QUOTE(lututė @ 2015 04 20, 16:57)
Kas Snapės "mamytė" dabar? Gal netoliese ir apsigyveno ?
Nu, gyvena Šiauliuose. Snapės mamytės dabar dvi - universiteto dėstytoja ir jos mama. Gyvena bute, dažnai vedžiojama, nes vyresnioji šeimininkė nedirba ir turi laiko bei noro daug vaikščiot.
QUOTE(cile @ 2015 04 20, 16:58)
Nu jei marti ne tavo tipo tai joa..bet siaip daugelis bais nori pasilikt "anuka"
Aš kol kas tam neradau pliusų
Jei turėčiau kalę, tada galbūt. Dviems kalėms ieškoti tinkamų partnerių galima. O augint savo patino dukrą, paskui galbūt galimai ieškot jai partnerio ir mokėt už kergimą, kai namie neblogas patinas... Be to - ką daryt su tuo patinu, kai rujoja šalia kalė... Na, tiesiog tai ne man. Aš jei norėčiau antro tokio šuns, važiuočiau atsivežt kažką naujo. Tam, kad gerinti genofondą LT.
QUOTE(linamog @ 2015 04 20, 16:59)
A kodel kerget tada?
O kodėl turėjau nekergt? Kalės šeimininkai gan argumentuotai žinojo, kodėl nori būtent šito patino. Jie puikiai žino jį, analizavo giminės medį. Ir būtent jie padarė sprendimą. Aš su tais argumentais sutinku. Galbūt ne su visais, bet jie logiški.
O kad man kalės tipas ne visai patinka, tai jau mano asmeninė bėda tikriausiai. Kiekviena veislė turi savo tipažų, kiekvienas didesnis veislynas turi lyg savo vizitinę kortelę, iš ko, ilgai sukdamasis toje veislėje, netgi pradedi atpažinti šunis. Kartais pamatai šuns nuotrauką ir netgi gali pasakyt, kokio veislyno tas šuo. Tai va, yra linijos, kurias aš dievinu, kurios man itin patinka, nors turi ir trūkumų. Iš tų linijų ir pati pirkau šunį, iš tų linijų norėčiau ir "marčios", nes norėčiau, kad būtent tie bruožai, kurie man patinka, išryškėtų anūkuose. Kažkas kitas tokius pat dalykus mato, dievina kitose linijose. Bet tai nereiškia, kad šie šunys tampa prastesni. Ir tai nereiškia, kad, jei žmogus turi tikslą ir mato viziją, ką norėtų išvysti ir ką gerinti veislėje kergdamas su mano patinu, jis daro blogai, nes ta kalė nėra tokia, kad aš alpčiau iš laimės kokia ji ideali subjektyviai MANO AKIAI.
QUOTE(cile @ 2015 04 20, 23:10)
Nu va, kartais sunys su amzium ne protingeja, bet marazmeja
Va būtent. Mano šunys net ir dabar, kai abiem jau virš 5, palikti laisvai nors pusvalandžiui po aktyvios treniruotės, sugebėjo viską nusitįst nuo stalo, suėst duonos kepalą ir dar į narvą partempt ant skalbinių džiovyklės padžiautus rūbus ir juos gerokai prakompostuoti.