Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

Sveiki,gal zinote ka nusprende seimas del atstatymo mokejimo nuo liepos 1?ar dar nieko nenusprende?ar taip ir liks pirmus metus 70% o antrus 40%?gal ka girdejote?

Ir dar klausimelis,o kaip galima padaryti globa vaiko kad pvz antrus metus tos 40%gautu anita?gal galite trumpai papasokoti?nes 2016 sausi gims 3 vaikelis,ir noretusi uz ji gauti 70% o ne 60%,na manau supratote ko norejau.ant tecio negaliu peraysi nes nedirba...
Atsakyti
Laba diena,atleiskite jei kur kartosius. Situacija tokia esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 metu. Vaikuciui jau 13 men. Pati nesenai pastojau,gimdyt sausio men 2016 m. Klausimas toks ar as gausiu dekreto pinigelius ? Ar cia vel reikia iseit padirbt i darba ? Ir kaip po to mokesis vaiko pinigai ? Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2015 06 06, 17:52)
Sveiki,gal zinote ka nusprende seimas del atstatymo mokejimo nuo liepos 1?ar dar nieko nenusprende?ar taip ir liks pirmus metus 70% o antrus 40%?gal ka girdejote?

Ir dar klausimelis,o kaip galima padaryti globa vaiko kad pvz antrus metus tos 40%gautu anita?gal galite trumpai papasokoti?nes 2016 sausi gims 3 vaikelis,ir noretusi uz ji gauti 70% o ne 60%,na manau supratote ko norejau.ant tecio negaliu peraysi nes nedirba...

Kol kas lyg nieko naujo, tas pats lieka 70% ir 40%.
O dėl globos neįsivaizduoju, bet man kažkodėl atrodo, kad čia nėra paprastas reikalas, kad va sugalvojau ir perrašiau, manau būtų protingiausia į kažkokį soc rūpybos skyrių pasiskambint.

QUOTE(*rud@@ke* @ 2015 06 07, 09:06)
Laba diena,atleiskite jei kur kartosius. Situacija tokia esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 metu. Vaikuciui jau 13 men. Pati nesenai pastojau,gimdyt sausio men 2016 m. Klausimas toks ar as gausiu dekreto pinigelius ? Ar cia vel reikia iseit padirbt i darba ? Ir kaip po to mokesis vaiko pinigai ? Aciu labai  4u.gif

Gausit viską kaip su pirmu vaiku 4u.gif , niekur dirbt nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo priklausomybe: 07 birželio 2015 - 09:38
QUOTE(priklausomybe @ 2015 06 07, 10:36)
Kol kas lyg nieko naujo, tas pats lieka 70% ir 40%.
O dėl globos neįsivaizduoju, bet man kažkodėl atrodo, kad čia nėra paprastas reikalas, kad va sugalvojau ir perrašiau, manau būtų protingiausia į kažkokį soc rūpybos skyrių pasiskambint.
Gausit viską kaip su pirmu vaiku  4u.gif , niekur dirbt nereikia.

Oi aciu,nuraminot ax.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif ,gal pasakysite, esu dabar su pirmu vaiku dekretinese iki sueis du metai t.y. sausio men. (uz antrus metus gauna tetis pinigus)d. birzelio 29 d. vel iseinu i dekretines ir norejau pasiklausti kaip yra su darboviete,ar jie tures kazka pateikti sodrai ar ne?ar man tik reiks parasyti prasyma del dekretiniu vel keliems metams iseinu?nes nauji zmones ten darbe ir nesusisneku....
Atsakyti
QUOTE(g.gum @ 2015 06 08, 06:33)
Sveikos smile.gif ,gal pasakysite, esu dabar su pirmu vaiku dekretinese iki sueis du metai t.y. sausio men. (uz antrus metus gauna tetis pinigus)d. birzelio 29 d. vel iseinu i dekretines ir norejau pasiklausti kaip yra su darboviete,ar jie tures kazka pateikti sodrai ar ne?ar man tik reiks parasyti prasyma del dekretiniu vel keliems metams iseinu?nes nauji zmones ten darbe ir nesusisneku....

nu ir aš tokioj pačios situacijoj, tai man darbe pasake kad į NGA (dekretas) kai eisiu, nieko nereiks rašyti darbe, tik sodroj. O jie darbe matys ir taip, nes NGA rodo kaip nedarbingumą. Darbe reiks rašyti vėl kai jau eisit į VPA ir pasirinksit 1 ar 2 metams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2015 06 08, 08:30)
nu ir aš tokioj pačios situacijoj, tai man darbe pasake kad į NGA (dekretas) kai eisiu, nieko nereiks rašyti darbe, tik sodroj. O jie darbe matys ir taip, nes NGA rodo kaip nedarbingumą. Darbe reiks rašyti vėl kai jau eisit į VPA ir pasirinksit 1 ar 2 metams smile.gif

jums bent kazka pasake,o man pasake paciai issiaiskinti smile.gif nes man reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(g.gum @ 2015 06 08, 08:37)
jums bent kazka pasake,o man pasake paciai issiaiskinti smile.gif nes man reikia smile.gif

paskambini į Sodrą ir pasako ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2015 06 08, 07:30)

Tikrai taip, nes ir man identiška situacija buvo. Aš išvis nuėjau į darbą rašyt prašymą dėl antrųjų VPA, kai jau mažiui buvo 8 mėn., nes man tik tada baigėsi pirmojo vaiko VPA, tai parašiau viską ant antrojo tada ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2015 06 08, 09:13)
Tikrai taip, nes ir man identiška situacija buvo. Aš išvis nuėjau į darbą rašyt prašymą dėl antrųjų VPA, kai jau mažiui buvo 8 mėn., nes man tik tada baigėsi pirmojo vaiko VPA, tai parašiau viską ant antrojo tada ir viskas.

tai kaip suprantu darbui na buhalterei nereiks nieko vel siusti papildomai i sodra? nes pas mus darbe kitos buhalteres ir dar eina atostogu tai vat tas aktualiausia,kad poto kai isleis mane i dekreta gyd. o darbenieko nebus.....
Atsakyti
Sveiki,kazkur buvau skaicius,taigi noreciau pasitikslint ar tikrai taip galima: mergytem praeita menesi suejo 2metukai,darbe parasius prasyma del vpa 3 metam,ar galiu dabar eiti i nauja darba,o anoj darbovietej ir toliau likti vpa?ar reikia naujaji ar esama darbdavi informuoti apie tai?
Atsakyti
QUOTE(mill @ 2015 06 08, 15:43)
Sveiki,kazkur buvau skaicius,taigi noreciau pasitikslint ar tikrai taip galima: mergytem praeita menesi suejo 2metukai,darbe parasius prasyma del vpa 3 metam,ar galiu dabar eiti i nauja darba,o anoj darbovietej ir toliau likti vpa?ar reikia naujaji  ar  esama darbdavi informuoti apie tai?

Viskas galima (galima nuo tada, kai 1 metukai sueina) kaip jūs parašėt. Informuoti nebūtina.
Atsakyti