Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(inga321 @ 2015 05 16, 09:08)
jis kaip Noldos Katė parsidavęs maistui biggrin.gif

Katė tai pas mani niekam neparsidavus - jis kur nori, pas ką nori, ten ir eina ir tą daro, jaąi nepaaiškinsi. O va Mažas su visu savo mėlynu krauju ir nueitų, kol kažkas kažko turi. Po to gal pareitų biggrin.gif
Aišku smaągu turėt veislę gera psichiką ir tt. Bet veislės minusus irgi reikia turėt - mane užknisa iki 'negaliu' biggrin.gif

O už vokiečius (net akys rauda skaityt jūsų 'vilkus' ir 'vilkšunius' gerint yra ką. Visos veislės nėra idealios. Net malinos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 16 gegužės 2015 - 14:18
QUOTE(cile @ 2015 05 15, 17:35)
moka per perejas vaiksciot ir pan..veislinukai per gatve dazniau pjauna i nieka demesio nekreipdami  doh.gif

Drįsčiau pasiginčyti smile.gif Tikriausiai, brangioji, ne Šiauliuose gyveni, ir nesi mačiusi juodai balto šuns mieste be pavadžio vedžiojamo, kuris bėga tik takeliais, o priėjęs prieperėjos atsigula ir laukia savo šeimininko smile.gif Atvažiuok, pamatysi tą Lietuvos jaunimo ir suaugusių čempioną, grynaveislį šunį, importuotą iš užsienio smile.gif Ups, užmiršau, tu jį pažįsti lotuliukas.gif

QUOTE(Borzika @ 2015 05 15, 18:33)
Jeigu su Bartu nuo mažumės būtum lygiai taip pat užsiėmus - nori pasakyt, Bartas "durnesnis"? Manau, kad pati nustebtum Barto erudicija  mirksiukas.gif

Aš turiu pavyzdį pas save namie, ir tikrai nesutinku, kad miksai kažkuo protingesni nei veisliniai. Ar tik pati tamsa miksiukų nehirpebolizuoji? wink.gif
Iš esmės, mano ir patirtis vienoda buvo su abiem šunim - buvom žali ir mokėmės visko. Ir dirbom vienodai su abiem. Netgi sakyčiau, paskutiniuosius metus daugiau dirbam su Pepe. Bet niekada negalėčiau pasakyt, kad ji protingesnė, nes yra miksas. Tikrai ne. O ir pas mane veislė ne tokia, kad "sulįst šeimininkui į vieną vietą". Taip, kad wink.gif

QUOTE(cile @ 2015 05 16, 12:58)
...ir kaip tuos patikimus seimininkus paskui  rast, neisivaizduoju..esu pora kalyciu dovanojus, tai oi kaip sunku buvo atrinkt kam...del vienos pasiseke, o del kitos ir liko kirminukas sirdy...  unsure.gif
As net savo veisimo zuveliu bet kam negaliu duot, o tai kaip suniukus dovanot ar kad ir parduot... ne vaikai jie, bet vis delto..bais prisirisi per tuos 2-3 men  unsure.gif
Nu cia salia viso to, ka tu isvardinai  drinks_cheers.gif
Papildyta:
Beje, isduosiu paslapti, kad Pepe ir Molibertos chebryte siandien Panevezy rungiasi dideles konkurencijos agility varzybose...labai smalsu kaip jiems te sekas  bigsmile.gif
mes tai tik ryt prisijungsim  rolleyes.gif

Gerus šeimininkus sunku rast. Ir su Snape įsitikinom, ir dabar va pasipylė skambučiai dėl Gralio vaikų. Kai kurie turi iškreiptą šuns, kaip kompanjono, suvokimą. Ir tikrai baisu parduoti/dovanoti bet kam.
Jei kalbam apie varžybas - šiandien MB ir Pepė 2 vieta! Klaidų yra, bet treniruočių mažai. Pirmą vietą, beje, taip pat užėmė miksiukas smile.gif

Turiu pasiūlymą - į pirmą temos puslapį, jei jau nebededam to ilgojo sąrašo, tai gal bent parašykim, kad daugintojai nepageidaujami? Po velnių, kažkas į prieglaudas važiuoja savanoriaut, kažkas iš gatvių šuniukus renka, gelbėja, savo finansais maitina, sterilizuoja, gydo, skiria asmeninį laiką naujų šeimininkų paieškoms, o ateina "vaikų darželis" ir loja, kad va - imsim ir pakergsim, juk taip faina... Sorry, bet man į snukį tada duot norisi...
Atsakyti
Kalbant apie beveisliukus ir tarnyba, man labai patinka, kad Anglijoje policijoje ir sunys is prieglaudu daznai dirba smile.gif Gaila, kad Lietuvoje to nedaro, gal bent kazkiek padetu prieglaudoms...
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2015 05 16, 17:57)
Kalbant apie beveisliukus ir tarnyba, man labai patinka, kad Anglijoje policijoje ir sunys is prieglaudu daznai dirba smile.gif Gaila, kad Lietuvoje to nedaro, gal bent kazkiek padetu prieglaudoms...

Esu kalbėjusi su nemažai patrulių - jie ir iš veislynų, dirbančių tėvų šuniukus ima, ir dažnai nusivilia. O dėl sudėtingo finansavimo, mūsų šalies politikos, kai šuo yra tiesiog turtas, kuris, jei netinkamas tarnybai, yra nurašomas, pareigūnams rizikuoti ir imti mišrūnus yra tiesiog virvės dėjimasis sau ant kaklo. Pareigūnai irgi žmogiški, jei šuo netinka tarnybai ir yra "nurašomas", dažniausiai ima pas save į namus ir augina. O ką daryt, jei netinka pirmas, antras... ketvirtas? Kiek šunų prisiimi psa save? O jei dar pridėtume ir tuos, kurie dėl amžiaus nebegali tarnauti, tačiau yra puikūs, sveiki šunys, dar ne vienus metus galintys būti šeimos nariais? Pati dresuojuosi pas žmogų, 20 metų tarnavusį policijoj kinologu. Kai papasakoja, verkti norisi. Namai tai ne guminiai, o kai praleidi su šunimi daug laiko, tikrai gaila atiduot migdyt...
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 05 16, 15:02)
Esu kalbėjusi su nemažai patrulių - jie ir iš veislynų, dirbančių tėvų šuniukus ima, ir dažnai nusivilia. O dėl sudėtingo finansavimo, mūsų šalies politikos, kai šuo yra tiesiog turtas, kuris, jei netinkamas tarnybai, yra nurašomas, pareigūnams rizikuoti ir imti mišrūnus yra tiesiog virvės dėjimasis sau ant kaklo. Pareigūnai irgi žmogiški, jei šuo netinka tarnybai ir yra "nurašomas", dažniausiai ima pas save į namus ir augina. O ką daryt, jei netinka pirmas, antras... ketvirtas? Kiek šunų prisiimi psa save? O jei dar pridėtume ir tuos, kurie dėl amžiaus nebegali tarnauti, tačiau yra puikūs, sveiki šunys, dar ne vienus metus galintys būti šeimos nariais? Pati dresuojuosi pas žmogų, 20 metų tarnavusį policijoj kinologu. Kai papasakoja, verkti norisi. Namai tai ne guminiai, o kai praleidi su šunimi daug laiko, tikrai gaila atiduot migdyt...

Taip, pritariu. Cia irgi sunys, kurie netinka tarnybai arba jau nebegali tarnauti daznai atsiduria prieglaudose. Cia net yra kelios spec prieglaudos "reabilitacijai" ir pagalbai buvusiems tarnybu sunims. Taciau, jei suniukas imamas tarnybai is veisejo, bet yra netinkamas, tai turetu buti veisejo pareiga pasiimti atgal pas save ir rasti jam naujus tinkamus namus. Kadangi Lietuvoje neteko pirkti suns tai nzinau, bet bent jau cia tvarkingi veisejai turi sutartyje punkta, kuris nurodo, kad veisejas priims suniuka atgal bet kada. Ar LT taip nera? (aisku, suprantu, kad gali buti teorijoje vienaip, bet praktika kitokia...)
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2015 05 16, 18:11)
Taciau, jei suniukas imamas tarnybai is veisejo, bet yra netinkamas, tai turetu buti veisejo pareiga pasiimti atgal pas save ir rasti jam naujus tinkamus namus. Kadangi Lietuvoje neteko pirkti suns tai nzinau, bet bent jau cia tvarkingi veisejai turi sutartyje punkta, kuris nurodo, kad veisejas priims suniuka atgal bet kada. Ar LT taip nera? (aisku, suprantu, kad gali buti teorijoje vienaip, bet praktika kitokia...)

Aš nemanau, kad kuris nors veisėjas gali garantuoti, kad jo šuniukas tiks tarnybai 100proc. Aš negarantuočiau.
Kitas dalykas - aš tos patirties su tarnybiniais neturiu. Bet tarnybinio šuns ruošimas užtrunka. Kartais ne vienerius metus. Tą žinau. Galbūt ne visi priima pvz. 3 metų šunį atgal? Nežinau, spėlioju.
Atsakyti
Mūsų čempionai smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 16 gegužės 2015 - 18:32
QUOTE(Agnnyte @ 2015 05 16, 17:02)

O kodėl tada tokio šuns negalima atiduot paprasiem žmonėm?
Atsakyti
QUOTE(Vetrunge1234 @ 2015 05 16, 20:01)
O kodėl tada tokio šuns negalima atiduot paprasiem žmonėm?

Žinok, nelabai žinau. Pagal įstatymą tie šunys turi būti nurašomi, t.y. utilizuojami. Ar labai daug imančių suaugusius šunis? O jei dar pasakytų, kad jis dėl kažko netinkamas tarnybai? Juk jis "netinkamas"... O gal tiesiog bijo slidžių grindų...
Iš esmės, nelabai žinau tos tvarkos. Žinau, kad žmonės pilnus namus "atitarnavusių" augina. Net veisliniam šuniui sunku surast naujus namus, kai jam koki 8metai...
Atsakyti
kad mano pasisakymai nebūtų visai jau veisliniai, įkelsiu Bartuko šio vakaro pasimaivymus biggrin.gif čia vyras vytintas dešreles valgė ir niekam nedavė bigsmile.gif

Bartukas šį vakarą gavo pravardę Drama king biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
mes irgi biškį įleisim beveisliukų sugyventinės nosį smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2015 05 17, 03:28)
mes irgi biškį įleisim beveisliukų sugyventinės nosį smile.gif

thumbup.gif Kazkodel tie ABU (!!!) beveisliukai labai jau nublanksta "gamtos" fone biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti