Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

Su tom agresijom sunku. Ir dėl šuns "sudedamųjų dalių", o labiausiai - dėl šeimininkų. Maniškė žino, kad pjauti negalima NIEKO, aš sprendžiu, ką pjausim, o kam leisim gyventi. Leidžiam visiems biggrin.gif
Ji žino, kad jei ką nors pjaus be mano leidimo, ją "papjausiu" aš biggrin.gif
O va per apsaugos treniruotes galima ardytis kiek nori. Tik pirmyn smile.gif
Nu negalima pjauti, griežtai. Ji net kai ant jos urzgaliojama nebando rodyti agresijos, nes aš to griežtai neleidžiu.
Aišku, prisiėmus tokią atsakomybę, niekam jos pjauti neleidžiu ir visus potencialius agresorius nuginu pati.
Šuniu nereikia mokintis ar pratintis išmokti apsiginti. Kai bus tikras pavojus, kiekvienas šuo tą darys be jokių mokslų. Tai instinktai.
O kad mano šunį kas nors pjautų - ne-a.
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 05 20, 17:13)
o į meet'us ir nereikia vesti, aš saviškės socializuotos į meet'ą nevesčiau, nes ji kupron duos bet kuriam, kas iš jos pagalį ar kamuolį norės atimt  ax.gif

O kuo meetai blogai - svarbu, kad jie butu "mobilus", na ir normalus seimininkai su valdomais sunimis..agresyvus ciuciai su antsnukiais...ir pagaliuku meetuose isvis negali but, nes ir dauguma terjeru del ju bais pesasi.
Maniske kupron gali duot ir uz tai, kad i ja ne taip paziurejo..bet uzdedu antsnuki ir galim eit "sunetis" biggrin.gif Dabar Azuolyne su 5 keturkojais biciuliais vakarais vaikstom, nu ir ka, visiem vietos uztenka (tfu tfu tfu biggrin.gif )
Atsakyti
Naujos Snapytės (jau visos didelės Snapės!!!) nuotraukos smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 05 20, 22:50)
O kuo meetai blogai  - svarbu, kad jie butu "mobilus", na ir normalus seimininkai su valdomais  sunimis..agresyvus ciuciai su antsnukiais...ir pagaliuku meetuose isvis negali but, nes ir dauguma terjeru del ju bais pesasi.
Maniske kupron gali duot ir uz tai, kad i ja ne taip paziurejo..bet uzdedu antsnuki ir galim eit "sunetis"  biggrin.gif Dabar Azuolyne su 5 keturkojais biciuliais vakarais vaikstom, nu ir ka, visiem vietos uztenka (tfu tfu tfu  biggrin.gif )

meet'ai nėra blogai, man jie labia netgi patinka, tik va į masinius meet'us su daug šunų aš saviškės nevesčiau, va su Bartuku eičiau smile.gif
Kirai ir šiaip kiti šunys nėra labai idomu. žaidžia labai mažai su kuo, o dažniausiai tiesiog ignoruoja. mums toks pat meet'as gaunasi paroda - daug šunų, daug veiksmo, o ji ramiai prie ringo guli, laukia savo eilės. pvz su draugėm kai susitinkam savo šunis kartu pavedžiot, dažniausiai kiekviena su savo šuniu užsiėmus ir tiek, nes na mūsų vokiečiam idomiau mes, o ne šunys. tiesiog taip išsiauklėjom.
va Bartukas - kitas reikalas bigsmile.gif jam nuo mažens kiti šunys buvo labai idomu, po kastracijos tai kiek nurimo, dabar bent 90proc. situacijų galiu jį be pavadžio suvaldyt.

QUOTE(Agnnyte @ 2015 05 20, 22:59)

kokia idomi užaugo! tikra lapė-snapė wub.gif
Atsakyti

Labai simpatiska kalyte uzaugo wub.gif

QUOTE(inga321 @ 2015 05 20, 23:08)
meet'ai nėra blogai, man jie labia netgi patinka, tik va į masinius meet'us su daug šunų aš saviškės nevesčiau, va su Bartuku eičiau smile.gif

Pala pala, tai jei i Kernave kada varytume, nepaimtum savo mergiotes bigsmile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 05 20, 23:15)
Pala pala, tai jei i Kernave kada varytume, nepaimtum savo mergiotes  bigsmile.gif ?

vat nžn smile.gif nebent su kamuoliais ir priklausomai nuo to kiek chebros bus, nes na nėra ji labai draugoviška mergina. ji savo sesę muša biggrin.gif
Atsakyti
Labas

Man irgi labai nepatinka, jei mano Bela loja einant gatve. Nežinau, koks geriausias būdas ją užtildyt. Būna užtenka "FU", o būna ir per nosį gauna...

Kaip jūs drausminat?
Atsakyti

oi,kokia fainulkina thumbup.gif bet šiaip visas stotas toks solidus,nors ūgis ir nedidelis biggrin.gif

vakar Pinkis mane išgąsdino...pasituštino su krauju g.gif. Tai pasirodo,manasis davė naminės kiaulės šonkaulį pagraužt - o naminė- tai ne hormoninė,kaulai kieti ir aštrūs doh.gif
Šįryt lyg ir nieko,viskas gerai,reiks stebėt toliau...nuotaikos irgi lyg ir nieko,nes jei būtų blogai tikriausiai jaustųsi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2015 05 21, 09:55)
Labas

Man irgi labai nepatinka, jei mano Bela loja einant gatve. Nežinau, koks geriausias būdas ją užtildyt. Būna užtenka "FU", o būna ir per nosį gauna...

Kaip jūs drausminat?

Fu nelabai tinka..ji gerau palikt extremaliom situacijom - kai kate veja ar koki s ryja...ir jau tart gresmingai, adekvaciai pagal suns reakcija.
Kad nustotu lot, galima sakyt "ne", "ša", as margajai kartais sakau "palik" ir jei išsyk nutraukia nepageidaujam veiksma, butinai pagiriu.
Tik suo turi zinot/moket deramai elgtis, nes vien draudimai negerai, ypac tokiai mazgei.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 05 21, 11:13)
Fu nelabai tinka..ji gerau palikt extremaliom situacijom - kai kate veja ar koki s ryja...ir jau tart gresmingai, adekvaciai pagal suns reakcija.
Kad nustotu lot, galima  sakyt "ne", "ša", as margajai kartais sakau "palik" ir jei išsyk nutraukia nepageidaujam veiksma, butinai pagiriu.
Tik suo turi zinot/moket deramai elgtis, nes vien draudimai negerai, ypac tokiai mazgei.

Vis pasakoji apie margaja kaip apie koki ZVERI, o vizualiai jin atrodo netgi trigubiskai draugiskesne uz blonde lotuliukas.gif Bolndi irgi draugiska, bet jin tokia labiau poxujiste, o mazoji kaip tik labiau draugaut linkus g.gif Net neisivaizdavau, kad jos lot galetu moket bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2015 05 21, 09:55)
Labas

Kaip jūs drausminat?

geriausia stipriai sudrausti, aš pakertu pavadį ir kai šuo jau atkreipia dėmesį į jus, duot komandą bet kokią ir ją įvykdžiu pagirti, duot skaniuką. maniškiai abu žino, kad man sudraudus reikia pažiūrėt į mane ir tada bus šaunuoliai biggrin.gif Kiris kadangi grupėj dresuojasi, labai greitai nebepastebi trikdžio, žiūri tik į mane, tam mums labia gerai kamuoliukas tinka. pvz jau nori lot ant kokio suns, aš pakertu pavadį su draudimo komanda "ei" ir duodu kamuoliuką, jai labia didelė motyvacija yra kamuoliukas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2015 05 21, 11:13)
Kad nustotu lot, galima  sakyt "ne", "ša", as margajai kartais sakau "palik" ir jei išsyk nutraukia nepageidaujam veiksma, butinai pagiriu.

pas mus viskam draudžiama komanda yra "ei" smile.gif pakankamai trumpa, skambi, labia patogu naudot smile.gif arba jau jeigu ilgesnė, tai "ką darai" biggrin.gif čia pvz jeigu kokį š kapoja lauke ar pan bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 05 21, 11:32)
geriausia stipriai sudrausti, aš pakertu pavadį ir kai šuo jau atkreipia dėmesį į jus, duot komandą bet kokią ir ją įvykdžiu pagirti, duot skaniuką. maniškiai abu žino, kad man sudraudus reikia pažiūrėt į mane ir tada bus šaunuoliai biggrin.gif Kiris kadangi grupėj dresuojasi, labai greitai nebepastebi trikdžio, žiūri tik į mane, tam mums labia gerai kamuoliukas tinka. pvz jau nori lot ant kokio suns, aš pakertu pavadį su draudimo komanda "ei" ir duodu kamuoliuką, jai labia didelė motyvacija yra kamuoliukas  ax.gif
Papildyta:
pas mus viskam draudžiama komanda yra "ei" smile.gif pakankamai trumpa, skambi, labia patogu naudot smile.gif arba jau jeigu ilgesnė, tai "ką darai" biggrin.gif čia pvz jeigu kokį š kapoja lauke ar pan  bigsmile.gif

Naaa, ne visuomet suo pradeda amset budamas ant sniuro.
Bet mintis duot belenkokia kitokia komanda LIUKSISKA! lotuliukas.gif Reiks pamegint. (Zose tokiu atveju (speju) "numirtu". Ana visuomet mirsta jei ko nors nesupranta) biggrin.gif
Bet ir "CIC", ir "EI" pritariu. Ir turetu veikt. "FU" jau tikrai grieztoka. Fu jau beveik su skausmu turi asocijuotis, o ka paskum sakyt, kada jau tikrai rimtas reikalas, o suo mano, kad cia tik ne taip uodega pavizgino? blink.gif
Mes irgi keleta kartu pasakom po "CIC", o paskum (kai jau nutyla) pradedam visaip gedint, bet be papildomu komandu ar skatinamuju. Tipo: "Zooose, nu kas taip daro; ar cia grazu?; ar negeda Zosytei?; kodel pliurpi? A!?!; kas tau liepe?; fui kokia negrazi; nelisk daugiau prie manes" ir pan.
Zosei veikia. Jin pasijunta kaip darzelinukas Oksforde ir visokeriopai lenda atsiprasinet, mirdineja 10 kartu, zaisliuka ir net slapta kaula atsinesa!! biggrin.gif Dar visokiu kitokiu juokingu dalyku prasimano... Iki paglostymo biggrin.gif
Bulterjerui tokie isvedziojimai gal ir nepaliktu gilaus ispudzio, bet zinant savo suni kazka panasaus turbut kiekvienas galim pritaikyt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arvydas.: 21 gegužės 2015 - 11:08