Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

Nu jeigu mato zmones, kad fu neveikia - vadinas, nepakanka. Nieks nekalba apie dauzomus sunis. Pabandykit suni uzdaryt viena kiekvienakart kai kazka atima. Tai suniui gali but didesne bausme. O i rekima ir as nereaguociau, ir mano sunys nereaguoja - nu, pareksi, as ausis paskliaudysiu, ir toliau savo darysiu, vistiek tiek rekia ir tiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(plepatuska @ 2015 05 10, 15:17)
Sveiki visi!
Seniai bebuvau čia.
Gyvi, sveiki mes, geru oru džiaugiamės  smile.gif 
Atėjau su problema. Patarimo norėčiau (o gal į dresūros temą man geriau lįst?). Žodžiu, situacija tokia. Namuose metų vaikas - vaikšto jau, laksto, na, auga  biggrin.gif  Ir Rufas. Sutaria abu puikiai, viskas gerai. Tik vaikas - lengvas grobis. Taigi Rufas atiminėja maistą. Absoliučiai viską. Jei turės vaikas rankoj sausainį ir vaikščios po kambary - pribėgęs atims. Vaikas į ašaras. Žinoma, pro akis nepraleidžiu, būna garsus "Rufai, FU!", jei spėju tuo momentu dar į kailį gauna. Bet vakar buvo svečių ir gražuolis iš 5 metų mergytės naglai atėmė maistą. Pašoko ir iš rankos pagriebė. Netyčia dantukais dar užkabino mergaitei pirštą. Sureagavau iš karto, nepraslydo.
Bet ką man su juo daryt, jei tie drausminimai jam nė motais? Nes jau tikrai šuo per naglai elgiasi šitoj vietoj.

manau reikia padirbėti su šuns pagarbos vaikui ūgdymu. šuo turi suprast, kad vaikas - šventa karvė (sorry už palyginimą), kad kas yra vaiko, to jokiais būdais niekada negalima liesti. jeigu nereaguoja į baudimą, reiškia silpnai baudžiat. bausmė turi būti momentinė ir tokia, kad šuniui daugiau jos patirti nesinorėtų. jūsų atveju siūlyčiau tiesiog diegti šuniui, kad VISKAS kas priklauso vaikui, yra neliečiama jokiais būdais, niekada.
iš pozityvau auklėjimo, siūlyčiau bandyt duoti šuniui komandas ir tik jas įvykdžius, su leidimu "imk", "tavo" ar pan duoti šuniui skanėstą, geriausia iš vaiko rankų, kad ir su jūsų pagalba. man padėjo labai tai su Kira, pas mus VISAS maistas, ar šėrimo metu duodamas po komandų įvykdimo ir mano komandos "imk"
Atsakyti
Yra pas mus bausmė "koridorius". Neuždarinėju, bet principas panašus, manau. Šuo nutempiamas į koridorių ir liepiama ten būt, pajuda - vėl grąžinu į koridorių ir būt. Šitas mums veikia. Ypač kai šuo mus mato, bet jam draudžiama ateiti. Tai po leidimo ateit būna kaip katinas. Bet dėl maisto atiminėjimo taip nesu dariusi. Gal verta pabandyt? g.gif Dažniausiai naudoju šitą kai per daug naglai prie mums valgant prašinėja.
Papildyta:
QUOTE(inga321 @ 2015 05 10, 21:12)
manau reikia padirbėti su šuns pagarbos vaikui ūgdymu. šuo turi suprast, kad vaikas - šventa karvė (sorry už palyginimą), kad kas yra vaiko, to jokiais būdais niekada negalima liesti. jeigu nereaguoja į baudimą, reiškia silpnai baudžiat. bausmė turi būti momentinė ir tokia, kad šuniui daugiau jos patirti nesinorėtų. jūsų atveju siūlyčiau tiesiog diegti šuniui, kad VISKAS kas priklauso vaikui, yra neliečiama jokiais būdais, niekada.
iš pozityvau auklėjimo, siūlyčiau bandyt duoti šuniui komandas ir tik jas įvykdžius, su leidimu "imk", "tavo" ar pan duoti šuniui skanėstą, geriausia iš vaiko rankų, kad ir su jūsų pagalba. man padėjo labai tai su Kira, pas mus VISAS maistas, ar šėrimo metu duodamas po komandų įvykdimo ir mano komandos "imk"

Su vaiku elgiasi jis gražiai. Leidžiasi glostomas ir visa kita. Tik maisto aspektu - tikras vergas. Manau, fizinė bausmė būtų įsisavinta labiau maniškio... Bet verta pabandyt ir su Jūsų pasiūlytom komandom. Šiaip, padėjus kokią lėkštę su maistu ir pasakius "mano" - jis nelenda. Reiks pabandyt padirbt ties šita vieta.
Arba dabar dar mąstau, o jei pasisodint vaiką, šunį, duot vaikui kokį sausainuką ir paprašyt, kad duotų Rufui, tada komanda "negalima" ir jei nepaima - skanėstas iš mano rankų. Na, skanėstas už susilaikymą, kad nepaėmė iš vaiko... g.gif
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 05 10, 21:12)

Labai tu cia protingai sudeliojai...nuosekliai dirbant turetu but neblogas rezultatas drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 05 10, 20:22)
Labai tu cia protingai sudeliojai...nuosekliai dirbant turetu but neblogas rezultatas  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

tik jei suo gudras, tas rezultatas bus tol, kol ji kazkas stebes... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(plepatuska @ 2015 05 10, 21:22)
Yra pas mus bausmė "koridorius". Neuždarinėju, bet principas panašus, manau. Šuo nutempiamas į koridorių ir liepiama ten būt, pajuda - vėl grąžinu į koridorių ir būt. Šitas mums veikia. Ypač kai šuo mus mato, bet jam draudžiama ateiti. Tai po leidimo ateit būna kaip katinas. Bet dėl maisto atiminėjimo taip nesu dariusi. Gal verta pabandyt?  g.gif  Dažniausiai naudoju šitą kai per daug naglai prie mums valgant prašinėja.
Papildyta:

Su vaiku elgiasi jis gražiai. Leidžiasi glostomas ir visa kita. Tik maisto aspektu - tikras vergas. Manau, fizinė bausmė būtų įsisavinta labiau maniškio... Bet verta pabandyt ir su Jūsų pasiūlytom komandom. Šiaip, padėjus kokią lėkštę su maistu ir pasakius "mano" - jis nelenda. Reiks pabandyt padirbt ties šita vieta.
Arba dabar dar mąstau, o jei pasisodint vaiką, šunį, duot vaikui kokį sausainuką ir paprašyt, kad duotų Rufui, tada komanda "negalima" ir jei nepaima -  skanėstas iš mano rankų. Na, skanėstas už susilaikymą, kad nepaėmė iš vaiko...  g.gif

man tie šunų uždarymai kaip bausmė schmoll.gif na šunys taip nesielgia, tai nėra bausmė kaip bausmė.
o dėl jūsų pasiūlyto varianto... irgi abejoju ar pavyktų g.gif

QUOTE(cile @ 2015 05 10, 21:22)
Labai tu cia protingai sudeliojai...nuosekliai dirbant turetu but neblogas rezultatas  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Nolda @ 2015 05 10, 21:24)
tik jei suo gudras, tas rezultatas bus tol, kol ji kazkas stebes... biggrin.gif

na manau vaiką vieną su šunim palikinėt niekada negalima, todėl kaip ir viskas ok mirksiukas.gif
Atsakyti
Vienu žodžiu - dirbsim su gauruotu vaiku biggrin.gif
Nuomones kelias išklausiau, patarimų irgi gavau. Ačiū! 4u.gif
Bandysiu kol kas Ingos sakytas komandas išdirbt ir baust labiau, jei ką...
Atsakyti
U\darymas man labai padėjo su agresyvia kale (ne mano) - ji buvo uždaroma už norą pešiotis su kate, poros kartų pakako, nes būt atskirtai nuo gaujos ir nuo manęs buvo ojojoj kokia baisi bausmė biggrin.gif

Žmonės sakykit, kas nepaoperuotas kales turit, ar normalūs šuns pokyčiai per rują? Nu bliamba jaučiu, kad normalūs, bet reikia paramos - toks jausmas kad ne savo šunį namuose laikau doh.gif
Atsakyti
nu jau nuotraukų grožis per savaitgalį wub.gif
Jolees merga tai be konkurencijos-ypač prie to šuns akmeninio...aš nė nežinojau,kad Ukmergėj toks sabakėnas yr,pagal nuotraukikę lyg ir prie muziejaus ... rolleyes.gif ir Katė tarp gėlių toookia faina wub.gif
mes šeštadienį visą dieną gamtoj praleidom,dar norėjom ir vakar važiuot-ėgi padanga iki ratlankio nuleista doh.gif tik iš kiemo išlindom,teko susirinkt šmutkes ir eit namo doh.gif Pinkis liko nesupratęs-ruošėmės ruošėmės,ir karalaitį "pakinkėm" diržais,ir švyst vėl namo... tongue.gif

cile,noriu pasiteiraut-kiek laiko galima laikyt praskiestą neostomosaną ? Nes pražioplinau lašus sulašint (nors nežinau,kiek ten iš jų naudos g.gif ), tai važiuojant gamton,ėmėmės papildomų priemonių...Dabar visas litras stovi tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 11 gegužės 2015 - 09:53
QUOTE(lututė @ 2015 05 11, 10:52)
cile,noriu pasiteiraut-kiek laiko galima laikyt praskiestą neostomosaną ? Nes pražioplinau lašus sulašint (nors nežinau,kiek ten iš jų naudos  g.gif ), tai važiuojant gamton,ėmėmės papildomų priemonių...Dabar visas litras stovi  tongue.gif

Trumpai. Parą, rodos.
Kitą kartą trauk visą ampolę į vienkartinį švirkštą ir užsimaišyk po 100-200 mililitrų.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 05 11, 11:01)
Trumpai. Parą, rodos.
Kitą kartą trauk visą ampolę į vienkartinį švirkštą ir užsimaišyk po 100-200 mililitrų.

O bliamba...tai visą tą dabar reik lauk pilt,ania bigsmile.gif
Nu kita vertus,tiek to nuostolio,bet kitąkart žinosiu,ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2015 05 10, 23:29)
U\darymas man labai padėjo su agresyvia kale (ne mano) - ji buvo uždaroma už norą pešiotis su kate, poros kartų pakako, nes būt atskirtai nuo gaujos ir nuo manęs buvo ojojoj kokia baisi bausmė biggrin.gif

Žmonės sakykit, kas nepaoperuotas kales turit, ar normalūs šuns pokyčiai per rują? Nu bliamba jaučiu, kad normalūs, bet reikia paramos - toks jausmas kad ne savo šunį namuose laikau  doh.gif

nepergyvenk, Kira irgi iš proto eina per rują biggrin.gif paklusnumas krenta žiauriai, tenka daug muštis
Atsakyti