daugumos šunų "piktumas" tėra šeimininkų auklėjimo spragos. kol visiem labai smagu, kai mažas šuniukas ardosi ant visko kas juda ir nejuda, tol ir veisis psichiniai šunys. pažiūrėkit bedokių skelbimus, vis prirašo, kad nai nai kaip smagu, šuniukai jau sargauja, vai tai tau
o bent atsakingai veisiant šunis su dokais, į psichiką labai žiūrima, bailumas ir agresija nėra toleruojami, na nebent darbinėse linijose, kur to reikia (tarnybom, ar kokiem kaukazam saugot teritoriją).
buvusi bendradarbė turi du taksiukus dokumentinius, su jais jau pusę pasaulio parodas išmaišė, na vienas malonumas su tokiais šunim bendraut, gali ir ant rankų paimt ir patampyt
QUOTE(inga321 @ 2015 05 05, 11:49)
daugumos šunų "piktumas" tėra šeimininkų auklėjimo spragos. kol visiem labai smagu, kai mažas šuniukas ardosi ant visko kas juda ir nejuda, tol ir veisis psichiniai šunys. pažiūrėkit bedokių skelbimus, vis prirašo, kad nai nai kaip smagu, šuniukai jau sargauja, vai tai tau
o bent atsakingai veisiant šunis su dokais, į psichiką labai žiūrima, bailumas ir agresija nėra toleruojami, na nebent darbinėse linijose, kur to reikia (tarnybom, ar kokiem kaukazam saugot teritoriją).
buvusi bendradarbė turi du taksiukus dokumentinius, su jais jau pusę pasaulio parodas išmaišė, na vienas malonumas su tokiais šunim bendraut, gali ir ant rankų paimt ir patampyt
Jei laikomi tik kaip dekoratyviniai suniukai tada sutinku. Bet tevas buvo medziokles fanatikas, tai net is vilkinio bande medzioklini padaryt. Aisku nieks nesigavo! (Kaip, beje, ir su "aviu ganymu")
O kurie eina medziot (gal tik isskyruos paukstinius, nes tiems jokie pavojai negresia) turi ir savarankiskumo, ir azarto, ir piktumo turet. Ypac urviniai!!! Jiems ilindus pas barsuka pagalbos jau nebelabai yra is ko tiketis. Uz tai jie nuo prigimties biski variotai. Imkim visus is eiles: taksai, foksai, jahai, pagaliau tie patys jorkai. Visi su savo cviaku!
Jau rasiau, kad pati bukiausia suni tai musu lygiaplauke foksterjere esu mates. Net akys tustut tustuteles! Ir... Vat jums suva nuo 5 kg. prasideda, o man baigias jeigu vaikui kanda. O Doryte sege belenkam; savam-nesavam... Jai buvo dzin. Visiska dunduke, nors ir mokyta, ir visa kitka... Tokius reiktu utilizuot, bet gi kazkaip prisijaukina ir gaila pasidaro. Tik ta fokse is karto mates, kad gero nelauk. Nu tikrai pagal sunio akis matosi kas do per sutverimas, o pas Doryte akytese jokios proto kibirksteles diena su ziburiu nerastum
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 05, 12:38)
lygiaplauke foksterjere
Tokios veislės nėra.
Anyway, esu mačius ir jagterjerų medžiojančių. Realiai, nuolat, su puikiais rezultatais. O šeimoje tie šunys (du) - idealūs, ramūs ir atsargūs su vaikais, atsidavę šeimai. Taip pat žinau taksą, kurį į medžiokles vedasi vyras. Šeimoj - ramiakas, klusnus šuo, tik vaikų nemėgsta. Bet vos išvažiavęs į mišką tampa žvėrimi.
buvo neseniai įkeltas fb video, kaip tarnyboje dirbantis vokietis (policijoje), žaidžia su vaiku, leidžiasi 5 metų mergaitės dresuojamas nors darbe jis žvėris
QUOTE(Agnnyte @ 2015 05 05, 13:12)
Tokios veislės nėra.
Anyway, esu mačius ir jagterjerų medžiojančių. Realiai, nuolat, su puikiais rezultatais. O šeimoje tie šunys (du) - idealūs, ramūs ir atsargūs su vaikais, atsidavę šeimai. Taip pat žinau taksą, kurį į medžiokles vedasi vyras. Šeimoj - ramiakas, klusnus šuo, tik vaikų nemėgsta. Bet vos išvažiavęs į mišką tampa žvėrimi.
Gal tada svelniaplauke. As tas kudlas amzinai maisau
Tai taip ir turi but!! Cia tie 2 apie katruos pasakojau - klaiki isimtis. Visi kiti musu sunes buvo geri. Net cempionu papuldavo Ir buvo daaaug ciuciuku! Dazniausiai 2 kieme, o 1 po kaldra. (Tame tarpe ir taksu padoriu buta).
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 05, 13:26)
Gal tada svelniaplauke. As tas kudlas amzinai maisau
Yra trumpaplaukiai arba šiurkščiaplaukiai.
Tai gal gana apie tas klaikias tavo kiemo išimtis, a? O tai paskaičius tavo postus, žmonės tikrai klaidingas nuomones susidarys. Atvėsk, Arvydai, palauk, pilnatis baigsis sekmadienį
Tame ir esmė,kad jis su kilmės dokumentais,ir bobutės ir diedukai įvertinti l.gerai.Nedalyvavom nei vienoje parodoje,iškart būtumėmė diskvalifikuoti.O va pirmasis mano taksas, juodas su įrudžiu buvo visiškai be agresijos.Ir dokų neturėjo.Dabartinis taksiukas kastruotas,negaliu tokių genų platinti.Kiek žinau ir jo mama buvo piktybinė.Gal tikrai tokioms mažoms veislėms nedaromi psichologiniai testai?
Kai nusivežu į sodybą,eina pėdomis kaip velniukas.Tik gerai,kad urvais nesidomi,o tai pražilčiau iš nervų.Net juokas ima matant kaip abu vejasi briedį arba stirną.Tik aišku jokio žvėries nepagauna ir jokios žalos nepadaro.
Kai nusivežu į sodybą,eina pėdomis kaip velniukas.Tik gerai,kad urvais nesidomi,o tai pražilčiau iš nervų.Net juokas ima matant kaip abu vejasi briedį arba stirną.Tik aišku jokio žvėries nepagauna ir jokios žalos nepadaro.
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 05 05, 14:51)
Tame ir esmė,kad jis su kilmės dokumentais,ir bobutės ir diedukai įvertinti l.gerai.Nedalyvavom nei vienoje parodoje,iškart būtumėmė diskvalifikuoti.O va pirmasis mano taksas, juodas su įrudžiu buvo visiškai be agresijos.Ir dokų neturėjo.Dabartinis taksiukas kastruotas,negaliu tokių genų platinti.Kiek žinau ir jo mama buvo piktybinė.Gal tikrai tokioms mažoms veislėms nedaromi psichologiniai testai?
tai gal auklėjimo bėdos?
Tikriausiai auklėjimo bėdos.Paleidau drausmė aš pati.Reikia mokėti dresuoti.Per minkštas mano charakteris.o ir pirkau sau draugą,žaislą,durų skambutį.Ne medžioklei jis skirtas.Saviems jis geras,glostyk ir glostyk kaip katiną.Geras tol,kol jokio mano daikto napaliečia.Tada jau urzgia,tik saviems nesega.Svetimų šunų nekenčia,bet ne visų.Su kai kuriais gražiai dūksta.Tiesiog labai myliu ir tokį.Taksiukui jau 9 metai,senjoras jau.
chebryte, radau gera daikta siam rytui ir ne tik
Lutute teiravos, as blondei galvoju jamt, gal dar kas susigundysit http://www.aliexpres...1978143324.html
Lutute teiravos, as blondei galvoju jamt, gal dar kas susigundysit http://www.aliexpres...1978143324.html
QUOTE(Jolleee @ 2015 05 06, 13:26)
Pas mane aliexpress'o "Wish liste" keli lietpalčiai laukia, kol nuspręsiu imtar neimt:D
Pvz2 labiausiai patinka
Pvz2 labiausiai patinka
Joa, antras labai fainas
Nu as ta paprastesni ziuriu, nes galima didele ismieros ir formos paklaida, nes gi su mano blondes figura jai nieks netinka is "standarto" - krutines plotis vos sprindi siekia, o gylumas didelis...Be to kai ji pusplike, tai neaktualu kaip Taigai kailiuka saugot..ant kupros nelis ir gana
Uzsimaniau furminatoriaus, tai vel kai ilindau i ta ali Kas gerai, kad laukt ilgai reik, ner cia ir dabar, tai praeina uzsidegimas ir isvis nieko neperku...o tai tai kaip drauge sako gali visa alga palikt...gerai kai pas mane tik sunys ir zuvys, o pas ja dar trys vaikiukai, tai isvis totalus bankrotas