiai šuniui. Po korekcijos visada turi eiti atstatymas, atpalaidavimas, kadangi kiekviena korekcija - stresas šuniui. Bet stresas gali būti geras ir nelabai, arba kaip čia moksliškais pavadinimais aiškino vienam seminare - eustresas ir distresas.

Va kada galima duoti velnių ir po to neatstatinėti - tai agresija.
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2015 05 21, 15:11)
O dabar - mes gyvenam, tingim ar dirbam, darom ką norim, kaifuojam ir nestresuojam. smile.gif

Vat sita isbraukus jau imciau i zmonas! biggrin.gif wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
na megeja kaip visada puikiai viską išsako, nėra ką ir bepridurti drinks_cheers.gif

o tie pabambėjimai šuniui mano nuomone bereikalingas stresas. turbūt darbe niekam nebūtų malonu, jeigu viršininkas iš niekur nieko pradėtų bambėt neaišku dėl ko, įsivarytumėm stresą.
na pvz Bartukas yra jautrus labia ir jis netgi jaučia kai aš grįžtu namo susinervinus, galiu net nė žodžio nesakyt, tiesiog įeinu pro duris, o Bartas jau narve sėdi, kad tik man po kojom nepasipainiotų. nors nei aš jį mušu, nei ką. na tai įsivaizduokim, jeigu aš sugalvočiau Anykščių šilelį jam piktu tonu padeklamuoti nei iš šio nei iš to g.gif vargšas nebežinotų kur save padėt iš to siaubo bigsmile.gif

beje šunys skiria spalvas mirksiukas.gif

lutute
, aš nesakau, kad šunys išvis nieko neprisimena, bet na jie nesigilina į tai ką padarė. čia kaip su tais prisidirbimais namuose, ir "kaltės jausmu" šeimininkams grįžus. na jie nesieja tų savo išdaigų su šeimininko barium grįžus.

labai fainai Zaleckas apie tai seminare pasakojo, pabandysiu atkartot smile.gif

pvz šuo lauke kasa duobes kai nėra šeimininko namuose. kadangi šuo galvoja, kad šeimininkas yra Dievas ir jis yra visur ir visada ir viską mato biggrin.gif tai kai knisa tas duobes, mano, kad šeimininkas tai mato ir nesibara, nes tai yra labia šaunu. na iškniso šuo tas duobes, pavargęs miega, laukia šeimininko. grįžta šeimininkas namo ir ima bartis. šuo galvoja, kad šeimininkas barasi dėl to, kad jis pavargęs gulėjo, kad nebekasė ir sako, ok kitą kartą reiks kasti labiau, kad šeimininkui patiktų biggrin.gif

kažkaip taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 05 21, 15:53)

lutute[/b], aš nesakau, kad šunys išvis nieko neprisimena, bet na jie nesigilina į tai ką padarė. čia kaip su tais prisidirbimais namuose, ir "kaltės jausmu" šeimininkams grįžus. na jie nesieja tų savo išdaigų su šeimininko barium grįžus.

labai fainai Zaleckas apie tai seminare pasakojo, pabandysiu atkartot smile.gif

pvz šuo lauke kasa duobes kai nėra šeimininko namuose. kadangi šuo galvoja, kad šeimininkas yra Dievas ir jis yra visur ir visada ir viską mato biggrin.gif tai kai knisa tas duobes, mano, kad šeimininkas tai mato ir nesibara, nes tai yra labia šaunu. na iškniso šuo tas duobes, pavargęs miega, laukia šeimininko. grįžta šeimininkas namo ir ima bartis. šuo galvoja, kad šeimininkas barasi dėl to, kad jis pavargęs gulėjo, kad nebekasė ir sako, ok kitą kartą reiks kasti labiau, kad šeimininkui patiktų biggrin.gif

kažkaip taip biggrin.gif

vavavava thumbup.gif dabar sutinku... biggrin.gif

nu bet dėl antro punkto, to Zaleckinio,tai hmmm bigsmile.gif jei gauna į kailį,nebemano. Jei dar pakartotinai gauna-visai nebemano-nu nebent visiškas durnelis būtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 05 21, 15:53)
na megeja kaip visada puikiai viską išsako, nėra ką ir bepridurti  drinks_cheers.gif

Faina! thumbup.gif biggrin.gif
Bet, Inga, nu bet kodel ta "Pelesiais ir kerpem" butina pasakot piktu tonu? blink.gif Taigis parejus/pavargus sau svelniai ir bambi. O sunis kraipo galva, mirksi ir abiem gera patampa biggrin.gif 4u.gif
Nesakiau, kad cia geriausia auklejimo priemone, bet relaksas - ATSIPERKANTIS ant 200 proc. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 21, 14:33)
Vat sita isbraukus jau imciau i zmonas!  biggrin.gif  wub.gif  biggrin.gif

Į žmonas tikrai nebūtina, vyrų nežvejoju, bet į dresūrą galima vaikščiot biggrin.gif
Va, ant tos panegirikos tai negi praleisiu progą pasirodyt biggrin.gif
- apie mus abi galima pasiskaityti šio mėnesio "Panelės" žurnale

user posted image
Atsakyti
ale kokios gražios abidvi ir fainos thumbup.gif nu negali būt nefainos su tokiom šypsenom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 05 21, 16:47)
ale kokios gražios abidvi ir fainos thumbup.gif nu negali būt nefainos su tokiom šypsenom  biggrin.gif

Milda apskritai yra faina smile.gif Na, toks fenomenas - labai graži ir labai protinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 05 21, 16:47)
ale kokios gražios abidvi ir fainos thumbup.gif nu negali būt nefainos su tokiom šypsenom  biggrin.gif

EI! CIC! Cia man rodoma rolleyes.gif ax.gif wub.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 05 21, 15:52)
Milda apskritai yra faina smile.gif Na, toks fenomenas - labai graži ir labai protinga  4u.gif

Nu tiesiog superinė biggrin.gif
Davai, geriau apie šunis tęsiam
Atsakyti