Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Borzika @ 2015 05 15, 17:25)
Tau ne? biggrin.gif Nors...dėl skonio nesiginčyjama. Kaip sakoma: на вкус и цвет товарищей нет smile.gif

Nu man mano blonde labai grazi ir ir Ordute tavo nereali wub.gif ir dar daug mixu graziu...bet siaip ten kuo daugiau primaisyta, tuo didesne disharmonija vaizde buna, tuo "pilkesnes" spalvos..nu cia jei kritiskai objektyviai, be jokiu asmeniskumu ax.gif

QUOTE(Borzika @ 2015 05 15, 17:25)
Ne specė aš šitoj srity, tai nežinau, bet vis tik abejočiau mastau.gif

Aisku, cia labai sunku objektyviai palygint, tiek renkantis veisles, tiek sunu auginima ir auklejima, tiek pacius vertinimo kriterijus..bet tai sakydama labiau turejau omeny tuos "ismintingus" valkatu sunis, kurie nei labai dresuoti, nei priziureti, ale turi ta puiku isgyvenimo intelekta, moka per perejas vaiksciot ir pan..veislinukai per gatve dazniau pjauna i nieka demesio nekreipdami doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 15 gegužės 2015 - 16:36
QUOTE(cile @ 2015 05 15, 17:35)
man mano blonde labai grazi ir ir Ordute tavo nereali  wub.gif

Sutinku, kad tiek Aira, tiek Orda - gražuolės flirt.gif biggrin.gif

Orda nors ir ne iš kurtų giminės kilusi (na, mamka tikrai ne kurtė hihihi.gif, o kas tėtukas - tik Borza težino biggrin.gif), ale privertė mane atkreipt į juos dėmesį cool.gif Apie stafuką jau nebesvarstau, dabar seilė nutįsta matant faraoną, vipetą ar greyhoundą wub.gif
Atsakyti
supykau biggrin.gif

Zydrune!!! jeigu tavo VILKĖ iš veislyno, pasakyk jos dok vardą. beje ji ne vilkas, o vokiečių aviganis. norint kergti vokiečių aviganį, minimum ko reikia: bent poros skirting parodų teisėjų įvertinimų puikiai, arba trijų l.gerai; displazijos tyrimo; BH egzamino; kiorungo (veislinė apžiūra). norint turėt ne šiaip šuniukus, o gerus, tikrus veislės atstovus, displaziją reikėtų daryti vokišką su DNR tyrimu, išsilaikyti be BH, dar ir IPO egzaminą. beje kergimas irgi kainuoja. ar tikrai to reikia????
aš turiu ilgaplaukę vokiečių aviganę, temos narės pažįsta smile.gif vis dar nesu nusprendusi ar ją kada kergsiu, bet... jau pasidariau VOKIŠKĄ displazijos tyrimą, dalyvavom tikrai ne vienoj parodoj, užsidarėm jaunimo čempioną, lankom dresūrą, apsaugos treniruotes, ruošiamės BH egzaminui Latvijoje pas vokietį (nes tada duoda vokišką knygutę ir tai skaitos kiečiau negu lietuviška smile.gif )

dar neatkrito noras kergti savo kalytę? o jeigu norit tiesiog priveisti bedokius šuniukus, siūlyčiau kokią savaitę pasibūti Grindoj, Nuare, ar kokiam ten mieste gyvenat. gal prašviesės protelis.

beje!!! gamtoj ne visos patelės turi vaikų, kaip ir patina dauginasi tik stipriausi, tai kad apie tą moralinę būklę prašom nesvaigt

va pikta aš bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2015 05 15, 17:19)
Turit omeny grazesni misrunai ar protingesni?
Na del grozio, tai vargu ar misrunai grazesni, nebent dar to "sviezio" maisymo..bet kad aukstesnio intelekto tai visai galimas dalykas  g.gif Veisliniai sunys veisiami labiau orientuojantis i tam tikrus dalykus - podiuma, medziokle, pedsekyste...mixas gali turet kur kas platesnio spektro sugebejimu, bet ne tokiu specializuotu.

drįstu nesutikt biggrin.gif įsiveržiau visa tokia pikta biggrin.gif

vis lyginu Bartą su Kira smile.gif gal tai dėl to, kad VA tarnybinė veislė ir skirta tarnauti žmogui, todėl daug ką gali daryti, Kirai aš esu pasaulio bamba, o jau viskas aplink sukasi apie mane wub.gif Bartukas kad ir koks geras, jis kitoks, kad ir kaip aš jį myliu, koks jis gabus aklėjime, dresūroj, bet iš Kiros galima išpešti daugiau. o ir drąsos ji turi už mus visus daugiau, labia savim pasitiki, turi savo tvirtą nuomonę apie visus ir viską thumbup.gif

nžn ar gavosi pasakyt ką norėjau, vis dar pikta dėl tų dvornių dauginimo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inga321: 15 gegužės 2015 - 17:11
QUOTE(inga321 @ 2015 05 15, 18:21)
vis lyginu Bartą su Kira smile.gif gal tai dėl to, kad VA tarnybinė veislė ir skirta tarnauti žmogui, todėl daug ką gali daryti, Kirai aš esu pasaulio bamba, o jau viskas aplink sukasi apie mane  wub.gif  Bartukas kad ir koks geras, jis kitoks, kad ir kaip aš jį myliu, koks jis gabus aklėjime, dresūroj, bet iš Kiros galima išpešti daugiau. o ir drąsos ji turi už mus visus daugiau, labia savim pasitiki, turi savo tvirtą nuomonę apie visus ir viską  thumbup.gif

Inga, nepyk už mano nuomonę, bet man atrodo, kad Tu Kirą kiek hiperbolizuoji smile.gif
Įstrigo Tavo pasakymas, kad Tu Kirai įdomi dėl to, kad turi kamuoliuką bigsmile.gif O jeigu jo neturėtum, kas tada būtų?
Jeigu su Bartu nuo mažumės būtum lygiai taip pat užsiėmus - nori pasakyt, Bartas "durnesnis"? Manau, kad pati nustebtum Barto erudicija mirksiukas.gif
Atsakyti
O ką padarėte, kad Jūsiškė kalaitė būtų "einšteinė"? Ne šuo kaltas, o šeimininkas, kad neišmokė šuns to ar ano  mirksiukas.gif

Cia kaip ir sakiau, visi su savom istorijom... mes kazkada maudemes upeje, ir sita mano vilke persipjove pedute, vezem pas veterinara, nezinau kodel jis taip nusprende, bet padare suniui pilna narkoze, kad susiutu. Po narkozes atsigavo su labai trumpa atmintim, labai besiblaskanti, buna uztenka besisveciuojantiems zmonems nueit i tuoleta ir grizus - ji jau puola.. (nors pries tai ir leidosi glostoma). Tai va, delto ir sakau, kad iki Einsteino mums toli, kad ir kaip stengiaus mokint.
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2015 05 15, 16:19)
Turit omeny grazesni misrunai ar protingesni?
Na del grozio, tai vargu ar misrunai grazesni, nebent dar to "sviezio" maisymo..bet kad aukstesnio intelekto tai visai galimas dalykas  g.gif Veisliniai sunys veisiami labiau orientuojantis i tam tikrus dalykus - podiuma, medziokle, pedsekyste...mixas gali turet kur kas platesnio spektro sugebejimu, bet ne tokiu specializuotu.

Tai misrunai daug pliusu turi, cia is kurios puses paziuresi, bent tikrai daug maziau issigimimu.. Kazkada labai zavejaus dogais, bet kai suzinojau kad iki metu jam reik daryti jau tris operacijas, -noras praejo.. :/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zydrune_: 15 gegužės 2015 - 17:47
QUOTE(Zydrune_ @ 2015 05 15, 18:47)
Po narkozes atsigavo su labai trumpa atmintim, labai besiblaskanti, buna uztenka besisveciuojantiems zmonems nueit i tuoleta ir grizus - ji jau puola.. (nors pries tai ir leidosi glostoma). Tai va, delto ir sakau, kad iki Einsteino mums toli, kad ir kaip stengiaus mokint.

Ne narkozės čia kaltė smile.gif
Mokytis niekuomet nevėlu.
Nenuvertinkit taip savo kalaitės schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 05 15, 09:33)
Negalėjai matyt autiku važiuodama,bo ne keliu lėkė  biggrin.gif ...apačioj... biggrin.gif šiandien nebesutikom jau  biggrin.gif

Ne...aš laisvadienį turėjau tai ryte šunis vedžiojau biggrin.gif

QUOTE(Zydrune_ @ 2015 05 15, 13:04)
nu ir grazuoliai sunyciai... Noretus savo 5iu metu vilkiuke suleist, bet kazkaip neramu, kad paskui nebus tokia grazi, nes dabar visi giria ir giria smile.gif

Vakar kaip tik mačiau apsigimusį šuniuką...

QUOTE(Monika_Paskeviciute @ 2015 05 15, 13:20)
Esu skaiciusi knygose apie sunis, ir nevienoje taip raso ir manau nera sunku tuo patiket, nes taip gamta sudescius viskas ir tokia ju prigimtis, lygiai taip pat moterys kurios neturi vaiku, daznai gyvena su katemis ir buna keistuoles smile.gif

O jei turiu katinus ir du nekergtus šunis?

Jei rimtai tai šita ''vilko'' istoriją kažkur jau skaičiau man rodos

Gal kas žinot originalių, protinių šuns iškrovimo būdų? Grantuko kojos galinės ne kaip veikia, tai bijau krūvio duot
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 05 15, 17:21)

Inga, jei tu turi laiko vedziot savo suni po parodas ir daryti jam ten IQ testus smile.gif) - tai tavo pasirinkimas. Mano suo gyvena mano gyvenima ir ji nera is veislyno, bent jau nezinau is kokio jei ir butu. Ja Prancuzijoj pirko mano dede, kuris buvo furistas, taip bekeliaudama sunkvezimiu kalyte atsirado Lietuvoje ir cia pasiliko. Turi ji dokumentus, kurie yra paprasti dokumentai, bet ten be kazkokiu bla bla apie ka tu kalbi smile.gif

QUOTE(Borzika @ 2015 05 15, 17:48)
Ne narkozės čia kaltė smile.gif
Mokytis niekuomet nevėlu.
Nenuvertinkit taip savo kalaitės schmoll.gif

Borzika, matytum kaip buvo pries ir kokia po - sakytum ka kita. Labai kardinalus pasikeitimas... As giliai isitikinus, kad cia veterinaro klaida, reikejo daryt dalini apmarinima, nes tie "atjungimai" tikrai daznai paveikia ir ne i nauda.
Na bet dabar yra kaip yra, nieko kitaip nebus.
Atsakyti
QUOTE(Zydrune_ @ 2015 05 15, 20:19)
Turi ji dokumentus, kurie yra paprasti dokumentai, bet ten be kazkokiu bla bla apie ka tu kalbi smile.gif

Kas tas yra "bla bla"? smile.gif
Dokumentai yra veislę įrodantis faktas, o ne tiesiog kažkoks popiergalis (tai netolygu skiepų pasui ar pan.).

Borzika, matytum kaip buvo pries ir kokia po - sakytum ka kita. Labai kardinalus pasikeitimas... As giliai isitikinus, kad cia veterinaro klaida, reikejo daryt dalini apmarinima, nes tie "atjungimai" tikrai daznai paveikia ir ne i nauda.

O kuo tas kardinalus pasikeitimas pasireiškia?

Kuriam veterinarui tokius kaltinimus metate?

Mano "senei", kuriai yra min 10 metų, prieš 1,5 savaitės, kaip minėjau, buvo daryta pilna narkozė - jokių pokyčių nepastebėjau.
Atsakyti
QUOTE(Zydrune_ @ 2015 05 15, 17:47)
Cia kaip ir sakiau, visi su savom istorijom... mes kazkada maudemes upeje, ir sita mano vilke persipjove pedute, vezem pas veterinara, nezinau kodel jis taip nusprende, bet padare suniui pilna narkoze, kad susiutu. Po narkozes atsigavo su labai trumpa atmintim, labai besiblaskanti, buna uztenka besisveciuojantiems zmonems nueit i tuoleta ir grizus - ji jau puola.. (nors pries tai ir leidosi glostoma). Tai va, delto ir sakau, kad iki Einsteino mums toli, kad ir kaip stengiaus mokint.

QUOTE(Zydrune_ @ 2015 05 15, 19:19)
Na bet dabar yra kaip yra, nieko kitaip nebus.

Taip, pilna narkozė tikrai ne į naudą, bet atminties pakytimai...Aš asmeniškai negirdėjau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2015 05 15, 17:50)
Apie stafuką jau nebesvarstau, dabar seilė nutįsta matant faraoną, vipetą ar greyhoundą  wub.gif

Faraonas bais durnas, jau tada geriau vipetas wub.gif

QUOTE(inga321 @ 2015 05 15, 18:21)
drįstu nesutikt biggrin.gif įsiveržiau visa tokia pikta biggrin.gif

vis lyginu Bartą su Kira smile.gif gal tai dėl to, kad VA tarnybinė veislė ir skirta tarnauti žmogui, todėl daug ką gali daryti, Kirai aš esu pasaulio bamba, o jau viskas aplink sukasi apie mane  wub.gif  Bartukas kad ir koks geras, jis kitoks, kad ir kaip aš jį myliu, koks jis gabus aklėjime, dresūroj, bet iš Kiros galima išpešti daugiau. o ir drąsos ji turi už mus visus daugiau, labia savim pasitiki, turi savo tvirtą nuomonę apie visus ir viską  thumbup.gif

nžn ar gavosi pasakyt ką norėjau, vis dar pikta dėl tų dvornių dauginimo  lotuliukas.gif

Nyu ir pyk ir nesutik, tau leidziu biggrin.gif
O jei rimciau, tai vokietukas - aviganis ir jo pareiga "sulyst seimininkui i viena vieta"..jie be dideles dresuros kontaktiniai...lyginant su kitomis veislemis. Bartukas gal kokio palaidos balos takso turi biggrin.gif
As saviskes kai lyginu, tai blonde nors ir mixas, bet turi melyno kraujo...nu ji tokia ziopla, naivi, uz save nepakovos ir apskritai savo balta plauku spalva daznai pateisina lotuliukas.gif O margoji museika gal ir turi terjero kraujo, bet yra labiau lenciugine, o tuo paciu nuovoki, pastabi, stipriai uz save pakovojanti, taciau ne tokia poniska. Takse irgi buvo ale veiline ir tokia nebais gudri....
Visgi ne savo dvornes turejau omeny, o labiau tuos laisvai gyvenancius asocialiu zmoniu sunis, sutikit, daug ju yra labai "ismintingu". Arba va kaimynai turi priklydusi dvorniu ir nuosava bisona..tai ant kiek blondinas yra kiauras ant tiiek kieminukas nuovokus ir protingas..ir jau jo gaudyt nereikia, jis pats be galo uoliai sergi savo teritorija ir ypac seimininka "gano"..net su kale ruojos pike jo toli nuo namu nenuviliosi..zaviuosi tuo suneliu.
Prisnekejau cia, tai dabar kai ateis Agnyte, bus man doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Zydrune_ @ 2015 05 15, 18:47)
padare suniui pilna narkoze, kad susiutu. Po narkozes atsigavo su labai trumpa atmintim, labai besiblaskanti

Mano takse operuota maziausia tris kartus pilno narkozem ir nieks tai jai nepasimaise, atmintis nesuprastejo..net paskutinius 2 metus (iki 16-tu) buvo akla ir kurcia ir gana puikiai orientavosi tiek kieme, tiek namie.

Mano suo gyvena mano gyvenima ir ji nera is veislyno, bent jau nezinau is kokio jei ir butu.

Tai kuriu galu ja tada veist..grazi kale, bet nekalbant apie parodas displazijos tyrimai nedaryti, neaisku su kokiu patinu ja kergt ir noramlus dokumentinis turetu nepasirasyt...taip ta veilse issigimus, kam ja dar gadint doh.gif veda jie gi daug, nebus pora suniuku..kur juos det...

QUOTE(Vetrunge1234 @ 2015 05 15, 21:20)
Taip, pilna narkozė tikrai ne į naudą, bet atminties pakytimai...Aš asmeniškai negirdėjau  g.gif

Zmonem tai girdejau sita bajeri, sunim tai nelabai g.gif Gal jie tos atminties apskirtai kur kas daugiau turi nei mes, nes visokiu slamstu savo proto neapkrauna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 05 15, 20:38)
Faraonas bais durnas, jau tada geriau vipetas  wub.gif

Zmonem tai girdejau sita bajeri, sunim tai nelabai  g.gif Gal jie tos atminties apskirtai kur kas daugiau turi nei mes, nes visokiu slamstu savo proto neapkrauna  biggrin.gif

Kažkada, na gal prieš kokius 13-15m kai mama nusivedė į pirmą man matytą šunų parodą tai baisiai buvau anais susižavėjus biggrin.gif
Žmonėm aš irgi girdėjus, kad būna, iš dalies dėl to manau, kad įmanoma ir gyvūnam, nes ta visa nervų sistema nemažai panašumų turi g.gif Tik jei tai būtent atminties pakitimas tai teoriškai šuo turėtu nepažint nei savų nei svetimų ( gali būt, kad smarkiai nusišnkėjau biggrin.gif )
Atsakyti